Voorraadaantallen wijzigen (Shopify-beheercentrum)

Wanneer je meerdere locaties gebruikt, kun je de voorraadaantallen op verschillende manieren bijwerken op de pagina voorraad in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Producten > Voorraad.

2. Als je meerdere locaties hebt, selecteer je een locatie in het vervolgkeuzemenu.

3. Optioneel: Filter of zoek in de lijst met producten.

4. Je kunt het beschikbare aantal van één variant of meerdere varianten met dezelfde hoeveelheid aanpassen.

- Als je één variant wilt aanpassen, voer je het aantal in de kolom Beschikbare aantal bewerken in. - Als je meerdere varianten met dezelfde hoeveelheid wilt aanpassen, selecteer je de varianten die je wilt bewerken, en klik je op Meer acties > Aantal bijwerken.

1. Het voorraadaantal wijzigen.

- Klik als je het aantal wilt aanpassen op Toevoegen en voer een getal in. Je kunt een negatief getal gebruiken om de voorraad te verminderen. - Klik op Instellen en voer een getal in als je een nieuwe totale voorraadhoeveelheid wilt instellen.

1. Klik op Opslaan. Het nieuwe totaal staat in de kolom Beschikbaar.

Als een product niet voor die locatie wordt vermeld, volg je de voorraad voor dat product niet of wordt het product niet op de locatie op voorraad gehouden.

De manier waarop je het aantal voor één product bijwerkt, is afhankelijk van of het product varianten heeft.

Product zonder varianten

Product met varianten

De voorraadaantallen wijzigen met behulp van de bulk-editor

Door de bulk-editor te gebruiken, kun je voorraadaantallen voor meerdere productvarianten en locaties wijzigen. De bulk-editor is een pagina die rijen en kolommen met gegevens toont, vergelijkbaar met een spreadsheet.

Stappen:

1. Ga naar Producten.

2. Selecteer een product met varianten waarvan je de voorraadaantallen wilt bewerken.

3. Klik in het gedeelte Varianten op Varianten bewerken > Bulk-editor openen.

4. Wijzig de waarden in de rijen en kolommen door in een cel te klikken:

- Voorraad beheerd door - Selecteer of Shopify of een app de voorraad beheert. - Beschikbaar op - Pas voor elke locatie de voorraadaantallen aan. Je kunt Stocked of Not stocked opgeven, afhankelijk van of Aantal volgen is ingeschakeld. - Aantal volgen - Indien ingeschakeld, kun je de aantallen wijzigen. Indien uitgeschakeld, wordt de voorraad niet gevolgd en zijn de waarden alleen Stocked en Not stocked.