Voorraadaantallen wijzigen (Shopify-beheercentrum)

Wanneer je meerdere locaties gebruikt, kun je de voorraadaantallen op verschillende manieren bijwerken op de pagina Voorraad in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Producten > Voorraad.
  2. Als je meerdere locaties hebt, selecteer je een locatie in de vervolgkeuzelijst.
  3. Optioneel: Filter of zoek in de lijst met producten.
  4. Je kunt de voorhanden of de beschikbare hoeveelheden van een of meerdere varianten met hetzelfde aantal wijzigen.

• Als je één variant wilt aanpassen, voer je de hoeveelheid in de kolom Voorhanden of Beschikbaar in van de variant die je wilt aanpassen.
    • Als je meerdere varianten met hetzelfde aantal wilt aanpassen, selecteer je de varianten die je wilt bewerken en klik je op Aantallen bijwerken.
  5. Klik op Opslaan.

Wanneer je de Voorhanden hoeveelheid wijzigt, wordt de Beschikbare hoeveelheid met hetzelfde aantal bijgewerkt.

Als het product niet voor die locatie wordt vermeld, dan is het product niet niet op voorraad op die locatie.

De voorraadaantallen voor één product wijzigen

De voorraadaantallen wijzigen met behulp van de bulk-editor

Door de bulk-editor te gebruiken, kun je voorraadaantallen voor meerdere productvarianten en locaties wijzigen. De bulk-editor is een pagina die rijen en kolommen met gegevens toont, vergelijkbaar met een spreadsheet.

Stappen:

1. Ga naar Producten en selecteer het product met varianten die je wilt bewerken.

2. Selecteer in de sectie Varianten de varianten die je wilt bewerken en klik op Bulk-editor openen.

3. Klik op Kolommen en selecteer een locatie waar de producten op voorraad zijn. Herhaal deze stap voor elke locatie waar de voorraadaantallen moeten worden bijgewerkt.

4. Klik voor elke variant die je wilt bijwerken op de voorraadaantallen op een locatie om de waarde bij te werken.

5. Klik op Opslaan.

Voorraadstaten

Met voorraadstaten kun je nagaan waar producten zich bevinden en of je deze kunt verkopen. De POS geeft niet alleen de Beschikbare voorraad voor een product weer, maar toont ook het aantal producten dat Toegewezen, Niet beschikbaar, Voorhanden of Binnenkomend is.

Definities van voorraadstatussen

Je voorraad wordt gegroepeerd in de volgende statussen:

Voorraadstaten
Voorraadstatus Definitie
Beschikbaar Beschikbare voorraad verwijst naar voorraad die je kunt verkopen. Beschikbare voorraad is niet toegewezen aan een bestelling of gereserveerd voor een conceptbestelling. Deze omvat ook geen voorraad die wordt beschouwd als Binnenkomend.
Toegewezen Toegewezen voorraad verwijst naar het aantal eenheden dat deel uitmaakt van een geplaatste bestelling, maar nog niet is afgehandeld. Wanneer eenheden deel uitmaken van een conceptbestelling, tellen ze pas mee als Toegewezen voorraad wanneer de conceptbestelling een bestelling wordt. Dan pas kunnen ze niet meer door klanten worden gekocht.
Inkomend Binnenkomende voorraad verwijst naar voorraad die onderweg is naar je locatie. Binnenkomende voorraad kun je pas verkopen als je deze hebt ontvangen en de staat is gewijzigd naar Beschikbaar.
Voorhanden Voorhanden voorraad verwijst naar voorraadeenheden die fysiek op een locatie aanwezig zijn. Voorhanden voorraad is het totaal van de Toegewezen, Niet beschikbare en Beschikbare voorraad.
Niet beschikbaar Niet beschikbare voorraad verwijst naar voorraad die niet beschikbaar is voor verkoop of aan een bestelling is toegewezen. Niet beschikbare voorraad is fysiek aanwezig op je locatie, maar niet beschikbaar gesteld voor verkoop aan klanten.

Voorraadstatussen in POS inzien

1. Tik in je POS-app op Producten.
  2. Tik op een Product.
  3. Optioneel: tik op een variant als je varianten hebt.
  4. Optioneel: als je meerdere locaties hebt, tik je op de huidige winkellocatie.

De voorraadstatussen worden weergegeven in een lijst met aantallen naast elke status.

Overselling

Shopify POS waarschuwt medewerkers voordat ze een artikel verkopen dat beperkt of niet beschikbaar is. Medewerkers kunnen de verkoop voltooien door te bevestigen dat ze het artikel alsnog willen verkopen, of ze kunnen terug naar de winkelwagen gaan voor meer acties.