Voorraadaantallen wijzigen (Shopify-beheercentrum)

Wanneer je meerdere locaties gebruikt, kun je de voorraadaantallen op verschillende manieren bijwerken op de pagina Voorraad in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Producten > Voorraad.

2. Als je meerdere locaties hebt, selecteer je een locatie in de vervolgkeuzelijst.

3. Optioneel: Filter of zoek in de lijst met producten.

4. Je kunt het beschikbare aantal van één variant of meerdere varianten met dezelfde hoeveelheid aanpassen.

5. Klik op Opslaan. Het nieuwe totaal staat in de kolom Beschikbaar.

Als een product niet voor die locatie wordt vermeld, volg je de voorraad voor dat product niet of wordt het product op die locatie niet op voorraad gehouden.

De voorraadaantallen voor één product wijzigen

De voorraadaantallen wijzigen met behulp van de bulk-editor

Door de bulk-editor te gebruiken, kun je voorraadaantallen voor meerdere productvarianten en locaties wijzigen. De bulk-editor is een pagina die rijen en kolommen met gegevens toont, vergelijkbaar met een spreadsheet.

Stappen:

1. Ga naar Producten en selecteer het product met varianten die je wilt bewerken.

2. Selecteer in de sectie Varianten de varianten die je wilt bewerken en klik op Bulk-editor openen.

3. Klik op Kolommen en selecteer een locatie waar de producten op voorraad zijn. Herhaal deze stap voor elke locatie waar de voorraadaantallen moeten worden bijgewerkt.

4. Klik voor elke variant die je wilt bijwerken op de voorraadaantallen op een locatie om de waarde bij te werken.

5. Klik op Opslaan.

Voorraadstaten

Als je de voorraadstatus van je producten kent, weet je waar je producten zijn en of je ze kunt verkopen. Je POS geeft niet alleen de beschikbare voorraad voor een product weer, maar toont ook het aantal producten dat toegewezen of binnenkomend is.

Definities van voorraadstatussen

Je voorraad wordt gegroepeerd in de volgende statussen:

Voorraadstaten
Voorraadstatus Definitie
Beschikbaar Beschikbare voorraad verwijst naar voorraad die je kunt verkopen. Beschikbare voorraad is niet toegewezen aan een bestelling.
Toegewezen Toegewezen voorraad verwijst naar het aantal eenheden dat deel uitmaakt van een geplaatste bestelling, maar dat nog niet is afgehandeld. Wanneer eenheden deel uitmaken van een conceptbestelling, tellen ze pas mee als toegewezen voorraad wanneer de conceptbestelling een bestelling wordt, en kunnen ze niet door klanten worden gekocht.
Inkomend Binnenkomende voorraad verwijst naar voorraad die onderweg is naar je locatie. Binnenkomende voorraad kan pas worden verkocht als je deze hebt ontvangen en de status is gewijzigd in Beschikbaar.

Voorraadstatussen in POS inzien

1. Tik in je POS-app op Producten.
  2. Tik op een Product.
  3. Optioneel: tik op een variant als je varianten hebt.
  4. Optioneel: als je meerdere locaties hebt, tik je op de huidige winkellocatie.

De voorraadstatussen worden weergegeven in een lijst met aantallen naast elke status.