Aan de slag met Shopify POS

In deze handleiding vindt u de belangrijkste stappen voor het opzetten van uw Shopify-winkel. U kunt deze handleiding gebruiken als startpunt en als referentie om er zo voor te zorgen dat u geen belangrijke taken over het hoofd ziet.

Stap 1: Uw basisbeheerinstellingen configureren

Voordat u producten toevoegt en uw betalingen instelt, zijn er een aantal administratieve taken die u moet afhandelen:

1. Als je persoonlijk wilt verkopen, controleer dan of het Shopify POS-systeem voldoet aan de wetgeving in je land.
  2. Voltooi de eerste installatie zodat je winkeladres, e-mailadres en andere winkelinstellingen up-to-date zijn.
  3. Weet waar je je account kunt beheren en je factureringsgegevens kunt bekijken.
  4. Personeelsaccounts toevoegen zodat al je medewerkers een persoonlijk inlogaccount hebben en alle gevoelige accountgegevens veilig blijven.

Stap 2: De Shopify POS-app downloaden

Om aan de slag te gaan met de Shopify POS-app:

1. Download Shopify POS en meld u erbij aan.
  1. Bekijk een overzicht van wat mogelijk is in de app en krijg inzicht in de functionaliteit van de verschillende schermen in de app.
  2. Configureer de algemene instellingen voor de Shopify POS-app op het POS-apparaat dat je gaat gebruiken.
  3. Meld u aan bij de app.

Vereisten voor de Shopify POS-app

De Shopify POS-app werkt met de volgende apparaten:

iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 10 of hoger
iPad Generatie 4 of nieuwer met iOS 10 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 10 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

Stap 3: Uw producten toevoegen en ordenen

Als u nog niets in uw winkel hebt, kunt u beginnen met enkele basisstappen.

Om je producten in te richten:

1. Voeg producten toe die u in uw winkel wilt verkopen in de Shopify-beheerder of in de Shopify POS app. Zorg ervoor dat u afbeeldingen toevoegt, zodat u eenvoudig door uw producten op uw POS-apparaat kunt bladeren.

2. Configureer de belastingen voor uw producten.

3. Maak een collectie als je je producten in categorieën wilt indelen.

4. Stel de beschikbaarheid in op Verkooppunt.

5. Producten in voorraad opslaan op je Shopify POS-locaties.

1. Leer uw productinventaris en overdrachten goed kennen, want u moet bijhouden welke producten beschikbaar zijn in uw winkel.

Stap 4: Uw belastingen configureren

Het in rekening brengen van omzetbelasting is een belangrijk onderdeel van het runnen van uw bedrijf. Afhankelijk van uw locatie zijn er verschillen regels en voorschriften met betrekking tot omzetbelasting die u op uw producten toepast. Om er zeker van te zijn dat uw winkel aan deze regels voldoet, wordt u aangeraden even de tijd te nemen om het proces voor het instellen van btw van Shopify te doorgronden.

Btw heffen op basis van uw fysieke locatie

Wanneer u Shopify POS gebruikt, moet u:

1. Stel de locatie(s) van uw winkel in in uw Shopify-beheerder.
  2. Stel de belastingen in voor de fysieke locatie van uw winkel
  3. De locatie toewijzen aan een iPad die u gebruikt om transacties af te ronden in uw winkel.

Als je handmatig belastingen moet aanpassen voor een regio met unieke belastingbeperkingen of een specifieke verzameling producten, kunt je dit doen met een belastingwijziging (override).

Uw btw bijhouden

Bij het configureren van de btw-instellingen voor uw producten, moet u ook denken aan hoe u de btw het hele jaar door gaat bijhouden. Er zijn belangrijke data en deadlines waar u rekening mee moet houden wanneer je je belastingaangifte doet (vooral in de VS).

In de Shopify App Store vindt je een aantal boekhoudapps als je nog niet zeker weet welk systeem je gaat gebruiken om je btw bij te houden.

Stap 5: Ervoor zorgen dat klanten je kunnen betalen

Je moet een betalingsprovider instellen zodat uw klanten u kunnen betalen. Met een betalingsprovider kunt u op een veilige manier betalingen accepteren. Shopify biedt haar eigen betalingsprovider (Shopify Payments) aan en ondersteunt een aantal externe betalingsproviders.

Om een betalingsprovider in te stellen:

1. Schakel Shopify Payments in of selecteer een van de ondersteunde betalingsproviders van derden voor Shopify POS.
  1. Ontdek de verschillende transactietypes in uw Shopify POS-app.

Stap 6: Uw POS-hardware bestellen en instellen

Zorg er bij het instellen van uw POS-kassasysteem voor dat u over de winkelapparatuur beschikt die u nodig hebt. Afhankelijk van de hardware u wilt gebruiken, moet u ook controleren of het Shopify-product voor uw winkel dit ondersteunt:

• Bij alle maandabonnementen kan je creditcardbetalingen accepteren op je iPhone of iPad met behulp van een ondersteunde kaartlezer.

• Als u meer hardware wilt toevoegen, zoals en kassa en een bonprinter, moet u een Shopify-abonnement of hoger hebben.

Om uw POS-hardware in te stellen:

1. Zoek uit welke hardware je nodig hebt voor je winkel voordat je apparatuur bestelt.

2. Bekijk waar je de hardware kan kopen (afhankelijk van het land waarin je woont). Als je in de Verenigde Staten woont en daar je bedrijf runt, kan je POS-hardware van Shopify Hardware Rentals huren.

3. Configureer het wifi-netwerk in uw winkel zodat de hardware verbinding kan leggen met Shopify.

1. Installeer je hardware en zorg dat alles naar behoren werkt.

Hulp krijgen bij POS-hardware

Als je vragen hebt over de POS-hardware die je hebt gekocht, dan kan je naar hulp zoeken in de Shopify POS-documentatie of contact opnemen met het ondersteuningsteam van Shopify.

Als je vragen hebt over de POS-hardware die je huurt, kan je contact opnemen met onze specialisten voor hardwareverhuur.

Stap 7: Een aantal testbestellingen plaatsen

Nu dat je je betalingsinstellingen hebt geconfigureerd en je hardware hebt ingesteld, zou u een aantal transacties moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles goed werkt en u vertrouwd raakt met het proces betalingen aan te nemen van je klanten.

Je kunt testopdrachten uitvoeren voor een aantal verschillende soorten transacties:

Stap 8: Uw winkel online promoten

Klaar om te beginnen? Nu dat de instellingen zijn voltooid, is het tijd iedereen over je winkel te vertellen!

Naarmate je je bedrijf verder uitbouwt, ontdekt u verschillende manier om je klanten bij je bedrijf te betrekken en ze terug laten komen. Op de Shopify-blog vindt u hierover een aantal interessante handleidingen:

Je kunt ook lid worden van de Shopify-community om geweldige bronnen te vinden en contact te leggen met andere Shopify-handelaars.