Voorraad toewijzen aan locaties

Als je winkel meerdere locaties heeft, wordt de voorraad op elke locatie weergegeven op de gegevenspagina van elk product.

Wanneer je een product maakt, wordt het op één locatie als voorradig weergegeven: de locatie die is ingesteld als de herkomst van verzending. Je kunt de lijst met locaties waar het product voorradig is wijzigen en de voorraadniveaus van het product op elke locatie aanpassen, met de volgende beperkingen:

• Alle producten moeten op minimaal één locatie voorradig zijn.
  • Je kunt een product niet uit de voorraad verwijderen op locaties met bestellingen die nog in behandeling zijn of overdrachten waarvoor dat product voorradig moet zijn.

Gebruik een CSV-bestand als je de voorraadaantallen voor een groot aantal producten op verschillende locaties moet bijwerken.

De lijst met locaties waar een product voorradig is wijzigen

Als je een locatie verwijdert uit de lijst met locaties waar een product voorradig is, worden de voorraadaantallen op die locatie verwijderd.

Stappen:

Producten voorradig maken op locaties met behulp van de bulk-editor

Je kunt de locaties waar een product voorradig is wijzigen met behulp van de bulk-editor op de pagina Voorraad.

Stappen:

1. Ga naar Producten > Voorraad.

2. Selecteer een locatie.

3. Gebruik de selectievakjes om een of meer producten te selecteren.

4. Klik op Varianten bewerken.

5. Optioneel: Klik in de bulk-editor op Velden toevoegen en voeg velden toe voor de locaties waar je de producten voorradig wilt maken.

6. Schakel in de cellen van de bulk-editor het vakje Voorraad op deze locatie in of uit. Je kunt ook de aantallen bijwerken, zoals in dit voorbeeld:

Voorbeeld van voorraad toewijzen aan een locatie

7. Klik op Opslaan.

Zie Producten en varianten in bulk bewerken voor algemene informatie over het gebruik van de bulk-editor. De instructies voor producten zijn ook van toepassing op het bulksgewijs bewerken van voorraad.