Voorraad toewijzen aan locaties

Als u winkel meerdere locaties heeft, wordt de voorraad op elke locatie weergegeven op de gegevenspagina van elk product.

Wanneer u een product maakt, wordt het op één locatie als voorradig weergegeven: de locatie die is ingesteld als de herkomst van verzending. U kunt de lijst met locaties waar het product voorradig is wijzigen en de voorraadniveaus van het product op elke locatie aanpassen, met de volgende beperkingen:

• Alle producten moeten op minimaal één locatie voorradig zijn.
  • U kunt een product niet uit de voorraad verwijderen op locaties met niet-vervulde bestellingen of overdrachten waarvoor dat product voorradig moet zijn.

Als u de voorraadaantallen voor een groot aantal producten op verschillende locaties moet bijwerken, gebruikt u een CSV-bestand.

De lijst met locaties waar een product voorradig is wijzigen

Als u een locatie verwijdert uit de lijst met locaties waar een product voorradig is, worden de voorraadaantallen op die locatie verwijderd.

Stappen:

Producten voorradig maken op locaties met behulp van de bulk-editor

U kunt de locaties waar een product voorradig is wijzigen met behulp van de bulk-editor op de pagina Voorraad.

Stappen:

1. Ga naar Producten > Voorraad.

2. Selecteer een locatie.

3. Gebruik de selectievakjes om een of meer producten te selecteren.

4. Klik op Varianten bewerken.

5. Optioneel: Klik in de bulk-editor op Velden toevoegen en voeg velden toe voor de locaties waar u de producten voorradig wilt maken.

6. Schakel in de cellen van de bulk-editor het vakje Voorraad op deze locatie in of uit. U kunt ook de aantallen bijwerken, zoals in dit voorbeeld:

Voorbeeld van voorraad toewijzen aan een locatie

7. Klik op Opslaan.

Zie Producten en varianten in bulk bewerken voor algemene informatie over het gebruik van de bulk-editor. De instructies voor producten zijn ook van toepassing op het bulksgewijs bewerken van voorraad.