Je locaties instellen

Het maximale aantal locaties dat je kunt hebben, is afhankelijk van het Shopify-abonnement van je winkel:

• Shopify Lite - 3
  • Basic Shopify - 4
  • Shopify - 5
  • Advanced Shopify - 8
  • Shopify Plus - 20 (Neem contact op met Plus-ondersteuning als je meer dan 20 locaties nodig hebt.)

Locaties die je deactiveert tellen niet mee voor je locatielimiet. Je kunt je locatielimiet en het aantal dat je hebt gebruikt vinden op de instellingenpagina van Locaties.

Als je apps gebruikt die fysiek voorraad voor je opslaan, worden deze als locaties behandeld. Voorraad-apps omvatten dropshipping-apps, logistieke services van derden en aangepaste fulfillmentservices. Een app kan bijvoorbeeld een magazijn zijn dat namens jou bestellingen afhandelt. Locatie-apps worden vermeld bij Locaties-instellingen in het gedeelte App en aangepaste fulfillmentlocaties. Hoewel deze apps als locaties worden behandeld, tellen ze niet mee voor je locatielimiet.

Locaties maken en wijzigen

Stappen:

Nadat je een locatie hebt gemaakt, wordt deze onderaan de lijst voor de volgorde van afhandeling toegevoegd.

Locaties deactiveren en opnieuw activeren

Je kunt een locatie tijdelijk of permanent deactiveren als je geen voorraad op die locatie wilt verkopen, vervullen of op voorraad wilt houden.

Wanneer je een locatie deactiveert, wordt deze niet meer in filters en menu's weergegeven, kun je er geen voorraad meer beheren of overzetten, en kun je deze niet als de herkomst van verzending gebruiken. Je moet altijd ten minste één actieve locatie hebben.

Gedeactiveerde locaties tellen niet mee voor je locatielimiet.

Een locatie die een privé-app of een app van derden is, kun je niet deactiveren. In plaats daarvan moet je de app verwijderen.

De locatie die momenteel is ingesteld als de standaardlocatie, kun je niet deactiveren. Je moet eerst de standaardlocatie wijzigen naar een andere locatie.

Voordat je een locatie deactiveert, moet je alle bestellingen en overdrachten die eraan zijn toegewezen, voltooien en opnieuw toewijzen aan een andere locatie. Als je dat niet doet, dan wordt je gevraagd de bestellingen af te handelen en de voorraadaantallen opnieuw te laten toewijzen.

Als de locatie op het POS Pro-abonnement staat, moet je de locatie wijzigen in het POS Lite-abonnement voordat je deze kunt deactiveren.

Stappen:

Als je de locatie opnieuw wilt activeren, volg dezelfde stappen maar klik op Locatie opnieuw activeren.

Locaties verwijderen

Als je bestellingen niet langer wilt verkopen vanaf, afhandelen vanaf of in voorraad wilt opslaan op een locatie, kun je deze permanent verwijderen.

Historische gegevens worden opgeslagen voor rapportagedoeleinden.

Voordat je een locatie kunt verwijderen, moet je deze deactiveren.