Lokale bezorging instellen voor online bestellingen

Je kunt de optie instellen voor lokale klanten om hun bestellingen af te bezorgen. Als het adres van een klant zich in jouw bezorggebied bevindt, krijgt de klant bij de checkout de mogelijkheid om voor lokale bezorging te kiezen.

Om lokale bezorging in te stellen, moet je de optie voor lokale bezorging inschakelen voor elke locatie waarvoor je bezorging aanbiedt. Je kunt bezorging binnen een bepaalde afstand van je locatie of voor bepaalde postcodes aanbieden.

Bekijk, nadat je lokale bezorging hebt ingesteld in je verzendinstellingen, hoe je lokale bezorging kunt afhandelen. Je kunt ervoor kiezen om je medewerkers bestellingen te laten bezorgen of een externe bezorgservice te gebruiken.

Geschiktheid

Om de lokale afleveroptie te gebruiken, moet je winkel aan de volgende eisen voldoen:

Als je vragen hebt over de vereisten, neem je contact op met Shopify-ondersteuning.

Afreken-ervaring

Nadat je de optie voor lokale bezorging hebt ingeschakeld, hebben in aanmerking komende klanten bij de checkout de mogelijkheid om lokale bezorging te kiezen.

Klanten hebben alleen de mogelijkheid om voor lokaal bezorging te kiezen als ze aan de volgende vereisten voldoen:

• Alle fysieke producten in de winkelwagen komen in aanmerking voor bezorging vanaf één locatie.
  • De afleverlocatie heeft de beschikbare voorraad om de volledige bestelling af te handelen.
  • De klant kiest niet voor een versnelde afrekenmethode anders dan Shop Pay in de eerste stap van het afrekenen. Als de klant betaalt met Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay of PayPal, dan is de optie voor bezorging niet beschikbaar.
  • Het afleveradres van de klant kan worden geverifieerd door Google. Bij de checkout kunnen klanten de vervolgkeuzelijst van voorgestelde adressen gebruiken om een geverifieerd adres te selecteren.
  • Het bezorgadres van de klant moet:

• binnen de aangewezen bezorgradius en in dezelfde provincie of staat zijn, of
    • binnen de aangegeven postcodes en in hetzelfde land.

Voorbeeld:

Een klant van wie het bezorgadres in Gatineau, Quebec is, kan deze optie niet gebruiken voor een bedrijf in Ottawa, Ontario, zelfs niet als de locatie binnen de bezorgradius ligt.

Een klant kan er niet voor kiezen om sommige artikelen te verzenden en sommige artikelen in dezelfde bestelling te bezorgen. In plaats daarvan moet de klant twee afzonderlijke bestellingen plaatsen.

Je klanten kunnen bezorgingsinstructies bij de checkout achterlaten en moeten een telefoonnummer opgeven zodat je contact met hen kunt opnemen.

Voordat je lokale bezorging instelt

Je moet het volgende voltooien voordat je lokale bezorging kunt aanbieden:

De optie voor lokale bezorging instellen

Je stelt lokale bezorging in voor elke locatie waarvoor je bezorging wilt aanbieden. Je kunt bezorging bieden binnen een radius, of je kunt bezorging aanbieden voor bepaalde postcodes.

Om een radius voor levering te gebruiken, moet je bedrijfslocatie worden geverifieerd. Controleer en wijzig het adres van je locatie om er zeker van te zijn dat het klopt.

Als je een bezorgingsradius kiest, kun je ervoor kiezen om aangrenzende staten, provincies of regio's op te nemen door Inclusief aangrenzende staten of regio's in te schakelen. Stel dat jouw bedrijf is gevestigd in de zuidoostelijke hoek van Californië, 10 mijl ten westen van Arizona. Als je de bezorgradius instelt op 20 mijl en Inclusief aangrenzende staten of regio's inschakelt, reikt jouw bezorgradius tot 10 mijl in Arizona. Als deze instelling niet is ingeschakeld, is lokale bezorging niet beschikbaar voor klanten in Arizona.

De bezorgingsradius strekt zich niet uit tot andere landen, zelfs niet als Inclusief aangrenzende staten of regio's is ingeschakeld.

Nadat je lokale bezorging hebt ingesteld, kun je bestellingen voor lokale bezorging afhandelen.

Conditionele prijsstelling toevoegen

Je kunt op prijs gebaseerde regels instellen om te bepalen hoeveel je in rekening wilt brengen voor lokale bezorging. Je kunt maximaal 3 aanvullende regels instellen om je lokale bezorgoptie meer flexibiliteit te bieden.

Stel dat je een minimale bestelwaarde hebt van USD $ 5. Je kunt de volgende regels instellen:

• bestellingen vanaf $ 5 USD = $ 5 USD bezorgkosten
  • bestellingen van USD $ 10 = $ 3 bezorgkosten
  • bestellingen vanaf $ 20 USD = gratis verzending

De laatste regel in je voorwaarden heeft geen maximumlimiet voor de bestelwaarde.

Stappen

Bezorgzones toevoegen

Wanneer je de optie voor lokale bezorging instelt, maak je standaard een bezorggebied of -zone aan. Je kunt maximaal 4 extra bezorgzones toevoegen op basis van de afstandsradius of sets postcodes. Elke bezorgzone kan een aparte set voorwaardelijke prijzen hebben.

Als je een afstandsradius gebruikt, stel dan de Afleveringsradius in als de maximale afstand voor elke zone.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende zones instellen:

Rijen samenvoegen
Zone Bezorgradius Minimale bestelprijs Leveringskosten
Zone 1 5 km $ 20,00 $ 5,00
Zone 2 10 km $ 20,00 $ 10,00
Zone 3 20 km $ 20,00 $ 20,00

Als je een klant binnen een straal van 8 km hebt, wordt hiervoor $ 10,00 in rekening gebracht. Hoewel beide zones 2 en 3 van toepassing zijn op een klant die zich binnen 8 km bevindt, is de bezorgprijs voor Zone 2 lager dan Zone 3, dus de klant wordt de bezorgprijs voor Zone 2 in rekening gebracht

Als je een klant hebt met een bestelling van minder dan $ 20, komt deze niet in aanmerking voor lokale bezorging omdat de zones 1, 2 en 3 allemaal een minimale bestelprijs van $ 20,00 hebben.

Stappen

E-mailmeldingen aanpassen voor lokale bezorging

Er zijn een aantal verschillende soorten e-mailmeldingen voor lokale bezorging, waaronder:

• Bestelbevestiging
  • Bezorgd
  • Klaar voor bezorging *
  • Gemiste bezorging *

* Je kunt alleen meldingen voor Klaar voor bezorging en Gemiste bezorg versturen met behulp van de Shopify Local Delivery-app.

Je kunt sjablonen aanpassen voor e-mailmeldingen en sms-meldingen die klanten ontvangen nadat ze een bestelling met lokale bezorging hebben geplaatst.

Bestelbevestiging

Voor de e-mailsjabloon Bestelbevestiging kun je de content van de lokale bezorging toevoegen door de content in de volgende Liquid-variabele te inpakken: {% if delivery_instructions != blank %}; Bezorginstructies: {{delivery_instructions}} {% endif %} Deze variabele toont de content van het veld Bezorginformatie in je lokale bezorginstellingen.

Je kunt ook bezorggegevens opnemen in de melding van de Bestelbevestiging door het juiste gedeelte in te vullen in je verzend- en bezorginstellingen.

Als je de standaardwaarden van een sjabloon wilt herstellen, klik je op Terug naar standaard.

Lokale bezorging-app

Met de Shopify Local Delivery-app kun je lokale bestellingen efficiënt bezorgen door jou of je medewerkers. In de app kun je bestellijsten maken, bezorglocaties toewijzen en bezorgroutes optimaliseren. De app kan worden gebruikt via het Shopify-beheercentrum of de mobiele app van Shopify. Gebruik de mobiele app wanneer je bestellingen bezorgt, zodat je de bestelstatus in realtime kunt bijwerken.

Je kunt de Shopify Local Delivery-app installeren vanuit de Shopify App Store.

Raadpleeg de documentatie van de Shopify Local Delivery-app voor meer informatie.

Gebruik de bijbehorende mobiele Shopify Local Delivery-app voor iOS en Android om lokale bezorgingen te beheren, of je nu een team van chauffeurs hebt of zelf bestellingen bezorgt. Deze app maakt verbinding met de Local Delivery-app in Shopify, zodat je chauffeurs toegang kunt geven tot geoptimaliseerde routes voor al je lokale bezorgingen, en je kunt de bezorgstatussen van Shopify volgen.