Lokale levering instellen voor online bestellingen

Je kunt de optie instellen voor lokale klanten om hun bestellingen af te leveren. Als het adres van een klant zich in jouw bezorggebied bevindt, krijgt de klant bij het afrekenen de mogelijkheid om bij het afrekenen voor lokale bezorging te kiezen.

Om lokale bezorging in te stellen, moet je de optie voor lokale bezorging inschakelen voor elke locatie waarvoor je bezorging aanbiedt. Je kunt bezorging binnen een bepaalde afstand van je locatie of voor bepaalde postcodes aanbieden.

Bekijk, nadat je lokale bezorging hebt ingesteld in je verzendinstellingen, hoe je lokale bezorging kunt afhandelen. Je kunt ervoor kiezen om je medewerkers bestellingen te laten leveren of een externe bezorgservice te gebruiken.

Geschiktheid

Om de lokale afleveroptie te gebruiken, moet je winkel aan de volgende eisen voldoen:

Als je vragen hebt over de vereisten, neem je contact op met Shopify-ondersteuning.

Afreken-ervaring

Nadat je de optie voor lokale bezorging hebt ingeschakeld, hebben in aanmerking komende klanten bij het afrekenen de mogelijkheid om lokale bezorging te kiezen.

Klanten hebben alleen de mogelijkheid om voor lokaal bezorging te kiezen als ze aan de volgende vereisten voldoen:

• Alle fysieke producten in de winkelwagen komen in aanmerking voor bezorging vanaf één locatie.
  • De afleverlocatie heeft de beschikbare voorraad om de volledige bestelling af te handelen.
  • De klant kiest niet voor een versnelde afrekenmethode anders dan Shop Pay in de eerste stap van het afrekenen. Als de klant betaalt met Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay of PayPal, dan is de optie voor bezorging niet beschikbaar.
  • Het afleveradres van de klant kan worden geverifieerd door Google. Bij het afrekenen kunnen klanten de vervolgkeuzelijst van voorgestelde adressen gebruiken om een geverifieerd adres te selecteren.

Een vervolgkeuzelijst met voorgestelde adressen op de pagina Verzending bij het afrekenen.

• Het bezorgadres van de klant moet:

• binnen de aangewezen bezorgradius en in dezelfde provincie of staat zijn, of
    • binnen de aangegeven postcodes en in hetzelfde land.

Voorbeeld:

Een klant van wie het verzendadres in Gatineau, Quebec is, kan deze optie niet gebruiken voor een bedrijf in Ottawa, Ontario, zelfs niet als de locatie binnen de bezorgradius ligt.

Een klant kan er niet voor kiezen om sommige artikelen te verzenden en sommige artikelen in dezelfde bestelling te bezorgen. In plaats daarvan moet de klant twee afzonderlijke bestellingen plaatsen.

Je klanten kunnen bezorgingsinstructies bij het afrekenen achterlaten en moeten een telefoonnummer opgeven zodat je contact met hen kunt opnemen.

Voordat je lokale bezorging instelt

Je moet het volgende voltooien voordat je lokale bezorging kunt aanbieden:

De optie voor lokale bezorging instellen

Je stelt lokale bezorging in voor elke locatie waarvoor je bezorging wilt aanbieden. Je kunt bezorging bieden binnen een radius, of je kunt bezorging aanbieden voor bepaalde postcodes.

Om een radius voor levering te gebruiken, moet je bedrijfslocatie worden geverifieerd. Controleer en wijzig het adres van je locatie om er zeker van te zijn dat het klopt.

Nadat je lokale bezorging hebt ingesteld, kun je bestellingen voor lokale bezorging afhandelen.

E-mailmeldingen aanpassen voor lokale bezorging

Er zijn een aantal verschillende soorten e-mailmeldingen voor lokale bezorging, waaronder:

• Bestellingsbevestiging
  • Bezorgd
  • Klaar voor bezorging *
  • Gemiste levering *

* Je kunt alleen meldingen voor Klaar voor bezorging en Gemiste bezorg versturen met behulp van de Shopify Local Delivery-app.

Je kunt sjablonen aanpassen voor e-mailmeldingen en sms-meldingen die klanten ontvangen nadat ze een bestelling met lokale bezorging hebben geplaatst.

Bestellingsbevestiging

Voorbeeld van bevestigingsmail

Voor de e-mailsjabloon Bestellingsbevestiging kun je de content van de lokale bezorging toevoegen door de content in de volgende Liquid-variabele te inpakken: {% if delivery_instructions != blank %}; Bezorginstructies: {{delivery_instructions}} {% endif %}

Je kunt ook bezorggegevens opnemen in de melding van de Bestellingsbevestiging door het juiste gedeelte in te vullen in je verzend- en bezorginstellingen.

Bezorgd

E-mailvoorbeeld van klaar om te worden afgehaald

Klaar voor bezorging

E-mailvoorbeeld opgehaalde bestelling

Gemiste levering

E-mailvoorbeeld opgehaalde bestelling

Als je de standaardwaarden van een sjabloon wilt herstellen, klik je op Terug naar standaard.

Lokale bezorging-app

Met de Shopify Local Delivery-app kun je lokale bestellingen efficiënt leveren door jou of je medewerkers. In de app kun je bestellijsten maken, bezorglocaties toewijzen en bezorgroutes optimaliseren. De app kan worden gebruikt via het Shopify-beheercentrum of de mobiele app van Shopify. Gebruik de mobiele app wanneer je bestellingen bezorgt, zodat je de bestelstatus in realtime kunt bijwerken.

Je kunt de Shopify Local Delivery-app installeren vanuit de Shopify App Store.

Raadpleeg de documentatie van de Shopify Local Delivery-appvoor meer informatie.