Konfigurera lokal leverans för onlineordrar

Du kan ställa in alternativet för lokala kunder så att deras ordrar levereras. Om kundens adress finns i ditt leveransområde kommer kunden att ha lokal leverans som ett alternativ i kassan.

För att ställa in lokal leverans måste du aktivera det lokala leveransalternativet för varje plats som du erbjuder leverans från. Du kan erbjuda leverans inom ett visst avstånd från din plats eller för vissa postnummer.

När du har ställt in lokal leverans i dina leveransinställningar kan du lära du dig hur du distribuerar ordrar med lokal leverans. Du kan välja om du vill att du eller din personal ska leverera ordrar eller använda en tredjeparts leveransservice.

Behörighet

Om du har en Shopify Plus-plan och du vill använda alternativet lokal leverans måste din butik uppfylla följande krav:

• ha 20 eller färre platser
  • har anpassad kassa inaktiverad

Kontakta Shopify-supporten om du har frågor om behörighetskrav.

Kassaupplevelse

När du har aktiverat alternativet lokal leverans har berättigade kunder lokal leverans som ett leveransalternativ i kassan.

Kunderna har endast lokal leverans som ett alternativ om de uppfyller följande krav:

• Alla fysiska produkter i varukorgen är kvalificerade för leverans från en enda plats.
  • Leveransplatsen har lagret tillgängligt för att distribuera hela ordern.
  • Kunden är inte en B2B-kund, eftersom B2B-kassor inte stöder lokal leverans. B2B-orderutkast stöder dock lokal leverans förutsatt att du förvalt lokal leverans som leveransmetod när du skapar orderutkastet.
  • Kundens leveransadress kan verifieras av Google. I kassan kan kunderna använda rullgardinsmenyn med föreslagna adresser för att välja en verifierad adress.
  • Kundens adress måste vara en av följande:

• inom bestämd leveransradie och i samma provins eller stat
    • inom de angivna postnumren och i samma land
  • I betalningsprocessens första steg väljer kunden inte en snabbkassa som inte är Shop Pay. Lokal leverans är inte tillgängligt om kunden betalar med Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller PayPal.

En kund kan inte välja att få vissa varor skickade och vissa varor levererade på samma order. Istället ska kunden lägga två separata ordrar.

Dina kunder kan inkludera leveransanvisningar i kassan och måste lämna ett telefonnummer så att du kan kontakta dem.

Innan du ställer in lokal leverans

Du måste slutföra följande innan du kan erbjuda lokal leverans:

Konfigurera alternativet lokal leverans

Du ställer in lokal leverans för varje plats som du vill erbjuda leverans från. Du kan erbjuda leverans inom en distansradie eller till utvalda postnummer.

För att kunna använda en leveransradie måste din företagsplats verifieras. Granska och ändra din plats adress för att se till att den är korrekt.

Om du väljer en leveransradie kan du välja att inkludera angränsande stater, provinser eller regioner genom att aktivera Inkludera angränsande stater eller regioner. Antag till exempel att ditt företag är beläget i sydöstra delen av Kalifornien, 16 km (10 miles) väster om Arizona. Om du ställer in din leveransradie till 32 km (20 miles) och aktiverar Inkludera angränsande stater eller regioner, kommer din leveransradie att utökas till 16 km (10 miles) in i Arizona. Om den här inställningen inte är aktiverad kommer lokal leverans inte att vara tillgänglig för kunder i Arizona.

Leveransradien kommer inte att utökas till andra länder, även om Inkludera angränsande stater eller regioner är aktiverat.

När du har ställt in lokal leverans kan du påbörja distributionen av order med lokal leverans.

Steg

Lägg till villkorad prissättning

Du kan lägga till prisbaserade regler för att avgöra hur hög avgiften ska vara för lokal leverans. Du kan ställa in upp till 3 ytterligare regler för att göra alternativet för lokal leverans mer flexibelt.

Antag till exempel att du har ett ordervärde på minst 5,00 USD. Du kan ställa in följande regler:

• ordrar från 5 USD = 5 USD i leveransavgift
  • ordrar från 10 USD = 3 USD i leveransavgift
  • ordrar från 20 USD = gratis leverans

Den slutliga regeln i dina villkor har ingen maximal ordervärdesgräns.

Steg:

Lägg till leveranszoner

När du konfigurerar alternativet lokal leverans skapar du som standard ett leveransområde eller en zon. Du kan lägga till upp till nio extra leveranszoner baserat på avståndsradie eller uppsättningar av postnummer. Varje leveranszon kan ha en separat uppsättning villkorliga priser.

Om du använder en avståndsradie anger du Leveransradien som det maximala avståndet för varje zon.

Du kan till exempel ange följande zoner:

Sammanfoga rader
Zon Leveransradie Lägsta pris för order Leveranspris
Zon 1 5 km 20,00 USD 5,00 USD
Zon 2 10 km 20,00 USD 10 USD
Zon 3 20 km 20,00 USD 20,00 USD

Kunder som befinner sig inom 8 km debiteras 10,00 USD. Även om både zon 2 och 3 tillämpas för kunder som befinner sig inom 8 km debiteras kunden leveranspriset för zon 2, eftersom leveranspriset för zon 2 lägre än för zon 3.

Om du har en kund vars order är mindre än 20 USD, är denne inte berättigad till lokal leverans eftersom zonerna 1, 2 och 3 alla har ett lägsta orderpris på 20,00 USD.

Steg:

Anpassa e-postaviseringar för lokal leverans

För lokal frakt finns det ett antal olika typer av e-postaviseringar, inklusive:

• Lokal order på väg att levereras
  • Lokal order levererad
  • Missad leverans av lokal order

Du kan även anpassa mallarna för e-postaviseringar och SMS-aviseringar som kunderna får efter att de har gjort en order med lokal frakt.

Orderbekräftelse

För e-postmallen för Orderbekräftelse kan du lägga till lokal leverans-relaterat innehåll genom att samla in innehållet i följande Liquid-variabel: {% if delivery_instructions != blank %}; Leveransanvisningar: {{delivery_instructions}} {% endif %} Den här variabeln visar innehållet i fältet Leveransinformation i dina Inställningar för lokal leverans.

Du kan också inkludera leveransinformation i orderbekräftelsen genom att fylla i lämpligt avsnitt i dina frakt- och leveransinställningar.

Klicka på Återställ till standard om du behöver återställa en mall till standardinställningen.