Konfigurera lokal leverans för onlineordrar

Du kan ställa in alternativet för lokala kunder så att deras ordrar levereras. Om kundens adress finns i ditt leveransområde kommer kunden att ha lokal leverans som ett alternativ i kassan.

För att ställa in lokal leverans måste du aktivera det lokala leveransalternativet för varje plats som du erbjuder leverans från. Du kan erbjuda leverans inom ett visst avstånd från din plats eller för vissa postnummer.

När du har ställt in lokal leverans i dina leveransinställningar kan du lära du dig hur du distribuerar ordrar med lokal leverans. Du kan välja om du vill att du eller din personal ska leverera ordrar eller använda en tredjeparts leveransservice.

Behörighet

För att kunna använda det lokala leveransalternativet måste din butik uppfylla följande krav:

• ha 20 eller färre platser
  • ha flera lagerplatser aktiverade
  • ha anpassad kassa inaktiverad (endast Shopify Plus)

Kontakta Shopify support om du har frågor om behörighetskrav.

Kassaupplevelse

När du har aktiverat det lokala leveransalternativet har berättigade kunder lokal leverans som ett leveransalternativ i kassan.

Kunderna har endast lokal leverans som ett alternativ om de uppfyller följande krav:

• Alla fysiska produkter i varukorgen är kvalificerade för leverans från en enda plats.
  • Leveransplatsen har lagret tillgängligt för att distribuera hela ordern.
  • Kunden väljer inte en snabbkassa som inte är Shop Pay i det första steget i betalningsprocessen. Leveransalternativet är inte tillgängligt om kunden betalar med Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller PayPal.
  • Kundens leveransadress kan verifieras av Google. I kassan kan kunderna använda rullgardinsmenyn med föreslagna adresser för att välja en verifierad adress.

En rullgardinsmeny med föreslagna adresser på fraktsidan i kassan.

• Kundens leveransadress måste vara:

• inom den utsedda leveransradien och samma provins eller stat, eller
    • inom de angivna postkoderna och i samma land.

Exempel:

En kund vars leveransadress är i Gatineau, Québec kan inte använda det här alternativet för ett företag i Ottawa, Ontario, även om platsen ligger inom leveransradien.

En kund kan inte välja att få vissa varor skickade och vissa varor levererade på samma order. Istället ska kunden lägga två separata ordrar.

Dina kunder kan inkludera leveransanvisningar i kassan och måste lämna ett telefonnummer så att du kan kontakta dem.

Innan du ställer in lokal leverans

Du måste slutföra följande innan du kan erbjuda lokal leverans:

Varning! Lokal leverans fungerar med Shop Pay men fungerar inte med andra snabbkassor såsom Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller PayPal.

Om din kund väljer en metod för snabbkassa som inte är Shop Pay i det första steget i betalningsprocessen kommer kunden inte att se lokal leverans som en leveransmetod. De kommer dock ha valet att skicka paketet med hjälp av dina fraktkostnader.

Ställ in det lokala leveransalternativet

Du ställer in lokal leverans för varje plats som du vill erbjuda leverans från. Du kan erbjuda leverans inom en distansradie eller till utvalda postnummer.

Obs! Om din plats befinner sig i en region som inte använder postnummer kan du ställa in ditt leveransområde med en distansradie.

För att kunna använda en leveransradie måste din företagsplats verifieras. Granska och ändra din plats adress för att se till att den är korrekt.

Om du väljer en leveransradie kan du välja att inkludera angränsande stater, provinser eller regioner genom att aktivera Inkludera angränsande stater eller regioner. Antag till exempel att ditt företag är beläget i sydöstra delen av Kalifornien, 16 km (10 miles) väster om Arizona. Om du ställer in din leveransradie till 32 km (20 miles) och aktiverar Inkludera angränsande stater eller regioner, kommer din leveransradie att utökas 16 km (10 miles) till Arizona. Om den här inställningen inte är aktiverad kommer lokal leverans inte att vara tillgänglig för kunder i Arizona.

Leveransradien kommer inte att utökas till andra länder, även om Inkludera angränsande stater eller regioner är aktiverat.

När du har ställt in lokal leverans kan du påbörja distributionen av order med lokal leverans.

Ange villkorliga lokala leveranskostnader

Du kan ställa in prisbaserade regler för att bestämma hur mycket du ska debitera för lokal leverans. Du kan ställa in upp till 3 ytterligare regler för att ge ditt alternativ för lokal leverans mer flexibilitet.

Antag till exempel att du har ett ordervärde på minst 5,00 USD. Du kan ställa in följande regler:

• ordrar från 5 USD till 9,99 USD = 5 USD i leveransavgift
  • ordrar från 10 USD - 19,99 USD = 3 USD i leveransavgift
  • alla ordrar över 20 USD = fri frakt

Den slutliga regeln i dina villkor har ingen maximal ordervärdesgräns.

Steg:

Anpassa e-postaviseringar för lokal frakt

För lokal frakt finns det ett antal olika typer av e-postaviseringar, inklusive:

• Orderbekräftelse
  • Levererad
  • På väg för leverans *
  • Missad leverans *

* Du kan endast skicka aviseringarna Ute för leverans och Missad leverans med hjälp av Shopifys app för lokal leverans.

Du kan även anpassa mallarna för e-postaviseringar och SMS-aviseringar som kunderna får efter att de har gjort en order med lokal frakt.

Orderbekräftelse

Exempel på bekräftelse via e-post

I e-postmallen för orderbekräftelse kan du lägga till innehåll relaterat till lokal leverans genom att svepa in innehållet i följande Liquid-variabel:{% if delivery_instructions != blank %}; Leveransinstruktioner: {{delivery_instructions}} {% endif %}

Du kan också inkludera leveransinformation i orderbekräftelsen genom att fylla i lämpligt avsnitt i dina frakt- och leveransinställningar.

Om du behöver återställa en mall till dess standard klickar du på Återställ till standard.

App för lokala leveranser

Shopifys app för lokala leveranser gör att du eller din personal kan leverera lokala ordrar mer effektivt. I appen kan du skapa orderlistor, kartlägga leveransplatser och optimera leveransrutter. Appen kan användas från Shopify-administratören eller från Shopify Mobile-appen. Använd mobilappen när du levererar ordrar, så att du kan uppdatera orderstatusen i realtid.

Du kan installera Shopifys app för lokala leveranser från Shopifys appbutik.

För mer information, se dokumentationen om Shopifys app för lokala leveranser.

Använd din kompis Shopifys mobilapp för lokal leverans för iOS och Android för att hantera lokal leverans, när du har flera förare eller levererar ordrar själv. Appen ansluter till Shopifys app för lokal leverans så att du kan ge förarna tillgång till optimerade rutter för alla lokala leveranser och låter dig spåra leverans-status från Shopify.