Distribuerar order med lokal leverans från administratören

Från din Shopify-administratör kan du hantera ordrar med lokal leverans, förbereda dem för leverans och uppdatera deras orderstatus.

Arbetsflöde och status för lokal leverans

När du distribuerar dina order med lokal leverans går de igenom följande orderstatusar:

• Ej distribuerad: Orderförberedelse och distribution har inte påbörjats. Nästa steg är att förbereda ordern för leverans genom att välja och packa artiklarna. Du kan också välja att skriva ut följesedlar som ska inkluderas i ordern. Markera ordern som Redo för leverans för att slutföra.

• Redo för leverans: Ordern ska levereras eller är på väg att levereras. Ordrar kan också ha den här statusen om leverans försöktes men ordern inte levererades. När ordern har levererats är ditt nästa steg att markera den som levererad.

• Levererad: När du har markerat ordern som levererad ändras orderstatusen till Distribuerad och distributionsprocessen är klar.

Hantera ordrar med lokal leverans

Lär dig hur du hanterar dina ordrar för att snabbt komma åt lokal leveransinformation.

Sortera och filtrera ordrar för leverans

Från orderlistan kan du filtrera ordrar för att endast visa ordrar med lokal leverans.

Klicka på fliken Lokal leverans högst upp i din orderlista för att se en lista över ordrar med lokal leverans som är Ej distribuerade och Redo för leverans. Du kan använda listan för att förbereda ordrar för leverans.

Visa leveransinstruktioner

Dina kunder har möjligheten att lägga till leveransinstruktioner för ordrar i kassan. Dessa instruktioner kan hjälpa dig att hitta leveransplatser och ge dig extra information om var du ska lämna paketet.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på den order du vill visa.

3. Under leveransinstruktioner kan du läsa alla anvisningar som din kund har lämnat i kassan.

Förbered en order för leverans

När en kund gör en order med lokal leverans måste du eller en medarbetare samla och packa artiklarna.

Du kan även skriva ut en följesedel att bifoga till ordern.

När du har förberett en order ska du markera den som redo för leverans.

Observera att du inte kan ändra lagerdistributionsplatsen för en order efter att den har gjorts.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordern som du vill distribuera.

3. Klicka på Förbered för leverans.

4. Valfritt: Klicka på Skriv ut följesedel om du vill skriva ut en följesedel.

5. Välj och packa artiklarna för leverans.

6. Klicka på Markera som redo för leverans.

Markera en order som levererad

När en order har levererats måste du markera ordern som levererad inom Shopify. Detta ändrar orderstatusen och signalerna till dig och din medarbetare att ordern levererades och ingen ytterligare åtgärd krävs.

Att markera ordern som levererad skickar också en avisering till din kund så att de vet att ordern anlände.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordern som du vill markera som levererad.

3. Klicka på Markera som levererad.

Annullera en leverans

När du avbryter en leverans ändras orderns status från Redo för leverans till Ej distribuerad.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Från Ordersidan klickar du på ordern i listan som har Distributionsstatusen Redo för leverans.

3. Klicka på ...-knappen i distributionsuppgifterna.

4. Klicka på Avbryt leverans.