Konverteringsspårning

Shopifys konverteringssammanfattning ger en översikt över kundens tidigare besök och beteende som ledde till ett köp i din butik. Konverteringsinformationen visas på sidan orderinformation och innehåller en sammanfattning av:

• kundens totala antal beställningar från din butik
  • kundens totala antal besök i din butik under de senaste 30 dagarna
  • vad som ledde till kundens första besök i din butik.

Du kan också klicka på Visa konverteringsinformation för ytterligare konverteringsinformation om den kunden:

• det totala antalet besök som kunden har gjort i din butik
  • antalet dagar mellan det första besöket och det senaste besöket
  • en översikt över kundaktivitet, inklusive besök mellan det första och det senaste besöket.

Konverteringssammanfattningen för en orderinformationssida är specifik för kunden som gjorde den ordern. Om du vill visa övergripande konverteringsinformation för din butik, använd då konverteringsrapport för webbutik.

Visa en beställnings konverteringssammanfattning

1. Från din Shopify-admin går du till Ordrar.

2. Klicka på ett ordernummer för att visa dess information. På ordersidan kommer du att hitta ett avsnitt som heter Konverteringssammanfattning:

Avsnittet för den grundläggande konverteringsöversikten

3. Om du vill visa konverteringsdetaljer klickar du på Visa konverteringssammanfattning:

Ingen konverteringssammanfattning finns tillgänglig

Det finns fall då detaljerna i konverteringens sammanfattning inte är tillgängliga:

Töm avsnittet för konverteringsöversikt

Följande är möjliga orsaker till en tom konverteringssammanfattning:

• Appar och privata webbläsare hindrar spårning av kakor.
  • Ordern var ursprungligen ett orderutkast.
  • Ordern kom inte från din webbutik.

Obs! Sammanfattningsinformation kan ta upp till 48 timmar innan de syns.

Visa en kunds besöksinformation

När du tittar på en orders konverteringsinformation kan du bryta ner besökets detaljer genom att klicka på Visa fullständiga sessioner bredvid kundens aktivitet:

Visa ikon för hel session

Kundens besöksinformation kan innehålla:

• session hänvisningen
  • appuppgifter
  • UTM-parameterar.

Sessionhänvisning

Sessionens hänvisningsavsnitt ger en generell översikt över var din kund hänvisades från, vilken sida de landade på, datum och tidpunkt för deras besök och hänvisningskoden, om sådan finns:

Hänvisningslista för en session

Appdetaljer

Om ordern är en hänvisning från en marknadsföringskampanj som använder en marknadsföringsapp kommer den att visas i det här avsnittet.

UTM-parameterar

UTM-parametrar är taggar som du kan lägga till i slutet av en URL som du kan skicka till dina kunder (till exempel https://www.yourstorename.com/?utm_source=emailcampaign). När en kund klickar på länken skickas taggarna tillbaka till Google Analytics för spårning och rapportering.

Vissa marknadsföringsappar har förinställda parametrar. Om du använder Google-annonser kan du automatiskt lägga till UTM-parametrar till dina URL, eller så kan du ställa in anpassade parametrar med hjälp av en URL-byggare.