Konverteringsspårning

Shopifys konverteringssammanfattning ger en översikt över kundens tidigare besök och beteende som ledde till ett köp i din butik. Konverteringssammanfattningen visas på sidan med orderinformation och innehåller en översikt av:

• kundens totala antal beställningar från din butik
  • kundens totala antal besök i din butik under de senaste 30 dagarna
  • vad som ledde till kundens första besök i din butik

Du kan också klicka på Visa konverteringsinformation för ytterligare konverteringsinformation om den kunden:

• det totala antalet besök som kunden har gjort i din butik
  • antalet dagar mellan det första besöket och det senaste besöket
  • en översikt över kundaktivitet, inklusive besök mellan det första och det senaste besöket

Konverteringssammanfattningen för en orderinformationssida är specifik för kunden som gjorde den ordern. Om du vill se konverteringsinformation för din Webbshop-försäljningskanal i stort så kan du använda webbshoppens konverteringsrapport.

Visa en orders konverteringssammanfattning

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ett ordernummer för att visa dess information. På ordersidan finns det ett avsnitt som heter Konverteringssammanfattning.

3. Om du vill visa konverteringsdetaljer klickar du på Visa konverteringssammanfattning:

Ingen konverteringssammanfattning finns tillgänglig

Det finns fall då detaljerna i konverteringens sammanfattning inte är tillgängliga.

Följande är möjliga orsaker till en tom konverteringssammanfattning:

• Appar och privata webbläsare hindrar spårning av kakor.
  • Ordern var ursprungligen ett orderutkast.
  • Ordern kom inte från din webbshop eller Hydrogen-försäljningskanalen.

Visa en kunds besöksinformation

När du tittar på en orders konverteringsinformation kan du bryta ner besökets detaljer genom att klicka på Visa fullständiga sessioner bredvid kundens aktivitet.

Kundens besöksinformation kan innehålla:

Sessionhänvisning

Sessionens hänvisningsavsnitt ger en generell översikt över var din kund hänvisades från, vilken sida de landade på, datum och tidpunkt för deras besök och hänvisningskoden, om sådan finns.

Appdetaljer

Om ordern är en hänvisning från en marknadsföringskampanj som använder en marknadsföringsapp så kommer den att visas i det här avsnittet.

UTM-parameterar

UTM-parametrar är taggar som du kan lägga till i slutet av en URL som du kan skicka till dina kunder (till exempel https://www.yourstorename.com/?utm_source=emailcampaign). När en kund klickar på länken skickas taggarna tillbaka till Google Analytics för spårning och rapportering.

Vissa marknadsföringsappar har förinställda parametrar. Om du använder Google-annonser kan du automatiskt lägga till UTM-parametrar till dina URL, eller så kan du ställa in anpassade parametrar med hjälp av en URL-byggare.