Betalningar

Se till att du förstår betalningsprocessen. När en kund befinner sig i kassan kan han eller hon välja att betala för sin order med någon av de metoder som du aktiverade i avsnittet Betalningsleverantörer i Shopify-admin. Du kan aktivera en mängd betalningsmetoder med Shopify.

När du väljer vilka betalningsmetoder du ska erbjuda finns det några saker du behöver tänka på. Om du vill låta dina kunder betala med ett kreditkort kan du använda Shopify Payments eller en tredjepartsleverantör.

Det finns också flera sätt för kunder att betala online utan att använda ett kreditkort, till exempel PayPal, Meta Pay, Amazon Pay och Apple Pay. Du kanske också vill acceptera ytterligare betalningsmetoder såsom kryptovaluta.

Om du använder Shopify Payments kan du aktivera Shop Pay för att kunder ska kunna spara sin leverans- och betalningsinformation för att göra det smidigare för dem i kassan. Vissa andra betalningsleverantörer, såsom PayPal, Amazon Pay, Apple Pay och Google Pay, erbjuder även snabbkassa-knappar som du kan aktivera i din Shopify-butik.

När du väljer en betalningsleverantör bör du tänka på i vilka länder din verksamhet är belägen samt var dina kunder bor. Shopifys lista över betalnings-gateways per land kan hjälpa dig att ta reda på vilka betalnings-gateways som finns i ditt land och vilken valuta de stöder.

Du hanterar alla din butiks betalningsmetoder i avsnittet Betalningsleverantörer i Shopify.