Betalningar

Att förstå betalningsprocessen är ett viktigt steg för att du ska få betalt av dina kunder. När en kund befinner sig i kassan kan de välja att betala för sin order med någon av de metoder som du har aktiverat i avsnittet Betalningsleverantörer i Shopify-admin. Du kan aktivera en mängd betalningsmetoder med hjälp av Shopify.

När du väljer vilka betalningsmetoder du ska erbjuda finns det några saker du behöver tänka på. Om du vill låta dina kunder betala med ett kreditkort kan du använda Shopify Payments eller en tredjepartsleverantör.

Det finns också flera sätt för kunder att betala online utan att använda ett kreditkort, såsom PayPal, Amazon Pay och Apple Pay. Du kan också välja att acceptera alternativa betalningsmetoder såsom en kryptovaluta.

Accelererade utcheckningar som Shopify Pay sparar leverans- och betalningsinformation för återvändande kunder för att hjälpa dem att checka ut snabbare. Vissa betalningsleverantörer, som Paypal, Amazon Pay, Apple Pay och Google Pay, erbjuder även accelererade utcheckningsknappar som kan aktiveras i din Shopify utcheckning.

När du väljer en betalningsleverantör bör du tänka på i vilka länder din verksamhet är belägen samt var dina kunder bor. Shopifys lista över betalnings-gateways per land kan hjälpa dig att ta reda på vilka betalnings-gateways som finns i ditt land och vilken valuta de stöder.

Du hanterar alla din butiks betalningsmetoder i avsnittet Betalningsleverantörer i Shopify.

I detta avsnitt