Betalningar

Att förstå betalningsprocessen är ett viktigt steg mot att få betalt av dina kunder. När en kund checkar ut kan de välja att betala för sin order med någon av de metoder som du har aktiverat i området betalningsleverantörer i din Shopify admin. Du kan aktivera en mängd betalningsmetoder med hjälp av Shopify.

När du väljer vilka betalningsmetoder du ska erbjuda finns det några saker du behöver tänka på. Om du vill låta dina kunder betala med ett kreditkort kan du använda Shopify Payments eller en tredjepartsleverantör.

Det finns också flera sätt för kunder att betala online utan att använda ett kreditkort, såsom PayPal, Amazon Pay och Apple Pay. Du kan också välja att acceptera alternativa betalningsmetoder såsom en kryptovaluta.

Om du använder Shopify Payments kan du aktivera Shop Pay för att kunder ska kunna spara sin leverans- och betalningsinformation för att göra det smidigare för dem i kassan. Några andra betalningsleverantörer, såsom PayPal, Amazon Pay, Apple Pay och Google Pay, erbjuder även snabbkass-knappar som du kan aktivera i din Shopify-butik.

När du väljer en betalningsleverantör bör du tänka på i vilka länder din verksamhet är belägen samt var dina kunder bor. Shopifys lista över betalnings-gateways per land kan hjälpa dig att ta reda på vilka betalnings-gateways som finns i ditt land och vilken valuta de stöder.

Obs! Om du säljer prenumerationsprodukter måste du använda Shopify Payments som din primära betalningsgateway. För mer information om prenumerationer, se Prenumerationer.

Du hanterar alla din butiks betalningsmetoder i avsnittet Betalningsleverantörer i Shopify.

I detta avsnitt