Aktivera Amazon Pay med Shopify Payments

Amazon Pay med Shopify Payments är ett snabbt, enkelt och pålitligt sätt för dina kunder att handla i din webbshop genom att använda betalningsuppgifter och leveransinformation som finns lagrade på deras Amazon-konto.

Det tillkommer ingen extra avgift för användning Amazon Pay med Shopify Payments, och du kan hantera ordrar som görs med hjälp Amazon Pay via din Shopify-admin. Läs mer om säker utcheckning från Amazon Pay.

Behörighet

För att använda Amazon Pay med Shopify Payments måste du vara baserad i USA och sälja i USD och ha Shopify Payments aktiverat. Se Amazons kundavtal och policyer för mer information om behörighetskrav.

Aktivera Amazon Pay med Shopify Payments

Om du vill börja använda Amazon Pay kan du aktivera det via Shopify Payments. För att använda Amazon Pay med Shopify Payments måste din butik uppfylla följande kriterier:

• vara baserad i USA
  • sälja i USD
  • ha Shopify Payments aktiverat
  • uppfylla och följa Amazons kundavtal och policyer

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. Välj Amazon Pay i avsnittet Plånböcker.
  4. Klicka på Spara.

När du har samtyckt till att ge din Shopify-butik åtkomst till ditt Amazon Payments-handlarkonto visas Amazon Pay som en aktiv betalningsleverantör i avsnittet Shopify Payments.

Du behöver inte använda ditt handlarkonto för Amazon Pay för Amazon Seller Central för att hantera nya transaktioner och rapportering. Istället hanteras alla nya transaktioner och rapportering för Amazon Pay med Shopify Payments i din Shopify-admin och omfattas av prissättningen för Shopify Payments. Läs mer om Amazon Pay med Shopify Payments.

Amazon Pay tredjepartsintegration

Amazon Pay-tredjepartsintegrationen stöds inte längre och kan inte installeras om ditt företag är beläget i USA.

Om din butik inte är belägen i USA kan du installera Amazon Pay tredjepartsintegration.

Beroende på din butiks Shopify-plan och din region kan transaktioner som behandlas via Amazon Pay bli föremål för transaktionsavgifter från tredje part om du använder Amazon Pay tredjepartsintegration. Köp med Prime är inte kompatibel med Amazon Pay tredjepartsintegration.

När du använder tredjepartsintegration får du betalt av Amazon istället för via Shopify Payments.

Läs mer om transaktionsavgifter från tredje part och hur du får betalt. För Amazon-support, se Amazon Pay hjälpcenter.

Inaktivera Amazon Pay med Shopify Payments

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. Avmarkera alternativet Amazon Pay i avsnittet Plånbok.
  4. I dialogrutan Inaktivera Amazon Pay klickar du på Inaktivera.
  5. Klicka på Spara.

Få betalt

När du aktiverar Amazon Pay med Shopify Payments betalas dina Amazon Pay-transaktioner via Shopify Payments. Du kommer inte längre få utbetalnings- eller transaktionsuppgifter från Amazon.

När du har tagit emot betalningen för en order som lagts med hjälp av Amazon Pay kommer du att få betalning för din order vid din nästa Shopify Payments-utbetalning. Du kan se en specifik utbetalning för att hitta uppgifter om varje transaktion som ingår i utbetalningen. Läs mer om att ta emot betalningar via Shopify Payouts.

För att hitta information om Amazon Pays hanteringsavgifter som du debiteras, via din Shopify-admin, gå till Inställningar > Betalningar.

Prissättning

När du har aktiverat Amazon Pay med Shopify Payments kommer Amazon Pays nuvarande prissättningsavtal inte längre gälla. I stället kommer Amazon Pay-transaktioner omfattas av ditt prissättningsavtal för Shopify Payments. Det tillkommer inte någon extra avgift för Amazon Pay-transaktioner.

Kundupplevelse

När du har aktiverat Amazon Pay kan berättigade kunder använda Amazon Pay i kassan. Betalningsprocessen är inbäddad som standard på betalningssidan så att dina kunder kan slutföra sina order utan att lämna webbutiken.

Kunder som väljer Amazon Pay har tillgång till leveransadress och betalningsinformation som lagras på deras Amazon-konto för att slutföra köpet med en snabbkassa. Deras fakturerings- och leveransadress delas med Shopify. Mer information om snabbkassor.

Hantera fordringar

Alla fordringar som gjorts för Amazon Pay-köp som gjorts mot A-till-z-garantin hanteras av Amazon. Om du får ett e-postmeddelande om tvist från Amazon har du sju dagar på dig att svara direkt på e-postmeddelandet eller fylla i representationsformuläret i Amazon Seller Central med eventuell bevisning eller nödvändig information. Du kan logga in på ditt Amazon Seller-konto för att få tillgång till information om tvisten.