Aktivera Meta Pay

Meta Pay gör det möjligt för kunder att betala snabbt och säkert via en snabbkassa i din webbshop. När kunder är inloggade på Facebook kan de snabbt gå igenom kassan med sina lagrade inloggningsuppgifter utan att behöva logga in igen. Dessutom krypteras betalkortsnummer för säker lagring. Kunden trycker på knappen Meta Pay och sedan tillhandahåller Meta Pay den informationen till betalningsleverantören.

Mer information om snabbkassor.

Krav för handlare när de lägger till Meta Pay

Om du vill aktivera knappen Meta Pay måste du ha installerat Shopify Payments och din webbshop måste vara belägen i USA.

Handlare behöver inte ha ett Facebook-konto för att lägga till Meta Pay-alternativet i en webbshop.

Krav för att kunder ska kunna använda Meta Pay

Om du vill använda Meta Pay för inköp måste dina kunder använda en IP-adress baserad i USA och en av följande webbläsare:

• Safari eller Chrome för dator
  • Safari för iOS
  • Chrome för Android

Aktivera Meta Pay

För att aktivera Meta Pay måste du aktivera Meta Pay i din Shopify-admin. Om din butik uppfyller Metas handelspolicyer aktiveras Meta Pay inom två dagar.

Använd följande steg för att aktivera Meta Pay i din Shopify-admin.

Steg:

Kundupplevelse med Meta Pay

När kunder besöker din webbshop genom en kompatibel webbläsare har de ett alternativ för snabbkassa via knappen Meta Pay. Om kunden trycker på knappen Meta Pay visas fakturerings- och leveransinformationen. Vid behov kan kunderna ändra sin information innan de slutför sitt köp.

Om en kund har Facebook-appen installerad används appen för att autentisera köpet. I annat fall kan en kund autentisera köpet via en webbläsare.

Felsökning

Meta Pay visas inte i Shopify-admin

Meta Pay är endast tillgängligt för handlare som använder Shopify Payments.

Meta Pay visas inte i kassan

Meta Pay-alternativet visas i kassan för kunder som använder Safari på mobila iOS-enheter, Chrome på mobila Android-enheter och Safari eller Chrome på datorn.

Meta Pay visas inte i kassan när fältet Företagsnamn Krävs som en del av betalningsprocessen.

Vanliga frågor

Hur skiljer sig knappen Meta Pay från befintliga betalningsknappar?

Meta Pay erbjuder ett smidigt och säkert sätt att skicka pengar, donera pengar till välgörande ändamål och göra inköp. Det är snabbt, bekvämt, enkelt att använda och säkert. Nu kan Meta Pay användas för att göra inköp både i och utanför Facebook-appar och -tjänster. Det tillkommer inte heller några extra kostnader för företag att använda den.

Vilka betalningsmetoder är tillgängliga för kunder när de går till kassan i en webbshop med knappen Meta Pay?

Kunder kan ladda sina föredragna kredit- eller betalkort på Meta Pay. Ytterligare betalningsmetoder kommer att läggas till i framtiden.

Var kan jag hitta mer information om Meta Pay?

Du kan besöka pay.facebook.com för mer information.

Vad kostar det för handlare att acceptera Meta Pay?

Det kostar inget extra för handlare att acceptera Meta Pay.