Ta emot och registrera delbetalningar

Du kan ta emot och registrera flera delbetalningar för ordrar med betalningsvillkor i din Shopify-admin. Med delbetalningar kan du erbjuda flexibla betalningsalternativ till dina kunder, låta dina kunder betala en order via flera olika betalningsmetoder och hämta in insättningar eller förskottsbetalningar. Du kan ta emot eller registrera delbetalningar med hjälp av följande betalningsmetoder:

När du tar upp eller registrerar en delbetalning kan du välja om du vill ta emot ett fast belopp eller ett procentbaserat belopp. När du har registrerat en delbetalning för en order ändras orderstatusen till Delvis betald och betalningen visas för din kund i deras kundkonto.

Du behöver inte ange den förväntade betalningsmetoden när du skapar ett orderutkast. Du kan ange betalningsmetoden när du registrerar betalningen på ordern.

Ta emot en delbetalning med ett valv-säkrat kreditkort

Om du använder B2B kan du hämta in en delbetalning med hjälp av valv-säkrade kreditkort som är kopplade till företagets platser.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordern som du vill inhämta delbetalning för.

3. Klicka på Ta emot betalning och välj sedan det valv-säkrade kreditkort som du vill debitera.

4. I avsnittet Belopp väljer du Fast belopp eller Procentsats och anger sedan det belopp som du vill debitera din kund.

5. Klicka på Avgift.

Inhämta delbetalning med ett nytt kontokort

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ordern som du vill inhämta delbetalning för.

3. Klicka på Hämta > Ange kreditkort.

4. I avsnittet Belopp väljer du Fast belopp eller Procentsats och anger sedan det belopp som du vill debitera din kund.

5. Ange kontokortsuppgifterna i avsnittet Kortnummer.

6. I Faktureringsadress anger du faktureringsuppgifterna eller väljer Samma som leveransadress.

7. Klicka på Avgift.

Registrera en manuell delbetalning

Du kan registrera en manuell delbetalning, till exempel en bankinsättning eller postförskott. Shopify tar inte emot manuella betalningar.

Om du har konfigurerat manuella betalningsmetoder kan du välja vilken betalningsmetod du vill registrera för den delbetalningen.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på den order som du vill registrera en delbetalning för.

3. Klicka på Ta emot > Registrera betalning.

4. I avsnittet Belopp, välj Fast reducerat belopp eller Procentandel och ange sedan beloppen som du debiterade kunden.

5. I avsnittet Metod väljer du en manuell betalningsmetod som du vill registrera för delbetalningen.

6. Klicka på Registrera betalning.