Betalningsauktorisering

När en kund betalar med ett kreditkort måste betalningsinformationen hämtas in och skickas till banken för bearbetning. Om du använder Shopify Payments eller en annan kreditkortsleverantör måste du bestämma hur du ska ta betalt från dina kunder. Du kan konfigurera dina inställningar för att automatiskt ta betalt vid tidpunkten för försäljningen eller manuellt ta betalt senare. Om du konfigurerar manuell betalning måste du ta betalt från beställningssidan i din admin.

Vad är en godkännandeperiod för ett kreditkort?

Alla kreditkortsbetalningsleverantörer har en godkännandeperiod för att tillåta att den debitering görs för kundens kreditkort. Godkännandeprocessen kontrollerar först att kreditkortet är giltigt och att kortet har tillräckligt med tillgängliga medel för transaktionen.

Godkännandeprocessen upphör efter en viss tid. Längden på godkännandeperioden beror på din kreditkortsbetalningsleverantör. Du måste ta betalt inom godkännandeperioden för att ta betalt för din beställning.

Shopify Payments har en godkännandeperiod på 7 dagar.

Obs! När du tar betalt i en utländsk valuta konverteras beloppet med hjälp av den aktuella konverteringskursen och inte kursen vid tidpunkten för godkännandet. Det belopp som är auktoriserat är det maximala belopp som du kan ta emot. Om du manuellt tar emot en kreditkortsbetalning blir det en skillnad i tid mellan när kreditkortet auktoriserades och betalningen tas emot. Det innebär att du kan förlora pengar beroende på valutafluktuationer.

Auktoriseringsperioder för Shopify Plus

Handlare som använder Shopify Plus-planen har förlängda auktoriseringsperioder när vissa kreditkort används i kassan.

Förlängda auktoriseringsperioder skiljer sig åt beroende på vilken bank som utfärdar kreditkortet i fråga. Vissa kort kanske inte stöder förlängda auktoriseringsperioder så du bör kontrollera utgångna auktoriseringar på din ordersida. Betalningar som tas emot efter sju dagar omfattas av en avgift på 1,75 %.

Auktoriseringsperioder för olika kreditkortsföretag.
Korttyp Auktoriseringsperiod
Visa Upp till 30 dagar
Mastercard Upp till 30 dagar
Discover Upp till 10 dagar
JCB Upp till 10 dagar
American Express 7 dagar
Diners Club 7 dagar
China Union Pay 7 dagar

Om du från och med den 21 oktober 2020 tar emot en betalning manuellt efter den standardiserade sjudagarsperioden, så tillkommer, utöver de standardiserade kreditkortsavgifterna, en avgift på 1,75 % för transaktionen.

Auktoriseringens utgångsdatum visas på ordersidan.

Om du har en betalning som inte togs emot inom sju dagar och du inte vill ådra dig denna avgift, så ska du avbryta ordern och skapa en ny.

Varning! Om du vill undvika extra avgifter så ska du se till att du tar emot betalningar inom sju dagar. Auktoriseringsperioderna och transaktionsavgifterna kan komma att ändras.

Ställ in automatisk debitering av kreditkortsbetalningar

De flesta Merchants konfigurerar sina butiker för att ta kreditkortsbetalningar automatiskt. Detta gör att butiken automatiskt debiterar kunders kort innan godkännandeperioden upphör, vilket sparar tid när man hanterar beställningar.

Steg:

1. I avsnittet Betalningsfångst väljer du samla in betalning för beställningar automatiskt.

2. Klicka på Spara.

Obs! Om du tillåter att kunder köper en produkt som inte är tillgänglig måste du återbetala beställningen.

Ställ in manuell debitering av kreditkortsbetalningar

Steg:

1. I avsnittet Betalningsfångst väljer du manuellt ta betalt för beställningar.

2. Valfritt: Om du använder Shopify Payments och du vill få e-postmeddelande innan auktoriseringsperioden för varje beställning upphör markerar du Skicka ett varningsmeddelande när godkännanden är nära att upphöra. Om du väljer det alternativet men inte använder Shopify Payments kommer du inte att få varningsmeddelanden.

3. Klicka på Spara.

Varning! Du måste ta betalt för en beställning innan godkännandeperioden upphör, för att ta emot pengar från den beställningen.