Betalningsauktorisering

När en kund betalar med ett kreditkort måste betalningsinformationen hämtas in och skickas till banken för bearbetning. Om du använder Shopify Payments eller en annan kreditkortsleverantör måste du bestämma hur du ska ta betalt från dina kunder. Du kan konfigurera dina inställningar för att automatiskt ta betalt vid tidpunkten för försäljningen eller manuellt ta betalt senare. Om du konfigurerar manuell betalning måste du ta betalt från beställningssidan i din admin.

Vad är en godkännandeperiod för ett kreditkort?

Alla kreditkortsbetalningsleverantörer har en godkännandeperiod för att tillåta att den debitering görs för kundens kreditkort. Godkännandeprocessen kontrollerar först att kreditkortet är giltigt och att kortet har tillräckligt med tillgängliga medel för transaktionen.

Godkännandeprocessen upphör efter en viss tid. Längden på godkännandeperioden beror på din kreditkortsbetalningsleverantör. Du måste ta betalt inom godkännandeperioden för att ta betalt för din beställning.

Shopify Payments har en godkännandeperiod på 7 dagar.

Obs! När du tar betalt i en utländsk valuta konverteras beloppet med hjälp av den aktuella konverteringskursen och inte kursen vid tidpunkten för godkännandet. Det belopp som är auktoriserat är det maximala belopp som du kan ta emot. Om du manuellt tar emot en kreditkortsbetalning blir det en skillnad i tid mellan när kreditkortet auktoriserades och betalningen tas emot. Det innebär att du kan förlora pengar beroende på valutafluktuationer.

Auktoriseringsperioder för Shopify Plus

Handlare som använder Shopify Plus-planen har förlängda auktoriseringsperioder när vissa kreditkort används i kassan.

Auktoriseringsperioder för olika betalningsmetoder.
Korttyp Auktoriseringsperiod
Visa Upp till 30 dagar
Mastercard Upp till 30 dagar
Discover Upp till 10 dagar
JCB Upp till 10 dagar
American Express 7 dagar
Diners Club 7 dagar
China Union Pay 7 dagar

Tillåtna auktoriseringsperioder kan variera beroende på utfärdande bank för ett kreditkort. Vissa kort kanske inte stöder utökade auktoriseringsperioder. Du bör övervaka din Ordersida för att kontrollera om auktoriseringsperioder löper ut.

Utökade auktoriseringsperioder gäller endast för ordrar som behandlas när funktionen är aktiverad för din butik. Alla ordrar som behandlas innan utökad auktorisering har aktiverats har den standardiserade auktoriseringsperioden på sju dagar.

Om du tar betalt manuellt efter standardperioden på 7 dagar efter den 1 augusti 2020 kommer en avgift att tillämpas för transaktionen. Butiksägaren kommer att få ett meddelande och information om avgifter innan prissättningen träder i kraft. Efter 1 augusti 2020 kan du granska dina avgifter och välja funktionen i din Shopify-administratören under Inställningar > Betalningar.

Ställ in automatisk debitering av kreditkortsbetalningar

De flesta Merchants konfigurerar sina butiker för att ta kreditkortsbetalningar automatiskt. Detta gör att butiken automatiskt debiterar kunders kort innan godkännandeperioden upphör, vilket sparar tid när man hanterar beställningar.

Steg:

1. I avsnittet Betalningsfångst väljer du samla in betalning för beställningar automatiskt.

2. Klicka på Spara.

Obs! Om du tillåter att kunder köper en produkt som inte är tillgänglig måste du återbetala beställningen.

Ställ in manuell debitering av kreditkortsbetalningar

Steg:

1. I avsnittet Betalningsfångst väljer du manuellt ta betalt för beställningar.

2. Valfritt: Om du använder Shop Pay och du vill få e-postmeddelande innan godkännandeperioden för varje order upphör ska du markera Skicka ett varningsmeddelande när godkännanden är nära att upphöra.

3. Klicka på Spara.

Varning! Du måste ta betalt för en beställning innan godkännandeperioden upphör, för att ta emot pengar från den beställningen.