Betalningsauktorisering

När en kund betalar med ett kreditkort måste betalningsinformationen hämtas in och skickas till banken för bearbetning. Om du använder Shopify Payments eller en annan kreditkortsleverantör måste du bestämma hur du ska ta betalt från dina kunder. Du kan konfigurera dina inställningar för att automatiskt ta betalt vid tidpunkten för försäljningen eller manuellt ta betalt senare. Om du konfigurerar manuell betalning måste du ta betalt från beställningssidan i din admin.

Vad är en godkännandeperiod för ett kreditkort?

Alla kreditkortsbetalningsleverantörer har en godkännandeperiod för att tillåta att den debitering görs för kundens kreditkort. Godkännandeprocessen kontrollerar först att kreditkortet är giltigt och att kortet har tillräckligt med tillgängliga medel för transaktionen.

Godkännandeprocessen upphör efter en viss tid. Längden på godkännandeperioden beror på din kreditkortsbetalningsleverantör. Du måste ta betalt inom godkännandeperioden för att ta betalt för din beställning.

Shopify Payments har en godkännandeperiod på 7 dagar.

Obs! När du tar betalt i en utländsk valuta konverteras beloppet med hjälp av den aktuella konverteringskursen och inte priset vid tidpunkten för godkännandet. Det belopp som är auktoriserat är det maximala belopp som du kan ta över. Om du manuellt tar emot en kreditkortsbetalning skapas en tidslucka mellan när kreditkortet auktoriserades och betalningen tas emot. Det innebär att du kan få eller förlora pengar beroende på valutafluktuationer.

Ställ in automatisk debitering av kreditkortsbetalningar

De flesta Merchants konfigurerar sina butiker för att ta kreditkortsbetalningar automatiskt. Detta gör att butiken automatiskt debiterar kunders kort innan godkännandeperioden upphör, vilket sparar tid när man hanterar beställningar.

Steg:

1. I avsnittet Betalningsfångst väljer du samla in betalning för beställningar automatiskt.

2. Klicka på Spara.

Obs! Om du tillåter att kunder köper en produkt som inte är tillgänglig måste du återbetala beställningen.

Ställ in manuell debitering av kreditkortsbetalningar

Steg:

1. I avsnittet Betalningsfångst väljer du manuellt ta betalt för beställningar.

2. Valfritt: Om du använder Shopify Pay och du vill få e-postmeddelande innan godkännandeperioden för varje beställning upphör, markerar du Skicka ett varningsmeddelande när godkännanden är nära att upphöra.

3. Klicka på Spara.

Varning! Du måste ta betalt för en beställning innan godkännandeperioden upphör, för att ta emot pengar från den beställningen.