Maksujen hyväksyminen

Kun asiakas suorittaa maksun luottokortilla, maksutiedot on tallennettava ja lähetettävä asiakkaan pankkiin käsittelyä varten. Jos käytät Shopify Payments -palvelua tai muuta luottokorttien tarjoajaa, sinun on päätettävä, miten haluat vastaanottaa maksut asiakkailta. Voit määrittää asetukset vastaanottaaksesi maksun automaattisesti myyntihetkellä tai vastaanottaaksesi maksun manuaalisesti myöhemmin. Jos määrität manuaalisen maksun vastaanoton, sinun on vastaanotettava maksut adminin Tilaukset-sivun kautta.

Mikä on luottokortin valtuutusjakso?

Kaikilla luottokorttien tarjoajilla on valtuutusjakso, jotta maksu voidaan veloittaa asiakkaan luottokortilta. Valtuutusprosessi tarkastaa ensin, että luottokortti on voimassa, ja sen jälkeen että kortilla on riittävästi katetta tapahtuman suorittamiseksi.

Valtuutusjakso päättyy tietyn ajan kuluttua. Valtuutusjakson pituus riippuu luottokorttien tarjoajasta. Maksu pitää vastaanottaa valtuutusjakson kuluessa, jotta voit vastaanottaa tilauksesta maksetun summan.

Shopify Payments -palvelussa on 7 vuorokauden valtuutusjakso.

Shopify Plus -valtuutusjaksot

Shopify Plus -sopimusta käyttävillä kauppiailla on käytössä pidennetyt valtuutusjaksot, kun tiettyjä luottokortteja käytetään kassalla.

Eri maksutapojen valtuutusjaksot.
Korttityyppi Valtuutusjakso
Visa Enintään 30 päivää
Mastercard Enintään 30 päivää
Discover Enintään 10 päivää
JCB Enintään 10 päivää
American Express 7 päivää
Diners Club 7 päivää
China Union Pay 7 päivää

Sallittavat valtuutusjaksot voivat vaihdella luottokortin myöntäneen pankin mukaan. Jotkin kortit eivät välttämättä tue laajennettuja valtuutusjaksoja, joten sinun on valvottava Tilaussivua vanhentuvien valtuutuksien varalta.

Laajennetut valtuutusjaksot koskevat vain tilauksia, jotka on käsitelty sen jälkeen kun ominaisuus on aktivoitu kaupallesi. Kaikilla ennen laajennettua valtuutusta käsitellyillä tilauksilla on vakioitu valtuutusjakso, joka on seitsemän päivää.

Jos vastaanotat maksun manuaalisesti myöhemmin kuin standardin 7 päivän kuluttua 1.8.2020 jälkeen, tapahtumasta peritään maksu. Kaupan omistaja saa ilmoituksen, ja ennen hinnoittelua määritetyt maksuja koskevat ehdot ovat voimassa. 1.8.2020 jälkeen voit tarkistaa maksut ja ottaa palvelun käyttöön Shopify-ylläpidossa, Asetukset > Maksut.

Luottokorttimaksujen automaattisen vastaanoton määrittäminen

Useimmat kauppiaat asettavat kauppansa vastaanottamaan luottokorttimaksut automaattisesti. Tällöin kauppa voi veloittaa asiakkaiden kortteja automaattisesti ennen valtuutusjakson päättymistä, mikä lyhentää tilausten käsittelyyn kuluvaa aikaa.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Suorita maksu -osiosta Ota maksu automaattisesti.

2. Klikkaa Tallenna.

Luottokorttimaksujen manuaalisen vastaanoton määrittäminen

Toimintovaiheet:

1. Valitse Suorita maksu -osiosta Suorita tilausten maksu manuaalisesti.

2. Valinnainen toimenpide: Jos käytät Shop Pay -palvelua ja haluat saada sähköpostiviestin ennen kunkin tilauksen valtuutusjakson päättymistä, valitse Lähetä varoitusviesti, kun valtuutukset ovat päättymässä.