Maksujen hyväksyminen

Kun asiakas suorittaa maksun luottokortilla, maksutiedot on tallennettava ja lähetettävä asiakkaan pankkiin käsittelyä varten. Jos käytät Shopify Payments -palvelua tai muuta luottokorttien tarjoajaa, sinun on päätettävä, miten haluat vastaanottaa maksut asiakkailta. Voit määrittää asetukset vastaanottaaksesi maksun automaattisesti myyntihetkellä tai vastaanottaaksesi maksun manuaalisesti myöhemmin. Jos määrität manuaalisen maksun vastaanoton, sinun on vastaanotettava maksut adminin Tilaukset-sivun kautta.

Mikä on luottokortin valtuutusjakso?

Kaikilla luottokorttien tarjoajilla on valtuutusjakso, jotta maksu voidaan veloittaa asiakkaan luottokortilta. Valtuutusprosessi tarkastaa ensin, että luottokortti on voimassa, ja sen jälkeen että kortilla on riittävästi katetta tapahtuman suorittamiseksi.

Valtuutusjakso päättyy tietyn ajan kuluttua. Valtuutusjakson pituus riippuu luottokorttien tarjoajasta. Maksu pitää vastaanottaa valtuutusjakson kuluessa, jotta voit vastaanottaa tilauksesta maksetun summan.

Shopify Payments -palvelussa on 7 vuorokauden valtuutusjakso.

Laajennetut valtuutusjaksot

Shopify Plus -sopimusta käyttävillä kauppiailla on käytössä pidennetyt valtuutusjaksot, kun tiettyjä luottokortteja käytetään kassalla.

Valtuutuksen pidennetyt voimassaoloajat vaihtelevat luottokortin myöntäneen pankin mukaan. Jotkin kortit eivät välttämättä tue valtuutuksen pidennettyjä voimassaoloaikoja, joten sinun on tarkkailtava valtuutuksien voimassaoloaikoja Tilaukset-sivulla.

Jos suoritat maksun manuaalisesti seitsemän päivän maksuajan jälkeen, 21. lokakuuta 2020 alkaen maksutapahtumaan sovelletaan 1,75 %:n korkoa normaalien luottokorttimaksujen lisäksi.

Eri luottokorttien palveluntarjoajien valtuutuksen voimassaoloajat.
Korttityyppi Valtuutusjakso
Visa Enintään 30 päivää
Mastercard Enintään 30 päivää
Discover Enintään 10 päivää
JCB Enintään 10 päivää
American Express 7 päivää
Diners Club 7 päivää
China Union Pay 7 päivää

Jos sinulla on maksu, jota ei ole suoritettu seitsemän päivän kuluessa, etkä halua, että sinulle aiheutuu kustannuksia, peruuta tilaus ja luo uusi. Valtuutuksen voimassaolon päättymispäivä näkyy Tilaukset-sivulla.

Luottokorttimaksujen automaattisen vastaanoton määrittäminen

Useimmat kauppiaat asettavat kauppansa vastaanottamaan luottokorttimaksut automaattisesti. Tällöin kauppa voi veloittaa asiakkaiden kortteja automaattisesti ennen valtuutusjakson päättymistä, mikä lyhentää tilausten käsittelyyn kuluvaa aikaa.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Suorita maksu -osiosta Ota maksu automaattisesti.

2. Klikkaa Tallenna.

Luottokorttimaksujen manuaalisen vastaanoton määrittäminen

Toimintovaiheet:

1. Valitse Suorita maksu -osiosta Suorita tilausten maksu manuaalisesti.

2. Valinnainen: Jos käytät Shopify Payments ‑palvelua ja haluat vastaanottaa sähköpostia ennen kunkin tilauksen valtuutuksen voimassaoloajan päättymistä, valitse Lähetä varoitusviesti, kun valtuutukset ovat päättymässä. Jos valitset tämän vaihtoehdon, mutta ei käytä Shopify Payments ‑palvelua, et saa varoitusviestejä.