Shopify Payments -palvelun määrittäminen

Kun olet määrittänyt Shopify Payments ‑palvelun, asiakkaasi voivat tehdä luottokorttimaksuja kaupassasi. Voit aktivoida Shopify Payments ‑palvelun Shopifyn asetusten Maksut-sivulla. Shopify Payments ‑palvelua määrittäessäsi tarvitset seuraavat tiedot:

• työnantajan tunnus (EIN)
  • yrityksesi pankkitiedot

Alueestasi riippuen Shopify Payments -palvelun asentamista varten saatetaan tarvita lisätietoja.

Maksujen hyväksyminen

Useimmissa maissa, kun yrityksesi on yhden miehen yhtiö, yrityksesi määritetään automaattisesti hyväksymään kaikki käytetyimmät maksutavat heti Shopify-kaupan, jossa Shopify Payments on otettu käyttöön, luomisen yhteydessä. Korttien käsittelymaksu perustuu kauppasi Shopify-sopimukseen. Voit vaihtaa sopimusta milloin tahansa.

Yhdysvalloissa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, Mastercard-, American Express-, Discover- ja Diners Club ‑pankki- ja luottokortteja. Discoverin hyväksymisestä seuraa lisäksi automaattisesti Elon, JCB:n ja UnionPayn hyväksyminen.

Yritykset Australiassa, Itävallassa, Hongkongissa (Kiinan EHA), Irlannissa, Italiassa, Uudessa-Seelannissa, Singaporessa ja Espanjassa voivat hyväksyä Visa-, Mastercard- ja American Express ‑pankki- ja luottokortteja.

Isossa-Britanniassa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, Mastercard-, American Express-, Maestro-, Discover- ja Diners Club -pankki- ja luottokortteja. Lisäksi Discoverin hyväksymisestä seuraa automaattisesti Elon hyväksyminen.

Japanissa toimivat yritykset voivat vastaanottaa JCB:n, Visan, MasterCardin ja American Expressin pankki- ja luottokortteja. JCB:n hyväksymisestä seuraa lisäksi automaattisesti Discoveryn ja Diners Clubin hyväksyminen.

Kanadassa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, Mastercard-, American Express-, Discover- ja Diners Club- pankki- ja luottokortteja. Lisäksi Kanadassa toimivat yritykset, jotka käyttävät Shopify POS -sovellusta, voivat vastaanottaa Interac-debit-maksuja sekä kaupan lähimaksuilla että PIN-tunnuksella Tap & Chip -kortinlukijalla. Discover-kortin hyväksyminen hyväksyy automaattisesti UnionPay-palvelun kortin, ja American Expressin hyväksymisen hyväksyy automaattisesti JCB-kortin.

Tanskassa toimivat yritykset voivat vastaanottaa Visa-, Mastercard-, American Express- ja Maestro-pankki- ja luottokortteja. Jos haluat vastaanottaa maksuja MobilePay-palvelun avulla, sinun on otettava käyttöön vaihtoehtoinen maksupalveluntarjoaja Shopifyn Vaihtoehtoiset maksutavat -asetuksissa. Nämä yritykset hyväksyvät myös Bancontactin.

Saksassa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, MasterCard-, American Express- ja Maestro-pankki- ja luottokortteja, Bancontact-maksuja sekä SOFORT- ja Klarnan Maksa myöhemmin -maksuja.

Alankomaissa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, MasterCard-, American Express- ja Maestro-pankki -ja luottokortteja, Bancontact-maksuja sekä iDEAL-maksuja.

Belgiassa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, MasterCard-, American Express- ja Maestro-pankki- ja luottokortteja sekä maksuja, jotka käyttävät Bancontact-palvelua ja iDEALia.

Ruotsissa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, MasterCard- ja American Express -pankki- ja luottokortteja sekä Klarnan Maksa heti-, Klarnan Maksa myöhemmin- ja Klarnan Pilko maksut -palvelujen kautta maksettuja maksuja. Nämä yritykset hyväksyvät myös Bancontactin.

Shopify Payments -palvelun käytöstä aiheutuvat kustannukset

Shopify Payments -palvelun kustannukset riippuvat käytössäsi olevasta Shopify-sopimuksesta. Voit alentaa luottokorttimaksuja päivittämällä Shopify-tilauksesi. Shopifyn hinnastosivulla on täydellinen sopimuksen mukaan eritelty luettelo Shopifyn hinnoittelusta.

Luottokorttien käsittelymaksujen ja kauppasi Shopify-tilaussopimuksen mukaisten tilausmaksujen lisäksi sinulta ei peritä kuukausimaksuja, piilokuluja tai Shopify Payments -palvelun asennusmaksuja. Kun käytät Shopify Payments -palvelua maksujen käsittelijänä, useimmissa maissa sijaitsevista kaupoista tehtyihin tilauksiin ei liity palvelumaksuja.

Jos päätät vaihtaa sopimusta, Shopify Payments -palvelun luottokorttien käsittelymaksu päivitetään. Kun aktivoit Shopify Payments -palvelun, sinun ei enää tarvitse maksaa Shopifyn hinnastosivulla mainittuja palvelumaksuja. Vastaavasti jos käytät Shopify Payments -palvelua ja siirryt käyttämään toista maksujen käsittelijää, joudut maksamaan tilauksen mukaisia palvelumaksuja Shopifylle. Nämä maksut tulevat maksettaviksi uudelle kolmannen osapuolen maksujen käsittelijälle suoritettavien maksujen lisäksi.

Kunkin maksun ja odottavan tapahtuman maksut kokonaisuudessaan näkyvät Tapahtumat-taulukossa. Voit joko tarkastella tietoja selaimessa tai viedä ne CSV-tiedostoon.

Toimintavaiheet

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut > Näytä maksut.

2. Klikkaa Näytä tapahtumat.

3. Klikkaa Vie.

4. Valitse tapahtumat, jotka haluat viedä, CSV-tiedoston tyyppi ja klikkaa Vie saldon tapahtumat.

CSV-tiedosto sisältää seuraavat tiedot:

Transaction Date Tapahtuman päivä ja aika, mukaan lukien aikavyöhyke. Esimerkki: 2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Tapahtuman tyyppi. Esimerkki: säätö taihyvitys
Order Tilaukseen liittyvät numerot.
Card Brand Tapahtumassa käytetyn kortin tyyppi. Esimerkki: visa
Card Source Menetelmä, jolla korttia on veloitettu. Esimerkki: pyyhkäisy
Payout Status Tapahtuman maksun tila. Esimerkki: odottaa
Payout Date Maksun maksupäivä.
Available On Päivä, jona maksu on käytettävissä.
Amount Tapahtuman summa.
Fee Tapahtumaan sovellettu maksu.
Net Summan ja maksun välinen erotus.

Määritä Shopify Payments

Ennen kuin määrität Shopify Payments -palvelua, sinun pitää päättää kauppasi valuutta. Kaupan valuutta on valuutta, jota käytetään Shopify Adminissa. Se on valuutta, jolla hinnoittelet tuotteesi, ja sitä käytetään raporteissa. Valitse kaupan valuutta, ennen kuin teet ensimmäisen myynnin. Jos sinun on muutettava kaupan valuuttaa, kun olet tehnyt ensimmäisen myynnin, ota yhteyttä Shopify-tukeen vaihtaaksesi kauppasi valuutan.

Vain kaupan omistaja voi vaihtaa maksupalveluiden tarjoajan.

Toimi näin:

1. Aktivoi Shopify Payments jollakin seuraavista tavoista:

• Jos et ole määrittänyt tilillesi luottokorttimaksujen tarjoajaa, klikkaa Shopify Payments -osiossa Viimeistele tilin määritys.
    • Jos olet ottanut käyttöön toisen luottokorttimaksujen tarjoajan, klikkaa Aktivoi Shopify Payments Shopify Payments -ruudussa ja sitten valitse valintaikkunassa Aktivoi Shopify Payments. Tämä poistaa tililtäsi muut luottokorttimaksujen tarjoajan.
  2. Anna tarvittavat tiedot kaupastasisekä pankkitietosi ja klikkaa sitten Tallenna.

Tilin määritys

Kun määrität Shopify Payments -tiliä, on tärkeää, että täytät lomakkeen oikein ja kokonaan, jotta tulevaisuudessa ei ilmenisi todentamisongelmia pankkiyhteistyökumppanimme taholta.

Valitse Yrityksen tiedot -kohdassa yritystyyppi. Tarvittaessa lisää yritystunnuksesi, EIN tai veronmaksajan tunnistenumero (TIN) sen mukaan, missä maassa yrityksesi on. Tässä osiossa olevan osoitteen on oltava sama kuin sinulla olevassa yrityksen luontiin liittyvässä dokumentaatiossa.

Jos määrität Shopify Payments -tilin osakeyhtiöksi (LLC) tai kaupparekisteriin merkityksi yritykseksi, tarvitset silti jonkin Henkilötiedoissa luetellun yrityksessäsi toimivan henkilön nimen ja syntymäajan. Tämä on pankkiyhteistyökumppaneidemme esittämä todennusta koskeva vaatimus.

Henkilötietojen, asiakirjojen ja syntymäajan pyytäminen on Shopify Payments -käyttöehtojen sopimuksenB1-3 alaista. Jos haluat tarkistaa käyttöehtojemme kokonaisuudessaan, selaa sivun alareunaan ja valitse maa.

Lisätietoja henkilöllisyysasiakirjojen vaatimuksista ja eri maiden osalta hyväksytyistä asiakirjoista saat Shopify Payments -maksuja koskevien henkilötietovaatimusten kohdasta

Kun olet määrittänyt Shopify Payments -palvelun, voit mukauttaa asetuksia tai tehdä kaupassa testitapahtuman.

Jos haluat siirtää Shopify Payments -tilisi omistusoikeuden, ota yhteyttä Shopifyn tukeen. Jos myyt kauppasi Shopifyn Exchange-markkinapaikan kautta, Exchange-tiimi hoitaa prosessin.

Maksutavan manuaalinen tarkistusprosessi

Jotkin Shopify Payments -palvelun maksutavat on hyväksyttävä ennen kuin voit käyttää niitä. Kun aktivoit Shopify Payments -palvelun, paikallisten maksutapojen ja luottokorttimenetelmien hyväksyntäprosessi alkaa automaattisesti. Maksutapa pysyy "manuaalinen tarkistus" -tilassa, kun hakemustasi tarkistetaan. Jos hakemuksesi hyväksytään, voit aloittaa maksutavan käytön.