Shopify Paymentsin käyttöönotto

Voit aktivoida Shopify Payments ‑palvelun Shopifyn asetusten Maksut-sivulla. Shopify Payments ‑palvelua määrittäessäsi tarvitset seuraavat tiedot:

• työnantajan tunnus (EIN)
  • yrityksesi pankkitiedot

Alueestasi riippuen Shopify Paymentsin käyttöönottoa varten saatetaan tarvita lisätietoja. Katso tuettujen maiden vaatimusten luettelo.

Kun olet määrittänyt Shopify Payments ‑palvelun, asiakkaasi voivat tehdä luottokorttimaksuja kaupassasi.

Shopify Paymentsin käytöstä aiheutuvat kustannukset

Shopify Paymentsin kustannukset riippuvat käytössäsi olevasta Shopify-sopimuksesta. Voit alentaa luottokorttimaksuja päivittämällä Shopify-tilauksesi. Shopifyn hinnastosivulla on täydellinen sopimuksen mukaan eritelty luettelo Shopifyn hinnoittelusta.

Luottokorttien käsittelymaksujen ja kauppasi Shopify-sopimuksen tilausmaksujen lisäksi Shopifyssa ei ole kuukausimaksuja, piilokuluja tai maksuja Shopify Paymentsin määrittämisestä. Kun käytät maksujen käsittelijänä Shopify Paymentsiä, tilauksista ei veloita muita kolmannen osapuolen palvelumaksuja.

Jos päätät vaihtaa sopimusta, Shopify Paymentsin luottokorttien käsittelymaksu päivitetään. Kun aktivoit Shopify Paymentsin, sinun ei enää tarvitse maksaa Shopifyn hinnastosivulla mainittuja palvelumaksuja. Vastaavasti jos käytät Shopify Paymentsiä ja siirryt käyttämään toista maksujen käsittelijää, joudut maksamaan tilauksen mukaisia palvelumaksuja Shopifylle. Nämä maksut tulevat maksettaviksi uudelle kolmannen osapuolen maksujen käsittelijälle suoritettavien maksujen lisäksi.

Kunkin maksun ja odottavan tapahtuman maksut kokonaisuudessaan näkyvät Tapahtumat-taulukossa. Voit joko tarkastella tietoja selaimessa tai viedä ne CSV-tiedostoon.

Tee näin

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut > Näytä maksut.

2. Klikkaa Näytä tapahtumat.

3. Klikkaa Vie.

4. Valitse tapahtumat, jotka haluat viedä, CSV-tiedoston tyyppi ja klikkaa Vie saldon tapahtumat.

CSV-tiedosto sisältää seuraavat tiedot:

Transaction Date Tapahtuman päivä ja aika, mukaan lukien aikavyöhyke. Esimerkki: 2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Tapahtuman tyyppi. Esimerkki: säätö taihyvitys
Order Tilaukseen liittyvät numerot.
Card Brand Tapahtumassa käytetyn kortin tyyppi. Esimerkki: visa
Card Source Menetelmä, jolla korttia on veloitettu. Esimerkki: pyyhkäisy
Payout Status Tapahtuman maksun tila. Esimerkki: odottaa
Payout Date Maksun maksupäivä.
Available On Päivä, jona maksu on käytettävissä.
Amount Tapahtuman summa.
Fee Tapahtumaan sovellettu maksu.
Net Summan ja maksun välinen erotus.

Määritä Shopify Payments

Ennen kuin määrität Shopify Paymentsiä, sinun pitää päättää kauppasi valuutta. Kaupan valuutta on valuutta, jota käytetään Shopify Adminissa. Se on valuutta, jolla hinnoittelet tuotteesi, ja sitä käytetään raporteissa. Valitse kaupan valuutta, ennen kuin teet ensimmäisen myynnin. Jos sinun on muutettava kaupan valuuttaa, kun olet tehnyt ensimmäisen myynnin, ota yhteyttä Shopify-tukeen vaihtaaksesi kauppasi valuutan.

Vain kaupan omistaja voi vaihtaa maksupalveluiden tarjoajan.

Alueestasi riippuen Shopify Paymentsin käyttöönottoa varten saatetaan tarvita lisätietoja. Katso tuettujen maiden vaatimusten luettelo.

Toimi näin:

1. Aktivoi Shopify Payments jollakin seuraavista tavoista:

• Jos et ole määrittänyt tilillesi luottokorttimaksujen tarjoajaa, klikkaa Shopify Payments -osiossa Viimeistele tilin määritys.
    • Jos olet ottanut käyttöön toisen luottokorttimaksujen tarjoajan, klikkaa Aktivoi Shopify Payments Shopify Payments -ruudussa ja sitten valitse valintaikkunassa Aktivoi Shopify Payments. Tämä poistaa tililtäsi muut luottokorttimaksujen tarjoajan.
  2. Anna tarvittavat tiedot kaupastasisekä pankkitietosi ja klikkaa sitten Tallenna.

Tilin määritys

Kun määrität Shopify Payments -tiliä, on tärkeää, että täytät lomakkeen oikein ja kokonaan, jotta tulevaisuudessa ei ilmenisi todentamisongelmia pankkiyhteistyökumppanimme taholta.

Valitse Yrityksen tiedot -kohdassa yritystyyppi. Tarvittaessa lisää yritystunnuksesi, tai verotunnistetieto, riippuen missä maassa yrityksesi on. Tässä osiossa olevan osoitteen on oltava sama kuin sinulla olevassa yrityksen luontiin liittyvässä dokumentaatiossa.

Jos määrität Shopify Payments -tilin osakeyhtiöksi (OY) tai kaupparekisteriin merkityksi yritykseksi, tarvitset silti jonkin Henkilötiedoissa luetellun yrityksessäsi toimivan henkilön nimen ja syntymäajan. Tämä on pankkiyhteistyökumppaneidemme esittämä todennusta koskeva vaatimus.

Henkilötietojen, asiakirjojen ja syntymäajan pyytäminen on Shopify Payments -käyttöehtojen sopimuksenB1-3 alaista. Jos haluat tarkistaa käyttöehtojemme kokonaisuudessaan, selaa sivun alareunaan ja valitse maa.

Lisätietoja henkilöllisyysasiakirjojen vaatimuksista ja eri maiden osalta hyväksytyistä asiakirjoista saat Shopify Payments -maksuja koskevien henkilötietovaatimusten kohdasta

Kun olet määrittänyt Shopify Paymentsin, voit mukauttaa asetuksia tai tehdä kaupassa testitapahtuman.

Jos haluat siirtää Shopify Payments -tilisi omistusoikeuden, ota yhteyttä Shopifyn tukeen. Jos myyt kauppasi Shopifyn Exchange-markkinapaikan kautta, Exchange-tiimi hoitaa prosessin.

Shopify Paymentsin tietovaatimukset

Eri maiden lainsäädäntöjen mukaisesti sinun on annettava tietoja itsestäsi ja yrityksestäsi. Tietojen keräämisen tarkoituksena on auttaa tunnistamaan Shopify Paymentsiä käyttävät kauppiaat, mukaan lukien tiettyjen yritysten tosiasialliset edunsaajat. Näiden tietojen keräämisen tarkoituksena on noudattaa lainsäädännön vaatimuksia, joilla pyritään ehkäisemään rahanpesua, terrorismin rahoitusta ja muita talousrikoksia.

Kun paikalliset säännöt ja säädökset muuttuvat, Shopify ja sen yhteistyökumppanit voivat ottaa yhteyttä ja kerätä lisätietoja sinusta ja yrityksestäsi. Näitä perustarkastuksia voi esiintyä milloin tahansa Shopify-tilisi käyttöiän aikana.

Shopifyn keräämät tiedot vaihtelevat maittain, mutta ne sisältävät yleensä asiakirjoja seuraavista:

• henkilö, joka luo Shopify Payments -tilin
  • Shopify Payments -tiliin liitetty yritys.
  • henkilöt, jotka viime kädessä omistavat tai ohjaavat liiketoimintaa, mukaan lukien yrityksen omistaja tai vastaava toimitusjohtaja, jolla on yrityksen laillinen allekirjoituslupa

Henkilöllisyyden ja kotiosoitteen vahvistukseen liittyvät asiakirjat

Jos henkilöllisyyttäsi ei voida vahvistaa käyttämällä Shopify Payments -kirjautumisen aikana antamiasi tietoja, sinua voidaan pyytää toimittamaan lisädokumentaatio. Jotta henkilö voidaan vahvistaa Shopify Payments -tilillä, vaaditaan kaksi erillistä asiakirjaa:

• asiakirja, joka toimii todisteena henkilöllisyydestä
  • asiakirja, joka toimii todisteena kotiosoitteesta

Et voi käyttää samaa asiakirjaa sekä todisteena henkilöllisyydestä että kotiosoitteesta.

Henkilöllisyystodistusasiakirjat edellyttävät seuraavia:

• Asiakirjat on ladattava täysvärisinä. Esimerkiksi mustavalkoisia skannauksia ei hyväksytä.
  • Asiakirjojen on oltava kelvollisia eivätkä ne saa olla vanhentuneet.
  • Asiakirjojen on oltava selkeitä ja riittävän suuria luettavaksi.
  • Henkilöllisyysasiakirjojen valokopioita ei hyväksytä.
  • Täydelliset asiakirjat on ladattava. Täydellinen asiakirja sisältää seuraavat tiedot:

• sekä ajokortin tai henkilökortin etu- ja takapuoli
    • passin koko henkilötietosivu
  • Asiakirjat voidaan ladata .png- tai .jpg-muodossa. Valokuvat ja väriskannaukset ovat hyväksyttäviä.

Lisätietoja on kunkin maan hyväksyttyjen asiakirjatyyppien täydellisessä luettelossa.

Kotiosoitteen todistavat asiakirjat edellyttävät seuraavaa:

• Asiakirjojen on oltava selkeitä ja riittävän suuria luettavaksi.
  • Asiakirjojen on oltava päivätty viimeisen kuuden kuukauden aikana.
  • Asiakirjojen on oltava täydellisiä. Täydellinen asiakirja sisältää seuraavat tiedot:

• asiakirjan koko sivu
    • henkilön koko nimi ja osoite, jotka on selkeästi mainittu ja luettavissa
  • Asiakirjat voidaan ladata .png-, .jpg- tai .pdf-muodossa.

Lisätietoja on kunkin maan hyväksyttyjen asiakirjatyyppien täydellisessä luettelossa.

Asiakirjat yrityksen vahvistusta varten

Jos yritystäsi ei voida vahvistaa käyttämällä Shopify Payments -kirjautumisen aikana annettuja tietoja, voidaan pyytää lisäasiakirjoja. Toimittamiesi asiakirjojen on sisällettävä yrityksen nimi, yrityksen osoite ja yrityksen rekisteröintinumero tai ALV-numero.

Jos haluat vahvistaa yrityksen, lataa virallinen liittovaltion yrityksen rekisteröintiasiakirja, jos se on saatavilla, joka sisältää liittovaltion verorekisteröintinumerosi.

Yrityksen asiakirjat edellyttävät seuraavaa:

• Asiakirjojen on oltava selkeitä ja riittävän suuria luettavaksi.
  • Asiakirjojen on oltava kelvollisia ja edustettava ajan tasalla olevaa rekisteröintiä.
  • Täydelliset asiakirjat on ladattava. Täydellinen asiakirja sisältää seuraavat tiedot:

• yrityksen koko nimi, yrityksen osoite ja joko ALV-numero TAI yritystunnus, joka on selkeästi mainittu ja luettavissa
    • monisivuisen asiakirjan kaikki sivut. Lataa PDF, joka sisältää kaikki tarvittavat sivut
  • Asiakirjat voidaan ladata .pdf-muodossa.

Lisätietoja on kunkin maan hyväksyttyjen asiakirjatyyppien täydellisessä luettelossa.

Todellisen omistajan tiedot

Irlannissa rekisteröityjen yritysten on annettava tosiasiallisen omistajuuden tiedot. Tietojen on oltava paikkaansapitäviä ja ajan tasalla. Lisätietoja on kohdassa tosiasiallisesta omistajuudesta Irlannissa.

Vahvistusasiakirjojen lataaminen

Pyydetyissä vahvistusasiakirjoissa olevien henkilötietojen arkaluontoisuuden vuoksi vain Shopify adminin suojattujen bannerin kautta ladatut asiakirjat hyväksytään. Sähköpostitse tai chatissa lähetetyt asiakirjat poistetaan turvallisuus- ja tietosuojasyistä, eikä niitä voi käyttää.

Asiakirjojen tarkistusprosessi

Ne ladatut asiakirjat, jotka koskevat henkilöllisyyttäsi, osoitettasi ja todistavat juridisen henkilöllisyytesi, on tarkistettava ja niiden on vastattava onnistuneesti Shopify Payments -tilisi tietoja, ennen kuin yrityksesi voidaan vahvistaa kokonaan.

Tarkastusten loppuun saaminen voi viedä jopa 3 arkipäivää. Tarkistusprosessin aikana maksusi saatetaan asettaa pitoon, kunnes tietosi on vahvistettu, mutta yleensä kauppasi pysyy avoinna ja asiakkaat voivat silti ostaa tuotteitasi. Kun tiedot on vahvistettu, kaikki tiliisi sovelletut maksu- tai käsittelypidot poistetaan automaattisesti.

Maksutavan manuaalinen tarkistusprosessi

Jotkin Shopify Paymentsin maksutavat on hyväksyttävä ennen kuin voit käyttää niitä. Kun aktivoit Shopify Paymentsin, paikallisten maksutapojen ja luottokorttimenetelmien hyväksyntäprosessi alkaa automaattisesti. Maksutapa pysyy "manuaalinen tarkistus" -tilassa, kun hakemustasi tarkistetaan. Jos hakemuksesi hyväksytään, voit aloittaa maksutavan käytön.