Manuaaliset maksutavat

Jotkut asiakkaat eivät halua maksaa tilauksistaan luottokortilla. Nämä asiakkaat voivat silti tehdä tilauksen verkossa, jos määrität manuaalisen maksutavan. Kun asiakkaasi käyttävät manuaalista maksutapaa, voit järjestää heidän maksujensa vastaanottamisen muualla kuin verkkokaupan kassalla. Kun olet saanut maksun, voit hyväksyä tilauksen manuaalisesti. Tavallisia manuaalisia maksutapoja ovat käteismaksu (COD), maksumääräykset ja pankkisiirrot. Jos kauppasi toimii ja asiakkaasi asuvat Kanadassa, voit hyväksyä rahansiirrot sähköpostitse.

Huom: Manuaalisten maksujen tapahtumamaksuja ei veloiteta. Advanced Cash on Delivery -sovellus, joka tarjoaa lisäominaisuuksia, asennetaan automaattisesti Intiassa sijaitseviin, Intian rupia (INR) oletusvaluuttana käyttäviin kauppoihin. Toisin kuin manuaalista Cash on Delivery -vaihtoehtoa, tätä sovellusta käyttäen tehtyihin ostoihin sovelletaan tapahtumamaksua. Voit poistaa sovelluksen käytöstä ja jatkaa vakiomuotoisen Cash on Delivery-vaihtoehdon käyttöä maksuasetuksistasi.

Manuaalisesti maksettavat tilaukset näkyvät Tilaukset -sivulla maksamattomina. Kun olet saanut maksun asiakkaan tilauksesta, voit tilaustietosivulla merkitä tilauksen maksetuksi ja huolita tilauksen samoin kuin jos tilaus olisi maksettu verkkomaksulla.

Voit aloittaa manuaalisten maksujen vastaanottamisen käyttämällä ehdotettua manuaalista maksutapaa tai luomalla mukautetun manuaalisen maksutavan.

Ehdotetun manuaalisen maksutavan käyttäminen

Shopify adminin Maksupalveluntarjoajat -asetussivulla voit valita jonkin ehdotetuista manuaalisista maksutavoista.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Maksupalveluiden tarjoajat -kohdasta jokin käytettävissä olevista manuaalisista maksutavoista.

2. Kirjoita kohtaan Lisätietoja kaikki tiedot, jotka haluat näyttää maksutavan vieressä kassalla.

3. Kirjoita kohtaan Maksuohjeet ohjeet, joita haluat asiakkaidesi noudattavan maksaaksesi tilauksen. Nämä ohjeet näkyvät tilauksen vahvistussivulla, kun asiakas on suorittanut tilauksensa.

1. Klikkaa Aktivoi maksutapa -painiketta.

Mukautetun manuaalisen maksutavan luominen

1. Valitse Maksupalveluiden tarjoajat -kohdasta Luo mukautettu maksutapa.

2. Kirjoita Mukautetun maksutavan nimi -kohtaan maksutavan nimi.

Seuraavat nimet on varattu Shopifyn käyttöön, eikä niitä voi käyttää:

- Pankkitalletus - Käteinen - Postiennakko - mukautettu - Ulkoinen luotto - Ulkopuolinen veloitus - Lahjakortti - Maksumääräys - Kaupan luotto

1. Kirjoita kohtaan Lisätietoja kaikki tiedot, jotka haluat näyttää maksutavan vieressä kassalla.

2. Kirjoita kohtaan Maksuohjeet ohjeet, joita haluat asiakkaasi noudattavan tilauksen maksua varten. Nämä ohjeet näkyvät tilauksen vahvistussivulla, kun asiakas on suorittanut tilauksensa.

3. Valitse Aktivoi.

Asiakas, jota käyttää tilauksensa maksuun manuaalista maksutapaa, näkee tilausvahvistuksen näytössä maksutavan nimen ja maksun suorittamista koskevat ohjeet.

Manuaalisen maksutavan poistaminen käytöstä

Jos et halua enää tukea tietyntyyppistä manuaalista maksua, voit milloin tahansa poistaa manuaalisen maksutavan käytöstä.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Manuaaliset maksutavat -alueen Maksupalveluiden tarjoajat -ruudussa Muokkaa sen manuaalisen maksutavan vierestä, jonka haluat poistaa käytöstä.

2. Klikkaa Deaktivoi maksutapa -painiketta.

3. Vahvista napauttamalla Deaktivoi maksutapa -painiketta.

Kun olet deaktivoinut maksutavan, voit aktivoida sen uudelleen milloin tahansa Manuaaliset maksut -osan Manuaaliset maksutavat -alasvetovalikosta.

Manuaalisen maksun merkitseminen maksetuksi

Kun asiakas tekee tilauksen manuaalista maksutapaa käyttäen, tilauksen tilaksi merkitään Tilaukset-sivulla Odottaa. Kun olet saanut maksun tilauksesta, sinun täytyy manuaalisesti merkitä tilaus maksetuksi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Klikkaa tilausta, jonka haluat merkitä maksetuksi.

3. klikkaa tilaustietosivulla Merkitse maksetuksi:

Tilaustietosivun Merkitse maksetuksi -painike

4. Klikkaa Merkitse maksetuksi -valintaikkunassa Merkitse maksu vastaanotetuksi.

Maksu merkitään tilaustietosivulla hyväksytyksi. Myös Tilaukset-sivulla tilaukseen lisätään merkintä Maksettu.