Manuaaliset maksutavat

Jotkut asiakkaat eivät halua maksaa tilauksistaan luottokortilla. Nämä asiakkaat voivat silti tehdä tilauksen verkossa, jos määrität manuaalisen maksutavan. Kun asiakkaasi käyttävät manuaalista maksutapaa, voit järjestää heidän maksujensa vastaanottamisen muualla kuin verkkokaupan kassalla. Kun olet saanut maksun, voit hyväksyä tilauksen manuaalisesti. Tavallisia manuaalisia maksutapoja ovat käteismaksu (COD), maksumääräykset ja pankkisiirrot. Jos kauppasi toimii ja asiakkaasi asuvat Kanadassa, voit hyväksyä rahansiirrot sähköpostitse.

Huomaa: Manuaalisista maksuista ei veloiteta palvelumaksuja.

Manuaalisesti maksettavat tilaukset näkyvät Tilaukset -sivulla maksamattomina. Kun olet saanut maksun asiakkaan tilauksesta, voit tilaustietosivulla merkitä tilauksen maksetuksi ja huolita tilauksen samoin kuin jos tilaus olisi maksettu verkkomaksulla.

Voit aloittaa manuaalisten maksujen vastaanottamisen käyttämällä ehdotettua manuaalista maksutapaa tai luomalla mukautetun manuaalisen maksutavan.

Ehdotetun manuaalisen maksutavan käyttäminen

Shopify adminin Maksupalveluntarjoajat -asetussivulla voit valita jonkin ehdotetuista manuaalisista maksutavoista.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Manuaaliset maksut -osion Aktivoi mukautettu maksu -alasvetovalikosta ehdotettu maksutapa:

Ehdotetun maksutavan valitseminen alasvetovalikosta

2. Syötä ohjeet siitä, miten asiakas maksaa tilauksensa tätä maksutapaa käyttäessään.

1. Valitse Aktivoi.

Kun asiakkaat maksavat tilauksensa manuaalisella maksutavalla, he näkevät tilausvahvistuksen näytössä maksutavan nimen ja maksun suorittamista koskevat ohjeet.

Mukautetun manuaalisen maksutavan luominen

1. Valitse Manuaaliset maksut -osion Aktivoi mukautettu maksu -alasvetovalikosta Luo mukautettu maksutapa:

Mukautetun maksutavan valitseminen alasvetovalikosta

2. Syötä maksutavan nimi.

Seuraavat nimet on varattu Shopifyn käyttöön, eikä niitä voi käyttää:

- Pankkitalletus - Käteinen - Postiennakko - mukautettu - Ulkoinen luotto - Ulkopuolinen veloitus - Lahjakortti - Maksumääräys - Kaupan luotto

1. Syötä ohjeet siitä, miten asiakas maksaa tilauksensa tätä maksutapaa käyttäessään.
  1. Valitse Aktivoi.

Asiakkaat, jotka maksavat tilauksensa manuaalisella maksutavalla, näkevät tilausvahvistuksen näytössä maksutavan nimen ja maksun suorittamista koskevat ohjeet.

Manuaalisen maksutavan poistaminen käytöstä

Jos et halua enää tukea tietyntyyppistä manuaalista maksua, voit milloin tahansa poistaa manuaalisen maksutavan käytöstä.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Manuaaliset maksut -osiossa käytöstä poistettavan maksutavan vieressä Muokkaa:

Manuaalisen maksutavan muokkauspainike

2. Napauta Poista aktivointi.

3. Vahvista valinta napauttamalla Poista aktivointi.

Kun olet poistanut maksutavan käytöstä, voit milloin tahansa ottaa sen uudelleen käyttöön Manuaaliset maksut -osion Aktivoi mukautettu maksu -alavetovalikon kautta.

Manuaalisen maksun merkitseminen maksetuksi

Kun asiakas tekee tilauksen manuaalista maksutapaa käyttäen, tilauksen tilaksi merkitään Tilaukset-sivulla Odottaa. Kun olet saanut maksun tilauksesta, sinun täytyy manuaalisesti merkitä tilaus maksetuksi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tilaukset.

2. Napauta tilausta, jonka haluat merkitä maksetuksi.

3. Napauta tilaustietosivulla Merkitse maksetuksi:

Tilaustietosivun Merkitse maksetuksi -painike

4. Napauta Merkitse maksetuksi -valintaikkunassa Merkitse maksu vastaanotetuksi.

Maksu merkitään tilaustietosivulla hyväksytyksi. Tilaus merkitään myös Tilaukset-sivulla tunnuksella Maksettu.