Handmatige betaalmethoden

Sommige klanten willen hun bestellingen niet betalen met een creditcard. Deze klanten kunnen hun bestellingen nog steeds online plaatsen als je een handmatige betaalmethode instelt. Wanneer je klanten een handmatige betaalmethode gebruiken, kun je ervoor kiezen hun betaling te ontvangen buiten je online-afrekenprocedure. Nadat je de betaling hebt ontvangen, kun je de bestelling vervolgens handmatig goedkeuren. Veelvoorkomende soorten handmatige betalingen zijn onder rembours, postwissels en bankoverschrijvingen. Als je winkel en je klanten zijn gevestigd in Canada, kun je e-mailoverboekingen accepteren.

Bestellingen waarvoor handmatige betalingen worden geaccepteerd, worden als niet-betaald gemarkeerd op de pagina Bestellingen. Nadat je de betaling voor de bestelling van een klant hebt ontvangen, kun je de bestelling markeren als Betaald op de pagina met bestelgegevens en de bestelling uitvoeren zoals je zou doen als er een onlinebetaling was uitgevoerd.

Als je aan de slag wilt gaan met handmatige betalingen, kun je een voorgestelde handmatige betalingsmethode gebruiken of een aangepaste handmatige betalingsmethode maken.

Een voorgestelde handmatige betalingsmethode gebruiken

Je kunt kiezen uit een lijst met voorgestelde handmatige betalingsmethoden op de instellingenpagina van de Betalingsproviders in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Selecteer in het gedeelte Betalingsproviders een van de beschikbare handmatige betaalmethoden.

2. Voer onder Aanvullende informatie alle informatie in die je naast de betaalmethode wil laten weergeven bij het afrekenen.

3. Voer in Betalingsinstructies de instructies in die je klanten moeten volgen om een bestelling te betalen. Deze instructies worden weergegeven op de pagina met de bestellingsbevestiging nadat een klant zijn/haar bestelling heeft voltooid.

1. Klik op de knop Betaalmethode activeren.

Een aangepaste handmatige betaalmethode maken

1. Selecteer Aangepaste betaalmethode maken in het gedeelte Betalingsproviders.

2. Voer in de Naam van de aangepaste betaalmethode de naam van je betaalmethode in.

De volgende namen zijn gereserveerd door Shopify en kunnen niet worden gebruikt:

- Bankstorting - Contant geld - Rembours - Aangepast - Extern krediet - Externe debet - Cadeaubon - Postwissel - Winkeltegoed

1. Voer onder Aanvullende informatie alle informatie in die je naast de betaalmethode wil laten weergeven bij het afrekenen.

2. Voer in Betalingsinstructies de instructies in die je je klant wilt laten volgen voor het betalen van de bestelling. Deze instructies worden weergegeven op de pagina met de bestellingsbevestiging nadat de klant zijn/haar bestelling heeft voltooid.

3. Klik op Activeren.

Een klant die een handmatige betaalmethode gebruikt, ziet de naam van de betaalmethode en de instructies om de betaling op het scherm voor de bestellingsbevestiging te voltooien.

Een handmatige betaalmethode deactiveren

Als je een bepaald type handmatige betaling niet meer wilt ondersteunen, kun je de handmatige betalingsmethode op elk gewenst moment deactiveren.

Stappen:

1. Klik in het vak Handmatige betaalmethoden in het gedeelte Betalingsaanbieders op Bewerken naast de handmatige betalingsmethode die je wil deactiveren.

2. Klik op de knop Deactiveren betaalmethode.

3. Klik nogmaals op de knop Deactiveren betaalmethode om te bevestigen.

Nadat je een betaalmethode hebt gedeactiveerd, kun je deze op elk gewenst moment opnieuw activeren via het vervolgkeuzemenu Handmatige betaalmethodes in het gedeelte Handmatige betalingen.

Een handmatige betaling als betaald markeren

Wanneer een klant een bestelling plaatst met behulp van een handmatige betaalmethode, wordt de bestelling gemarkeerd als In behandeling in de pagina Bestellingen. Markeer de bestelling handmatig als betaald nadat je de betaling voor de bestelling hebt ontvangen.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die je als betaald wilt markeren.

3. Klik in de pagina met bestelgegevens op Markeren als betaald.

4. Klik in het dialoogvenster Markeren als betaald op Betaling markeren als ontvangen.

De betaling wordt gemarkeerd als geaccepteerd op de pagina met bestelgegevens. De bestelling wordt ook gemarkeerd als Betaald op de pagina Bestellingen.