Handmatige betaalmethoden

Sommige klanten willen hun bestellingen niet betalen met een creditcard. Deze klanten kunnen hun bestellingen nog steeds online plaatsen als u een handmatige betaalmethode instelt. Wanneer uw klanten een handmatige betaalmethode gebruiken, kunt u ervoor kiezen hun betaling te ontvangen buiten uw online-afrekenprocedure. Nadat u de betaling hebt ontvangen, kunt u de bestelling vervolgens handmatig goedkeuren. Veelvoorkomende soorten handmatige betalingen zijn onder rembours, postwissels en bankoverschrijvingen. Als uw winkel en uw klanten zijn gevestigd in Canada, kunt u e-mailoverboekingen accepteren.

Bestellingen waarvoor handmatige betalingen worden geaccepteerd, worden als niet-betaald gemarkeerd op de pagina Bestellingen. Nadat u de betaling voor de bestelling van een klant hebt ontvangen, kunt u de bestelling markeren als Betaald op de pagina met bestelgegevens en de bestelling uitvoeren zoals u zou doen als er een onlinebetaling was uitgevoerd.

Als u aan de slag wilt gaan met handmatige betalingen, kunt u een voorgestelde handmatige betalingsmethode gebruiken of een aangepaste handmatige betalingsmethode maken.

Een voorgestelde handmatige betalingsmethode gebruiken

U kunt kiezen uit een lijst met voorgestelde handmatige betalingsmethoden op de instellingenpagina van de Betalingsproviders in uw Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Selecteer in het gedeelte Handmatige betalingen een voorgestelde betaalmethode uit het vervolgkeuzemenu Aangepaste betaling activeren:

Een voorgestelde betaalmethode in het vervolgkeuzemenu selecteren

2. Voer instructies in hoe uw klant betaalt voor zijn bestelling wanneer deze betaalmethode wordt gebruikt.

1. Klik op Activeren.

Wanneer uw klanten betalen via een handmatige betaalmethode, zien zij de naam van de betaalmethode en de instructies om de betaling op het scherm voor de bestelbevestiging te voltooien.

Een aangepaste handmatige betaalmethode maken

1. Selecteer in het gedeelte Handmatige betalingen, Aangepaste betaalmethode maken in het vervolgkeuzemenu Aangepaste betaling activeren:

Een aangepaste betaalmethode in het vervolgkeuzemenu selecteren

2. Voer de naam in van uw betaalmethode.

De volgende namen zijn gereserveerd door Shopify en kunnen niet worden gebruikt:

- Bankstorting - Contant geld - Rembours - Aangepast - Extern krediet - Externe debet - Cadeaubon - Postwissel - Winkeltegoed

1. Voer instructies in hoe uw klant betaalt voor zijn bestelling wanneer deze betaalmethode wordt gebruikt.
  1. Klik op Activeren.

Klanten die betalen met een handmatige betaalmethode, zien de naam van de betaalmethode en de instructies hoe ze de betaling kunnen voltooien op het scherm voor de bestelbevestiging.

Een handmatige betaalmethode deactiveren

Als u een bepaald type handmatige betaling niet meer wilt ondersteunen, kunt u de handmatige betalingsmethode op elk gewenst moment deactiveren.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Handmatige betalingen op Bewerken naast de handmatige betalingsmethode die u wilt deactiveren:

De knop Bewerken voor een handmatige betaalmethode

2. Klik op Deactiveren.

3. Klik nogmaals op Deactiveren om te bevestigen.

Nadat u een betaalmethode hebt gedeactiveerd, kunt u deze op elk gewenst moment opnieuw activeren via het vervolgkeuzemenu Aangepaste betaling activeren in het gedeelte Handmatige betalingen.

Een handmatige betaling als betaald markeren

Wanneer een klant een bestelling plaatst met behulp van een handmatige betalingsmethode, wordt de bestelling gemarkeerd als In behandeling in de pagina Bestellingen. Nadat u de betaling voor de bestelling hebt ontvangen, moet u de bestelling handmatig als betaald markeren.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die u als betaald wilt markeren.

3. Klik in de pagina met bestelgegevens op Markeren als betaald:

De knop Markeren als betaald op de pagina met bestelgegevens

4. Klik in het dialoogvenster Markeren als betaald op Betaling markeren als ontvangen.

De betaling wordt gemarkeerd als geaccepteerd op de pagina met bestelgegevens. De bestelling wordt ook gemarkeerd als Betaald op de pagina Bestellingen.