Handmatige betaalmethoden

Sommige klanten willen hun bestellingen niet betalen met een creditcard. Deze klanten kunnen hun bestellingen nog steeds online plaatsen als u een handmatige betaalmethode instelt. Wanneer uw klanten een handmatige betaalmethode gebruiken, kunt u ervoor kiezen hun betaling te ontvangen buiten uw online-afrekenprocedure. Nadat u de betaling hebt ontvangen, kunt u de bestelling vervolgens handmatig goedkeuren. Veelvoorkomende soorten handmatige betalingen zijn onder rembours, postwissels en bankoverschrijvingen. Als uw winkel en uw klanten zijn gevestigd in Canada, kunt u e-mailoverboekingen accepteren.

Bestellingen waarvoor handmatige betalingen worden geaccepteerd, worden als niet-betaald gemarkeerd op de pagina Bestellingen. Nadat u de betaling voor de bestelling van een klant hebt ontvangen, kunt u de bestelling markeren als Betaald op de pagina met bestelgegevens en de bestelling uitvoeren zoals u zou doen als er een onlinebetaling was uitgevoerd.

Als u aan de slag wilt gaan met handmatige betalingen, kunt u een voorgestelde handmatige betalingsmethode gebruiken of een aangepaste handmatige betalingsmethode maken.

Een voorgestelde handmatige betalingsmethode gebruiken

Je kunt kiezen uit een lijst met voorgestelde handmatige betalingsmethoden op de instellingenpagina van de Betalingsproviders in je Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Selecteer in het gedeelte Betalingsproviders een van de beschikbare handmatige betaalmethoden.

2. Voer onder Aanvullende informatie alle informatie in die je naast de betaalmethode wil laten weergeven bij het afrekenen.

3. Voer in Betalingsinstructies de instructies in die je klanten moeten volgen om een bestelling te betalen. Deze instructies worden weergegeven op de pagina met de bestellingsbevestiging nadat een klant zijn bestelling heeft voltooid.

1. Klik op de knop Betaalmethode activeren.

Een aangepaste handmatige betaalmethode maken

1. Selecteer Aangepaste betaalmethode maken in het gedeelte Betalingsproviders.

2. Voer in de Naam van de aangepaste betaalmethode de naam van je betaalmethode in.

De volgende namen zijn gereserveerd door Shopify en kunnen niet worden gebruikt:

- Bankstorting - Contant geld - Rembours - Aangepast - Extern krediet - Externe debet - Cadeaubon - Postwissel - Winkeltegoed

1. Voer onder Aanvullende informatie alle informatie in die je naast de betaalmethode wil laten weergeven bij het afrekenen.

2. Voer in Betalingsinstructies de instructies in waarvan je wil dat je klant die volgt om de bestelling te betalen. Deze instructies worden weergegeven op de pagina met de bestellingsbevestiging nadat de klant zijn bestelling heeft voltooid.

3. Klik op Activeren.

Een klant die een handmatige betaalmethode gebruikt, ziet de naam van de betaalmethode en de instructies om de betaling op het scherm voor de bestellingsbevestiging te voltooien.

Een handmatige betaalmethode deactiveren

Als u een bepaald type handmatige betaling niet meer wilt ondersteunen, kunt u de handmatige betalingsmethode op elk gewenst moment deactiveren.

Stappen:

1. Klik in het vak Handmatige betaalmethoden in het gedeelte Betalingsaanbieders op Bewerken naast de handmatige betalingsmethode die je wil deactiveren.

2. Klik op de knop Deactiveren betaalmethode.

3. Klik nogmaals op de knop Deactiveren betaalmethode om te bevestigen.

Nadat je een betaalmethode hebt gedeactiveerd, kan je deze op elk gewenst moment opnieuw activeren via het vervolgkeuzemenu Handmatige betaalmethodes in het gedeelte Handmatige betalingen.

Een handmatige betaling als betaald markeren

Wanneer een klant een bestelling plaatst met behulp van een handmatige betaalmethode, wordt de bestelling gemarkeerd als In behandeling in de pagina Bestellingen. Nadat je de betaling voor de bestelling hebt ontvangen, moet je de bestelling handmatig als betaald markeren.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling die u als betaald wilt markeren.

3. Klik in de pagina met bestelgegevens op Markeren als betaald:

De knop Markeren als betaald op de pagina met bestelgegevens

4. Klik in het dialoogvenster Markeren als betaald op Betaling markeren als ontvangen.

De betaling wordt gemarkeerd als geaccepteerd op de pagina met bestelgegevens. De bestelling wordt ook gemarkeerd als Betaald op de pagina Bestellingen.