Shop Pay activeren

Shop Pay is een versnelde checkout waarmee klanten hun e-mailadres, creditcard-, verzend- en factuurgegevens kunnen opslaan. Dit kan je klanten tijd besparen bij de checkout, vooral als ze zich al hebben aangemeld voor Shop Pay in een Shopify-winkel. Als je winkel een optie voor afhalen ter plaatse of bezorging aanbiedt, kunnen klanten bij de checkout deze optie kiezen met Shop Pay.

Een klant moet bij de checkout een e-mailadres invoeren om hun betaalgegevens op te slaan. Klanten die alleen een telefoonnummer invoeren in het contactveld, krijgen niet het bericht Onthoud mij om hun informatie op te slaan. Meer informatie over versnelde checkout.

De verzend- en factureringsgegevens van de klant worden veilig opgeslagen op PCI-compatibele servers van Shopify en pas gedeeld met je winkel als er een bestelling is geplaatst. Als je klanten vragen hebben over hoe Shop Pay werkt, of hoe hun gegevens zijn opgeslagen, kun je ze naar de pagina Shop Pay-helpcentrum sturen.

Uitstoot die wordt geproduceerd door je zending wordt gecompenseerd voor bestellingen die via Shop Pay worden gekocht.

Shop Pay activeren

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Vink in het gedeelte Shop Pay het selectievakje Shop Pay aan.

3. Klik op Opslaan.

Je klanten kunnen nu Shop Pay gebruiken om in je winkel af te rekenen.

Shop Pay deactiveren

1. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.

2. Schakel in het gedeelte Shop Pay het selectievakje Shop Pay uit.

3. Klik op Opslaan.

Shop Pay activeren voor externe gateways

Shop Pay voor externe gateways activeert Shop Pay als een versnelde checkout voor je onlinewinkel, Facebook en Instagram.

Als je onlinewinkel in de Verenigde Staten is en voldoet aan de vereisten van Shopify Payments, kun je Shop Pay voor je gateway van derden activeren.

Stappen

1. Klik in de sectie Externe betalingsproviders op Beheren.

2. Vink in het gedeelte Shop Pay het selectievakje Shop Pay inschakelen aan.

3. Klik op Opslaan.

4. Klik in de sectie Shop Pay op Instellen voltooien.

5. Voer de vereiste gegevens van je onlinewinkel en je bankgegevens in, en klik op Opslaan.

Voor het ontvangen van uitbetalingen moet je de instellingen voor Shop Pay voltooien, inclusief al je bedrijfsgegevens en bankgegevens. Als je de instellingen niet hebt voltooid toen je Shop Pay activeerde, moet je ze voltooien binnen 21 dagen nadat je je eerste betaling via Shop Pay hebt ontvangen. Als Shop Pay niet binnen 21 dagen ingesteld is, worden alle betalingen automatisch aan de klant terugbetaald.

Meer informatie over hoe je wordt betaald met Shop Pay.