Afrekenervaring voor klanten die Shop Pay gebruiken

Wanneer klanten afrekenen en hun verzend-, factuur- en creditcardgegevens hebben ingevoerd, kunnen ze hun gegevens opslaan in Shop Pay door hun mobiele nummer in te voeren en daarvoor toestemming geven.

Klantervaring

Wanneer klanten afrekenen met Shop Pay, wordt de pagina voor het nakijken van de bestelling geopend. Als je klant de Shop-app gebruikt, wordt gevraagd om de aankoop via de app te verifiëren. Als je klant alleen Shop Pay gebruikt, dan kan de aankoop worden geverifieerd met een unieke zes-cijferige code die via sms of e-mail wordt verzonden.

Als een klant met hetzelfde apparaat naar je winkel terugkeert, kan hij afrekenen zonder de Shop-app of een sms-bevestiging te gebruiken. Tijdens de checkout wordt de klant doorgestuurd naar Shop Pay om zijn gegevens te verifiëren voordat hij terugkeert naar de checkout om de aankoop te voltooien. Als je winkel een optie voor afhalen ter plaatse of bezorging aanbiedt, kunnen klanten bij de checkout de optie kiezen met Shop Pay.

Nadat klanten toestemming hebben gegeven voor Shop Pay en de sms-verificatie hebben voltooid, kunnen zij hun opgeslagen gegevens gebruiken bij elke Shopify-checkout waarvoor de functie is ingeschakeld. Ze hoeven zichzelf niet opnieuw te verifiëren. Sommige klanten kunnen in termijnen betalen in winkels die deze functie gebruiken. Meer informatie over Shop Pay-termijnbetalingen.

Als een klant zijn Shop Pay-accountgegevens wil wijzigen, moet hij inloggen op Shop Pay met zijn huidige geregistreerde e-mailadres voordat hij zijn gegevens kan wijzigen. Klanten kunnen zich op elk moment afmelden voor Shop Pay. Als je klant vragen heeft over het gebruik van Shop Pay, kan hij Shop Pay-hulp bezoeken.

Klantenondersteuning voor Shop Pay

Als je vragen hebt over Shop Pay, ga dan naar het Shop Pay Helpcentrum. Als je hulp nodig hebt om via Shop Pay een termijnbetaling te doen, ga dan naar het Helpcentrum van Shop Pay-termijnbetalingen.

Ondersteunde kaarten

Om Shop Pay gebruiken, moeten klanten:

• Hun kaarten activeren voor gebruik, als dit van toepassing is.
  • online aankopen kunnen doen.
  • Zorg ervoor dat je factuurgegevens die overeenkomen met hun bankrekening bij de hand hebt. De postcode moet bijvoorbeeld overeenkomen met het factuuradres.
  • Een creditcard hebben van Visa, Mastercard, American Express of een andere aanbieder die jij ondersteunt.
  • een ondersteunde betaalpas of creditcard gebruiken. Sommige prepaidkaarten worden bijvoorbeeld niet ondersteund.

Als de klant Shop Pay-termijnbetalingen gebruikt, worden Capital One-kaarten niet geaccepteerd.

Ondersteunde talen

Shop Pay is beschikbaar in de volgende talen:

• Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Hindi
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Noors (Bokmål)
  • Pools
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Maleis
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Turks