Gedeeltelijke betalingen innen en vastleggen

Je kunt meerdere gedeeltelijke betalingen voor bestellingen innen en vastleggen met betalingsvoorwaarden in het Shopify-beheercentrum. Met gedeeltelijke betalingen kun je klanten flexibele betalingsopties bieden, klanten met meerdere methoden laten betalen voor één bestelling en deposito's of vooruitbetalingen innen. Je kunt gedeeltelijke betalingen innen of vastleggen met behulp van de volgende betaalmethoden:

• beschermde creditcard (voor B2B-klanten);
  • nieuwe creditcard;
  • handmatige betaling, zoals een bankdeposito.

Wanneer je een gedeeltelijke betaling int of vastlegt, kun je kiezen of je een vast bedrag of een procentueel bedrag wil innen. Nadat je een gedeeltelijke betaling voor een bestelling hebt vastgelegd, wordt de bestelstatus gewijzigd naar Gedeeltelijk betaald en wordt de betaling voor de klant weergegeven in hun klantaccount.

Bij het aanmaken van een conceptbestelling hoef je geen verwachte betaalmethode op te geven. Dit kun je doen wanneer je de betaling voor de bestelling registreert.

Een gedeeltelijke betaling innen met een beschermde creditcard

Als je B2B gebruikt, kun je een gedeeltelijke betaling innen met beschermde creditcards die zijn gekoppeld aan bedrijfslocaties.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling waarvoor je een gedeeltelijke betaling wil innen.

3. Klik op Betaling innen en selecteer de beschermde creditcard waar je het bedrag van wil afschrijven.

4. Selecteer in de sectie Bedrag Vast bedrag of Percentage en voer vervolgens het bedrag in dat je bij de klant wil afschrijven.

5. Klik op Afschrijven.

Een gedeeltelijke betaling innen met een nieuwe creditcard

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling waarvoor je een gedeeltelijke betaling wil innen.

3. Klik op Betaling innen > Creditcard invoeren.

4. Selecteer in de sectie Bedrag Vast bedrag of Percentage en voer vervolgens het bedrag in dat je bij de klant wil afschrijven.

5. Voer in de sectie Kaartnummer de creditcardgegevens in.

6. Voer bij Factuuradres de factuurgegevens in of selecteer Hetzelfde als bezorgadres.

7. Klik op Afschrijven.

Een handmatige gedeeltelijke betaling vastleggen

Je kunt een handmatige gedeeltelijke betaling vastleggen, zoals een bankdeposito of rembours. Handmatige betalingen worden niet vastgelegd door Shopify.

Als je handmatige betaalmethoden hebt geconfigureerd, kun je de betaalmethode selecteren die je wil vastleggen voor de gedeeltelijke betaling.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op de bestelling waarvoor je een gedeeltelijke betaling wil vastleggen.

3. Klik op Betaling innen > Betaling vastleggen.

4. Selecteer in de sectie Bedrag Vast bedrag of Percentage en voer vervolgens het bedrag in dat je bij de klant hebt afgeschreven.

5. Selecteer in de sectie Methode een handmatige betaalmethode die je wil vastleggen voor de gedeeltelijke betaling.

6. Klik op Betaling vastleggen.