Problemen met betalingsgateways oplossen

In dit gedeelte worden enkele veelvoorkomende problemen met betrekking tot de betalingssystemen van je winkel besproken, inclusief links naar stappen voor probleemoplossing.

Problemen bij de checkout van een klant oplossen

Als klanten betalingsfouten ervaren wanneer ze proberen af te rekenen, dan kun je de afgebroken checkout-geschiedenis of tijdlijn van bestelling bekijken voor meer informatie.

Problemen met Shopify Payments oplossen

Zie Bankrekeningvereisten voor Shopify Payments als het niet lukt om je bankrekening te koppelen aan Shopify Payments. Als je na installatie problemen ondervindt met de gateway, kun je op de Shopify-statuspagina zien of er storingen zijn.

Bekijk als je Shopify Payments-account is gepauzeerd het bericht in de banner op de homepage van je Shopify-beheercentrum voor de volgende stappen en vraag de eigenaar van de Shopify-winkel om zijn of haar e-mailadres te controleren.

Algemene probleemoplossing voor externe betalingsgateways

Probeer eerst de volgende algemene stappen voor probleemoplossing als het niet lukt om verbinding te maken met je externe betalingsgateway:

• Verifieer de accountreferenties - De meeste externe betalingsgateways vereisen alleen een account-ID en een of andere vorm van een wachtwoord of beveiligingssleutel die moet worden ingevoerd in de instellingen van Shopify. Vaak ontstaan er problemen doordat deze waarden onjuist zijn, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de waarden kloppen.
  • Controleer op extra installatiestappen - Externe betalingsgateways kunnen aanvullende installatie-instructies bieden. Ga naar de pagina van de externe provider om eventuele extra stappen te voltooien. Meer informatie over het configureren van externe betalingsproviders.
  • Neem contact op met je betalingsgateway: De meeste instellingen voor je gateway zijn te vinden in het account voor de externe betalingsgateway, niet in het Shopify-beheercentrum. Neem contact op met de ondersteuning van de gateway om te controleren of de instellingen juist zijn geconfigureerd om verbinding kunnen te maken met je Shopify-account en of alle testmodusinstellingen zijn gedeactiveerd.

Externe betalingsgateways of -services

Amazon Pay

Bij problemen met Amazon Pay ga je naar Amazon Pay activeren in Amazon Pay.

Apple Pay

Bij problemen met Apple Pay ga je naar Probleemoplossing in Apple Pay.

Authorize.net

bij problemen met Authorize.net, ga naar Problemen met Authorize.net oplossen in Authorize.net instellen.

Google Pay

Ga naar Probleemoplossing in Google Pay voor oplossingen van problemen met Google Pay.

iDeal (via Mollie)

Ga naar iDEAL-betalingen voor oplossingen bij iDEAL-problemen.

PayPal

Ga naar Veelvoorkomende problemen in PayPal instellen bij problemen met PayPal.

VirtualMerchant

Ga naar Fout 'ssl_salestax' van VirtualMerchant oplossen als je een oplossing zoekt voor de melding 'ssl_salestax'.