Problemen met betalingsgateways oplossen

In dit gedeelte worden enkele veelvoorkomende problemen met betrekking tot de betalingssystemen van je winkel besproken, inclusief links naar stappen voor probleemoplossing.

Problemen bij het afrekenen van een klant oplossen

Als een klant betalingsfouten ervaart wanneer ze proberen af te rekenen, dan kan je de afgebroken betalingsgeschiedenis of tijdlijn van bestelling bekijken voor meer informatie.

Problemen met Shopify Payments oplossen

Raadpleeg als het niet lukt om uw bankrekening te koppelen aan Shopify Payments de Bankrekeningvereisten voor Shopify Payments. Ga als er na de configuratie problemen zijn met de gateway naar de pagina met de status van Shopify om te kijken of er sprake is van onderbrekingen.

Bekijk als je Shopify Payments-account in de wacht staat het bericht in de banner op de startpagina van je Shopify-beheercentrum voor de volgende stappen en vraag de eigenaar van de Shopify-winkel om zijn of haar e-mailadres te controleren.

Algemene probleemoplossing voor externe betalingsgateways

Als het niet lukt om verbinding te maken met je externe betalingsgateway, probeert je eerst de volgende algemene stappen voor probleemoplossing:

• Verifieer de accountreferenties - De meeste externe betalingsgateways vereisen alleen een account-ID en een of andere vorm van een wachtwoord of beveiligingssleutel die moet worden ingevoerd in de instellingen van Shopify. Vaak ontstaan er problemen doordat deze waarden onjuist zijn, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de waarden kloppen.

• Controleer de extra configuratiestappen - Er kunnen aanvullende configuratie-instructies worden weergegeven voor externe betalingsgateways wanneer u op Bewerken klikt in het gedeelte Instellingen > Betalingsproviders van de gateway. Dit zijn bijvoorbeeld de aanvullende instructies voor het instellen van Chase Paymentech (Orbital):

Gemarkeerde extra stappen voor betalingsgateway

• Neem contact op met uw betalingsgateway - De meeste instellingen voor uw gateway bevinden zich in het account voor de externe betalingsgateway, niet in uw Shopify-beheerder. Neem contact op met de ondersteuning van de gateway om te controleren of de instellingen juist zijn geconfigureerd om verbinding kunnen te maken met uw Shopify-account en dat alle testmodusinstellingen zijn uitgeschakeld.

Externe betalingsgateways of -services

Amazon Pay

Bij problemen met Amazon Pay gaat u naar Amazon Pay activeren in Amazon Pay.

Apple Pay

Bij problemen met Apple Pay gaat u naar Problemen oplossen in Apple  Pay.

Authorize.net

Bij problemen met Authorize.net gaat u naar Problemen met Authorize.net oplossen in Authorize.net instellen.

Google Pay

Bij problemen met Google Pay gaat u naar Problemen met instellen van Google Pay oplossen in Google Pay.

iDeal (via Mollie)

Bij problemen met iDEAL gaat u naar iDEAL-betalingsprovider bij Mollie.

PayPal

Bij problemen met PayPal gaat u naar Veelvoorkomende problemen in PayPal instellen.

SagePay

Ga als u een oplossing zoekt voor de melding 'Please redirect your customer' naar Fout 'Please redirect your customer' van SagePay oplossen.

VirtualMerchant

Als u een oplossing zoekt voor de melding 'ssl_salestax', gaat u naar Fout 'ssl_salestax' van VirtualMerchant oplossen.