Apple Pay inschakelen

Met Apple Pay kunnen klanten snel en veilig betalen in je webshop.

Met Apple Pay beschikken klanten over een versneld checkout-proces. Wanneer een klant met Apple Pay betaalt voor een bestelling, is het niet nodig om handmatig creditcardgegevens of een bezorgadres in te voeren. De klant tikt op de knop Apple Pay, scant zijn of haar vingerafdruk en Apple Pay verstrekt die gegevens aan de betalingsprovider. Je betaalt geen extra kosten voor het accepteren van Apple Pay. Je blijft de normale administratiekosten betalen die gekoppeld zijn aan je betalingsprovider. Meer informatie over versnelde checkouts.

Vereisten

Als je de Apple Pay-knop wilt inschakelen voor je webshop, zorg je er eerst voor dat je aan de volgende vereisten voldoet:

Vereisten voor abonnementen

Zorg dat je aan de volgende vereisten voldoet om Apple Pay voor abonnementsproducten te kunnen gebruiken:

• Je winkel gebruikt Shopify Payments.
  • * Je bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland.
  • Je klanten betalen met een Mastercard of Visa-kaart.

Apparaten die Apple Pay ondersteunen

Voor de Apple Pay-knop hebben je klanten een van de volgende apparaten nodig:

• iPhone (SE, 6, 6 Plus of nieuwer)
  • iPad (Pro, Air 2, mini 3 of nieuwer)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro met Touch ID
  • Elk gewenst Mac-model (vanaf 2012) plus een iPhone of Apple Watch waarop Apple Pay is geactiveerd.

Apple Pay activeren

Als je aan de vereisten voldoet, kun je Apple Pay activeren in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

Je klanten kunnen Apple Pay nu gebruiken om te betalen in je winkel.

Apple Pay in Frankrijk activeren met Shopify Payments

Als je aan de vereisten voldoet en je bedrijf is in Frankrijk gevestigd, kun je Apple Pay activeren met gebruik van de volgende stappen.

Stappen:

Je klanten kunnen Apple Pay nu gebruiken om te betalen in je winkel.

Klantervaring

Wanneer klanten je webshop bezoeken met een apparaat dat Apple Pay ondersteunt, wordt een knop met het Apple Pay-logo weergegeven.

De klant kan op de knop tikken of klikken om een aankoop te doen met Apple Pay. Daarna worden de verzend- en factuurgegevens weergegeven die ze aan hun wallet hebben toegevoegd, plus de kosten van de bestelling, verzendtarieven en belastingen. De klant kan de aankoop dan verifiëren. Het verificatieproces kan iets verschillen, afhankelijk van het apparaat waarop de klant dit gebruikt:

Op een iPhone of iPad

Er wordt een prompt weergegeven op het apparaat, met het verzoek aan de klant om de aankoop te bevestigen met behulp van Touch ID op het apparaat. De klant kan de aankoop vervolgens verifiëren door een vingerafdruk te scannen met Touch ID.

Op een Macbook met Touch ID

Er wordt een prompt weergegeven op de Touch Bar van de klant, met het verzoek om de aankoop te bevestigen met behulp van Touch ID op de MacBook. De klant kan de aankoop vervolgens verifiëren door een vingerafdruk te scannen met Touch ID.

Op een Mac zonder Touch ID

Als klanten geen Touch ID hebben, kunnen ze Apple Pay op een Mac-computer gebruiken met een ander apparaat, zoals een iPhone, iPad of een Apple Watch. Controle van de connectiviteit is wel alleen mogelijk als de klant ervoor zorgt dat het apparaat en de computer aan de volgende installatievereisten voldoen:

• De apparaten bevinden zich dicht bij elkaar in de buurt.
  • Bluetooth is ingeschakeld.
  • De apparaten zijn bij hetzelfde iCloud-account ingelogd.

Er wordt een dialoogvenster weergegeven op de computer van de klant, met het verzoek om de aankoop te bevestigen met behulp van Touch ID op hun apparaat. De klant kan de aankoop vervolgens verifiëren door een vingerafdruk te scannen op het apparaat.

Problemen oplossen

Apple Pay wordt niet weergegeven in het Shopify-beheercentrum

Als je Cybersource, Authorize.net of First Data Payeezy gebruikt, en je in het Shopify-beheercentrum niet de optie ziet om Apple Pay te activeren, vraag je je betalingsverwerker netwerk-tokenisatie in te schakelen. Als je Stripe gebruikt, kun je in het Stripe-dashboard controleren of je de servicevoorwaarden die specifiek zijn voor Apple Pay hebt geaccepteerd. Als je niet zeker weet wie je betalingsverwerker is, neem dan contact op met je bank of met de provider van je merchantaccount.

Apple Pay wordt niet weergegeven bij de checkout

Als de Apple Pay-knop niet wordt weergegeven in de checkout, controleer je of je voldoet aan alle vereisten voor het gebruik van Apple Pay.

Als een klant de koopknop gebruikt om de bestelling te betalen, wordt Apple Pay niet aangeboden omdat het niet wordt ondersteund door dat verkoopkanaal.

Apple Pay wordt niet weergegeven bij de checkout wanneer het veld Bedrijfsnaam verplicht is als onderdeel van het checkout-proces.

Apple Pay wordt niet weergegeven in winkelwagenoptie

Als je een pop-upwinkelwagen of winkelwagenoptie in je winkel gebruikt, wordt de Apple Pay-knop mogelijk niet weergegeven. Je kunt Javascript toevoegen aan een thema om de knop weer te geven in de winkelwagenoptie.

Apple Pay-knop zichtbaar maar reageert niet

Als je een ondersteunde Apple-laptop gebruikt, controleer dan de Apple Pay-wallet op je apparaat en zorg ervoor dat je laptop openstaat. Als de modus voor gesloten beeldscherm actief is op je laptop, reageert de knop Apply Pay misschien niet.

Klant kan geen kortingscode invoeren

Klanten kunnen alleen kortingscodes gebruiken met Apple Pay als ze een kortingscode invoeren op de checkoutpagina voordat ze op de Apple Pay-knop klikken. Als je de Apple Pay-knop op de winkelwagenpagina zet, kunnen klanten niet naar de checkoutpagina gaan om een kortingscode in te voeren. Geef de Apple Pay-knop weer op de checkoutpagina om er zeker van te zijn dat klanten kortingscodes kunnen gebruiken met Apple Pay.

Fout bij het afrekenen met Apple Pay op een Mac

Als je een foutmelding krijgt wanneer je probeert af te rekenen met Apple Pay op een Mac, is er mogelijk een communicatieprobleem tussen je telefoon en je computer. De klant moet er wel voor zorgen dat de telefoon en de computer aan de volgende vereisten voldoen:

• De apparaten bevinden zich dicht bij elkaar in de buurt.
  • Bluetooth is ingeschakeld.
  • De apparaten zijn allebei bij hetzelfde iCloud-account ingelogd.

Verzendbeperkingen

Aangezien Apple Pay niet voor alle postcodes beschikbaar is, bestaat de kans dat door de vervoerder berekende verzendkosten in bepaalde afgelegen regio's van Canada niet juist worden berekend. Voor de meeste Canadese adressen is dit probleem niet aan de orde.

Andere manieren om Apple Pay te accepteren

Persoonlijk betalen met Apple Pay

Met Apple Pay kun je persoonlijk betalen wanneer je Shopify POS en een ondersteunde kaartlezer gebruikt, zoals POS Go, de WisePad 3-kaartlezer, de chipkaartlezer of de Chipper 2X BT-kaartlezer. Deze functie werkt ook met Tap to Pay on iPhone. Klanten kunnen met Apple Pay betalen door met hun iPhone of Apple Watch te tikken op een ondersteunde lezer. De betaling wordt meteen verwerkt en klanten hoeven geen creditcard te laten zien of hun betalingsgegevens in te voeren via het toetsenbord van hun iOS-apparaat.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash is beschikbaar als je bedrijf in de Verenigde Staten is gevestigd en je Shopify POS gebruikt met een ondersteunde kaartlezer. Je kunt klanten de mogelijkheid bieden om te betalen met hun Apple Pay Cash-kaart op een iPhone of een Apple Watch. Als je buiten de Verenigde Staten bent gevestigd, neem je contact op met de betalingsprovider om na te gaan of Discover wordt ondersteund.

Apple Pay in mobiele apps

Apple Pay is beschikbaar als je winkel een iOS-app heeft die de iOS Buy SDK gebruikt.

Veelgestelde vragen

Welke creditcards kunnen mijn klanten gebruiken met Apple Pay?

De creditcardaanbieder die je gebruikt, bepaalt welke creditcards je klanten kunnen gebruiken wanneer zij je producten kopen met Apple Pay. Klanten die met Apple Pay willen betalen, moeten hun creditcardgegevens aan hun Apple Pay-wallet toevoegen. Als de betalingsprovider die je gebruikt geen ondersteuning biedt voor het type creditcard dat een klant toevoegt aan diens Apple Pay-wallet, kan die klant je producten niet betalen met Apple Pay.

Hoe ziet een Apple Pay-bestelling eruit?

Als je Apple Pay wilt gebruiken, moet je betalingsverwerker netwerk-tokenisatie ondersteunen. Met Apple Pay worden bij een bestelling in de betaalgegevens van de klant de laatste vier cijfers van het creditcardnummer niet weergegeven. In plaats daarvan zijn de laatste vier cijfers van het Apple Pay-accountnummer van de klant te zien.