Apple Pay

Introductie-afbeelding Apple Pay

Met Apple Pay kunnen klanten eenvoudig en veilig betalen in uw online winkel. Met Apple Pay kunnen uw klanten afrekenen bij uw online winkel via Safari op een iPhone, iPad of Mac.

Met Apple Pay beschikken klanten over een versneld afrekenproces. Wanneer een klant met Apple Pay betaalt voor een bestelling, is het niet nodig om handmatig creditcardgegevens of een verzendadres in te voeren. De klant tikt op de knop Apple Pay, scant zijn of haar vingerafdruk en Apple Pay verstrekt die gegevens aan de betalingsprovider. Meer informatie over versneld afrekenen.

Vereisten

Als u de Apple Pay-knop wilt inschakelen voor uw online winkel, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

• U moet een van de volgens providers voor creditcardbetalingen gebruiken:

• Shopify Payments
    • Stripe
    • First Data Payeezy
    • Authorize.net
    • CyberSource
  • SSL moet zijn geactiveerd in het domein van uw winkel.

• Uw winkel moet de richtlijnen voor acceptabel gebruik van Apple volgen.

Apparaten die Apple Pay ondersteunen

Om de Apple Pay-knop te zien, moeten uw klanten Safari in iOS 11 of MacOS High Sierra gebruiken op een van de volgende apparaten:

• iPhone (SE, 6, 6 Plus of nieuwer)
  • iPad (Pro, Air 2, mini 3 of nieuwer)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro met Touch ID
  • Een Mac (2012 of later) in combinatie met een iPhone of Apple Watch die compatibel is met Apple Pay

Apple Pay activeren

1. Klik in het gedeelte voor uw creditcardprovider op Bewerken:

2. Selecteer Apple Pay in het gedeelte VERSNELD AFREKENEN:

Het selectievakje voor Apple Pay

3. Klik op Opslaan.

Uw klanten kunnen Apple Pay nu gebruiken om te betalen in uw winkel.

Klantervaring

Wanneer klanten uw online winkel bezoeken met Safari in iOS 10 of macOS Sierra, zien ze een knop met het Apple Pay-logo:

De knop Buy with Apple Pay die wordt weergegeven in uw winkel

De klant kan op de knop tikken of klikken om een aankoop te doen met Apple Pay. Als klanten dat hebben gedaan, zien ze de verzend- en factuurgegevens die ze aan hun wallet hebben toegevoegd, evenals de kosten van de bestelling, de verzendkosten en eventuele btw. De klant moet de aankoop vervolgens verifiëren. Het verificatieproces kan iets verschillen, afhankelijk van het apparaat dat de klant gebruikt:

Op een iPhone of iPad

Er verschijnt een prompt op het apparaat, met het verzoek aan de klant om de aankoop te bevestigen met behulp van Touch ID op het apparaat. De klant kan de aankoop vervolgens verifiëren door een vingerafdruk te scannen met Touch ID.

Op een Macbook met Touch ID

Er verschijnt een prompt op de Touch Bar van de klant, met het verzoek om de aankoop te bevestigen met behulp van Touch ID op de MacBook. De klant kan de aankoop vervolgens verifiëren door een vingerafdruk te scannen met Touch ID.

Op een Mac zonder Touch ID

Als de klant geen Touch ID heeft, kan hij of zij Apple Pay op een Mac-computer gebruiken met een ander apparaat, zoals een iPhone, iPad of een Apple Watch. De klant moet er wel voor zorgen dat het apparaat en de computer aan de volgende vereisten voldoen:

• De apparaten bevinden dicht bij elkaar in de buurt.
  • Bluetooth is ingeschakeld.
  • De apparaten zijn bij hetzelfde iCloud-account ingelogd.

Er verschijnt een dialoogvenster op de computer van de klant, met het verzoek om de aankoop te bevestigen met behulp van Touch ID op hun apparaat. De klant kan de aankoop vervolgens verifiëren door een vingerafdruk te scannen op het apparaat.

Problemen oplossen

Apple Pay wordt niet weergegeven in de Shopify-beheerder

Als u Cybersource, Authorize.net of First Data Payeezy gebruikt, en u in de beheerder niet de optie ziet om Apple Pay te activeren, moet u uw betalingsverwerker vragen om netwerk-tokenisatie in te schakelen. Als u Stripe gebruikt, controleert u in het Stripe-dashboard of u de servicevoorwaarden die specifiek gelden voor Apple Pay hebt geaccepteerd. Als u niet zeker weet wie uw betalingsverwerker is, neemt u contact op met uw bank of met de provider van uw verkopersaccount.

Apple Pay wordt niet weergegeven bij het afrekenen

Om de Apple Pay-knop te zien bij het afrekenen, moet u Safari in iOS 10 of macOS Sierra gebruiken. Als u de nieuwste versie van Safari gebruikt en de knop toch niet wordt weergegeven, controleert u of u aan alle vereisten voor het gebruik van Apple Pay voldoet.

Apple Pay wordt niet weergegeven in winkelwagenlade

Als u een lade met een winkelwagen of een pop–upwinkelwagen in uw winkel gebruikt, wordt de Apple Pay-knop mogelijk niet weergegeven. U kunt Javascript toevoegen aan uw thema om ervoor te zorgen dat de knop wordt weergegeven in de lade met uw winkelwagen.

Klant kan geen kortingscode invoeren

Uw klanten kunnen alleen kortingscodes gebruiken met Apple Pay als ze een kortingscode invoeren op de betaalpagina voordat ze op de Apple Pay-knop klikken. Als u de Apple Pay-knop weergeeft op de pagina van de winkelwagen, kunnen uw klanten niet naar de betaalpagina gaan om een kortingscode in te voeren. Om er zeker van te zijn dat uw klanten kortingscodes kunnen gebruiken met Apple Pay, moet u de Apple Pay-knop weergeven op de afrekenpagina.

Fout bij het afrekenen met Apple Pay op een Mac

Als u een foutmelding krijgt wanneer u probeert af te rekenen met Apple Pay op een Mac, is er mogelijk een communicatieprobleem tussen uw telefoon en uw computer. De klant moet er wel voor zorgen dat de telefoon en de computer aan de volgende vereisten voldoen:

• De apparaten bevinden dicht bij elkaar in de buurt.
  • Bluetooth is ingeschakeld.
  • De apparaten zijn allebei bij hetzelfde iCloud-account ingelogd.

Verzendbeperkingen

Aangezien Apple Pay niet voor alle postcodes beschikbaar is, bestaat de kans dat door de vervoerder berekende verzendkosten in bepaalde afgelegen regio's van Canada niet juist worden berekend. Voor de meeste Canadese adressen zal dit probleem niet aan de orde zijn.

Andere manieren om Apple Pay te accepteren

Persoonlijk betalen met Apple Pay

Apple Pay kan worden gebruikt om persoonlijk te betalen als u Shopify POS gebruikt in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk. Met een ondersteunde kaartlezer kunt u uw klanten de mogelijkheid bieden om met Apple Pay te betalen met behulp van een iPhone of een Apple Watch. De betaling wordt meteen verwerkt en klanten hoeven geen creditcard te laten zien of betalingsgegevens in te voeren via het toetsenbord van hun iOS-apparaat.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash is beschikbaar als uw bedrijf zich in de Verenigde Staten bevindt en Discover is ingeschakeld in uw betaalinstellingen. U kunt uw klanten de mogelijkheid bieden om te betalen met hun Apple Pay Cash-kaart en een iPhone of een Apple Watch. Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, neemt u contact op met uw betalingsprovider om na te gaan of Discover wordt ondersteund.

Apple Pay in mobiele apps

Apple Pay is beschikbaar als uw winkel een iOS-app heeft die de iOS Buy SDK gebruikt.

Veelgestelde vragen

Welke creditcards kunnen mijn klanten gebruiken met Apple Pay?

De creditcardaanbieder die u gebruikt, bepaalt welke creditcards uw klanten kunnen gebruiken wanneer zij uw producten kopen met Apple Pay. Om Apple Pay te gebruiken, moeten uw klanten hun creditcardgegevens toevoegen aan hun Apple Pay-wallet. Als de betalingsprovider die u gebruikt geen ondersteuning biedt voor het type creditcard dat een klant toevoegt aan zijn of haar Apple Pay-wallet, kan die klant uw producten niet kopen met Apple Pay.

Hoe ziet een Apple Pay-bestelling eruit?

Om Apple Pay te gebruiken, moet uw betalingsverwerker netwerk-tokenisatie ondersteunen. Hierdoor zijn de laatste vier cijfers van het creditcardnummer van de klant niet zichtbaar in de betalingsgegevens van een bestelling. In plaats daarvan ziet u de laatste vier cijfers van het accountnummer van het Apple Pay-apparaat van de klant.