Chipper 2X BT-kaartlezer

De Chipper 2X BT-kaartlezer is een EMV-compatibele kaartlezer die draadloos verbinding maakt via Bluetooth met iOS-apparaten. Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om tik-, swipe- en chipbetalingen te accepteren met de Shopify POS-app.

De Chipper 2X BT-kaartlezer voor Shopify POS

De vereisten van de Chipper 2X BT-kaartlezers

Om de Chipper 2X BT-kaartlezer te kunnen gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel.
  • de Shopify POS-app

De Shopify POS-app werkt met de volgende apparaten:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5s of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 12 of hoger

Ondersteunde betaalmethoden voor de Chipper 2X BT-kaartlezer

In de Verenigde Staten kun je de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • MasterCard en Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Waar kun je de Chipper 2X BT-kaartlezer kopen

De Chipper 2X BT-kaartlezer is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten.

De Chipper 2X BT-kaartlezer in- en uitschakelen

Druk op de aan/uit-knop om de Chipper 2X BT-kaartlezer aan te zetten. De statusindicatorlampjes gaan branden, wacht je totdat het statuslampje blauw wordt. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Als het een uur niet wordt gebruikt, gaat de Chipper 2X BT-kaartlezer automatisch in de slaapstand. Druk op de aan/uit-knop en houd deze ingedrukt om de kaartlezer weer te activeren. Als je vier seconden of langer op de aan/uit-knop drukt, reset de lezer alle Bluetooth-koppelingen en moet je de kaartlezer opnieuw koppelen aan de apparaten.

De Chipper 2X BT-kaartlezer opladen

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Stop het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer om de lezer op te laden en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer.

Het duurt 1 tot 2 uur voordat de Chipper 2X BT-kaartlezer volledig is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij een week lang moeten meegaan voor verkopen.

Wanneer de batterij van de Chipper 2X BT bij leeg is, wordt het statuslampje rood.

Koppel en verbind de Chipper 2X BT-kaartlezer met je POS-apparaat

Om de kaartlezer met Shopify POS te gebruiken, moet je de kaartlezer via Shopify POS aan jouw apparaat koppelen. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide zijn ingeschakeld en binnen elkaars bereik zijn.

Stappen

1. Druk op de aan/uit-knop om de kaartlezer in te schakelen.

2. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

3. Tik op Kaartlezer.

4. Tik op de pagina Lezer selecteren op Chipper 2X BT.

5. Druk op de aan/uit-knop en laat deze los. Het statusindicatorlampje knippert blauw wanneer de kaartlezer klaar is om te koppelen.

6. Wanneer de kaartlezer wordt weergegeven onder Beschikbare kaartlezers, tik je op Verbinden naast de naam van de kaartlezer.

De Chipper 2X BT-kaartlezer van je POS-apparaat ontkoppelen

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer met één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als je de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op = en vervolgens op Instellingen.

2. Tik op Verbonden hardware beheren.

3. Tik op de naam van je verbonden kaartlezer.

4. Tik op Kaartlezer vergeten.

Accepteer een contactloze betaling met de Chipper 2X BT-kaartlezer

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om contactloze betalingen te accepteren.

Contactloos betalen kan worden beperkt tot aankopen onder een bepaald bedrag, afhankelijk van het betalingstype. Om aankopen voor grotere bedragen te doen, of als je klant hun tik-limiet heeft overschreden, kan je klant de kaart invoegen.

Stappen

1. Vanuit het Shopify POS, tik op Checkout. Als de Chipper 2X BT-kaartlezer is verbonden en gereed is, wordt de instructie Tikken, invoegen of swipen bovenaan het scherm weergegeven.

2. Plaats de contactloze betaalkaart of het apparaat tegen de voorkant van de kaartlezer en houd deze op zijn plaats totdat de vier blauwe statusindicatorlampjes aan de voorkant van de lezer gaan branden. Wanneer Shopify POS een bericht Betaling ontvangen weergeeft, is de transactie voltooid.

Accepteer een chip-betaling met de Chipper 2X BT-kaartlezer

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om chipkaartbetalingen te accepteren.

Stappen

1. Vanuit het Shopify POS, tik op Checkout. Als de Chipper 2X BT-kaartlezer is verbonden, wordt de instructie Tikken, invoegen of swipen bovenaan het scherm weergegeven.

2. Laat de klant de kaart tikken, plaatsen of swipen. De kaart moet worden ingevoerd met de chip naar beneden aan de voorkant van de lezer.

3. Als een accountselectie is vereist, moet de klant selecteren of ze hun betaal- of spaarrekening gebruiken. De klant moet ook worden gevraagd om te selecteren in welke taal de transactie moet worden voltooid.

4. Wanneer de transactie is gelukt, kies of je een bon wilt geven en tik vervolgens op Start new order (Nieuwe bestelling starten). De klant kan zijn of haar kaart nu uit de lezer halen.

Accepteer een swipebetaling met de Chipper 2X BT-kaartlezer

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om swipe-kaartbetalingen te accepteren.

Stappen

1. Vanuit het Shopify POS, tik op Checkout. Als de Chipper 2X BT-kaartlezer is verbonden, wordt de instructie Tikken, invoegen of swipen bovenaan het scherm weergegeven.

2. Laat de klant de kaart tikken, plaatsen of swipen. De kaart moet worden ingevoerd met de chip naar beneden aan de voorkant van de lezer.

3. Wanneer de transactie is gelukt, kies of je een bon wilt geven en tik vervolgens op Start new order (Nieuwe bestelling starten). De klant kan zijn of haar kaart nu uit de lezer halen.

Problemen met de Chipper 2X BT-kaartlezer oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, onderzoek dan het probleem aan de hand van de volgende stappen:

1. Controleer of je aan de vereisten voldoet om de Chipper 2X BT-kaartlezer te gebruiken.

2. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met het internet kunt maken, dan moet je een andere betaalwijze gebruiken terwijl je offline bent.

3. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat en of de kaartlezer als verbonden wordt weergegeven in de hardware-instellingen van Shopify POS. Als de kaartlezer niet als verbonden wordt weergegeven, probeer dan de kaartlezer te koppelen aan je apparaat.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, stuur dan een rapport naar Shopify-ondersteuning door te tikken op > Ondersteuning > Een rapport verzenden. Shopify-ondersteuning neemt contact met je op nadat de melding is ingediend.

Problemen met de update van de kaartlezer oplossen

Als je de kaartlezer via je Shopify POS-app bijwerkt en de update bevriest, moet je de kaartlezer met een ander apparaat koppelen en het opnieuw proberen.

Stappen

1. Ontkoppel de kaartlezer van je huidige apparaat.
  2. Koppel de kaartlezer met een secundair apparaat waarop de Shopify POS-app is geïnstalleerd.
  3. Voltooi de update van de kaartlezer.
  4. Ontkoppel de kaartlezer van het secundaire apparaat.
  5. Koppel de kaartlezer met je primaire apparaat om transacties te verwerken.

Problemen met betalingsacceptatie oplossen

Als je kaartlezer lijkt te werken, maar geen betalingen verwerkt, onderzoek dan het probleem aan de hand van de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat je de kaart correct plaatst.

2. Sluit de Shopify POS-app dan gedwongen af en zet het apparaat uit. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS en zorg dat de kaartlezer weer gekoppeld is. Probeer een nieuwe testbestelling wanneer het statuslampje van de kaartlezer aangeeft dat de lezer is verbonden.

3. Probeer een pinhole-reset van je kaartlezer. Het gaatje bevindt zich onderaan de lezer, naast de oplaadpoort. Steek een dun puntig voorwerp, zoals het uiteinde van een paperclip, in het gaatje en druk het vijf seconden in om de kaartlezer te resetten.

4. Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, stuur dan via uw Shopify POS-app een rapport naar Shopify-ondersteuning door te tikken op > Ondersteuning > Een rapport verzenden. Shopify-ondersteuning neemt contact met je op nadat de melding is ingediend.