Chipper 2X BT-kaartlezer

De Chipper 2X BT-kaartlezer wordt niet meer door Shopify verkocht. Als je een Chipper 2X BT-kaartlezer hebt en je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten, kun je nog steeds ondersteuning voor het product krijgen.

De Chipper 2X BT-kaartlezer is een EMV-compatibele kaartlezer die draadloos verbinding maakt met je apparaten via Bluetooth. Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om tik-, swipe- en chipbetalingen te accepteren met de Shopify POS-app.

De Chipper 2X BT-kaartlezer voor Shopify POS

De vereisten van de Chipper 2X BT-kaartlezers

Om de Chipper 2X BT-kaartlezer te kunnen gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel en de testmodus is uitgeschakeld
  • de Shopify POS-app

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 7 of nieuwer met iOS 13 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iPadOS 13 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iPadOS 13 of hoger
iPad mini Generatie 4 of nieuwer met iPadOS 13 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iPadOS 13 of hoger
Android Android-apparaat met versie 7.0 (Nougat) of hoger

iOS 14-machtiging vereisten

Als jij je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van derden gebruikt, moet je mogelijk Cross-website-tracking inschakelen in je IOS-instellingen. Met Cross-website tracking kunnen externe Shopify-apps die je in je Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de mobiele app van Shopify.

Voer de volgende stappen uit om Cross-website trackingin te schakelen:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Schakel volgen van cross-website in.

Ondersteunde betaalmethoden voor de Chipper 2X BT-kaartlezer

In de Verenigde Staten kun je de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • MasterCard en Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

De Chipper 2X BT-kaartlezer in- en uitschakelen

Druk op de aan/uit-knop om de Chipper 2X BT-kaartlezer aan te zetten. Wacht nadat de statuslampindicator gaat branden tot het statuslampje blauw wordt. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

De Chipper 2X BT-kaartlezer gaat na 30 seconden inactiviteit in de stand-bymodus. De lezer blijft in de stand-bymodus verbonden met Shopify POS en gaat automatisch uit de stand-bymodus als je de activiteit hervat. De lezer schakelt automatisch uit na 10 uur inactiviteit. Als je de lezer handmatig wilt uitschakelen, houd je de aan/uit-knop ingedrukt tot het statuslampje dooft. Je hoeft de lezer niet uit te zetten om stroom te besparen.

De Chipper 2X BT-kaartlezer opladen

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Stop het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer om de lezer op te laden en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer.

Het duurt 3 tot 4 uur voordat de Chipper 2X BT-kaartlezer volledig is opgeladen. Volledig opgeladen gaat de batterij een week lang mee.

Wanneer de batterij van de Chipper 2X BT bij leeg is, wordt het statuslampje rood.

Koppel en verbind de Chipper 2X BT-kaartlezer met je POS-apparaat

Om de kaartlezer met Shopify POS te gebruiken, moet je de kaartlezer via Shopify POS aan jouw apparaat koppelen. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide zijn ingeschakeld en binnen elkaars bereik zijn.

Stappen

1. Druk op de aan/uit-knop om de kaartlezer in te schakelen.

2. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

3. Tik op Kaartlezer.

4. Tik op de pagina Lezer selecteren op Chipper 2X BT.

5. Druk op de aan/uit-knop van de lezer en laat deze los. Het statusindicatorlampje knippert blauw als de kaartlezer klaar is om te koppelen.

6. Wanneer de kaartlezer wordt weergegeven onder Beschikbare kaartlezers, tik je op Verbinden naast de naam van de kaartlezer.

De Chipper 2X BT-kaartlezer van je POS-apparaat ontkoppelen

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer met één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als je de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op = en vervolgens op Instellingen.

2. Tik op Verbonden hardware beheren.

3. Tik op de naam van je verbonden kaartlezer.

4. Tik op Kaartlezer vergeten.

Accepteer een contactloze betaling met de Chipper 2X BT-kaartlezer

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om contactloze betalingen te accepteren.

Voor sommige kaarttypen zijn contactloze betalingen mogelijk beperkt tot aankopen onder een bepaald bedrag. Een klant kan in plaats daarvan de kaart in het apparaat steken om grotere aankopen te doen.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Checkout. Als de Chipper 2X BT-kaartlezer is verbonden en gereed is, wordt in Shopify POS Tik, plaats of swipe een kaart bovenaan het scherm weergegeven.

2. Tik de contactloze betaalkaart of het apparaat tegen de voorkant van de kaartlezer en houd deze op zijn plaats totdat de vier blauwe statusindicatorlampjes aan de voorkant van de lezer gaan branden. Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

Accepteer een chip-betaling met de Chipper 2X BT-kaartlezer

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om chipkaartbetalingen te accepteren.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Checkout. Als de Chipper 2X BT-kaartlezer is verbonden, wordt in Shopify POS Tik, plaats of swipe een kaart bovenaan het scherm weergegeven.

2. Laat de klant zijn kaart in de lezer steken. De kaart moet worden ingestoken met de chip naar beneden gericht naar de voorkant van de lezer.

3. Als een accountselectie is vereist, moet de klant selecteren of ze hun betaal- of spaarrekening gebruiken. De klant moet ook worden gevraagd om te selecteren in welke taal de transactie moet worden voltooid.

4. Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid en kan de klant de kaart verwijderen.

Accepteer een swipebetaling met de Chipper 2X BT-kaartlezer

Je kunt de Chipper 2X BT-kaartlezer gebruiken om swipe-kaartbetalingen te accepteren.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Checkout. Als de Chipper 2X BT-kaartlezer is verbonden, wordt in Shopify POS Tik, plaats of swipe bovenaan het scherm weergegeven.

2. Laat de klant de kaart swipen. Dat moet gebeuren met de magneetstrip naar de voorkant van de lezer gericht.

3. Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

Problemen met de Chipper 2X BT-kaartlezer oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, onderzoek dan het probleem aan de hand van de volgende stappen:

1. Controleer of je aan de vereisten voldoet om de Chipper 2X BT-kaartlezer te gebruiken.

2. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met het internet kunt maken, dan moet je een andere betaalwijze gebruiken terwijl je offline bent.

3. Je firewallinstellingen controleren

4. Zorg ervoor dat Bluetooth op je apparaat is ingeschakeld en dat Shopify POS de nodige machtigingen heeft om toegang te krijgen tot de Bluetooth van het apparaat.

5. Zorg ervoor dat locatiediensten op je apparaat zijn ingeschakeld en dat de Shopify POS-app de nodige machtigingen heeft om toegang te krijgen tot de locatie van je apparaat.

6. Schakel de testmodus van Shopify Payments uit als je verbinding wilt maken met de Chipper 2X BT-kaartlezer.

7. Als de lezer een software-update nodig heeft en de batterij niet voor minstens 50% opgeladen is, maakt de lezer geen verbinding met Shopify POS. Sluit de lader van de lezer aan en laad de batterij op tot minstens 50% voordat je de lezer opnieuw aan Shopify POS koppelt.

8. Ga na of de kaartlezer in de hardware-instellingen van Shopify POS vermeld staat als een verbonden apparaat. Als de kaartlezer niet verbonden is, koppel je de kaartlezer aan je apparaat.

Als je kaartlezer niet werkt nadat je deze stappen voor probleemoplossing hebt voltooid, stuur je een rapport naar Shopify Support door te tikken op het -teken > Ondersteuning > Een fout melden. Op basis van je rapport neemt Shopify Support contact met je op.

Problemen met de update van de kaartlezer oplossen

Als Shopify POS de kaartlezer aan het bijwerken is en de update bevriest, volg je deze stappen voor probleemoplossing.

Stappen

1. Zorg ervoor dat de lezer is aangesloten op een stroombron en dat de batterij tot minimaal 50% van de capaciteit is opgeladen.

2. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Shopify POS gebruikt.

3. Sluit de Shopify POS-app op je apparaat en open deze opnieuw.

4. Ontkoppel de kaartlezer van Shopify POS en koppel deze opnieuw.

5. Start de update van de kaartlezer opnieuw.

Als je kaartlezer niet werkt nadat je deze stappen voor probleemoplossing hebt voltooid, stuur je een rapport naar Shopify Support door te tikken op het -teken > Ondersteuning > Een fout melden. Op basis van je rapport neemt Shopify Support contact met je op.

Problemen met betalingsacceptatie oplossen

Als je kaartlezer lijkt te werken, maar geen betalingen verwerkt, onderzoek dan het probleem aan de hand van de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat je de kaart correct plaatst.

2. Zorg ervoor dat locatiediensten op het apparaat zijn ingeschakeld en dat de Shopify POS-app de nodige machtigingen heeft om toegang te krijgen tot de locatie van het apparaat.

3. Probeer de kaartlezer opnieuw in te stellen. Zoek het gaatje naast de laadpoort aan de onderkant van de lezer en steek er een dun puntig voorwerp in, zoals het uiteinde van een paperclip. Houd vijf seconden ingedrukt om de lezer opnieuw in te stellen. Wacht tot het statuslampje van de kaartlezer aangeeft dat de lezer is verbonden voordat je deze voor een andere betaling gebruikt.

Als je kaartlezer niet werkt nadat je deze stappen voor probleemoplossing hebt voltooid, stuur je een rapport naar Shopify Support door te tikken op het -teken > Ondersteuning > Een fout melden. Op basis van je rapport neemt Shopify Support contact met je op.