Chipper 2X BT-kortlæser

Chipper 2X BT-kortlæseren er en EMV-kompatibel kortlæser, der opretter trådløs forbindelse til dine iOS-enheder ved hjælp af Bluetooth. Du kan bruge Chipper 2X BT-kortlæseren til at acceptere kontaktløse betalinger samt betalinger med chipkort og magnetstribe via Shopify POS-appen.

Chipper 2X BT-kortlæseren til Shopify POS

Krav til Chipper 2X BT-kortlæsere

Du skal opfylde følgende krav, hvis du vil bruge Chipper 2X BT-kortlæseren:

• En butik, der er placeret i USA
  • Shopify Payments skal være aktiveret som din detailforretnings betalingsudbyder
  • Shopify POS-appen

Shopify POS-appen fungerer på følgende enheder:

Enheder, der fungerer sammen med Shopify POS-appen
Enhed Beskrivelse
iPhone iPhone 5s eller nyere, som bruger iOS 12 eller nyere
iPad Air Generation 2 eller nyere med iOS 12 eller nyere
iPad Generation 5 eller nyere med iOS 12 eller nyere
iPad mini Generation 2 eller nyere med iOS 12 eller nyere
iPad Pro Alle modeller af iPad Pro med iOS 12 eller nyere

Bemærk: Shopify POS-appen understøtter ikke iOS-betaversioner.

Understøttede betalingstyper for Chipper 2X BT-kortlæseren

I USA kan du bruge Chipper 2X BT-kortlæseren til at acceptere betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa og Visa Debit
  • Mastercard og Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Hvor kan man købe Chipper 2X BT-kortlæseren?

Chipper 2X BT-kortlæseren er tilgængelig via Shopifys hardwarebutik i USA.

Tænd og sluk Chipper 2X BT-kortlæseren

Tryk på tænd/sluk-knappen på Chipper 2X BT-kortlæseren, og slip den for at tænde kortlæseren. Statuslamperne tændes. Vent, til statuslamperne lyser blåt. Hvis du allerede har parret og forbundet kortlæseren med din POS-enhed, vil kortlæseren automatisk genoprette forbindelsen til enheden.

Efter en times inaktivitet går Chipper 2X BT-kortlæseren i dvale. Tryk på tænd/sluk-knappen, og slip den igen for at vække kortlæseren. Hvis du trykker på tænd/sluk-knappen og holder den nede i fire sekunder eller mere, nulstilles kortlæserens Bluetooth-parring, og du skal parre kortlæseren med dine enheder igen.

Oplad Chipper 2X BT-kortlæseren

Du kan oplade Chipper 2X BT-kortlæseren ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Hvis du vil oplade kortlæseren, skal du sætte den lille ende af USB-stikket i kortlæseren eller dens base og derefter sætte den store ende i en telefonoplader eller computer.

Det tager 1-2 timer at oplade Chipper 2X BT-kortlæseren helt. Når kortlæseren er fuldt opladet, bør batteriet kunne holde til en uges salg.

Statuslampen lyser rødt, når Chipper 2X BT har lavt batteriniveau.

Par og forbind Chipper 2X BT-kortlæseren med din POS-enhed

Hvis du vil bruge kortlæseren med Shopify POS, skal du parre kortlæseren med din enhed via Shopify POS. Når kortlæseren og enheden er parret, opretter kortlæseren automatisk forbindelse til enheden, når begge er tændt og inden for rækkevidde af hinanden.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på tænd/sluk-knappen på kortlæseren, og slip for at tænde den.

2. Tryk på > Indstillinger > Opsæt hardware i Shopify POS.

3. Tryk på Kortlæser.

4. Tryk på Chipper 2X BT på siden Vælg kortlæser.

5. Tryk på tænd/sluk-knappen, og slip den. LED-statuslampen blinker blåt, når kortlæseren er klar til parring.

6. Tryk på Forbind ud for kortlæserens navn, når kortlæseren vises under Tilgængelige kortlæsere.

Ophæv parringen af Chipper 2X BT-kortlæseren fra din POS-enhed

Du kan kun bruge Chipper 2X BT-kortlæseren med én enhed ad gangen. Hvis du vil bruge kortlæseren sammen med en anden enhed, skal du først ophæve parringen af den med den aktuelle enhed.

Fremgangsmåde:

1. Åbn Shopify POS, og tryk på og derefter på Indstillinger.

2. Tryk på Administrer tilsluttet hardware.

3. Tryk på navnet på din tilsluttede kortlæser.

4. Tryk på Glem kortlæser.

Acceptér en kontaktløs betaling med Chipper 2X BT-kortlæseren

Du kan bruge Chipper 2X BT-kortlæseren til at acceptere kontaktløse betalinger.

Kontaktløse betalinger kan være begrænset til køb under et bestemt beløb, afhængigt af typen af betaling. Din kunde kan indsætte sit kort ved større køb, eller når kunden har nået grænsen for kontaktløse betalinger.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Betaling i Shopify POS. Hvis Chipper 2X BT-kortlæseren er tilsluttet og klar, vises instruktionen Betal kontaktløst, eller brug chip eller magnetstribe øverst på skærmen.

2. Hold det kontaktløse betalingskort eller den kontaktløse enhed mod kortlæserens forside, indtil de fire blå statuslamper på forsiden tændes. Transaktionen er gennemført, når Shopify POS viser beskeden Betalingen er gennemført.

Acceptér en betaling med chipkort med Chipper 2X BT-kortlæseren

Du kan bruge Chipper 2X BT-kortlæseren til at acceptere betalinger med chipkort.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Betaling i Shopify POS. Hvis Chipper 2X BT-kortlæseren er tilsluttet, vises instruktionen Betal kontaktløst, eller brug chip eller magnetstribe øverst på skærmen.

2. Giv kunden mulighed for at betale kontaktløst, ved at indsætte sit kort eller ved at bruge magnetstriben. Kortet skal indsættes med chippen opad i forhold til forsiden af kortlæseren.

3. Hvis valg af en konto er nødvendigt, skal kunden vælge, om han eller hun bruger en check- eller opsparingskonto. Kunden skal muligvis også vælge, hvilket sprog transaktionen skal gennemføres på.

4. Når transaktionen er gennemført, skal du vælge, om du vil sende en kvittering, og derefter skal du trykke på Start ny ordre. Kunden kan nu fjerne sit kort.

Acceptér en betaling med magnetstribe med Chipper 2X BT-kortlæseren

Du kan bruge Chipper 2X BT-kortlæseren til at acceptere kortbetalinger med magnetstribe.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Betaling i Shopify POS. Hvis Chipper 2X BT-kortlæseren er tilsluttet, vises instruktionen Betal kontaktløst, eller brug chip eller magnetstribe øverst på skærmen.

2. Giv kunden mulighed for at betale kontaktløst, ved at indsætte sit kort eller ved at bruge magnetstriben. Kortet skal indsættes med chippen opad i forhold til forsiden af kortlæseren.

3. Når transaktionen er gennemført, skal du vælge, om du vil sende en kvittering, og derefter skal du trykke på Start ny ordre. Kunden kan nu fjerne sit kort.

Chipper 2X BT-kortlæseren – fejlfinding

Hvis din kortlæser ikke virker, kan du undersøge problemet nærmere ved hjælp af følgende trin:

1. Bekræft, at du opfylder kravene for brug af Chipper 2X BT-kortlæseren.

2. Bekræft, at du har en internetforbindelse. Shopify POS skal oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi eller din enheds mobildata for at behandle betalinger. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, skal du bruge en anden betalingstype, mens du er offline.

3. Bekræft, at din enhed har Bluetooth aktiveret, og at kortlæseren vises som tilsluttet i hardwareindstillingerne til Shopify POS. Hvis kortlæseren ikke vises som tilsluttet, kan du prøve at parre kortlæseren med din enhed.

Hvis din kortlæser stadig ikke virker, skal du sende en rapport til Shopify Support ved at trykke på > Support > Send en rapport. Supportteamet kontakter dig, når rapporten er blevet indsendt.

Fejlfinding af kortlæser i forbindelse med opdatering

Hvis du opdaterer kortlæseren via din Shopify POS-app, og opdateringen fryser, skal du parre kortlæseren med en anden enhed og prøve igen.

Fremgangsmåde:

1. Ophæv parringen af kortlæseren fra din aktuelle enhed.
  2. Par kortlæseren med en sekundær enhed, som har installeret Shopify POS-appen.
  3. Fuldfør opdateringen af kortlæseren.
  4. Ophæv parringen af kortlæseren fra din sekundære enhed.
  5. Par kortlæseren med din primære enhed for at behandle transaktioner.

Fejlfinding af accept af betaling

Hvis din kortlæser ser ud til at virke, men ikke behandler betalinger, kan du undersøge problemet nærmere ved hjælp af følgende trin:

1. Sørg for at indsætte kortet korrekt.

2. Afbryd Shopify POS-appen, og sluk enheden. Tænd for enheden igen, åbn Shopify POS, og sørg for, at kortlæseren har oprettet forbindelse igen. Prøv en anden testordre, når kortlæserens statuslampe viser, at den er tilsluttet.

3. Prøv at nulstille din kortlæser via nulstillingsknappen. Nulstillingsknappen sidder nederst på kortlæseren ved siden af indgangen til opladeren. Tryk en tynd, spids genstand, som f.eks. enden af en papirclips, ind i hullet, og tryk ned i fem sekunder for at nulstille kortlæseren.

4. Hvis din kortlæser stadig ikke virker, skal du indsende en rapport til Shopify Support via din Shopify POS-app: Tryk på > Support > Send en rapport. Supportteamet kontakter dig, når rapporten er blevet indsendt.