Kortlæser til kontaktløs og chip

Kun tilgængelig fra Shopify

Shopifys kortlæser til kontaktløs og chip er en EMV-kompatibel kortlæser, der opretter trådløs forbindelse til din iPad eller iPhone. Du kan bruge Shopifys kortlæser til kontaktløs og chip til at acceptere kontaktløse betalinger og betalinger med chipkort via Shopify POS-appen.

Kortlæser til kontaktløs og chip til Shopify POS

Bemærk: Shopifys kortlæser til kontaktløs og chip er kun tilgængelig for shopejere i USA og Canada.

Krav til kortlæseren

Du skal opfylde følgende krav, hvis du vil bruge kortlæseren til kontaktløs og chip:

• en butik, der ligger i USA eller Canada
  • Shopify Payments skal være aktiveret som din butiks betalingstjenesteudbyder
  • Du skal have det helt nye Shopify POS
  • Du skal have en kompatibel iPad eller iPhone med iOS 12 eller nyere, som understøtter Bluetooth 4.2 eller nyere:
Enheder, der kan bruges med kortlæseren til kontaktløs og chip
Enhed Beskrivelse
iPhone iPhone 5 eller nyere, som bruger iOS 12 eller nyere
iPad Air Generation 2 eller nyere med iOS 12 eller nyere
iPad Generation 4 eller nyere med iOS 12 eller nyere
iPad mini Generation 2 eller nyere med iOS 12 eller nyere
iPad Pro Alle modeller af iPad Pro med iOS 12 eller nyere

Understøttede betalingstyper i USA

I USA kan du bruge kortlæseren til kontaktløs og chip til at acceptere betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa og Visa Debit
  • Mastercard og Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Understøttede betalingstyper i Canada

I Canada kan du bruge kortlæseren til kontaktløs og chip til at acceptere betalinger fra følgende betalingstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Interac Debit
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Begrænsninger for kortbetalinger i Canada

Bemærk: Grænserne for køb med kort fastsættes af kortmærket og den udstedende bank.

Ved køb med kreditkort fra Visa, Mastercard eller American Express er der en grænse på 250 CAD, når kortet bruges kontaktløst. Der er ingen grænse, hvis kortet er knyttet til Apple Pay eller Google Pay.

Ved køb med et Interac-debetkort er der en grænse på 100 CAD, når kortet bruges kontaktløst (dette gælder for de fleste kort). Der er en grænse på 200 CAD, hvis kortet er knyttet til Apple Pay eller Google Pay.

Tryk på betalingsgrænser efter korttype i Canada
Korttype Tryk på købsgrænse
Kreditkort fra Visa, Mastercard eller American Express 250 CAD
Kreditkort fra Visa, Mastercard eller American Express, der er knyttet til Apple Pay eller Google Pay Grænsen fastsættes af kortudstederen
Debetkort fra Interac (alle) 100 USD
Debetkort fra Interac, der er knyttet til Apple Pay eller Google Pay 200 USD

Din kunde kan bruge chippen på sit kort og taste sin pinkode ved køb for større beløb, eller hvis kunden har overskredet grænsen for kontaktløse betalinger. Selv om der ikke er nogen betalingsbegrænser for transaktioner med magnetstribe og pinkode, kan dit pengeinstitut fastsætte sin egen grænse.

Bemærk: Der opkræves et gebyr på 0,10 CAD for transaktioner med debetkort fra Interac.

Hvor kan man købe kortlæseren til kontaktløs og chip?

Kortlæseren til kontaktløs og chip kan kun købes via Shopifys hardwarebutik i USA og Canada.

Sikkerhedsfunktioner

Kortlæseren til kontaktløs og chip er en PCI-kompatibel enhed. For at bevare disse standarder udfører både kortlæseren og POS-appen sikkerhedstjek i dagen igennem i butikker, der ligger i Canada. Disse sikkerhedstjek kan ikke tilsidesættes, og de kan forekomme under transaktioner.

Bemærk: Lokationstilladelser skal være aktiveret, for at POS-appen kan udføre sikkerhedstjek korrekt.

Som beskyttelse mod ændringer går læseren i ændret tilstand, hvis der pilles ved den, eller den tabes med stor kraft. Den ændrede tilstand angives ved, at røde LED-lamper lyser både på maskinens højre og venstre side. Når læseren er gået i ændret tilstand, kan den ikke bruges, og den skal udskiftes.

Tænd og sluk for kortlæseren til kontaktløs og chip

Tryk på tænd/sluk-knappen, og slip den for at tænde kortlæseren til kontaktløs og chip. Statuslamperne tændes. Hvis du allerede har parret og forbundet læseren med din POS-enhed, vil læseren automatisk genoprette forbindelsen til enheden.

Efter en times inaktivitet går kortlæseren til kontaktløs og chip i dvale. Tryk på tænd/sluk-knappen, og slip den for at vække kortlæseren igen. Hvis du trykker på tænd/sluk-knappen og holder den nede i fire sekunder eller mere, nulstilles den Bluetooth-parring, den havde, og den skal parres igen.

Oplad kortlæseren til kontaktløs og chip

Du kan oplade kortlæseren til kontaktløs og chip ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Hvis du vil oplade kortlæseren, skal du sætte den lille ende af USB-stikket i kortlæseren eller dens base og derefter sætte den store ende i en telefonoplader eller en computer.

Det tager 1-2 timer at oplade kortlæseren til kontaktløs og chip helt. Når kortlæseren er fuldt opladet, bør batteriet kunne holde til en uges salg.

Tryk på tænd/sluk-knappen for at få vist kortlæserens batteriniveau på de fire statuslamper:

Lamper for batteriniveau på kortlæseren til kontaktløs og chip
● ● ● ● Fuld opladning
● ● ● ○ 75 % opladning
● ● ○ ○ 50 % opladning
● ○ ○ ○ 25 % opladning
● ○ ○ ○ (rød) Lavt batteriniveau
● ❂ ○ ○ (blinkende) Oplader

Par og forbind kortlæseren til kontaktløs og chip med din POS-enhed

Hvis du vil bruge kortlæseren med Shopify POS, skal du parre kortlæseren med din enhed via Shopify POS. Når kortlæseren og enheden er parret, vil kortlæseren automatisk oprette forbindelse til enheden, når begge er tændt og inden for rækkevidde.

Bemærk: Hvis du vil parre en enhed i Canada, skal lokationstjenester være aktiveret i indstillingerne på din iOS-enhed, og du skal bruge det helt nye POS.

Fremgangsmåde:

1. Tænd for kortlæseren ved at trykke på tænd/sluk-knappen og slippe igen.

2. Tryk på > Indstillinger > Konfigurer hardware i Shopify POS.

3. Tryk på Kortlæser.

4. Tryk på Kontaktløs og chip på siden Kortlæser.

5. Hold tænd/sluk-knappen på kortlæseren nede i fire sekunder, og slip den. De fire LED-lamper for oven vil blinke frem og tilbage for at vise, at kortlæseren er klar til parring.

Bemærk: Sørg for at slippe afbryderknappen, når LED-lamperne blinker frem og tilbage med blåt. Hvis du fortsætter med at holde tænd/sluk-knappen nede, nulstilles Bluetooth-forbindelsen, eller læseren slukker.

1. Tryk på Forbind ud for kortlæseren, når den vises under Tilgængelige kortlæsere.

Ophæv parringen af kortlæseren til kontaktløs og chip med din POS-enhed

Du kan kun bruge kortlæseren til kontaktløs og chip sammen med én enhed ad gangen. Hvis du vil bruge kortlæseren sammen med en anden enhed, skal du først ophæve parringen med den aktuelle enhed.

Fremgangsmåde:

1. Åbn Shopify POS, og tryk på og derefter på Indstillinger.

2. Tryk på Administrer tilsluttet hardware.

3. Tryk på navnet på din tilsluttede kortlæser.

4. Tryk på Glem kortlæser.

Modtag en kontaktløs betaling med kortlæseren til kontaktløs og chip

Du kan bruge kortlæseren til kontaktløs og chip til at modtage kontaktløse betalinger.

Kontaktløse betalinger kan være begrænset til køb under et bestemt beløb, afhængigt af typen af betaling eller det land, som din virksomhed ligger i. Din kunde kan indsætte sit kort og angive sin pinkode ved større køb, eller når kunden har nået grænsen for kontaktløse betalinger.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Betaling i Shopify POS. Hvis kortlæseren til kontaktløs og chip er tilsluttet og klar, bliver muligheden Tryk eller indsæt kort tilgængelig.

2. Hold det kontaktløse betalingskort eller den kontaktløse enhed mod kortlæserens forside, indtil de fire blå notifikationslamper lyser. Transaktionen er gennemført, når Shopify POS viser meddelelsen Betalingen er modtaget.

Modtag en chipbetaling med kortlæseren til kontaktløs og chip

Du kan bruge kortlæseren til kontaktløs og chip til at modtage betalinger med chipkort.

Bemærk: Betalinger med chip og pinkode er ikke understøttet i USA.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på Betaling i Shopify POS. Hvis kortlæseren til kontaktløs og chip er tilsluttet, vises Tryk eller indsæt kort øverst på skærmen.

2. Giv kunden mulighed for at betale kontaktløst eller indsætte sit kort. Chippen skal vende opad i forhold til Shopify-logoet.

3. Hvis valg af en konto er nødvendigt, skal kunden vælge, om han eller hun bruger en check- eller opsparingskonto. Afhængigt af kundens bank, skal han eller hun muligvis også vælge, hvilket sprog transaktionen skal gennemføres i.

4. Giv kunden mulighed for indtaste sin pinkode diskret på skærmen til indtastning af pinkode. Efter at have indtastet pinkoden skal kunden trykke på den grønne knap med fluebenslogoet.

5. Når transaktionen er gennemført, skal du vælge, om du vil sende en kvittering, og derefter skal du trykke på Start ny ordre. Kunden kan nu fjerne sit kort.

Tilbagebetalinger og ombytninger med kortlæseren til kontaktløs og chip

Du kan foretage tilbagebetalinger til et Interac-debitkort, hvis kortet er fysisk til stede. Dette sker for at forebygge svindel, og det kan ikke udføres via administratoren. Hvis kunden har brugt et Interac-kort, der er knyttet til en digital tegnebog, såsom Apple Pay eller Google Pay, skal enheden, der blev brugt til transaktionen, være fysisk til stede. Du kan ikke udstede en tilbagebetaling til en anden betalingsmetode end den, der blev brugt til den oprindelige transaktion. Dette gælder også kontanter.

Ombytninger er kun tilgængelige for shopejere, der bruger Shopify POS Pro.

Fejlfinding af kortlæseren til kontaktløs og chip

Hvis din kortlæser ikke virker, kan du foretage fejlfinding af problemet ved at gennemgå følgende trin med en testordre:

1. Tjek, at du opfylder kravene til at bruge kortlæseren til kontaktløs og chip.

2. Tjek, at du har en internetforbindelse. Shopify POS skal oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi eller din enheds mobildata for at behandle betalinger. vis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan du ikke behandle betalinger med kortlæseren til kontaktløs og chip.

Bemærk: Shopify Payments er kun tilgængelig online. Hvis du ikke har adgang til internettet, skal du bruge en betalingstype, der er tilgængelig offline.

1. Tjek, at din enhed har Bluetooth aktiveret, og at kortlæseren vises som tilsluttet i hardwareindstillingerne til Shopify POS. Hvis kortlæseren ikke vises som tilsluttet, kan du prøve at parre kortlæseren med din enhed.

2. Hvis du også bruger en kortlæser til kontaktløs, chip og magnetstribe (kun tilgængelig i USA), skal du trykke på forbindelsesmenuen i nederste højre hjørne og kontrollere, om din enhed også er parret med kortlæseren til kontaktløs, chip og magnetstribe.

Når begge kortlæsere er parret med din enhed, vil Shopify prioritere kortlæseren til kontaktløs, chip og magnetstribe, fordi den har flest funktioner. Hvis du vil bruge kortlæseren til kontaktløs og chip i stedet, skal du slukke kortlæseren til kontaktløs, chip og magnetstribe.

Bemærk: Kortlæseren til kontaktløs, chip og magnetstribe er kun tilgængelig i USA.

Hvis din kortlæser stadig ikke virker, skal du sende en rapport til Shopify Support ved at trykke på > Support > Send en rapport. Supportteamet kontakter dig, når rapporten er blevet indsendt.

Fejlfinding af kortlæseren i forbindelse med opdatering

Hvis du opdaterer kortlæseren via din POS-app, og opdateringen fryser, skal du parre kortlæseren med en anden enhed og prøve igen.

Fremgangsmåde:

1. Ophæv parringen af kortlæseren fra din aktuelle iOS-enhed.
  2. Par kortlæseren med en sekundær iOS-enhed, som har installeret Shopify POS-appen.
  3. Fuldfør opdateringen af kortlæseren.
  4. Ophæv parringen af kortlæseren fra din sekundære iOS-enhed.
  5. Par kortlæseren med din primære iOS-enhed for at behandle transaktioner.

Fejlfinding af accept af betaling

Hvis din kortlæser ser ud til at virke, men ikke behandler betalinger, kan du foretage fejlfinding af problemet ved at gennemgå følgende trin med en testordre:

1. Sørg for, at du indsætter kortet korrekt. Hvis du er i Canada, kan du ikke indsætte et debetkort for at behandle en betaling. Brug kortet kontaktløst i stedet.

2. Hvis du er i Canada og kortlæseren afviser en kontaktløs betaling fra Interac, skal du bekræfte, at beløbet er under 100 CAD for betaling med kort eller 200 CAD for betaling via Apple Pay eller Google Pay.

Bemærk: Grænsen på 100 CAD for kortbetalinger eller 200 CAD for betalinger med Apple Pay eller Google Pay ved kontaktløse betalinger med Interac er et akkumuleret beløb, og ikke et samlet beløb for transaktionen. Hvis det samlede beløb for købet er under grænsen og transaktionen afvises, er det muligt, at kunden har oversteget den akkumulerede grænse ved tidligere transaktioner. Kunden kan udføre en godkendt transaktion (indsæt chip og angiv pinkode) på alle Interac-debetterminaler, der accepterer transaktioner med chip, for at nulstille denne grænse.

1. Afbryd Shopify POS-appen, og sluk enheden. Tænd for enheden igen, åbn Shopify POS, og sørg for, at kortlæseren har oprettet forbindelse igen. Prøv en anden testordre, når kortlæserens statuslampe viser, at den er tilsluttet.

2. Prøv at nulstille din kortlæser via nulstillingsknappen. Nulstillingsknappen sidder øverst på kortlæseren ved siden af tænd/sluk-knappen. Tryk en tynd, spids genstand, som f.eks. enden af en papirclips, ind i hullet, og tryk ned i fem sekunder for at nulstille læseren.

3. Hvis din kortlæser stadig ikke virker, skal du sende en rapport til Shopify Support ved at trykke på > Support > Send en rapport. Supportteamet kontakter dig, når rapporten er blevet indsendt.

Shopify-dock til kortlæseren til kontaktløs og chip

Bemærk: Shopify-dock til kontaktløs og chip er tilgængelig for shopejere i USA og Canada.

Shopify-dock til kontaktløs og chip

Docken til kortlæseren til kontaktløs og chip har følgende fordele:

• Holder kortlæseren tændt

• at løfte kortlæseren op

• at fastgøre kortlæseren på en disk

Docken kan købes i Shopifys hardwarebutik i USA og Canada.

Fastgør kortlæseren til kontaktløs og chip

Du skal tænde og parre Shopifys kortlæser til kontaktløs og chip, før du sætter den i docken.

1. Valgfrit: Monter Docken på en bordplade ved hjælp af bolt og møtrik M5 (0,8 mm). Du skal bore et hul gennem bordpladen. Derefter kan du skrue bolten op gennem bordpladen og ind i bunden af docken.

2. Fjern hætten fra enden af docken.

3. Skub kortlæseren til kontaktløs og chip ind i docken. Sørg for, at USB-C-stikket på docken har forbindelse med kortlæseren.

4. Sæt hætten tilbage på enden af etuiet.

5. Slut strømkablet til docken og derefter til en strømkilde med USB-A-stik, f.eks. en Shopify Retail Stand.

iPhone-etui til Shopify-kortlæser til kontaktløs og chip

Bemærk: iPhone-etuiet til Shopify-kortlæseren til kontaktløs og chip er kun tilgængeligt for shopejere i USA og Canada.

iPhone-etui til Shopify-kortlæser til kontaktløs og chip

Etuiet er beregnet til at fastgøre Shopify-kortlæseren til kontaktløs og chip på bagsiden af din iPhone. Det giver dig mobilitet, og det gør det nemt at modtage betalinger uden at være afhængig af at have betalingsmulighed ved en bordplade. Det beskytter desuden din iPhone og kortlæseren.

Etuiet er kompatibelt med iPhone X og iPhone XS. Det kan købes i Shopifys hardwarebutik i USA og Canada.

Sådan sættes etuiet fast på din iPhone og Shopify-kortlæseren til kontaktløs og chip

Vi anbefaler, at du fastgør din iPhone til etuiet, før du fastgør Shopify-kortlæseren til kontaktløs og chip.

Du skal tænde og parre Shopify-kortlæseren til kontaktløs og chip, før du fastgør den til etuiet.

Fremgangsmåde:

1. Tænd kortlæseren, og par derefter kortlæseren med din telefon.

2. Fastgør etuiet til din iPhone.

3. Fastgør etuiet til Shopify-kortlæseren til kontaktløs og chip.

Fjern Shopify-kortlæseren til kontaktløs og chip fra etuiet, før du fjerner din iPhone.