Tap & Chip Reader

Saatavilla vain Shopifysta

Shopifyn Tap & Chip -kortinlukija on EMV-yhteensopiva kortinlukija, joka yhdistetään langattomasti iPadiin tai iPhoneen Kanadassa tai iPadiin, iPhoneen tai Android-laitteeseen Yhdysvalloissa. Voit käyttää Shopifyn Tap & Chip -lukijaa lähi- ja sirukorttimaksujen hyväksymiseen Shopify POS -sovelluksella.

Shopify POS:n Tap & Chip -lukija

Kortinlukijavaatimukset

Jos haluat yhdistää Tap & Chip ‑lukijan (lähimaksu- ja sirukortinlukijan), sinun on käytettävä seuraavia:

• iOS tai Android, jos kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa
  • iOS, jos kauppasi sijaitsee Kanadassa
  • Shopify Payments kauppasi maksupalveluiden tarjoajana
  • Shopify POS -sovellus.

Shopify POS -sovellus toimii laitteissa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 7 tai uudempi, jossa iOS 13 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai uudempi, jossa iPadOS 13 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 13 tai uudempi
iPad mini 4. sukupolvi tai tehokkaampi ja iPadOS 13 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iPad Pro -mallit, jotka käyttävät iPadOS 13 - tai sitä uudempaa käyttöjärjestelmää
Android Android-laite, jossa on versio 7.0 (Nougat) tai uudempi

iOS 14-käyttöoikeus­edellytykset

Jos olet päivittänyt laitteesi iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovelluksia, saatat joutua aktivoimaan verkkosivujen seurannan iOS:n asetuksista. Sivustojen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify Adminiin, pysyvät yhdistettyinä Shopify Inboxiin, Shopify Point of Saleen ja Shopify-mobiilisovellukseen.

Jos haluat ottaa käyttöön verkkosivujen välisen seurannan, toimi näin:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, Shopify POS tai Shopify Inbox.
  3. Ota käyttöön Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Yhdysvalloissa tuetut maksutyypit

Yhdysvalloissa voit käyttää Tap & Chip ‑lukijaa maksujen vastaanottamiseksi seuraavilta maksutyypeillä:

• Visa ja Visa Debit
  • MasterCard ja MasterCard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Kanadassa tuetut maksutyypit

Kanadassa voit hyväksyä seuraavien maksutyyppien maksuja käyttämällä Tap & Chip -lukijaa:

• Visa ja Visa Debit
  • MasterCard ja MasterCard Debit
  • American Express
  • Interac debit
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Korttimaksujen rajoitukset Kanadassa

Visa-, Mastercard- ja American Express -luottokorttiostosten rajoitukseksi on asetettu 250 Kanadan dollaria, kun korttia käytetään lähimaksuun. Rajoitusta ei ole, jos korttiin on liitetty Apple Pay- tai Google Pay ‑palvelu. Rajoitusta ei ole, jos korttiin on liitetty Apple Pay- tai Google Pay -palvelu

Useimmissa Interac-pankkikorttiostoissa Apple Pay- ja Google Pay -ostoissa lähimaksujen raja on 250 CAD. Tämä koskee sekä fyysisiä kortteja että Apple Pay- tai Google Pay -maksuja.

Lähimaksujen ostorajat korttityyppien mukaan Kanadassa
Korttityyppi Lähimaksun ostoraja
Visa-, Mastercard- tai American Express -luottokortti 250
Visa-, Mastercard- tai American Express -luottokortti, joka on liitetty Apple Pay- tai Google Pay -palveluun Kortinmyöntäjän rajoitus
Interac-pankkikortti (useimmat pankit) 250
Apple Pay- tai Google Pay -palveluun liitetty Interac-pankkikortti 250

Jos asiakas haluaa tehdä ostoksia suuremmilla summilla tai jos hänen lähimaksurajansa on ylittynyt, asiakas voi syöttää kortin ja antaa PIN-koodinsa. Vaikka pyyhkäisy- ja PIN-maksuilla ei ole enimmäissummia, käyttämäsi rahoituslaitos saattaa asettaa omia rajoituksiaan.

Mistä voit ostaa Tap & Chip -lukijan

Tap & Chip -lukija on saatavilla Shopify Hardware Storessa tuetuissa maissa.

Suojausominaisuudet

Tap & Chip -lukija on PCI PTS -vaatimusten mukainen laite. Jotta vaatimuksia noudatetaan jatkossakin, kortinlukija ja POS-sovellus suorittavat turvatarkastuksia koko päivän ajan Kanadassa sijaitsevissa kaupoissa. Turvatarkastuksia ei voi ohittaa, ja niitä voi esiintyä tapahtumien aikana.

Lukija on suojattu muutoksilta, ja se siirtyy mukautettuun tilaan, jos sitä peukaloidaan tai jos se pudotetaan korkealta. Mukautettu tila ilmaistaan punaisella LED-valolla, joka näkyy sekä laitteen vasemmalla että oikealla puolella.

Tap & Chip -lukijaan syötetyt metalliset luottokortit aiheuttavat häiriön. Vältä ongelma käyttämällä metalliluottokorttien kanssa lähimaksua tai syöttämällä kortin tiedot manuaalisesti.

Kun lukija on mukautetussa tilassa, se on käyttökelvoton ja se on vaihdettava.

Tap & Chip -lukijan kytkeminen päälle ja pois päältä

Voit kytkeä Tap & Chip -lukijan päälle painamalla lyhyesti sen virtapainiketta. Merkkivalot syttyvät. Jos olet jo liittänyt ja yhdistänyt lukijan POS-laitteeseesi, lukija muodostaa automaattisesti yhteyden laitteeseen.

Tap & Chip -lukija siirtyy lepotilaan, kun se on ollut käyttämättä 8 tunnin ajan. Voit herättää kortinlukijan uudelleen painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla sen. Jos painat virtapainiketta ja pidät sitä painettuna neljän sekunnin ajan, lukija nollaa kaikki olemassa olevat Bluetooth-pariliitokset, ja sinun täytyy muodostaa laitepari kortinlukijan ja laitteiden välillä uudelleen.

Tap & Chip -lukijan lataaminen

Voit ladata siru- ja pyyhkäisykortinlukijan käyttämällä sen mukana toimitettua USB-kaapelia. Lataa lukija kytkemällä USB-liittimen pieni pää kortinlukijaan tai sen alustaan, ja kytke sen jälkeen isompi USB-liitin puhelimen laturiin tai tietokoneeseen.

Tap & Chip -lukijan täyteen lataaminen 1–2 tuntia. Kun lukija on täyteen ladattu, sen akun pitäisi kestää viikon verran myyntiä.

Neljä merkkivaloa näyttävät lukijan akun lataustilan, kun painat virtapainiketta:

Akun varaustason tila palaa Tap & Chip -lukijassa (lähimaksu- ja sirukortinlukijalla)
● ● ● ● Täyteen ladattu
● ● ● ○ Akkua jäljellä 75 %
● ● ○ ○ Akkua jäljellä 50 %
● ○ ○ ○ Akkua jäljellä 25 %
● ○ ○ ○ (punainen) Akku lähes tyhjä
● ❂ ○ ○ (vilkkuu) Lataa

Tap & Chip -lukijan liittäminen ja yhdistäminen POS-laitteeseen

Jos haluat käyttää kortinlukijaa Shopify POS ‑sovelluksen kanssa, sinun on muodostettava pariliitos lukijan ja laitteesi välille Shopify POS ‑sovelluksessa. Kun pariliitos on muodostettu lukijan ja laitteen välille, lukija muodostaa automaattisesti yhteyden laitteeseen, kun sekä lukijassa että laitteessa on virta päälle kytkettynä ja molemmat ovat kantavuusalueella.

Tee näin:

1. Kytke lukuohjelma päälle painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

2. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Määritä laitteisto.

3. Napauta Kortinlukija-valintaa.

4. Napauta Valitse lukija -sivulla Tap & Chip-valintaa.

5. Pidä kortinlukijassa olevaa virtapainiketta painettuna 4 sekunnin ajan ja vapauta se. Yläosan yli asetetut 4 LED-valoa vilkkuvat ja osoittavat, että lukija on valmis pariliitosta varten.

1. Kun kortinlukija näkyy kohdassa Käytettävissä olevat kortinlukijat, napauta sen vieressä olevaa kohtaa Connec (yhdistä).

Pura Tap & Chip -lukijan ja POS-laitteen pariliitos

Voit käyttää Tap & Chip -lukijaa vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Jos haluat käyttää kortinlukija toisessa laitteessa, sinun on ensin purettava lukijan ja sen senhetkisen laitteen välinen pariliitos.

Tee näin:

1. Valitse Shopify POS -sovelluksessa Kauppa ja sen jälkeen Asetukset.

2. Napauta Yhdistetyn laitteiston hallinnointi.

3. Napauta laitteeseesi liitetyn kortinlukijan nimeä.

4. Napauta Unohda kortinlukija.

Hyväksy kosketusmaksu Tap & Chip -lukijalla

Voit käyttää Tap & Chip -lukijaa lähimaksujen hyväksymiseen.

Lähimaksun maksuraja voi vaihdella maksutyypeittäin, tai sen mukaan missä maassa yrityksesi toimii. Jos asiakas haluaa tehdä ostoksia suuremmilla summilla tai jos asiakas on ylittänyt lähimaksurajan, asiakas voi asettaa kortin ja syöttää PIN-koodinsa.

Vihje: Kanadassa asiakkaat syötävät PIN-koodinsa suoraan iPadilla tai iPhonella ja Yhdysvalloissa iPadilla, iPhonella tai Android-laitteella. Jotta vältyt turhalta näytön koskemiselta, harkitse Stylus-kynän käyttöä, kun asiakkaasi ovat tekemisissä POS-laitteesi kanssa.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa kassaa. Jos Tap & Chip -lukija on yhdistetty ja valmis käytettäväksi, Napauta korttia tai syötä se -vaihtoehto tulee näkyviin.

2. Vie lähimaksukortti tai -laite kortinlukijan päälle ja pidä se paikallaan, kunnes näet neljä sinistä merkkivaloa. Kun Shopify POS näyttää Maksu on vastaanotettu -viestin, tapahtuma on valmis.

Sirumaksun hyväksyminen Tap & Chip -lukijalla

Voit käyttää Tap & Chip -lukijaa sirukorttimaksujen vastaanottamiseen.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa Kassa. Napauta Shopify POS -sovelluksessa kassaa. Jos Tap & Chip -lukija on yhdistetty, Napauta korttia tai syötä se -vaihtoehto on näkyvissä näytön yläosassa.

2. Anna asiakkaan napauttaa tai syöttää korttinsa laitteeseen. Sirun pitäisi osoittaa ylöspäin Shopifyn logoa kohti.

3. Jos tilin valinta on pakollinen, asiakkaan on valittava, käyttääkö hän käyttö- vai säästötiliä. Asiakkaan käyttämästä pankista riippuen häntä saatetaan pyytää myös valitsemaan, millä kielellä hän haluaa suorittaa tapahtuman.

4. Anna asiakkaan syöttää PIN-koodi PIN-koodin syöttö -näytössä. Kun asiakas on syöttänyt PIN-koodin, hän napauttaa vihreää painiketta, jossa on vahvistusmerkki.

5. Kun tapahtuma on valmis, valitse, tulostatko kuitin, ja napauta sitten Start new order (aloita uusi tilaus). Asiakas voi nyt poistaa korttinsa.

Vihje: Kanadassa asiakkaat syötävät PIN-koodinsa suoraan iPadilla tai iPhonella ja Yhdysvalloissa iPadilla, iPhonella tai Android-laitteella. Jotta vältyt turhalta näytön koskemiselta, harkitse Stylus-kynän käyttöä, kun asiakkaasi ovat tekemisissä POS-laitteesi kanssa.

Maksun palautus tai vaihto Tap & Chip -lukijalla

Maksun palautukset ovat käytettävissä Interac-veloitusten yhteydessä. Petosten välttämiseksi maksu on hyvitettävä henkilökohtaisesti paikalla esitettävälle pankkikortille. Jos asiakas on käyttänyt digitaaliseen lompakkoon, kuten Apple Payhin tai Google Payhin, liitettyä Interac-korttia, myös käytetyn alkuperäisen laitteen on oltava mukana. Et voi palauttaa maksua muulle kuin alun perin käytetylle maksutavalle, etkä voi hyvittää ostosta käteisenä. Hyvityksiä ei voi suorittaa Shopify Adminin kautta.

Vain kauppiaat, jotka käyttävät Shopify POS Pro:ta, voivat tehdä vaihtoja.

Tap & Chip -lukijan vianmääritys

Jos kortinlukija ei toimi, voit selvittää syyn seuraavasti:

1. Tarkista, että täytät Tap & Chip -lukijan käytön vaatimukset.

2. Tarkista, että sinulla on Internet-yhteys. Shopify POS -sovellus on yhdistettävä Internetiin Wi-Fi-yhteyden tai laitteen mobiilidatan kautta, jotta se voi käsitellä maksuja. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Internetiin, sinun on käytettävä toista maksutapaa, kun olet offline-tilassa.

3. Tarkista, että laitteessasi on Bluetooth käytössä ja että kortinlukija näkyy yhdistettynä Shopify POS -laitteistoasetuksissa. Jos kortinlukija ei näy yhdistettynä, kokeile muodostaa pariliitos kortinlukijan ja laitteen välille.

Jos kortinlukija ei vieläkään toimi, lähetä Shopify POS -sovelluksesta raportti Shopify-tukeen napauttamalla > Tuki > Lähetä raportti. Tuesta otetaan sinuun yhteyttä, kun raportti on lähetetty.

Kortinlukijan päivityksen vianmääritys

Jos päivität kortinlukijaa Shopify POS -sovelluksen kautta ja päivitys jumittuu, sinun on yhdistettävä kortinlukija eri laitteeseen ja yritettävä uudelleen.

Tee näin:

1. Pura kortinlukijan pariliitos nykyisistä iOS-laitteesta.
  2. Muodosta laitepari kortinlukijan ja toissijaisen iOS-laitteen, jossa on asennettuna Shopify POS -sovellus, välille.
  3. Viimeistele kortinlukijan päivitys.
  4. Pura kortinlukijan pariliitos toissijaisesta iOS-laitteesta.
  5. Muodosta laitepari kortinlukijan ja ensisijaisen iOS-laitteen kanssa, jotta voit käsitellä tapahtumia.

Maksun hyväksymisen vianmääritys

Jos kortinlukija vaikuttaa toimivan, mutta se ei käsittele maksuja, selvitä ongelman syy seuraavasti:

1. Varmista, että olet syöttänyt kortin oikein.

2. Jos olet Kanadassa ja kortinlukija hylkää Interacin lähimaksun, varmista, että summa on alle 100 CAD korttimaksujen tai alle 200 CAD Apple Pay- tai Google Pay -lompakkomaksujen osalta.

1. Pakota Shopify POS ‑sovellus lopettamaan ja kytke sitten laite pois päältä. Kytke laite jälleen päälle, avaa Shopify POS ja varmista, että kortinlukija on yhdistetty uudelleen. Kun kortinlukijan merkkivalo ilmoittaa, että kortinlukija on kytketty, kokeile tehdä uusi testitilaus.

2. Nollausnapin avulla toteutettava lukijan palautus. Nollausnappi sijaitsee lukijan yläosassa, virtapainikkeen vieressä. Työnnä ohut teräväpäinen esine, kuten paperiliittimen pää, reikään ja paina sitä alaspäin viiden sekunnin ajan kortinlukijan nollaamiseksi.

3. Jos kortinlukija ei vieläkään toimi, lähetä raportti Shopify-tukeen napauttamalla > Tuki > Lähetä raportti. Tuesta otetaan sinuun yhteyttä, kun raportti on lähetetty.

Shopify-telakka Tap & Chip -kortinlukijalle

Telakka Shopify Tap & Chip -kortinlukijalle

Tap & Chip -kortinlukijan käytöllä on seuraavat edut:

• kortinlukija pysyy käynnistettynä

• nostaa lukijan irti alustasta

• suojaa tiskillä olevaa lukijaa.

Telakan voi tilata Shopify Hardware Storesta Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Yhdistä Tap & Chip -kortinlukija

Kytke Shopify Tap & Chip -kortinlukija päälle ja muodosta laitepari ennen kuin asetat sen telakkaan.

1. Valinnainen: Asenna telakka tiskiin käyttämällä 0,8 mm pulttia ja mutteria. Tiskin läpi täytyy porata reikä. Sen jälkeen voit ruuvata pultin tiskin läpi alhaalta ylöspäin ja telakointiaseman pohjaan.

2. Poista kansi telakointiaseman päältä.

3. Liu'uta Tap & Chip -laite telakkaan. Varmista, että telakan USB-C-liitin on kytketty kortinlukijaan.

4. Laita kansi takaisin paikoilleen.

5. Liitä virtajohto telakointiasemaan ja sen jälkeen virtalähteeseen, jossa on USB-A-liitin, kuten Shopify Retail Stand-telineeseen.

Shopify Tap & Chip iPhone -kotelo

Shopify Tap & Chip iPhone -kotelo

Kotelo on suunniteltu kiinnittämään Shopify Tap & Chip -kortinlukija iPhonesi takaosaan. Tämä mahdollistaa liikkuvuuden ja helpon maksujen vastaanottamisen niin, ettei liiketoimintasi rajoitu vain kassan ääreen. Se myös suojaa sekä iPhoneasi että kortinlukijaasi.

Kotelo on yhteensopiva iPhone X- ja iPhone XS-mallien kanssa. Se on saatavilla Yhdysvalloissa ja Kanadassa sijaitsevasta Shopify Hardware Storesta.

Kotelon kiinnittäminen iPhoneen ja Shopify Tap & Chip -kortinlukijaan

Suosittelemme, että kiinnität koteloon ensin iPhonesi ja vasta sen jälkeen Shopify Tap & Chip -lukijan.

Sinun täytyy kytkeä virta päälle ja muodostaa laitepari Shopify Tap & Chip -kortinlukijan kanssa, ennen kuin kiinnität sen koteloon.

Tee näin:

1. Kytke virta kortinlukijaan ja muodosta sen jälkeen kortinlukijasta ja puhelimestasi laitepari.

2. Kiinnitä kotelo iPhoneen.

3. Kiinnitä kotelo Shopify Tap & Chip -lukijaan.

Poista Shopify Tap & Chip -lukija kotelosta, ennen kuin irrotat iPhonen.