Chip & Swipe ‑kortinlukija

Shopify ei enää myy Chip & Swipe ‑kortinlukijaa. Jos omistat Chip & Swipe ‑kortinlukijan ja kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, voit silti saada tukea tälle tuotteelle. Shopifyn tukema

Shopify POS:n kanssa käytettävä siru- ja pyyhkäisykortinlukija

Shopifyn Chip & Swipe ‑kortinlukija on EMV-yhteensopiva luottokortinlukija, joka liitetään langattomasti iPadiin tai iPhoneen. Asiakkaat voivat asettaa tai pyyhkäistä korttinsa ja allekirjoittaa sitten POS-laitteesi näytössä.

Kenelle Chip & Swipe ‑kortinlukija sopii?

Jos myyt usein eri sijainneissa tai olet vasta aloittamassa korttimaksujen hyväksymisen myymälässä, siru- ja pyyhkäisykortinlukija voi sopia yrityksellesi.

Voit käyttää Chip & Swipe ‑kortinlukijaa myös toisen kortinlukijan rinnalla kustannustehokkaana varalaitteena kiireisinä myyntiaikoina tai silloin, kun olet tien päällä.

Kortinlukijan vaatimukset ja tuetut maksutyypit

Jotta voit käyttää Chip & Swipe ‑kortinlukijaa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• Kauppasi on oltava Yhdysvalloissa
  • Shopify Payments on oltava aktivoituna kaupassasi.
  • Fyysiset kauppapaikkasi sijaitsevat Yhdysvalloissa
  • Myyt Yhdysvaltain dollareissa
  • Sinulla on oltava iOS- tai Android-laite

Shopify POS -sovellus toimii laitteissa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 7 tai uudempi, jossa on iOS 15 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad mini 4. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iPad Pro -mallit, joissa on iPadOS 15 tai uudempi
Android Puhelin tai tabletti, jossa on virallinen Android-versio 10.0 tai uudempi

Shopif-myyntipistesovellus on saatavilla vain iOS- ja Android-laitteille. Se ei ole saatavilla tietokoneille.

Huomautus: Shopify POS -sovellus ei tue beta-käyttöjärjestelmiä. Turvallisuuden vuoksi Shopify POS -sovellusta ei tueta käyttöjärjestelmissä, joita on muokattu ”jailbreaking”-, ”rooting”- tai vastaavilla tekniikoilla. Kannustamme kaikkia käyttäjiä pitämään käyttöjärjestelmänsä ajan tasalla, jotta voimme varmistaa parhaan mahdollisen tietoturvan.

iOS 14-käyttöoikeus­edellytykset

Jos olet päivittänyt laitteesi iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovelluksia, saatat joutua aktivoimaan verkkosivujen seurannan iOS:n asetuksista. Sivustojen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify Adminiin, pysyvät yhdistettyinä Shopify Inboxiin, Shopify Point of Saleen ja Shopify-mobiilisovellukseen.

Jos haluat ottaa käyttöön verkkosivujen välisen seurannan, toimi näin:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, Shopify POS tai Shopify Inbox.
  3. Ota käyttöön Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Voit käyttää Chip & Swipe ‑kortinlukijaa seuraavien maksutapojen hyväksymiseen:

• Visa ja Visa Debit
  • Mastercard ja Debit Mastercard
  • American Express
  • Discover

Useimmat kansalliset pankkikortit, kuten Interac, Girocard tai eftpos, jotka on yhteisbrändätty Visa- tai Mastercard-korttien kanssa, voivat käsitellä maksuja kotimaansa ulkopuolella Visa- ja Mastercard-korteilla.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan kiinnittäminen

Chip & Swipe ‑kortinlukijan mukana toimitetaan kaksi kiinnitystarraa, joiden avulla voit kiinnittää lukijan toiseen laitteeseen (kuten matkapuhelimen tai tabletin takaosaan) tai muuhun sileään, tasaiseen pintaan. Jos jostakin syystä irrotat Chip & Swipe ‑kortinlukijan, asennustarra voidaan pyyhkiä puhtaaksi ja käyttää uudelleen.

Puhdista asennuspinta ja Chip & Swipe ‑kortinlukija ennen kiinnitystarran kiinnittämistä, jotta pito on varmasti tarpeeksi vahva.

Chip & Swipe ‑kortinlukijan kiinnittäminen

1. Poista suojakalvo kiinnitystarran toiselta puolelta.
  2. Kiinnitä kiinnitystarra siru- ja pyyhkäisykortinlukijan takapuolelle (takapuolella ei ole logoa).
  3. Poista jäljelle jäänyt suojakalvo kiinnitystarrasta.
  4. Paina siru- ja pyyhkäisykortinlukijan liimapuoli kiinnitysalustaa vasten ja pidä paikallaan 3 sekunnin ajan.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan kytkeminen päälle ja pois päältä

Kytke Chip & Swipe ‑kortinlukijan virta päälle painamalla kortinlukijan sivussa olevaa virtapainiketta ja vapauttamalla sen. Tilan merkkivalo syttyy. Jos olet jo muodostanut laiteparin ja liittänyt kortinlukija POS-laitteeseen, lukija yhdistää siihen automaattisesti.

Kun Chip & Swipe ‑kortinlukija on ollut käyttämättä 30 sekunnin ajan, se siirtyy valmiustilaan, ja tilan merkkivalo vilkkuu viiden sekunnin välein. Kun kortinlukija on valmiustilassa, se käynnistyy automaattisesti, kun suoritat korttimaksun kassalla.

Kun Chip & Swipe ‑kortinlukija on ollut käyttämättä 3 tunnin ajan, se sammuu itsestään. Kun seuraavan kerran haluat käyttää korttimaksua, sinun täytyy painaa virtapainiketta ja vapauttaa se, jotta kortinlukija palaa taas käyttövalmiuteen. Yleensä kortinlukijan virta täytyy kytkeä päälle vain kerran päivässä. Voit sammuttaa lukijan manuaalisesti milloin tahansa pitämällä virtapainiketta painettuna, kunnes tilavalo sammuu.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan tilan merkkivalo

Kun Chip & Swipe ‑kortinlukija on päällä, sen tilan merkkivalo näyttää lukijan yhteyden tilan ja ilmaisee, milloin lukija täytyy ladata:

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan tilan merkkivalon tulkitseminen
Jatkuva vilkkuminen Kortinlukija on valmis muodostamaan yhteyden POS-laitteeseen.
Vilkkuu viiden sekunnin välein Kortinlukija on valmiustilassa.
Vihreä Kortinlukija on ladattu.
Keltainen Kortinlukija latautuu.
Punainen Kortinlukijan lataus on 10 % ja lukija täytyy ladata.
Ei valoa Kortinlukija on pois päältä.

Voit jatkaa myyntiä, kun tilavalo muuttuu punaiseksi, mutta sinun pitää ladata lukija pian.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan lataaminen

Voit ladata Chip & Swipe ‑kortinlukijan käyttämällä sen mukana toimitettua USB-kaapelia. Lataa lukija kytkemällä Micro-USB-liitin kortinlukijaan tai sen alustaan, ja kytke sen jälkeen isompi USB-liitin puhelimen laturiin tai tietokoneeseen.

Chip & Swipe ‑kortinlukijan akun täyteen lataaminen kestää 1–2 tuntia. Kun lukija on ladattu täyteen, sen akun pitäisi kestää viikon myyntitapahtumat (noin 400 sirumaksua tai 700 pyyhkäisymaksua).

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan liittäminen ja yhdistäminen POS-laitteeseen

Jos haluat käyttää kortinlukijaa Shopify POS -sovelluksen kanssa, sinun on liitettävä ja yhdistettävä lukija laitteeseesi. Kun olet liittänyt lukijan ja laitteen, lukija muodostaa yhteyden laitteeseen automaattisesti, kun molemmissa on virta kytkettynä ja molemmat ovat kantavuusalueella.

Jos hyväksyt luottokortit ja kortinlukija ei ole yhdistettynä maksun aikana, sinua kehotetaan yhdistämään se Shopify POS -näytöllä olevien ohjeiden mukaan.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.
  2. Napauta Laitteiston asettaminen.
  3. Napauta Määritä laitteisto -sivulla Kortinlukija-valintaa.
  4. Napauta Valitse kortinlukija -sivulla Chip & Swipe -valintaa.
  5. Paina ja vapauta kortinlukijan sivussa virtapainiketta. Tilavalo alkaa vilkkua.
  6. Kun kortinlukija näkyy kohdassa Käytettävissä olevat kortinlukijat, napauta sen vieressä Yhdistä kortinlukija.
  7. Napauta Viimeistele määritys -valintaa.

Kun laiteparin muodostaminen on onnistunut, palaa Laitteisto-näyttöön, jossa näet siru- ja pyyhkäisykortinlukijan yhdistettynä.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan ja POS-laitteen pariliitoksen purkaminen

Voit käyttää Chip & Swipe ‑kortinlukijaa vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Jos haluat käyttää kortinlukijaa toisessa laitteessa, sinun täytyy ensi purkaa lukijan ja senhetkisen laitteen välinen pariliitos.

Tee näin:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.
  2. Napauta Laitteisto-näytössä Yhdistetyn laitteiston hallinnointi -valintaa.
  3. Napauta laitteeseesi liitetyn kortinlukijan nimeä.
  4. Napauta Unohda kortinlukija.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan ohjelmiston päivittäminen

Chip & Swipe ‑kortinlukijasi saattaa tarvita ohjelmistopäivitystä. Chip & Swipe ‑kortinlukijan päivittäminen voi kestää jopa 15 minuuttia.

1. Liitä kortinlukija ja iPad latauskaapeleihinsa.
  2. Muodosta pariliitos kortinlukijan ja iPadin välille.
  3. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset.
  4. Napauta Yhdistetyn laitteiston hallinnointi.
  5. Valitse kortinlukijasi.
  6. Napauta Katsele tietoja -valintaa Päivitys saatavilla -kohdassa.
  7. Napauta Päivitä.

Maksujen vastaanottaminen siru- ja pyyhkäisykortinlukijalla

1. Napauta Shopify POS ‑sovelluksessa Kassa. Jos Chip & Swipe -lukija on yhdistetty, Pyyhkäise tai syötä kortti -vaihtoehto on näkyvissä näytön yläosassa.
  2. Anna asiakkaan pyyhkäistä tai syöttää korttinsa laitteeseen. Sirun on osoitettava ylöspäin Shopifyn logoa kohti.
  3. Jos tilin valinta on pakollinen, asiakkaan on valittava joko käyttö- vai säästötili. Asiakkaan käyttämästä pankista riippuen häntä saatetaan pyytää myös valitsemaan, millä kielellä hän haluaa suorittaa tapahtuman.
  4. Anna asiakkaan syöttää PIN-koodi PIN-koodin syöttö -näytössä. Kun asiakas on syöttänyt PIN-koodin, hän napauttaa vihreää painiketta, jossa on vahvistusmerkki.
  5. Kun tapahtuma on onnistunut, asiakas voi poistaa korttinsa ja voit valita, haluatko tulostaa kuitin.
  6. Napauta Valmis.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan vianmääritys

Jos kortinlukija ei toimi, käy läpi seuraavat toimet 1,00:n Quick Sale -tuotteen testitilauksella (voit hyvittää tilauksen myöhemmin):

1. Tarkista, että täytät Chip & Swipe ‑kortinlukijan käytön vaatimukset .
  2. Tarkista, että sinulla on Internet-yhteys. Käsitelläkseen maksuja Shopify POS -sovellus on yhdistettävä Internetiin WiFi-yhteyttä tai laitteen mobiilidataa käyttäen. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Internetiin, et voi käsitellä korttimaksuja.

3. Tarkista, että laitteessasi on Bluetooth aktivoituna ja että kortinlukija näkyy yhdistettynä Shopify POS -laitteiston asetuksissa. Jos kortinlukija ei näy yhdistettynä, kokeile muodostaa pariliitos kortinlukijan ja laitteen välille.

4. Varmista, että valitset maksunäytöstä kohdan Luotto. Ulkoinen pääte -maksutapa valitaan vain, jos käytät ulkoista maksupäätettä Shopifyn tukeman kortinlukijan sijaan.

5. Varmista, että olet syöttänyt tai pyyhkäissyt kortin oikein.

6. Yritä syöttää luottokorttitiedot manuaalisesti. Jos tämä onnistuu, ongelma on kortinlukijassa.

7. Jos manuaalinen syöttö ei toimi, pakota Shopify POS -sovelluksen lopetus ja kytke sitten laite pois päältä. Kytke laite jälleen päälle, avaa Shopify POS ja varmista, että kortinlukija on yhdistetty uudelleen. Kun kortinlukijan merkkivalo näyttää, että kortinlukija on kytketty, kokeile tehdä uusi testitilaus.

Muita vianmääritysvihjeitä ennen raportin lähettämistä Shopify-tukeen

• Älä koskaan puhalla siruaukkoon, sillä sylki saattaa syövyttää sirunlukijaa.
  • Älä käytä liimaa, kuten tarramuistilappua tai teippiä, sillä siitä voi jäädä jäänteitä, jotka keräävät likaa.
  • Käytä paineilmaa poistaaksesi siruaukkoon joutuneet roskat.
  • Puhdista siruaukon lukijat isopropanolilla ja ohuilla vanulapuilla.

Jos kortinlukija ei vieläkään toimi, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan laiteparin purkaminen

Jos sinulla on ongelmia kortinlukijasi yhdistämisessä automaattisesti, sinun täytyy ehkä purkaa kortinlukijan ja POS-laitteen välinen laitepari. Kun olet purkanut kortinlukijan ja laitteesi välisen laiteparin, sinun on yhdistettävä POS uudelleen siru- ja pyyhkäisykortinlukijaan.

Vaihe 1: Poista laitepari Shopify-myyntipisteessä

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.
  2. Napauta Laitteisto-näytössä Yhdistetyn laitteiston hallinnointi -valintaa.
  3. Napauta Shopify #### (lukijan neljä viimeistä numeroa).
  4. Vieritä alaspäin ja napauta Unohda kortinlukija.

Vaihe 2: Laiteparin purkaminen iOS-asetuksissa

1. Avaa iOS-laitteen järjestelmäasetukset ja napauta Bluetooth. Jos Shopify #### (lukijan neljä viimeistä numeroa) näkyy Muistetut laitteet -luettelossa, napauta -kuvaketta ja valitse Unohda tämä laite.
  2. Kytke bluetooth pois päältä iOS-laiteasetukisesta.
  3. Kytke iOS-laite pois päältä.
  4. Paina paperiliittimen tai sim-kortin poistamiseen tarkoitetun työkalun avulla siru- ja pyyhkäisykortinlukijan latausportin vieressä olevaa tehdasasetusten nollauspainiketta.

Vaihe 3: Yhdistä siru- ja pyyhkäisykortinlukija uudelleen

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.
  2. Napauta Laitteiston asettaminen.
  3. Napauta Määritä laitteisto -sivulla Kortinlukija-valintaa.
  4. Napauta Valitse kortinlukija -sivulla Chip & Swipe -valintaa.
  5. Paina ja vapauta kortinlukijan sivussa virtapainiketta. Tilavalo alkaa vilkkua.
  6. Kun kortinlukija näkyy kohdassa Käytettävissä olevat kortinlukijat, napauta sen vieressä Yhdistä kortinlukija.
  7. Napauta Viimeistele määritys -valintaa.

Kun laiteparin muodostaminen on onnistunut, palaa Laitteisto-näyttöön, jossa näet siru- ja pyyhkäisykortinlukijan yhdistettynä.