Siru- ja pyyhkäisykortinlukija

Saatavilla vain Shopifyssa

Shopify POS:n kanssa käytettävä siru- ja pyyhkäisykortinlukija

Shopifyn siru- ja pyyhkäisykortinlukija on EMV-yhteensopiva luottokortinlukija, joka liitetään langattomasti iPadiin tai iPhoneen. Asiakkaat voivat asettaa tai pyyhkäistä korttinsa ja allekirjoittaa sitten POS-laitteesi näytössä.

Kenelle siru- ja pyyhkäisykortinlukija sopii?

Siru- ja pyyhkäisykortinlukija on taskukokoinen ja langaton, ja sen mukana toimitetaan teline, jonka päällä se voidaan asettaa työtasolle. Se sopii sinulle erityisesti, jos myyt usein eri paikoissa, tai jos olet vasta aloittamassa luottokorttimaksujen vastaanottamisen vähittäiskaupassa.

Voit käyttää siru- ja pyyhkäisykortinlukijaa myös toisen kortinlukijan rinnalla kustannustehokkaana varalaitteena kiireisinä myyntiaikoina tai silloin, kun olet tien päällä.

Kortinlukijan vaatimukset ja tuetut maksutyypit

Jotta voit käyttää siru- ja pyyhkäisykortinlukijaa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• kauppa sijaitsee Yhdysvalloissa
  • kaupan maksupalveluntarjoajana on aktivoitu Shopify Payments
  • yhteensopiva laite

Shopify POS -sovellus toimii laitteissa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 5s tai uudempi, iOS 12.2 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai parempi ja iOS 12.2 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai parempi ja iOS 12.2 tai uudempi
iPad mini 2. sukupolvi tai tehokkaampi ja iOS 12.2 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iOS 12.2-käyttöjärjestelmää käyttävät iPad-mallit tai uudemmat
Android Android-laite, jossa on versio 7.0 (Nougat) tai uudempi

iOS 14-käyttöoikeusedellytykset

Jos olet päivittänyt laitteesi iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovelluksia, sinun on ehkä otettava käyttöön verkkosivujen seuranta iOS:n asetuksista. Sivustojen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify-ylläpitäjään, pysyvät yhdistettyinä Shopify Inboxiin, Shopify Point of Saleen ja Shopify-mobiilisovellukseen.

Jos haluat ottaa käyttöön verkkosivujen välisen seurannan, suorita seuraavat toimet:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, Shopify POS tai Shopify Inbox.
  3. Ota käyttöön Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Voit käyttää siru- ja pyyhkäisykortinlukijaa seuraavien maksutapojen hyväksymiseen:

• American Express
  • Discover
  • Mastercard ja Debit Mastercard
  • Visa ja Visa Debit

Mistä voit ostaa Tap & Chip -lukijan

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan voi ostaa Shopify-laitteistokaupasta Yhdysvalloissa.

Kun ostat siru- ja pyyhkäisykortinlukijan, toimitukseen sisältyy seuraavat lisävarusteet:

• teline kortinlukijan asentamista varten työtasoon
  • USB-kaapeli lukijan lataamista varten
  • kuljetuskotelo
  • kaksi kiinnitystarraa

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan kiinnittäminen

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan mukana toimitetaan kaksi kiinnitystarraa, joiden avulla voit kiinnittää lukijan toiseen laitteeseen (kuten matkapuhelimen tai tabletin takaosaan) tai muuhun sileään, tasaiseen pintaan. Jos jostakin syystä irrotat siru- ja pyyhkäisykortinlukijan, asennustarra voidaan pyyhkiä puhtaaksi ja käyttää uudelleen.

Puhdista asennuspinta ja siru- ja pyyhkäisykortinlukija ennen kiinnitystarran kiinnittämistä, jotta pito on varmasti tarpeeksi vahva.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan kiinnittäminen: 1. Irrota suojakalvo kiinnitystarran yhdeltä sivulta. 2. Kiinnitä kiinnitystarra siru- ja pyyhkäisykortinlukijan takapuolelle (sille puolelle, jossa ei ole logoa). 3. Poista jäljellä jäänyt suojakalvo kiinnitystarrasta. 4. Paina siru- ja pyyhkäisykortinlukijan tarrapuoli asennuspintaa vasten ja pidä 3 sekunnin ajan.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan kytkeminen päälle ja pois päältä

Kytke siru- ja pyyhkäisykortinlukijan virta päälle painamalla kortinlukijan sivussa olevaa virtapainiketta ja vapauttamalla sen. Tilan merkkivalo syttyy. Jos olet jo muodostanut laiteparin ja liittänyt kortinlukija POS-laitteeseen, lukija yhdistää siihen automaattisesti.

Kun siru- ja pyyhkäisykortinlukija on ollut käyttämättä 30 sekunnin ajan, se siirtyy valmiustilaan, ja tilan merkkivalo vilkkuu viiden sekunnin välein. Kun kortinlukija on valmiustilassa, se käynnistyy automaattisesti, kun suoritat korttimaksun kassalla.

Kun siru- ja pyyhkäisykortinlukija on ollut käyttämättä 3 tunnin ajan, se sammuu itsestään. Kun seuraavan kerran haluat käyttää korttimaksua, sinun täytyy painaa virtapainiketta ja vapauttaa se, jotta kortinlukija palaa taas käyttövalmiuteen. Yleensä kortinlukijan virta täytyy kytkeä päälle vain kerran päivässä. Voit sammuttaa lukijan manuaalisesti milloin tahansa pitämällä virtapainiketta painettuna, kunnes tilavalo sammuu.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan tilan merkkivalo

Kun siru- ja pyyhkäisykortinlukija on päällä, sen tilan merkkivalo näyttää lukijan yhteyden tilan ja ilmaisee, milloin lukija täytyy ladata:

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan tilan merkkivalon tulkitseminen
Jatkuva vilkkuminen Kortinlukija on valmis muodostamaan yhteyden POS-laitteeseen.
Vilkkuu viiden sekunnin välein Kortinlukija on valmiustilassa.
Vihreä Kortinlukija on ladattu.
Keltainen Kortinlukija latautuu.
Punainen Kortinlukijan lataus on 10 % ja lukija täytyy ladata.
Ei valoa Kortinlukija on pois päältä.

Voit jatkaa myyntiä, kun tilavalo muuttuu punaiseksi, mutta sinun pitää ladata lukija pian.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan lataaminen

Voit ladata siru- ja pyyhkäisykortinlukijan käyttämällä sen mukana toimitettua USB-kaapelia. Lataa lukija kytkemällä Micro-USB-liitin kortinlukijaan tai sen alustaan, ja kytke sen jälkeen isompi USB-liitin puhelimen laturiin tai tietokoneeseen.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan akun täyteen lataaminen kestää 1–2 tuntia. Kun lukija on ladattu täyteen, sen akun pitäisi kestää viikon myyntitapahtumat (noin 400 sirumaksua tai 700 pyyhkäisymaksua).

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan liittäminen ja yhdistäminen POS-laitteeseen

Jos haluat käyttää kortinlukijaa Shopify POS -sovelluksen kanssa, sinun on liitettävä ja yhdistettävä lukija laitteeseesi. Kun olet liittänyt lukijan ja laitteen, lukija muodostaa yhteyden laitteeseen automaattisesti, kun molemmissa on virta kytkettynä ja molemmat ovat kantavuusalueella.

Jos hyväksyt luottokortteja eikä kortinlukija ole yhdistettynä kassalla maksun aikana, sinua kehotetaan silloin yhdistämään se noudattamalla Shopify POS -näytössä annettuja ohjeita.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Napauta Laitteiston asettaminen.

3. Napauta Määritä laitteisto -sivulla Kortinlukija-valintaa.

4. Napauta Valitse kortinlukija -sivulla Chip & Swipe -valintaa.

5. Paina ja vapauta kortinlukijan sivussa virtapainiketta. Tilavalo alkaa vilkkua.

6. Kun kortinlukija näkyy Käytettävissä olevat kortinlukijat -valinnan alapuolella, napauta sen vieressä Muodosta laitepari kortinlukijan kanssa -toimintoa.

7. Napauta Viimeistele määritys -valintaa.

Kun laiteparin muodostaminen on onnistunut, palaa Laitteisto-näyttöön, jossa näet, että siru- ja pyyhkäisykortinlukija on yhdistetty.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan ja POS-laitteen pariliitoksen purkaminen

Voit käyttää siru- ja pyyhkäisykortinlukijaa vain yhdessä laitteessa kerrallaan. Jos haluat käyttää kortinlukijaa toisessa laitteessa, sinun täytyy ensi purkaa lukijan ja senhetkisen laitteen välinen pariliitos.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Napauta Laitteisto-näytössä Yhdistetyn laitteiston hallinnointi -valintaa.

3. Napauta laitteeseesi liitetyn kortinlukijan nimeä.

4. Napauta Unohda kortinlukija.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan päivittäminen

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijasi saattaa tarvita ohjelmistopäivitystä. Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan päivittäminen voi kestää jopa 15 minuuttia.

1. Liitä kortinlukija ja iPad latauskaapeleihinsa.

2. Muodosta pariliitos kortinlukijan ja iPadin välille.

3. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset.

4. Napauta Yhdistetyn laitteiston hallinnointi.

5. Valitse kortinlukijasi.

6. Napauta Katsele tietoja -valintaa Päivitys saatavilla -kohdassa.

7. Napauta Päivitä.

Maksujen vastaanottaminen siru- ja pyyhkäisykortinlukijalla

1. Napauta Shopify POS ‑sovelluksessa kohtaa Kassa. Jos Tap & Chip -lukija on yhdistetty, Pyyhkäise tai syötä kortti -vaihtoehto on näkyvissä näytön yläosassa.

2. Anna asiakkaan pyyhkäistä tai syöttää korttinsa laitteeseen. Sirun on osoitettava ylöspäin Shopifyn logoa kohti.

3. Jos tilin valinta on pakollinen, asiakkaan on valittava joko käyttö- vai säästötili. Asiakkaan käyttämästä pankista riippuen häntä saatetaan pyytää myös valitsemaan, millä kielellä hän haluaa suorittaa tapahtuman.

4. Anna asiakkaan syöttää PIN-koodi PIN-koodin syöttö -näytössä. Kun asiakas on syöttänyt PIN-koodin, hän napauttaa vihreää painiketta, jossa on vahvistusmerkki.

5. Kun tapahtuma on onnistunut, asiakas voi poistaa korttinsa ja voit valita, haluatko tulostaa kuitin.

6. Napauta Valmis.

Siru- ja pyyhkäisykortinlukijan vianmääritys

Jos kortinlukija ei toimi, käy läpi seuraavat toimet 1,00:n Quick Sale -tuotteen testitilauksella (voit hyvittää tilauksen myöhemmin):

1. Tarkista, että täytät siru- ja pyyhkäisykortinlukijan käytön vaatimukset .

2. Tarkista, että sinulla on Internet-yhteys. Käsitelläkseen maksuja Shopify POS -sovellus on yhdistettävä Internetiin WiFi-yhteyttä tai laitteen mobiilidataa käyttäen. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Internetiin, et voi käsitellä korttimaksuja.

Vaikka et täytä kaikkia vaatimuksia, voit silti ottaa vastaan luottokorttimaksuja ulkoisella maksupäätteellä.

3. Tarkista, että laitteessasi on bluetooth käytössä ja että kortinlukija näkyy yhdistettynä Shopify POS -laitteistoasetuksissa. Jos kortinlukija ei näy yhdistettynä, kokeile muodostaa pariliitos kortinlukijan ja laitteen välille.

4. Varmista, että valitset maksunäytöstä kohdan Luotto. Ulkoinen pääte -maksutapa valitaan vain, jos käytät ulkoista maksupäätettä Shopifyn tukeman kortinlukijan sijaan.

5. Siirry Shopify POS -asetusten Laitteisto-osioon ja tarkista, onko laitteesi muodostanut laiteparin myös lähimaksu-, siru- ja pyyhkäisylukijan kanssa.

Kun molemmat kortinlukijat on liitetty laitteeseen, Shopify POS yrittää käyttää kortinlukijaa, jossa on lähiluku-, siru- ja magneettijuovatoiminto, koska siinä on eniten toimintoja. Jos haluat olla varma käyttämästäsi kortinlukijasta, poista lukija, jota et halua Shopify POS:n käyttävän.

1. Varmista, että olet syöttänyt tai pyyhkäissyt kortin oikein.

2. Yritä syöttää luottokorttitiedot manuaalisesti. Jos tämä onnistuu, ongelma on kortinlukijassa.

3. Jos manuaalinen syöttö ei toimi, pakota Shopify POS -sovelluksen lopetus ja kytke sitten laite pois päältä. Kytke laite uudelleen päälle, avaa Shopify POS ja käynnistä kortinlukija. Kun kortinlukijan merkkivalo ilmoittaa, että kortinlukija on kytketty, yritä tehdä uusi testitilaus.

Jos kortinlukija ei vieläkään toimi, ota yhteyttä Shopifyn tukeen.

Valmiina aloittamaan myymisen Shopifyssa?