Kortlæser

Kortlæseren til chip og magnetstribe sælges ikke længere af Shopify. Hvis du ejer en kortlæser til chip og magnetstribe, og din butik ligger i USA, kan du stadig få support til produktet. Understøttet af Shopify

Kortlæser til chip og magnetstribe til Shopify POS

Shopify-kortlæseren til chip og magnetstribe er en EMV-kompatibel kortlæser, som forbindes trådløst med din iPad eller iPhone. Kunderne kan indsætte deres kort eller benytte magnetstriben på det og derefter underskrive på skærmen på din POS-enhed.

Hvem kan bruge kortlæseren til chip og magnetstribe?

Hvis du ofte sælger på forskellige lokationer, eller du lige er begyndt at acceptere kortbetalinger i en detailforretning, kan kortlæseren til chip og magnetstribe være relevant for din virksomhed.

Du kan også bruge kortlæseren til chip og magnetstribe sammen med en anden kortlæser som en omkostningseffektiv ekstra læser, når du er på rejse eller i travle salgsperioder.

Krav til kortlæsere og understøttede betalingstyper

Hvis du vil bruge kortlæseren til chip og magnetstribe, skal du opfylde følgende krav:

• Din butik skal være baseret i USA
  • Du skal have aktiveret Shopify Payments i din butik.
  • Dine fysiske detaillokationer er baseret i USA
  • Du sælger i USD
  • Du skal have en iOS- eller en Android-enhed

Shopify POS-appen kan bruges med enheder, der opfylder følgende krav:

Enheder, der fungerer sammen med Shopify POS-appen
Enhed Beskrivelse
iPhone iPhone 7 eller nyere, som bruger iOS 15 eller nyere
iPad Air Generation 2 eller nyere med iPadOS 15 eller nyere
iPad Generation 5 eller nyere med iPadOS 15 eller nyere
iPad mini Generation 4 eller nyere med iPadOS 15 eller nyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller nyere
Android Telefon eller tablet med den officielle Android-version 10.0 eller nyere

Shopify POS-appen er kun tilgængelig til iOS- og Android-enheder. Den er ikke tilgængelig til stationære computere.

Bemærk: Shopify POS-appen understøtter ikke betaoperativsystemet. Af sikkerhedsmæssige hensyn understøttes Shopify POS ikke for operativsystemer, der er modificeret ved hjælp af "jailbreaking", "rooting" eller andre lignende teknikker. Vi opfordrer kraftigt alle brugere til at holde deres operativsystemer opdaterede, så dine data er beskyttet bedst muligt.

Krav til tilladelser i iOS 14

Hvis du har opdateret din enhed til iOS 14 eller nyere og bruger Shopify-apps fra tredjeparter, skal du muligvis aktivere Sporing på tværs af websites i dine iOS-indstillinger. Sporing på tværs af websites giver Shopify-apps fra tredjeparter, som du har installeret i din Shopify-administration, være knyttet til Shopify Inbox, Shopify POS og Shopify-appen.

For at aktivere sporing på tværs af websites skal du gennemføre følgende trin:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivér Tillad sporing på tværs af websites.

Du kan bruge kortlæseren til chip og magnetstribe til at acceptere følgende betalingstyper:

• Visa og Visa Debit
  • MasterCard og MasterCard Debit
  • American Express
  • Discover

De fleste nationale debetkort som Interac, Girocard eller eftpos-kort, der er co-branded med Visa eller Mastercard, kan behandle betalinger uden for deres hjemlande ved hjælp af Visa og Mastercard.

Monter kortlæseren til chip og magnetstribe

Kortlæseren til chip og magnetstribe leveres med to monteringsklistermærker, som du kan bruge til at fastgøre den til en anden enhed (f.eks. bagsiden af en mobiltelefon eller tablet) eller en glat, plan overflade. Hvis du fjerner din kortlæser til chip og magnetstribe, kan monteringsklistermærket tørres rent og genanvendes.

Rengør monteringsoverfladen og kortlæseren til chip og magnetstribe, inden du påsætter monteringsklistermærket, så du er sikker på, at kortlæseren sidder godt fast.

Sådan monterer du kortlæseren til chip og magnetstribe:

1. Fjern beskyttelsesfilmen fra den ene side af monteringsklistermærket.
  2. Sæt monteringsklistermærket på bagsiden af kortlæseren til chip og magnetstribe (siden uden logo).
  3. Fjern den tilbageværende beskyttelsesfilm fra monteringsklistermærket.
  4. Tryk siden med klistermærket på kortlæseren til chip og magnetstribe mod monteringsfladen, og hold den i 3 sekunder.

Tænd og sluk kortlæseren til chip og magnetstribe

Tryk på tænd/sluk-knappen på siden af kortlæseren, og slip den for at tænde kortlæseren til chip og magnetstribe. Statusindikatoren tændes. Hvis du allerede har parret og tilsluttet læseren med din POS-enhed, opretter læseren automatisk forbindelse til enheden.

Kortlæseren til chip og magnetstribe går i standbytilstand efter 30 sekunders inaktivitet, og statuslampen blinker hvert 5. sekund. Når kortlæseren er i standbytilstand, tændes den automatisk, når du modtager en kortbetaling i betalingsprocessen.

Kortlæseren til chip og magnetstribe slukker helt af sig selv efter tre timers inaktivitet. Når du næste gang ønsker at modtage en kortbetaling, skal du trykke på tænd/sluk-knappen og slippe den igen for at tænde kortlæseren. Normalt skal du kun aktivere kortlæseren én gang om dagen. Du kan når som helst slå kortlæseren fra manuelt ved at trykke på tænd/sluk-knappen og holde den nede, indtil statuslampen slukkes.

Statuslampe for kortlæser til chip og magnetstribe

Når kortlæseren til chip og magnetstribe er tændt, viser dens statuslampe kortlæserens forbindelsesstatus, og om læseren skal oplades:

Sådan læses statuslampen på kortlæseren til chip og magnetstribe
Blinker konstant Kortlæseren er klar til at oprette forbindelse til en POS-enhed.
Blinker hvert 5. sekund Kortlæseren er i standbytilstand.
Grøn Kortlæseren er opladet.
Gul Kortlæseren oplades.
Rød Kortlæserens batteri er på 10 %, og den skal oplades.
Intet lys Kortlæseren er slukket.

Du kan fortsætte med at foretage salg, når statuslampen bliver rød, men du bør oplade den snart.

Oplad kortlæseren til chip og magnetstribe

Du kan oplade kortlæseren til chip og magnetstribe ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Hvis du vil oplade kortlæseren, skal du slutte det lille USB-stik til kortlæseren eller dets bund og derefter slutte det større USB-stik til en mobiloplader eller en computer.

Det tager 1-2 timer at lade kortlæseren til chip og magnetstribe helt op. Når kortlæseren er fuldt opladet, bør batteriet kunne holde til en uges salg (omkring 400 transaktioner med chip eller 700 transaktioner med magnetstribe).

Par og slut kortlæseren til chip og magnetstribe til din POS-enhed

Hvis du vil bruge kortlæseren sammen med Shopify POS, skal du parre og forbinde læseren med din enhed. Når læseren og enheden er parret, opretter læseren automatisk forbindelse til enheden, hver gang den tændes og er inden for rækkevidde.

Hvis du accepterer kreditkort, og din kortlæser ikke er tilsluttet under en betaling, bliver du bedt om at tilslutte den ved at følge vejledningen på Shopify POS-siden.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.
  2. Tryk på Opsæt hardware.
  3. Tryk på Kortlæser på siden Opsæt hardware.
  4. Tryk på Chip og magnetstribe på siden Vælg din kortlæser.
  5. Tryk på tænd/sluk-knappen på siden af kortlæseren, og slip den igen. Statuslampen begynder at blinke.
  6. Når kortlæseren vises under Tilgængelige kortlæsere, skal du trykke på Tilslut kortlæser ved siden af den.
  7. Tryk på Afslut opsætning.

Når parringen er gennemført, vender du tilbage til skærmen hardware, hvor kortlæseren til chip og magnetstribe vises som tilsluttet.

Ophæv parring af kortlæseren til chip og magnetstribe med din POS-enhed

Du kan kun bruge kortlæseren til chip og magnetstribe sammen med én enhed ad gangen. Hvis du vil bruge kortlæseren sammen med en anden enhed, skal du først ophæve parringen af den med den aktuelle enhed.

Fremgangsmåde:

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.
  2. Tryk på Administrer tilsluttet hardware på siden Hardware.
  3. Tryk på navnet på din tilsluttede kortlæser.
  4. Tryk på Glem kortlæser.

Opdater softwaren til kortlæseren til chip og magnetstribe

Din kortlæser til chip og magnetstribe kræver muligvis en softwareopdatering. Opdatering af kortlæseren til chip og magnetstribe kan tage op til 15 minutter.

1. Slut din kortlæser og din iPad til deres opladerkabler.
  2. Par din kortlæser med din iPad.
  3. Tryk på > Settings i Shopify POS.
  4. Tryk på Administrer tilsluttet hardware.
  5. Vælg din kortlæser.
  6. Gå til Opdatering tilgængelig, og tryk på Se detaljer.
  7. Tryk på Opdater.

Acceptér betaling med kortlæseren til chip og magnetstribe

1. Tryk på Betaling i Shopify POS. Hvis kortlæseren til kontaktløs og chip er tilsluttet, vises Brug kortets chip eller magnetstribe øverst på skærmen.
  2. Giv kunden mulighed for at betale med magnetstriben eller indsætte sit kort. Chippen skal vende opad i forhold til Shopify-logoet.
  3. Hvis valg af en konto er påkrævet, skal kunden enten vælge en check- eller opsparingskonto. Afhængigt af kundens bank, skal han eller hun muligvis også vælge, hvilket sprog transaktionen skal gennemføres i.
  4. Giv kunden mulighed for indtaste sin pinkode diskret på skærmen til indtastning af pinkode. Efter at have indtastet pinkoden skal kunden trykke på den grønne knap med fluebenslogoet.
  5. Når transaktionen er blevet gennemført, kan kunden fjerne sit kort, og du kan vælge, om der skal udskrives en kvittering.
  6. Tryk på Udført.

Foretag fejlfinding af kortlæseren til chip og magnetstribe

Hvis din kortlæser ikke fungerer, skal du følge disse trin med en testordre for en kviksalgsvare med en værdi på 1,00 (du kan refundere ordren senere):

1. Tjek, at du opfylder kravene til brug af kortlæseren til chip og magnetstribe.
  2. Tjek, at du har en internetforbindelse. Shopify POS skal oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi eller din enheds mobildata for at behandle betalinger. Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, kan du ikke behandle kortbetalinger.

3. Bekræft, at din enhed har Bluetooth aktiveret, og at kortlæseren vises som tilsluttet i hardwareindstillingerne til Shopify POS. Hvis kortlæseren ikke vises som tilsluttet, kan du prøve at parre kortlæseren med din enhed.

4. Husk at trykke på Kredit på betalingssiden. Betalingsmåden for Ekstern terminal skal kun benyttes, når du bruger en ekstern betalingsterminal i stedet for en Shopify-understøttet kortlæser.

5. Sørg for at indsætte kortet eller bruge magnetstriben korrekt.

6. Prøv at indtaste kreditkortoplysningerne manuelt. Hvis dette fungerer, er der et problem med kortlæseren.

7. Hvis den manuelle indtastning ikke fungerer, skal du afbryde Shopify POS-appen og derefter slukke for enheden og kortlæseren. Tænd for enheden igen, åbn Shopify POS, og tænd for kortlæseren. Prøv en anden testordre, når kortlæserens statuslampe viser, at den er tilsluttet.

Flere tips til fejlfinding, inden du sender en rapport til Shopify Support

• Pust aldrig ind i åbningen til chipkort, da spytpartikler kan få chipkontakterne til at ruste.
  • Brug aldrig klæbende elementer, som post-its eller tape, da de kan efterlade rester, som opsamler snavs.
  • Brug en dåse med komprimeret luft til at løsne skidt i åbningen til chipkort.
  • Brug isopropylalkohol og tynde vatpinde til forsigtigt at rense kontakterne i åbningen til chipkort.

Kontakt Shopify Support, hvis din kortlæser stadig ikke virker.

Fjern parringen af kortlæseren til chip og magnetstribe

Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til din kortlæser automatisk, skal du muligvis fjerne parringen mellem din kortlæser og din POS-enhed. Når du har fjernet parringen mellem din kortlæser og din enhed, skal du genoprette forbindelsen til din POS med kortlæseren til chip og magnetstribe.

Trin 1: Fjern parringen i Shopify POS

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.
  2. Tryk på Administrer tilsluttet hardware på siden Hardware.
  3. Tryk på Shopify #### (kortlæserens sidste fire cifre).
  4. Rul ned, og tryk på Glem kortlæser.

Trin 2: Fjern parringen i iOS-indstillingerne

1. Åbn systemindstillingerne for iOS-enheden, og tryk på Bluetooth. Hvis Shopify #### (kortlæserens sidste fire cifre) vises på listen over huskede enheder, skal du trykke på ikonet og vælge Glem denne enhed.
  2. Slå Bluetooth fra i systemindstillingerne på iOS-enheden.
  3. Slå iOS-enheden fra.
  4. Ved hjælp af en papirclips eller et redskab til udtagning af SIM-kort skal du trykke på knappen til fabriksnulstilling i det interne lille hul ved siden af indgangen til opladeren på kortlæseren til chip og magnetstribe.

Trin 3: Tilknyt din kortlæser til chip og magnetstribe igen

1. Tryk på > Indstillinger i Shopify POS.
  2. Tryk på Opsæt hardware.
  3. Tryk på Kortlæser på siden Opsæt hardware.
  4. Tryk på Chip og magnetstribe på siden Vælg din kortlæser.
  5. Tryk på tænd/sluk-knappen på siden af kortlæseren, og slip den igen. Statuslampen begynder at blinke.
  6. Når kortlæseren vises under Tilgængelige kortlæsere, skal du trykke på Tilslut kortlæser ved siden af den.
  7. Tryk på Afslut opsætning.

Når parringen er gennemført, vender du tilbage til skærmen hardware, hvor kortlæseren til chip og magnetstribe vises som tilsluttet.