Chipper 2X BT ‑kortinlukija

Shopify ei enää myy Chipper 2X BT -kortinlukijaa. Jos omistat Chipper 2X BT -kortinlukijan ja kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa, saat edelleen tukea tälle tuotteelle.

Chipper 2X BT ‑kortinlukija on EMV-yhteensopiva laite, jolla voit muodostaa langattoman yhteyden laitteisiisi Bluetoothin avulla. Voit käyttää Chipper 2X BT -kortinlukijaa napautus-, siru- ja pyyhkäisymaksujen hyväksymiseen Shopify POS -sovelluksella.

Shopify-myyntipisteen Chipper 2X BT -kortinlukija

Chipper 2X BT -kortinlukijan vaatimukset

Jotta voit käyttää Chipper 2X BT ‑kortinlukijaa, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• kauppa sijaitsee Yhdysvalloissa
  • Shopify Payments on aktivoitu liikkeesi maksupalveluiden tarjoajaksi ja testitila on poistettu käytöstä
  • fyysiset kauppapaikkasi sijaitsevat Yhdysvalloissa
  • myyntivaluuttasi on USD
  • Shopify POS -sovellus.

Shopify POS -sovellus toimii laitteissa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 7 tai uudempi, jossa on iOS 15 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad mini 4. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iPad Pro -mallit, joissa on iPadOS 15 tai uudempi
Android Puhelin tai tabletti, jossa on virallinen Android-versio 10.0 tai uudempi

Shopif-myyntipistesovellus on saatavilla vain iOS- ja Android-laitteille. Se ei ole saatavilla tietokoneille.

Huomautus: Shopify POS -sovellus ei tue beta-käyttöjärjestelmiä. Turvallisuuden vuoksi Shopify POS -sovellusta ei tueta käyttöjärjestelmissä, joita on muokattu ”jailbreaking”-, ”rooting”- tai vastaavilla tekniikoilla. Kannustamme kaikkia käyttäjiä pitämään käyttöjärjestelmänsä ajan tasalla, jotta voimme varmistaa parhaan mahdollisen tietoturvan.

iOS 14-käyttöoikeus­edellytykset

Jos olet päivittänyt laitteesi iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovelluksia, saatat joutua aktivoimaan verkkosivujen välisen seurannan iOS:n asetuksista. Verkkosivujen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify-ylläpitäjään, pysyvät yhdistettyinä Shopify Inboxiin, Shopify Point of Saleen ja Shopify-sovellukseen.

Voit aktivoida verkkosivujen välisen seurannan näin:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, Shopify POS tai Shopify Inbox.
  3. Aktivoi Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Chipper 2X BT ‑kortinlukijan tukemat maksutyypit

Yhdysvalloissa voit käyttää Chipper 2X BT ‑kortinlukijaa maksujen vastaanottamiseen seuraavilta maksutyypeiltä:

• Visa ja Visa Debit
  • MasterCard ja MasterCard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Diners Club
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Useimmat kansalliset pankkikortit, kuten Interac, Girocard tai eftpos, jotka on yhteisbrändätty Visa- tai Mastercard-korttien kanssa, voivat käsitellä maksuja kotimaansa ulkopuolella Visa- ja Mastercard-korteilla.

Chipper 2X BT ‑kortinlukijan kytkeminen päälle ja pois

Voit kytkeä Chipper 2X BT ‑kortinlukijaan virran painamalla sen virtapainiketta. Kun tilan merkkivalo syttyy, odota, kunnes tilan merkkivalo muuttuu siniseksi. Jos olet jo liittänyt ja yhdistänyt lukijan POS (myyntipiste) -laitteeseesi, lukija muodostaa automaattisesti uudelleen yhteyden laitteeseen.

Chipper 2X BT -kortinlukija siirtyy standby-tilaan, kun se on ollut käyttämättä 30 sekunnin ajan. Lukija pysyy yhteydessä Shopify-myyntipisteeseen standby-tilassa ollessaan ja poistuu automaattisesti standby-tilasta, kun jatkat sen käyttöä. Lukija sammuu automaattisesti, kun se on ollut kymmenen tuntia käyttämättä. Jos haluat kytkeä lukijan pois päältä manuaalisesti, pidä virtapainiketta painettuna, kunnes merkkivalo sammuu. Sinun ei tarvitse sammuttaa lukijaa säästääksesi virtaa.

Chipper 2X BT ‑kortinlukijan lataaminen

Voit ladata Chipper 2X BT ‑kortinlukijan käyttämällä sen mukana toimitettua USB-kaapelia. Lataa lukija kytkemällä USB-liittimen pieni pää kortinlukijaan ja kytke sen jälkeen isompi USB-liitin puhelimen laturiin tai tietokoneeseen.

Chipper 2X BT ‑kortinlukijan täyteen lataaminen kestää 3–4 tuntia. Täyteen ladattuna lukijan akun pitäisi kestää viikon ajan myyntiä.

Kun Chipper 2X BT:n akku on vähissä, merkkivalo muuttuu punaiseksi.

Laiteparin muodostaminen ja Chipper 2X BT ‑kortinlukijan yhdistäminen POS-laitteeseesi

Jos haluat käyttää kortinlukijaa Shopify POS ‑sovelluksen kanssa, sinun on muodostettava pariliitos lukijan ja laitteesi välille Shopify POS ‑sovelluksessa. Kun pariliitos on muodostettu lukijan ja laitteen välille, lukija muodostaa automaattisesti yhteyden laitteeseen, kun sekä lukijassa että laitteessa on virta kytkettynä ja molemmat ovat toistensa kantavuusalueella.

Vaiheet:

1. Kytke kortinlukijan virta päälle painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se.

2. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Määritä laitteisto.

3. Napauta Kortinlukija-valintaa.

4. Napauta Valitse lukija -sivulla Chipper 2X BT.

5. Paina lukijan virtapainiketta ja vapauta se. LED-merkkivalo vilkkuu sinisenä, kun kortinlukija on valmis pariliitosta varten.

6. Kun kortinlukija näkyy Käytettävissä olevat kortinlukijat -kohdassa, napauta kortinlukijan nimen vieressä Yhdistä.

Chipper 2X BT ‑kortinlukijan pariliitoksen purkaminen POS-laitteelta

Voit käyttää Chipper 2X BT ‑kortinlukijaa vain yhdellä laitteella kerrallaan. Jos haluat käyttää kortinlukijaa toisessa laitteessa, sinun täytyy ensi purkaa lukijan ja senhetkisen laitteen välinen pariliitos.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify POS -sovelluksessa Kauppa ja sen jälkeen Asetukset.

2. Napauta Yhdistetyn laitteiston hallinnointi.

3. Napauta laitteeseesi liitetyn kortinlukijan nimeä.

4. Napauta Unohda kortinlukija.

Kosketusmaksu hyväksyminen Chipper 2X BT ‑kortinlukijalla

Voit hyväksyä lähimaksuja Chipper 2X BT ‑kortinlukijan avulla.

Joissakin korttityypeissä lähimaksu voi olla rajoitettu tietyn summan alittavaan ostoon. Jos asiakas halua tehdä ostoksia suuremmilla summilla, asiakas voi asettaa kortin laitteeseen.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS ‑sovelluksen kohtaa Kassavaihe. Jos Chipper 2X BT -kortinlukija on liitetty ja valmis, Shopify-myyntipisteen näytön yläosassa lukee Napauta, syötä kortti tai pyyhkäise.

2. Vie lähimaksukortti tai -laite kortinlukijan päälle ja pidä sitä paikoillaan, kunnes neljä lukijan etuosassa olevaa sinistä merkkivaloa syttyy palamaan. Kun Shopify POS -sovellus näyttää maksun hyväksymisestä kertovan viestin, myyntitapahtuma on valmis.

Sirumaksun hyväksyminen Chipper 2X BT ‑kortinlukijalla

Voit käyttää Chipper 2X BT ‑kortinlukijaa sirukorttimaksujen hyväksymiseen.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksen kohtaa Kassavaihe. Jos Chipper 2X BT ‑kortinlukija on yhdistetty, Shopify-myyntipisteen näytön yläosassa näkyy ohje Käytä lähimaksua tai syötä kortti.

2. Anna asiakkaan syöttää korttinsa laitteeseen. Kortti pitäisi syöttää niin, että siru osoittaa alaspäin lukijan etuosaa kohti.

3. Jos tilin valinta on pakollinen, asiakkaan on valittava, haluaako hän käyttää käyttö- vai säästötiliä. Asiakasta saatetaan myös pyytää valitsemaan kieli, jolla hän haluaa suorittaa tapahtuman.

4. Kun Shopify POS näyttää maksun hyväksymisestä kertovan viestin, tapahtuma on valmis ja asiakas voi poistaa korttinsa.

Magneettijuovamaksun hyväksyminen Chipper 2X BT ‑kortinlukijalla

Voit käyttää Chipper 2X BT ‑kortinlukijaa pyyhkäisykorttimaksujen hyväksymiseen.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -myyntipisteessä maksu kassalla. Jos Chipper 2X BT -sirukortinlukija on yhdistetty, Shopify-myyntipiste näyttää näytön yläosassa ohjeen Napauta, syötä kortti tai pyyhkäise.

2. Anna asiakkaan pyyhkäistä korttinsa. Kortti tulee pyyhkäistä niin, että magneettijuova osoittaa lukijan etupuolelle.

3. Kun Shopify POS -sovellus näyttää maksun hyväksymisestä kertovan viestin, myyntitapahtuma on valmis.

Chipper 2X BT ‑kortinlukijan vianmääritys

Jos kortinlukija ei toimi, voit selvittää syyn seuraavasti:

1. Varmista, että täytät Chipper 2X BT ‑kortinlukijan käyttöä koskevat vaatimukset.

2. Tarkista, että sinulla on Internet-yhteys. Shopify POS -sovellus on yhdistettävä Internetiin Wi-Fi-yhteyden tai laitteen mobiilidatan kautta, jotta se voi käsitellä maksuja. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Internetiin, sinun on käytettävä toista maksutapaa, kun olet offline-tilassa.

3. Palomuurin asetusten tarkistaminen

4. Varmista, että laitteessasi on Bluetooth käytössä ja että Shopify-myyntipisteellä on tarvittavat käyttöoikeudet laitteen Bluetooth-yhteyden käyttöön.

5. Varmista, että laitteesi sijaintipalvelut ovat käytössä ja että Shopify-myyntipisteellä on tarvittavat oikeudet käyttää laitteesi sijaintia.

6. Jotta voit muodostaa yhteyden Chipper 2X BT -kortinlukijaan, Shopify Payments -testitila on oltava poissa käytöstä.

7. Jos lukija vaatii ohjelmistopäivityksen, eikä lukijan akkua ole ladattu vähintään 50 %:iin, lukija ei muodosta yhteyttä Shopify-myyntipisteeseen. Liitä lukijan laturi ja anna akun latautua vähintään 50 %:iin ennen kuin yhdistät lukijan uudelleen Shopify-myyntipisteeseen.

8. Varmista Shopify-myyntipisteen laitteistoasetuksista, että kortinlukija on merkitty yhdistetyksi laitteeksi. Jos kortinlukijaa ei ole yhdistetty, muodosta laitepari kortinlukijan ja laitteesi kanssa.

Jos kortinlukijasi ei toimi sen jälkeen, kun olet suorittanut nämä vianmääritysvaiheet, lähetä raportti Shopify-tukeen napauttamalla -symbolia > Tuki > Ilmoita virheestä. Tuesta otetaan sinuun yhteyttä raporttisi perusteella.

Kortinlukijan päivityksen vianmääritys

Jos Shopify POS päivittää kortinlukijaa ja päivitys jumittuu, noudata seuraavia vianetsintäohjeita.

Vaiheet:

1. Varmista, että lukija on kytketty virtalähteeseen ja että sen akun varaus on vähintään 50 % sen tehosta.

2. Varmista, että käytät Shopify-myyntipisteen uusinta versiota.

3. Sulje ja avaa Shopify-myyntipiste -sovellus uudelleen laitteellasi.

4. Poista kortinlukijan pariliitos Shopify-myyntipiste -sovelluksesta ja muodosta laitepari kortinlukijan ja Shopify-myyntipisteen kanssa uudelleen.

5. Käynnistä kortinlukijan päivitys uudelleen.

Jos kortinlukijasi ei toimi sen jälkeen, kun olet suorittanut nämä vianmääritysvaiheet, lähetä raportti Shopify-tukeen napauttamalla -symbolia > Tuki > Ilmoita virheestä. Tuesta otetaan sinuun yhteyttä raporttisi perusteella.

Maksun hyväksymisen vianmääritys

Jos kortinlukija vaikuttaa toimivan, mutta se ei käsittele maksuja, selvitä ongelman syy seuraavasti:

1. Varmista, että olet syöttänyt kortin oikein.

2. Varmista, että laitteen sijaintipalvelut ovat käytössä ja että Shopify-myyntipisteellä on tarvittavat oikeudet käyttää laitteesi sijaintia.

3. Kokeile kortinlukijan nollaamista. Kun olet paikantanut neulareiän lukijan alaosassa olevan latausportin vieressä, työnnä ohut terävä terävä esine, kuten paperiliittimen pää reikään. Nollaa lukija painamalla viiden sekunnin ajan alaspäin. Odota, että kortinlukijan merkkivalo näyttää, että lukija on yhdistetty, ennen kuin käytät sitä toiseen maksuun.

Muita vianmääritysvihjeitä ennen raportin lähettämistä Shopify-tukeen

• Älä koskaan puhalla siruaukkoon, sillä sylki saattaa syövyttää sirunlukijaa.
  • Älä käytä liimaa, kuten tarramuistilappua tai teippiä, sillä siitä voi jäädä jäänteitä, jotka keräävät likaa.
  • Käytä paineilmaa poistaaksesi siruaukkoon joutuneet roskat.
  • Puhdista siruaukon lukijat isopropanolilla ja ohuilla vanulapuilla.

Jos kortinlukijasi ei toimi sen jälkeen, kun olet suorittanut nämä vianmääritysvaiheet, lähetä raportti Shopify-tukeen napauttamalla -symbolia > Tuki > Ilmoita virheestä. Tuesta otetaan sinuun yhteyttä raporttisi perusteella.