Chipkaartlezer

Alleen beschikbaar bij Shopify

De chipkaartlezer van Shopify is een EMV-compatibele kaartlezer die draadloos verbinding maakt met je iPad- of iPhone-apparaat in Canada, of je iPad-, iPhone- of Android-apparaat in de Verenigde Staten. Je kunt de chipkaartlezer van Shopify gebruiken om contactloze betalingen en chipkaartbetalingen te accepteren met de Shopify POS-app.

chipkaartlezer voor Shopify POS

Vereisten voor kaartlezers

Voor het gebruik van de chipkaartlezer is het volgende vereist:

• een in de Verenigde Staten of Canada gevestigde winkel om op iOS te gebruiken
  • een in de Verenigde Staten gevestigde winkel om op Android te gebruiken
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel.
  • de Shopify POS-app

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5s of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 12.2 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 12.2 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

iOS 14-machtiging vereisten

Als jij je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van derden gebruikt, moet je mogelijk Cross-website-tracking inschakelen in je IOS-instellingen. Met Cross-website tracking kunnen externe Shopify-apps die je in je Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de mobiele app van Shopify.

Voer de volgende stappen uit om Cross-website trackingin te schakelen:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Schakel volgen van cross-website in.

Ondersteunde betaalmethoden in de Verenigde Staten

Je kunt de chipkaartlezer in de Verenigde Staten gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • MasterCard en Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Ondersteunde betaalmethoden in de Canada

Je kunt de chipkaartlezer in Canada gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • MasterCard en Mastercard Debit
  • American Express
  • Interac Debet
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Limieten voor kaartbetalingen in Canada

Voor aankopen met Visa, Mastercard en American Express creditcards bestaat er een limiet van 250 CAD als de kaart direct wordt getikt. Voor kaarten van Apple Pay of Google Pay bestaat er geen limiet.

Voor de meeste aankopen met Interac-betaalpassen, Apple Pay en Google Pay is er een limiet van CAD 250 voor contactloze betalingen. Dit is van toepassing op zowel werkelijke kaarten als Apple Pay- of Google Pay-betalingen.

Tik op betalingslimieten per kaarttype in Canada
Kaarttype Tik op aankooplimiet
Creditcards van Visa, Mastercard of American Express 250
Creditcard van Visa, Mastercard of American Express die is gekoppeld aan Apple Pay of Google Pay Limiet ingesteld door kaartuitgever
Interac-betaalpas (meeste banken) 250
Interac-betaalpas gekoppeld aan Apple Pay of Google Pay 250

Als je aankopen voor grotere bedragen wilt doen, of als je klant hun tik-limiet heeft overschreden, kan je klant de kaart invoegen en hun pincode invoeren. Hoewel er geen betalingslimiet is voor swipe- en pincode-transacties, kan je financiële instelling hun eigen limieten instellen.

Waar kun je de de chipkaartlezer kopen?

De Tik & Chip-lezer is alleen beschikbaar in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten en Canada.

Beveiligingsfuncties

De chipkaartlezer voldoet aan de PCI PTS. Om deze standaarden te handhaven, voeren de kaartlezer en POS-app beide de hele dag veiligheidscontroles uit in winkels in Canada. Deze veiligheidscontroles kunnen niet worden omzeild en kunnen optreden tijdens transacties.

De kaartlezer geeft een gefraudeerde status weer als beveiliging tegen frauduleuze aanpassingen als ermee geknoeid is of als deze is laten vallen. De gefraudeerde status wordt weergegeven als rode LED-lampjes die licht afgeven aan beide kanten van het apparaat. Zodra de kaartlezer in gefraudeerde status is, moet deze worden vervangen en kan hij niet meer worden gebruikt.

Zet de chipkaartlezer aan en uit

Opmerking: Druk op de aan/uit-knop om de chipkaartlezer aan te zetten. De statuslampjes gaan branden. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Als het een uur niet wordt gebruikt, gaat de chipkaartlezer automatisch in de slaapstand. Druk op de aan/uit-knop en houd deze ingedrukt om de kaartlezer weer te activeren. Als je vier seconden of langer op de aan/uit-knop drukt, reset de lezer alle Bluetooth-koppelingen en moet het opnieuw worden ingesteld.

De chipkaartlezer opladen

Je kunt de chipkaartlezer opladen met de meegeleverde USB-kabel. Stop het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer of de standaard om de lezer op te laden en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer.

Het duurt 1-2 uur voordat de chipkaartlezer helemaal is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij een week lang moeten meegaan voor verkopen.

Druk op de aan/uit-knop om het batterijniveau van de lezer op de vier statuslampjes weer te geven:

Statuslampjes op batterijniveau op de chipkaartlezer
● ● ● ● Volledig opgeladen
● ● ● ○ 75% opgeladen
● ● ○ ○ 50% opgeladen
● ○ ○ ○ 25% opgeladen
● ○ ○ ○ (rood) Lage batterijspanning
● ❂ ○ ○ (knipperend) Opladen

De chipkaartlezer aan je POS-apparaat koppelen.

Om de kaartlezer met Shopify POS te gebruiken, moet je de kaartlezer via Shopify POS aan jouw apparaat koppelen. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide zijn ingeschakeld en binnen bereik zijn.

Stappen:

1. Druk kort op de aan/uit-knop om de lezer in te schakelen.

2. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

3. Tik op Kaartlezer.

4. Tik op de pagina Lezer selecteren op Tik en chip.

5. Houd de aan/uit-knop op de kaartlezer 4 seconden ingedrukt en laat het dan los. De 4 LED-indicatielampjes aan de bovenkant knipperen heen en weer om aan te geven dat de lezer klaar is om te koppelen.

1. Wanneer de kaartlezer wordt weergegeven onder Beschikbare kaartlezers, tikt u daarnaast op Verbinden.

De chipkaartlezer van je POS-apparaat ontkoppelen.

Je kunt de chipkaartlezer met slechts één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als je de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op = en vervolgens op Instellingen.

2. Tik op Verbonden hardware beheren.

3. Tik op de naam van je verbonden kaartlezer.

4. Tik op Kaartlezer vergeten.

Een contactloze betaling accepteren met de chipkaartlezer

Je kunt de chipkaartlezer gebruiken om contactloze betalingen te accepteren.

Contactloos betalen kan worden beperkt tot aankopen onder een bepaald bedrag, afhankelijk van het betalingstype of het land waarin je bedrijf is gevestigd. Om aankopen voor grotere bedragen te doen, of als je klant hun tik-limiet heeft overschreden, kan je klant de kaart invoegen en de pincode invoeren.

Klanten met de kaartlezer voeren hun pincode rechtstreeks in op een iPad- of iPhone-apparaat in Canada, of een iPad-, iPhone- of Android-apparaat in de Verenigde Staten. Om ongewenste contact met het scherm te voorkomen, kun je overwegen om een Stylus-pen aan te bieden die je klanten kunnen gebruiken bij de interactie met je POS-apparaat.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Checkout. Als de Tik & Chip-lezer is aangesloten en gereed is, komt de optie Tikken of kaart invoegen beschikbaar.

2. Plaats de contactloze betaalkaart of het -apparaat tegen de voorkant van de kaartlezer en houd deze op zijn plaats totdat de vier blauwe meldingslampjes verschijnen. Wanneer Shopify POS een bericht Betaling ontvangen weergeeft, is de transactie voltooid.

Een chip-betaling met de chipkaartlezer accepteren

Je kunt de chipkaartlezer gebruiken om creditcardbetalingen te accepteren.

Stappen:

1. Vanuit het Shopify POS, tik op Checkout. Als een Tik & Chip-lezer is verbonden, geeft deze de melding Tik de kaart of voeg deze in aan de bovenkant van het scherm.

2. Laat de klant contactloos betalen of zijn kaart in de lezer steken. De chip moet naar boven en naar het Shopify-logo toe wijzen.

3. Als een accountselectie is vereist, moet de klant selecteren of ze hun betaal- of spaarrekening gebruiken. Afhankelijk van de bank die de klant gebruikt, kan het zijn dat ze ook worden gevraagd om te selecteren in welke taal de transactie moet worden voltooid.

4. Laat de klant discreet zijn pincode invoeren op het pincode-invoerscherm. Nadat klanten de inzending van hun pincode hebben voltooid, tikken zij op de groene knop met het vinkje.

5. Wanneer de transactie is gelukt, kiest u of je een bon wilt geven en tikvervolgens op Start new order (Nieuwe bestelling starten). De klant kan zijn kaart nu uit de lezer halen.

Klanten met de kaartlezer voeren hun pincode rechtstreeks in op een iPad- of iPhone-apparaat in Canada, of een iPad-, iPhone- of Android-apparaat in de Verenigde Staten. Om ongewenste contact met het scherm te voorkomen, kun je overwegen om een Stylus-pen aan te bieden die je klanten kunnen gebruiken bij de interactie met je POS-apparaat.

Terugbetalen of uitwisselen met de Tik- en chip-lezer

Terugbetalingen zijn beschikbaar voor Interac-debietbetalingen. Om fraude te voorkomen, moet de terugbetaling persoonlijk met de betaalpas worden gedaan. Als de klant een Interac-kaart heeft gebruikt die is gekoppeld aan een digitale wallet, zoals Apple Pay of Google Pay, moet het gebruikte origineel aanwezig zijn. Je kunt een aankoop niet terugbetalen aan een andere betaling dan wat oorspronkelijk werd gebruikt, en je kunt de aankoop ook niet contant terugbetalen. Terugbetalingen kunnen niet worden voltooid via het Shopify-beheercentrum.

Exchanges kunnen alleen worden gemaakt door merchants die Shopify POS Pro gebruiken.

Problemen met de chipkaartlezer oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, onderzoek dan het probleem aan de hand van de volgende stappen:

1. Controleer of je voldoet aan de vereisten voor het gebruik van de chipkaartlezer.

2. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met het internet kunt maken, dan moet je een andere betaalwijze gebruiken terwijl je offline bent.

3. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat en of de kaartlezer als verbonden wordt weergegeven in de hardware-instellingen van Shopify POS. Als de kaartlezer niet als verbonden wordt weergegeven, probeer dan de kaartlezer te koppelen aan je apparaat.

4. Als je ook een Tap, Chip en Swipe-lezer gebruikt (alleen beschikbaar in de VS), tik je op het connectiviteitsmenu in de rechterbenedenhoek en controleer je of je apparaat ook is gekoppeld aan de Tap, Chip and Swipe-kaartlezer.

Wanneer beide kaartlezers aan je apparaat zijn gekoppeld, geeft Shopify POS prioriteit aan de Tap-, Chip- en Swipe-kaartlezer omdat deze de meeste functies heeft. Als je in plaats daarvan de Tap- en Chip-lezer wilt gebruiken, schakel dan de Tap-, Chip- en Swipe-kaartlezer uit.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, stuur dan via uw Shopify POS-app een rapport naar Shopify-ondersteuning door te tikken op > Ondersteuning > Een rapport verzenden. Shopify-ondersteuning neemt contact met je op nadat de melding is ingediend.

Problemen met de update van de kaartlezer oplossen

Als je de kaartlezer via je POS-app bijwerkt en de update bevriest, moet je de kaartlezer met een ander apparaat koppelen en het opnieuw proberen.

Stappen:

1. Ontkoppel de kaartlezer van je huidige iOS-apparaat.
  2. Koppel de kaartlezer met een secundair iOS-apparaat waarop de Shopify POS-app is geïnstalleerd.
  3. Voltooi de update van de kaartlezer.
  4. Ontkoppel de kaartlezer van het secundaire iOS-apparaat.
  5. Koppel de kaartlezer met je primaire iOS-apparaat om transacties te verwerken.

Problemen met betalingsacceptatie oplossen

Als je kaartlezer lijkt te werken, maar geen betalingen verwerkt, onderzoek dan het probleem aan de hand van de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat je de kaart correct plaatst. Als je je in Canada bevind, kun je geen betaalpas plaatsen om een betaling te verwerken. Tik in plaats daarvan met de kaart.

2. Als je je in Canada bevindt en de kaartlezer weigert een Interac-contactloze betaling, controleer dan of het bedrag lager is dan $100 CAD voor een kaartbetaling of $200 CAD voor een Apple Pay- of Google Pay-wallet-account.

1. Sluit de Shopify POS-app dan gedwongen af en zet het apparaat uit. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS en zorg dat de kaartlezer weer gekoppeld is. Probeer een nieuwe testbestelling wanneer het statuslampje van de kaartlezer aangeeft dat de lezer is verbonden.

2. Probeer een pinhole-reset van je kaartlezer. Het gaatje bevindt zich bovenaan de lezer, naast de aan/uit-knop. Steek een dun puntig voorwerp, zoals het uiteinde van een paperclip, in het gaatje en druk het vijf seconden in om de kaartlezer te resetten.

3. Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, stuur dan een rapport naar Shopify-ondersteuning door te tikken op > Ondersteuning > Een rapport verzenden. Shopify-ondersteuning neemt contact met je op nadat de melding is ingediend.

Shopify-standaard voor de chipkaartlezer

Shopify-standaard voor de tik en chip

De standaard voor de chipkaartlezer biedt de volgende voordelen:

• houdt de lezer ingeschakeld

• plaatst de lezer hoger

• zet de lezer vast op een toonbank

De standaard is verkrijgbaar bij de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten en Canada.

Bevestig de chipkaartlezer

Je moet de chipkaartlezer van Shopify inschakelen en koppelen voordat je deze in de standaard plaatst.

1. Optioneel: monteer de standaard op een toonbank met behulp van de M5 (0,8 mm) bout en moer. Je moet een gat door de toonbank boren. Vervolgens schroef je de bout door de onderkant van de toonbank en in de onderkant van de standaard.

2. Verwijder het bovendeel van de standaard.

3. Schuif de chipkaartlezer in de standaard. Zorg ervoor dat de USB-C-connector van de standaard verbinding maakt met de kaartlezer.

4. Plaats het bovendeel terug op de behuizing.

5. Sluit de voedingskabel aan op de standaard en vervolgens op een voedingsbron met een USB-A-connector zoals de Shopify Retail-standaard.

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Het hoesje is ontworpen om de chipkaartlezer van Shopify aan de achterkant van je iPhone te bevestigen. Dit geeft je de mobiliteit en het gemak om betalingen te ontvangen zonder te worden beperkt tot een checkout. Het biedt ook bescherming voor je iPhone en kaartlezer.

De hoes is compatibel met de iPhone X-en iPhone XS-modellen. Je vindt deze in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten en Canada.

Het hoesje voor de iPhone en chipkaartlezer van Shopify plaatsen

We raden je aan eerst de iPhone in het hoesje te plaatsen voordat je de chipkaartlezer van Shopify plaatst.

Je moet chipkaartlezer van Shopify aanzetten en koppelen voordat je deze in het hoesje plaatst.

Stappen:

1. Zet de kaartlezer aan en koppel de kaartlezer vervolgens met je telefoon.

2. Plaats de iPhone in het hoesje.

3. Plaats de chipkaartlezer van Shopify in het hoesje.

Haal de chipkaartlezer van Shopify uit het hoesje voordat je de iPhone eruit haalt.