Tik- en chip-lezer

Alleen beschikbaar bij Shopify

Tik- en chip-kaartlezer voor Shopify POS

De tik- en chip-kaartlezer van Shopify is een EMV-compatibele contactloze kaartlezer die draadloos verbinding maakt met uw iPad, iPhone of Android-apparaat. U kunt de tik- en chip-kaartlezer van Shopify gebruiken om contactloze betalingen en chipkaartbetalingen te accepteren met de Shopify POS-app.

Vereisten voor kaartlezers en ondersteunde betaalwijzen

Voor het gebruik van de tik- en chip-kaartlezer is het volgende vereist:

• Uw winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van uw winkel.
  • een compatibel iPad-, iPhone- of Android-apparaat dat Bluetooth 4.2 of hoger ondersteunt:

• iPhone -iPhone 6 of hoger
    • iPad - iPad Air 2 of hoger
    • iPad mini -iPad Mini 4
    • iOS - iOS-apparaat met iOS 10 of hoger
    • Android - Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger
  • U heeft een compatibele versie van Shopify POS:

• iOS - Shopify POS 5.12.0 of hoger
    • Android - Shopify POS 3.4.0 of hoger

U kunt de tik- en chip-kaartlezer gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • Mastercard en Debit Mastercard
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Google Pay

Waar kunt u de de tik- en chip-kaartlezer kopen?

De tik- en chip-kaartlezer is alleen in de Verenigde Staten in de de Shopify Hardwarewinkel te koop.

Zet de tik- en chip-kaartlezer aan en uit

Opmerking: de tik- en chip-kaartlezer aan te zetten, drukt u op de aan/uit-knop. De statuslampjes gaan branden. Als u de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met uw POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Onderdelen van de Tik- en chip-kaartlezer

Als het een uur niet wordt gebruikt, gaat de tik- en chip-kaartlezer automatisch in de slaapstand. Druk op de aan/uit-knop en houd deze ingedrukt om de kaartlezer weer te activeren. Als u vier seconden of langer op de aan/uit-knop drukt, reset de lezer alle Bluetooth-koppelingen en moet het opnieuw worden ingesteld.

De Tik- en chip-lezer opladen

U kunt de tik- en chip-kaartlezer opladen met de meegeleverde USB-kabel. Om de lezer op te laden, stopt u het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer of de standaard en sluit u het het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer.

Het duurt 1-2 uur voordat de tik- en chip-kaartlezer helemaal is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij een week lang moeten meegaan voor verkopen.

Druk op de aan/uit-knop om het batterijniveau van de lezer op de vier statuslampjes weer te geven.

De batterijstatus lampen lezen
● ● ● ● Volledig opgeladen
● ● ● ○ 75% opgeladen
● ● ○ ○ 50% opgeladen
● ○ ○ ○ 25% opgeladen
● ○ ○ ○ (rood) Lage batterijspanning
● ❂ ○ ○ (knipperend) Opladen

De tik- en chip-kaartlezer aan uw POS-apparaat koppelen.

Koppel en verbind de lezer met uw POS-apparaat als u de kaartlezer met Shopify POS wilt gebruiken. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide aanstaan en binnen het bereik zijn.

Stappen:

De tik- en chip-kaartlezer van uw POS-apparaat ontkoppelen.

U kunt de tik- en chip-kaartlezer met slechts één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als u de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen:

Betalingen met de tik- en chip-kaartlezer accepteren

Problemen met de Tik- en chip-lezer oplossen

Als uw kaartlezer niet werkt, kunt u proberen het probleem op te lossen door de volgende stappen te doorlopen met een testopdracht:

1. Controleer of u voldoet aan de vereisten voor het gebruik van de tik- en chip-kaartlezer.

2. Controleer of u verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van uw apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als u geen verbinding met internet kunt maken, kunt u geen kaartbetalingen verwerken met de tik- en chip-kaartlezer.

Als u creditcardbetalingen wilt verwerken maar geen internetverbinding hebt, moet u een externe betaalterminal gebruiken.

3. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op uw apparaat en of de kaartlezer als verbonden wordt weergegeven in de hardware-instellingen van Shopify POS. Als de kaartlezer niet als verbonden wordt weergegeven, probeer dan de kaartlezer te koppelen aan uw apparaat.

4. Zorg er bij het koppelen van de kaartlezer met uw apparaat voor dat u de aan/uit-knop niet langer dan 4 seconden ingedrukt houdt. Als u de aan/uit-knop ingedrukt blijft houden nadat de lampjes heen en weer knipperen, kan een van de volgende dingen gebeuren:

- Als de kaartlezer niet is gekoppeld, wordt de lezer uitgeschakeld. - Als de kaartlezer al is gekoppeld, wordt de lezer losgekoppeld van het huidige apparaat.

1. Zorg ervoor dat u op het betaalscherm op Credit tikt. De betaaloptie Externe terminal is alleen bedoeld voor als u een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een door Shopify ondersteunde kaartlezer.

2. Alleen voor iOS: Ga naar de sectie Hardware van de Shopify POS-instellingen en controleer of uw apparaat ook is gekoppeld aan de Tap, Chip, and Swipe-kaartlezer.

Wanneer beide kaartlezers aan uw apparaat zijn gekoppeld, probeert Shopify POS de Tap, Chip, and Swipe-kaartlezer te gebruiken omdat deze de meeste functies heeft. Als u wilt verzekeren dat één bepaalde kaartlezer wordt gebruikt, ontkoppelt u de lezer die door Shopify POS moet worden genegeerd.

1. Zorg ervoor dat u de kaart correct plaatst.

2. Probeer de kaartinformatie handmatig in te voeren. Als dit werkt, is er een probleem met de kaartlezer.

3. Als de handmatige invoer niet werkt, sluit de Shopify POS-app dan gedwongen af en zet het apparaat. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS en controleer of de kaartlezer weer gekoppeld is. Wanneer het statuslampje van de kaartlezer aangeeft dat de lezer is verbonden, probeert u nog een testbestelling.

Als u kaartlezer nog steeds niet werkt, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning.

Shopify Dock voor tik en chip

Shopify Dock voor de tik en chip

De dock voor de tik- en chip-kaartlezer van Shopify doet het volgende:

• levert stroom aan de lezer zodat deze altijd aan staat en opgeladen is

• plaatst de lezer hoger

• zet de lezer vast op een toonbank

De dock is verkrijgbaar bij de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten.

De tik- en chip-kaartlezer van Shopify in de dock bevestigen

1. Optioneel: monteer de dock op een toonbank met behulp van de M5 (0,8 mm) bout en moer. U moet een gat door de toonbank boren. Vervolgens schroeft u de bout door de onderkant van de toonbank en in de onderkant van de dock.

2. Verwijder het bovendeel van de dock.

3. Schuif de tik- en chip-kaartlezer van Shopify in de dock. Zorg ervoor dat de USB-C-connector van het dock verbinding maakt met de kaartlezer.

4. Plaats het bovendeel terug op de behuizing.

5. Sluit de voedingskabel aan op de dock en vervolgens op een voedingsbron met een USB-A-connector zoals de Shopify Retail-standaard.

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Het hoesje is ontworpen om de Tik- en chip-lezer van Shopify aan de achterkant van uw iPhone te bevestigen. Dit geeft u de mobiliteit en het gemak om betalingen te ontvangen zonder te worden beperkt tot een kassa. Het biedt ook bescherming voor uw iPhone en kaartlezer.

Het hoesje is compatibel met de iPhone X- en iPhone XS-modellen. Het is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store.

Het hoesje voor de iPhone en tik- en chip-lezer van Shopify plaatsen

We raden u aan eerst de iPhone in het hoesje te plaatsen voordat u de Tik- en chip-lezer van Shopify plaatst.

U moet Tik- en chip-lezer van Shopify aanzetten en koppelen voordat u deze in het hoesje plaatst.

Stappen:

1. Zet de kaartlezer aan en koppel de kaartlezer vervolgens met uw telefoon.

2. Plaats de iPhone in het hoesje.

3. Plaats de Tik- en chip-lezer van Shopify in het hoesje.

Haal de Tik- en chip-lezer van Shopify uit het hoesje voordat u de iPhone eruit haalt.