Streepjescodeprinters

Als u streepjescodes wilt afdrukken voor gebruik in uw winkel, hebt u een streepjescodeprinter en bijbehorende software nodig. De enige streepjescodeprinters die Shopify ondersteunt, zijn de Dymo LabelWriter 450 en de Dymo LabelWriter Wireless Printer.

Je kunt streepjescodes afdrukken met de gratis Retail Barcode Labels-app of met behulp van de Dymo Label-software.

In deze sectie

* De Dymo Label-software gebruiken * Retail Barcode Labels-app

Ondersteunde streepjescodelabels

Als u streepjescodelabels wilt afdrukken met een van de ondersteunde printers, moet u labels van het merk Dymo in een van de volgende formaten gebruiken:

• Klein (1 x 1 inch), maximaal 6-8 cijfers
  • Gemiddeld (1 x 2 1/8 inch), maximaal 22 cijfers
  • Groot (1 1/8 x 2 1/8 inch), maximaal 40 cijfers
  • Butterfly/Barbell (3/8 x 3/4 inch), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)

Mogelijk moet u minder tekens gebruiken als u letters of symbolen gebruikt, omdat sommige meer ruimte in beslag nemen dan cijfers.

Streepjescodes voor uw producten maken

Je kunt op de volgende manieren streepjescodes voor uw producten maken:

Streepjescodes maken voor specifieke producten

U kunt op de volgende manieren een streepjescode voor een specifiek product maken:

Streepjescodes afdrukken

Je kunt zelf bepalen hoe u labels met streepjescodes wilt afdrukken:

Problemen met de streepjescodeprinter oplossen

Als er problemen zijn met het afdrukken van labels met streepjescodes, probeert je deze stappen:

1. Gebruikt u de Dymo LabelWriter 450 of de Dymo LabelWriter Wireless Printer? Dit zijn de enige streepjescodelabelprinters die Shopify ondersteunt.
  2. Is de printer goed aangesloten? Zorg ervoor dat deze is aangesloten op zowel een stopcontact als de JeSB-poort van de computer waarvandaan u afdrukt.
  3. Hebt u verbinding met internet? Je kunt alleen labels voor uw producten afdrukken als uw computer verbinding kan maken met Shopify.
  4. Gebruikt u ondersteunde streepjescodelabels? Je labels worden alleen correct afgedrukt als u ondersteunde streepjescodelabels gebruikt en u het juiste labelformaat selecteert in je streepjescodesjabloon.
  5. Hebben alle producten en varianten waarvoor u labels afdrukt een streepjescode? Als er producten bij zitten zonder streepjescode, maak dan een streepjescode voordat u de labels gaat afdrukken.
  6. Is de printer gepauzeerd? Controleer de status van uw labelprinter en zorg ervoor dat deze niet is gepauzeerd en dat er geen afdruktaken in de wachtrij staan.
  7. Drukt de printer lege labels af? Mogelijk moet je je printer schoonmaken. Instructies voor het schoonmaken van je printer kunt je vinden in de gebruikershandleiding van de fabrikant.