Barcodeprinters

Labels met barcodes kunnen worden gebruikt om de checkout en de voorraadbeheer in je winkel te vereenvoudigen. Je kunt een ondersteunde labelprinter gebruiken om labels met barcodes voor je producten af te drukken. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten, en je dient de juiste software te installeren.

Ondersteunde Dymo-en Zebra-printers

Om labels met barcodes voor je Shopify-producten af te drukken, moet je een ondersteunde printer en bijbehorende software gebruiken. Shopify ondersteunt de volgende labelprinters voor barcodes:

Beschikbaarheid barcodeprintermodellen per land.
Barcodeprinter Modelnummer Beschikbaarheid
DYMO LabelWriter® Wireless Labelprinter 2002150 Verenigde Staten en Canada
DYMO LabelWriter® 450 Labelprinter 1750110 Verenigde Staten en Canada
DYMO LabelWriter® 450 Labelprinter 1752264 Verenigd Koninkrijk en Ierland
Zebra labelprinter (draadloos) ZD420 Verenigde Staten en Canada
Zebra labelprinter (USB) ZD220 Canada
Zebra Soho ZSB-DP14 Verenigde Staten

De labelprinter maakt draadloos of met een kabel verbinding met een desktopcomputer, afhankelijk van het model. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten waarop de vereiste software is geïnstalleerd, zelfs voordat je vanaf je mobiele apparaat gaat printen.

Je printer aansluiten op een desktopcomputer

Volg de handleiding van de fabrikant om je printer aan te sluiten.

Softwarevereisten voor het afdrukken van labels

Om labels met barcodes af te drukken, moet je een van de volgende onderdelen installeren:

• De Retail Barcode Labels-app — Ontwerp en print eenvoudige labels met barcodes vanuit Shopify.
  • Dymo Label-software — Ontwerp en print uitgebreide labels met barcodes. Print de labels vanaf een desktop of mobiel apparaat.

Ondersteunde barcodes-afmetingen voor Dymo-printers

Als je barcodelabels wilt afdrukken met een van de ondersteunde Dymo-printers, moet je Dymo-merklabels in een van de volgende formaten gebruiken:

• Klein (1 x 1 inch), maximaal 6-8 cijfers
  • Gemiddeld (1 x 2 1/8 inch), maximaal 22 cijfers
  • Groot (1 1/8 x 2 1/8 inch), maximaal 40 cijfers
  • Butterfly/Barbell (3/8 x 3/4 inch), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)

Mogelijk moet je minder tekens gebruiken als je letters of symbolen gebruikt, omdat sommige meer ruimte in beslag nemen dan cijfers.

Ondersteunde barcodes-afmetingen voor Zebra-printers

Als je barcodelabels wilt afdrukken met de ZD220 of de ZD420 Zebra printer, moet je labels van het merk Dymo in een van de volgende formaten gebruiken:

• Zebra-10010037 (1,188 "x 0,844")
  • Zebra - 10010038 (1.25" x 1")
  • Zebra-10010039 (2 "x 1")
  • Zebra-10015340 (2,25 "x 0,75")
  • Zebra - 10010043 (3" x 1")
  • Zebra - 10010044 (3" x 2")

Om barcodelabels af te drukken met de Zebra Soho (ZSB Printer), moet je de merklabels van Zebra in een van de volgende maten gebruiken:

• Zebra Barcodes ZSB-LC6 (2,25 inch x 1 inch) - 57 mm x 25 mm
  • Zebra Multipurpose ZSB- LC7 (1,25 inch x 1,25 inch) - 32 mm x 32 mm
  • Zebra Jewelry ZSB- LC8 (2,25 inch x 0,5 inch) - 57 mm x 13 mm

Barcodes aan je Shopify-producten toevoegen

Je kunt op deze manieren barcodes aan je producten in Shopify toevoegen:

Problemen met barcodeprinter oplossen

Probeert deze stappen als er problemen zijn met het afdrukken van labels met barcodes:

1. Gebruik je de Dymo LabelWriter 450 of de Dymo LabelWriter Wireless Printer, of de Zebra ZD220 of Zebra ZD420? Dit zijn de enige barcode-labelprinters die Shopify ondersteunt.
  2. Is de printer goed aangesloten? Zorg ervoor dat deze is aangesloten op zowel een stopcontact als de USB-poort van de computer waarvandaan je afdrukt.
  3. Heb je verbinding met internet? Je kunt alleen labels voor je producten afdrukken als je computer verbinding kan maken met Shopify.
  4. Gebruik je ondersteunde barcodelabels? Je labels worden alleen correct afgedrukt als je ondersteunde barcodelabels gebruikt en je het juiste labelformaat selecteert in je barcodetemplate.
  5. Hebben alle producten en varianten waarvoor je labels afdrukt een barcode? Als er producten bij zitten zonder barcodenummer in Shopify, voeg dan de barcodes toe voordat je de labels gaat afdrukken.
  6. Is de printer gepauzeerd? Controleer de status van je labelprinter en zorg ervoor dat deze niet is gepauzeerd en dat er geen afdruktaken in de wachtrij staan.
  7. Drukt de printer lege labels af? Mogelijk moet je je printer schoonmaken. Instructies voor het schoonmaken van je printer kun je vinden in de [gebruikershandleiding van de fabrikant (Dymo of Zebra).
  8. Voor de Dymo LabelWriter Wireless Printer: zie je knipperende lampjes aan de zijkant van de printer? Als dat het geval is, gebruik dan de handleiding voor probleemoplossing van de fabrikant om te zien wat er aan de hand is.