Barcodeprinters

Labels met barcodes kunnen worden gebruikt om de checkout en de voorraadbeheer in je winkel te vereenvoudigen. Je kunt een ondersteunde labelprinter gebruiken om labels met barcodes voor je producten af te drukken. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten, en je dient de juiste software te installeren.

Ondersteunde barcodelabelprinters

Om labels met barcodes voor je Shopify-producten af te drukken, moet je een ondersteunde printer en bijbehorende software gebruiken. Shopify ondersteunt de volgende labelprinters voor barcodes:

Beschikbaarheid barcodeprintermodellen per land.
Barcodeprinter Modelnummer Beschikbaarheid
DYMO LabelWriter® Wireless Labelprinter 2002150 Canada, Verenigde Staten
DYMO LabelWriter® 450 Labelprinter Geen Singapore, externe retailers
DYMO LabelWriter® 450 Labelprinter Geen Canada, Singapore, Verenigde Staten
DYMO LabelWriter® 5XL-labelprinter Geen Canada, Verenigde Staten
Zebra labelprinter (USB) ZD220 Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Zebra labelprinter (draadloos) ZD420 en ZD421 Canada, Verenigde Staten
Zebra 2" ZSB-labelprinter ZSB-DP12 Verenigde Staten
Zebra 4" ZSB-labelprinter ZSB-DP14N Verenigde Staten
Zebra labelprinter (USB + Bluetooth) ZD4A042-D0EM00EZ België, Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk
QL-labelprinter van Brother - wifi QL-1110NWB Australië, Verenigde Staten
Bixolon labelprinter (USB) XD5-40dK/BEG Ierland, Verenigd Koninkrijk

De labelprinter maakt draadloos of met een kabel verbinding met een desktopcomputer, afhankelijk van het model. De printer moet op een desktopcomputer zijn aangesloten waarop de vereiste software is geïnstalleerd, zelfs voordat je vanaf je mobiele apparaat gaat printen.

Softwarevereisten voor het afdrukken van labels

Om labels met barcodes af te drukken, moet je een van de volgende zaken instellen voordat je je printer op een desktopcomputer aansluit:

• De Retail Barcode Labels-app — Ontwerp en print eenvoudige labels met barcodes vanuit Shopify.
  • Dymo Label-software — Ontwerp en print uitgebreide labels met barcodes. Print de labels vanaf een desktop of mobiel apparaat.

Je printer aansluiten op een desktopcomputer

Volg de handleiding van de fabrikant om je printer aan te sluiten.

Ondersteunde barcodes-afmetingen voor Dymo-printers

Als je barcodelabels wilt afdrukken met een van de ondersteunde Dymo-printers, moet je Dymo-merklabels in een van de volgende formaten gebruiken:

• Klein (1 x 1 inch), maximaal 6-8 cijfers
  • Gemiddeld (1 x 2 1/8 inch), maximaal 22 cijfers
  • Groot (1 1/8 x 2 1/8 inch), maximaal 40 cijfers
  • Butterfly/Barbell (3/8 x 3/4 inch), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)

Mogelijk moet je minder tekens gebruiken als je letters of symbolen gebruikt, omdat sommige meer ruimte in beslag nemen dan cijfers.

Ondersteunde barcodes-afmetingen voor Zebra-printers

Als je labels wilt afdrukken met de ZD220- of de ZD420-printer van Zebra, dan kun je labels van het merk Zebra in een van de volgende maten gebruiken:

• Barcode - 10010037 (1,2" x 0,85")
  • Barcode - 10010038 (1,25" x 1")
  • Barcode - 10010039 (2" x 1")
  • Barcode - 10015340 (2,25" x 0,75")
  • Barcode - 10010043 (3" x 1")
  • Barcode - 10010044 (3" x 2")
  • Verzending - (4" x 6")

Gebruik labels van het merk Zebra in een van de volgende maten om labels te printen met de Zebra-printers van de ZSB-serie:

• Zebra Barcodes ZSB-LC6 (2,25 inch x 1 inch) - 57 mm x 25 mm
  • Zebra Multipurpose ZSB- LC7 (1,25 inch x 1,25 inch) - 32 mm x 32 mm
  • Zebra Jewelry ZSB- LC8 (2,25 inch x 0,5 inch) - 57 mm x 13 mm
  • Zebra XL Shipping ZSB-LC1 (4" x 6") - 102 mm x 152 mm

Barcodes aan je Shopify-producten toevoegen

Je kunt op deze manieren barcodes aan je producten in Shopify toevoegen:

Probleemoplossing voor barcodeprinters

Probeert deze stappen als er problemen zijn met het afdrukken van labels met barcodes:

1. Gebruik je een ondersteunde printer? Dit zijn de enige barcodelabelprinters die Shopify ondersteunt.
  2. Is de printer goed aangesloten? Zorg ervoor dat deze is aangesloten op zowel een stopcontact als de USB-poort van de computer waarvandaan je afdrukt.
  3. Heb je verbinding met internet? Je kunt alleen labels voor je producten afdrukken als je computer verbinding kan maken met Shopify.
  4. Gebruik je ondersteunde barcodelabels? Je labels worden alleen correct afgedrukt als je ondersteunde barcodelabels gebruikt en je het juiste labelformaat selecteert in je barcodetemplate.
  5. Hebben alle producten en varianten waarvoor je labels afdrukt een barcode? Als er producten bij zitten zonder barcodenummer in Shopify, voeg dan de barcodes toe voordat je de labels gaat afdrukken.
  6. Is de printer gepauzeerd? Controleer de status van je labelprinter en zorg ervoor dat deze niet is gepauzeerd en dat er geen afdruktaken in de wachtrij staan.
  7. Drukt de printer lege labels af? Mogelijk moet je je printer schoonmaken. Instructies voor het schoonmaken van je printer kun je vinden in de [gebruikershandleiding van de fabrikant (Dymo of Zebra).
  8. Voor de Dymo LabelWriter Wireless Printer: zie je knipperende lampjes aan de zijkant van de printer? Als dat het geval is, gebruik dan de handleiding voor probleemoplossing van de fabrikant om te zien wat er aan de hand is.