Retail Barcode Labels-app

Je kunt de Retail Barcode Labels-app gebruiken om labels met barcodes vanuit Shopify te ontwerpen en af te drukken. Je hebt ook een ondersteunde labelprinter nodig die op je desktopcomputer is aangesloten.

Met de Retail Barcode Labels-app kun je labels afdrukken vanuit het Shopify-beheercentrum op een desktopcomputer en in de Shopify-app. Labels afdrukken wordt momenteel echter niet ondersteund door Shopify POS.

Ondersteunde labelformaten

De Retail Barcode Labels-app ondersteunt de volgende labelafmetingen:

• Dymo - 30252 Groot (1 1/8" x 3 1/2"), maximaal 39 cijfers
  • Dymo - 30336 Klein (1" x 2 1/8"), maximaal 22 cijfers
  • Dymo - 30332 Vierkant (1" x 1"), maximaal 6-8 cijfers
  • Dymo - 30299 Prijskaartje (3/8" x 3/4"), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)
  • Avery Standaard - 5160 (2,63" x 1")
  • Avery Standaard - 5167 (1.75" x 0.5")
  • Zebra-10010037 (1,188 "x 0,844")
  • Zebra - 10010038 (1.25" x 1")
  • Zebra-10010039 (2 "x 1")
  • Zebra-10015340 (2,25 "x 0,75")
  • Zebra - 10010043 (3" x 1")
  • Zebra - 10010044 (3" x 2")
  • Zebra - ZSB-LC6 (2.25" x 1")
  • Zebra - ZSB-LC7 (1.25" x 1.25")
  • Zebra - ZSB-LC8 (2.25" x 0.5")

De Retail Barcode Labels-app in Shopify installeren

Je kunt de Retail Barcode Labels-app in een paar stappen instellen:

1. Installeer de Retail Barcode Labels-app vanuit de Shopify App Store.
  2. Maak een template voor de barcodelabel aan in Shopify.
  3. Maak barcodes voor je producten aan.

Een template voor een barcodelabel maken

Barcodetemplates definiëren de productinformatie die je barcodelabels bevatten. Kleinere templateformaten hebben minder aanpassingsopties vanwege de beperkte ruimte op het label.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Retail Barcode Labels.

3. Klik op Template maken. Als je nog geen templates hebt gemaakt, klik op Aan de slag en selecteer een van de volgende opties in het dialoogvenster Aan de slag:

• Overslaan: Sla het maken van barcodes over en ga direct naar de weergave voor het maken van templates.
    • Barcodes maken: Maak barcodes voor je producten.
  4. Voer een templatetitel in.

5. Selecteer een labeltype in het gedeelte Popular label types (Populaire labeltypen) of selecteer Other label types (Andere labeltypen) en kies een papiermerk en -code.

6. Selecteer in de sectie Label attributes (Labelattributen) de gegevens die je in het label wilt opnemen. Klik op en versleep de puntjes naast een item om de volgorde van artikelen op het label te wijzigen.

7. Klik op Template maken.

Barcodes voor al je producten maken

Je kunt de Retail Barcode Labels-app gebruiken om het maken van unieke barcodes voor al je producten te automatiseren. De app genereert barcodes van 8 tekens Je kunt een barcode bewerken vanaf de pagina met product- of variantgegevens, of via een bulkactie.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Retail Barcode Labels.

3. Klik op Create barcodes (Barcodes maken) en selecteer vervolgens Create barcodes for all products (Barcodes maken voor alle producten).

4. Kies in het dialoogvenster Create barcodes for products (Barcodes maken voor producten) een van de volgende opties:

• Maak alleen barcodes voor producten of varianten die nog geen barcodes hebben: dit genereert barcodes voor al je producten die nog geen barcodes hebben.
    • Vervang bestaande barcodes door nieuwe. Maak een nieuwe barcode als een product of variant nog geen barcode heeft: hiermee maak je een nieuwe barcode voor alle producten in je assortiment. Je kunt deze actie niet ongedaan maken.
  5. Klik op Create barcodes (Barcodes maken).

Barcodes voor een specifiek product maken

Je kunt de Retail Barcode Labels-app gebruiken om unieke barcodes voor specifieke producten te maken. De app genereert barcodes van 8 tekens Je kunt een barcode bewerken vanaf de pagina met product- of variantgegevens, of via een bulkactie.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Retail Barcode Labels.

3. Klik op Create barcodes (Barcodes maken) en selecteer vervolgens Create barcodes for specific products (Barcodes maken voor specifieke producten).

4. Selecteer in het dialoogvenster Producten toevoegen, de producten waarvoor je barcodes wilt maken en klik vervolgens op Toevoegen.

5. Kies in het dialoogvenster Create barcodes for products (Barcodes maken voor producten) een van de volgende opties:

• Maak alleen barcodes voor producten of varianten die nog geen barcodes hebben: dit genereert barcodes voor al je producten die nog geen barcodes hebben.
    • Vervang bestaande barcodes door nieuwe. Maak een nieuwe barcode als een product of variant nog geen barcode heeft: hiermee wordt een nieuwe barcode gemaakt voor alle producten in je assortiment. Je kunt deze actie niet ongedaan maken.
  6. Klik op Create barcodes (Barcodes maken).

Barcodelabels afdrukken via de weergave met de productlijst

Stappen:

1. Ga vanaf je Shopify-beheercentrum naar Producten.

2. Selecteer de producten waarvoor je een barcodelabel wilt maken.

3. Klik op ... en selecteer vervolgens de optie Print barcode labels (Barcodelabels afdrukken) in de sectie APPS.

4. Selecteer een labeltemplate.

5. Klik in het gedeelte Producten op de productnaam en voer het aantal labels in dat je voor elke variant wilt afdrukken.

6. Optioneel: Klik op Voorbeeld van labels om een voorbeeld van elk productlabel te bekijken.

7. Controleer de printerinstellingen in het gedeelte Afdruktaak.

8. Klik op de knop Labels afdrukken.

9. Optioneel: Als je een PDF-versie van de labels wilt opslaan, stel Bestemming in op Opslaan als PDF.

10. Werk je printerinstellingen bij volgens de aanbevolen instellingen en klik op Afdrukken.

Barcodelabels afdrukken via de Retail Barcode Labels-app

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op Retail Barcode Labels > Labels afdrukken.

3. Selecteer de producten waarvoor je een barcodelabel wilt afdrukken en klik vervolgens op Add (Toevoegen).

4. Optioneel: Klik op Voorbeeld van labels om een voorbeeld van elk productlabel te bekijken.

5. Controleer de printerinstellingen in het gedeelte Afdruktaak.

6. Klik op de knop Labels afdrukken.

7. Optioneel: Als je een PDF-versie van de labels wilt opslaan, stel Bestemming in op Opslaan als PDF.

8. Werk je printerinstellingen bij volgens de aanbevolen instellingen en klik op Afdrukken.

Aanbevolen afdrukinstellingen voor barcodelabels

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je barcodelabels correct worden afgedrukt.