Retail Barcode Labels-app

U kun de Retail Barcode Labels-app gebruiken om streepjescodelabels te ontwerpen en af te drukken voor de producten van uw winkel. De Retail Barcode Labels-app ondersteunt de volgende labelafmetingen:

• Dymo - 30252 Groot (1 1/8" x 3 1/2"), maximaal 40 cijfers
  • Dymo - 30336 Klein (1" x 2 1/8"), maximaal 22 cijfers
  • Dymo - 30332 Vierkand (1" x 1"), maximaal 6-8 cijfers
  • Dymo - 30299 Prijskaartje (3/8" x 3/4"), maximaal 8 cijfers (niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk)
  • Avery Standaard - 5160 (2,63" x 1")

U kunt een ondersteunde streepjescodeprinter gebruiken om labels af te drukken.

De Retail Barcode Labels-app instellen

U kunt de Retail Barcode Labels-app in enkele eenvoudige stappen instellen.

Stappen:

1. Download de Retail Barcode Labels-app.
  2. Maak streepjescodes voor uw producten.

Streepjescodes voor uw producten maken

U kunt op een van de volgende manieren streepjescodes voor uw producten maken:

• Gebruik de Retail Barcode Labels-app om streepjescodes voor al uw producten te maken.
  • Maak streepjescodes voor een specifiek product.

Streepjescodes voor al uw producten maken

Gebruik de Retail Barcode Labels-app om het maken van unieke streepjescodes voor al uw producten te automatiseren.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels).

3. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken) en selecteer vervolgens Create barcodes for all products (Streepjescodes maken voor alle producten).

4. Kies in het dialoogvenster Create barcodes for products (Streepjescodes maken voor producten) een van de volgende opties:

- Maak alleen streepjescodes voor producten of varianten die nog geen streepjescodes hebben: dit genereert streepjescodes voor al uw producten die nog geen streepjescodes hebben. - Vervang bestaande streepjescodes door nieuwe. Als een product of variant nog geen streepjescode heeft, maakt u een nieuwe streepjescode: hiermee maakt u een nieuwe streepjescode voor alle producten in uw catalogus. U kunt deze actie niet ongedaan maken.

1. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken).

Streepjescodes voor een specifiek product maken

Gebruik de Retail Barcode Labels-app om unieke streepjescodes voor specifieke producten te maken:

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels).

3. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken) en selecteer vervolgens Create barcodes for specific products (Streepjescodes maken voor specifieke producten).

4. Selecteer in het dialoogvenster Producten toevoegen, de producten waarvoor u streepjescodes wilt maken en klik vervolgens op Toevoegen.

Winkelstreepjescodelabels - specifiek label maken

5. Kies in het dialoogvenster Create barcodes for products (Streepjescodes maken voor producten) een van de volgende opties:

- Maak alleen streepjescodes voor producten of varianten die nog geen streepjescodes hebben: dit genereert streepjescodes voor al uw producten die nog geen streepjescodes hebben. - Vervang bestaande streepjescodes door nieuwe. Als een product of variant nog geen streepjescode heeft, maakt u een nieuwe streepjescode .: Hiermee wordt een nieuwe streepjescode gemaakt voor alle producten in uw catalogus. U kunt deze actie niet ongedaan maken.

1. Klik op Create barcodes (Streepjescodes maken).

U kunt ook op de volgende manieren een streepjescode voor een specifiek product maken:

• door een streepjescode in te voeren wanneer u een product of variant voor het eerst toevoegt;
  • door streepjescodes bulksgewijs te uploaden als onderdeel van een CSV-bestand van een product;
  • door een bestaande variant te bewerken om de streepjescode toe te voegen of te wijzigen.

Een sjabloon voor een streepjescodelabel maken

Streepjescodesjablonen definiëren de productinformatie die uw streepjescodelabels bevatten. U kunt een streepjescodesjabloon ontwerpen in de Retail Barcode Labels-app. Kleinere sjabloonformaten hebben minder aanpassingsopties vanwege de beperkte ruimte op het label.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels).

3. Klik op Sjabloon maken. Als u nog geen sjablonen hebt gemaakt, klikt u op Aan de slag en selecteert u een van de volgende opties in het dialoogvenster Aan de slag:

- Overslaan: Sla het maken van streepjescodes over en ga direct naar de weergave voor het maken van sjablonen. - Streepjescodes maken: Maak streepjescodes voor uw producten.

Winkelstreepjescodelabels - sjabloon maken

1. Voer een sjabloontitel in.

2. Selecteer een labeltype in het gedeelte Popular label types (Populaire labeltypen) of selecteer Other label types (Andere labeltypen) en kies een papiermerk en -code.

Winkelstreepjescodelabels - sjabloon bewerken

3. Selecteer in de sectie Label attributes (Labelattributen) de gegevens die u in het label wilt opnemen. Klik op en versleep de puntjes naast een item om de volgorde van items op het label te wijzigen.

4. Klik op Sjabloon maken.

Streepjescodelabels afdrukken via de weergave met productgegevens

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Alle producten.

2. Klik op de naam van een product.

3. Klik op Meer acties en selecteer Print barcode labels (Streepjescodelabels afdrukken).

4. Selecteer een labelsjabloon.

Streepjescodelabels voor de detailhandel - label afdrukken voor een enkel product in de weergave met productdetails

5. Voer in het gedeelte Producten onder Aantal labels het aantal labels in dat u voor elke variant wilt afdrukken.

6. Optioneel: Klik op Voorbeeld van labels om een voorbeeld van elk productlabel te bekijken.

7. Controleer de printerinstellingen in het gedeelte Afdruktaak.

8. Klik op de knop Labels afdrukken.

9. Optioneel: Als u een PDF-versie van de labels wilt opslaan, stelt u Bestemming in op Opslaan als PDF.

10. Werk uw printerinstellingen bij volgens de aanbevolen instellingen en klik op Afdrukken.

Streepjescodelabels afdrukken via de weergave met de productlijst

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Alle producten.

2. Selecteer de producten waarvoor u een streepjescodelabel wilt maken.

Winkelstreepjescodelabels - productlijst selecteren

3. Klik op Acties en selecteer Print barcode labels (Streepjescodelabels afdrukken).

4. Selecteer een labelsjabloon.

Streepjescodelabels voor de detailhandel - label afdrukken voor een enkel product in de weergave met productdetails

5. Klik in het gedeelte Producten op de productnaam en voer het aantal labels in dat u voor elke variant wilt afdrukken.

6. Optioneel: Klik op Voorbeeld van labels om een voorbeeld van elk productlabel te bekijken.

7. Controleer de printerinstellingen in het gedeelte Afdruktaak.

8. Klik op de knop Labels afdrukken.

9. Optioneel: Als u een PDF-versie van de labels wilt opslaan, stelt u Bestemming in op Opslaan als PDF.

10. Werk uw printerinstellingen bij volgens de aanbevolen instellingen en klik op Afdrukken.

Streepjescodelabels afdrukken via de Winkelstreepjescodelabels-app

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik op Retail Barcode Labels (Winkelstreepjescodelabels) > Labels afdrukken.

3. Selecteer de producten waarvoor u een streepjescodelabel wilt afdrukken en klik vervolgens op Add (Toevoegen).

4. Optioneel: Klik op Voorbeeld van labels om een voorbeeld van elk productlabel te bekijken.

5. Controleer de printerinstellingen in het gedeelte Afdruktaak.

6. Klik op de knop Labels afdrukken.

7. Optioneel: Als u een PDF-versie van de labels wilt opslaan, stelt u Bestemming in op Opslaan als PDF.

8. Werk uw printerinstellingen bij volgens de aanbevolen instellingen en klik op Afdrukken.

Aanbevolen afdrukinstellingen voor streepjescodelabels

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat uw streepjescodelabels correct worden afgedrukt.