Streepjescodescanners

Als u Shopify POS voor iPad gebruikt en u het Shopify-abonnement of hoger hebt, kunt u uw ondersteunde Bluetooth-streepjescodescanners gebruiken om bij het afrekenen snel kortingscodes in te voeren en producten aan de winkelwagen toe te voegen. De draadloze streepjescodescanners kunnen streepjescodes scannen tot op 100 meter afstand van uw iPad, zodat u volledige bewegingsvrijheid in uw winkel hebt.

De modellen Bluetooth-streepjescodescanners die we ondersteunen, zijn:

1D-streepjescodes versus 2D-streepjescodes

Welke streepjescodescanner u kiest, is afhankelijk van of u 1D- of 2D-streepjescodes wilt scannen. De twee soorten streepjescodes zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden en hebben verschillende doeleinden. U kunt de Socket Mobile S740 en CHS 7Qi 2D-streepjescodescanner gebruiken om zowel 1D- als 2D-streepjescodes te scannen.

1D-streepjescodes

Een 1D-streepjescode is een rij evenwijdige lijnen met verschillende diktes:

Shopify POS - voorbeeld van streepjescode

U kunt streepjescodelabels met 1D-streepjescodes voor uw producten maken en vervolgens de Socket Mobile S700 en CHS 7Ci 1D-streepjescodescanner, of de camera aan de voorkant van uw iOS- of Android-apparaat, gebruiken om snel producten aan de Shopify POS-winkelwagen toe te voegen wanneer u een klant laat afrekenen:

Shopify POS - streepjescodescannerlabel

2D-streepjescodes

Een 2D-streepjescode is een patroon van zwarte en witte blokjes in een vierkant:

Shopify POS - voorbeeld van 2D-streepjescode

Met Shopify POS kunt u 2D-streepjescodes op verschillende manieren gebruiken:

• Scan de streepjescode van een cadeaubon om deze aan de winkelwagen toe te voegen wanneer u een fysieke cadeaubon verkoopt.
  • Scan een fysieke of papieren streepjescode bij het afrekenen wanneer u een cadeaubon inwisselt.
  • Scan een kortingscode om deze toe te passen op de bestelling.
  • Gebruik de bonprinter om papieren cadeaubonnen met een 2D-streepjescode af te drukken.
  • Neem 2D-streepjescodes op klantbonnen op, zodat je ze in de toekomst kunt scannen om de bijbehorende bestelling te vinden.

De Shopify POS-app toegang tot de camera van je apparaat verlenen

Je kunt de camera van je iOS- of Android-apparaat gebruiken om de volgende 1D- en 2D-streepjescodes te scannen:

• producten
  • ontvangstbewijzen
  • cadeaubonnen (alleen 2D)