Barcodescanners

Je kunt Bluetooth barcode scanners gebruiken om producten snel aan je winkelwagen toe te voegen als de scanners door Shopify ondersteund worden. Draadloze barcodescanners kunnen op maximaal 100 meter afstand van je iPad of iPhone worden gebruikt.

Shopify ondersteunt de volgende Bluetooth-barcodescanners:

Beschikbaarheid barcodescanners per land.
Barcodescanner Kleuropties Modelnummer Beschikbaarheid
Socket Mobile 1D-barcodescanner Zwart, wit SocketScan® S700 Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Ierlanden Australië
Socket Mobile 2D-barcodescanner Zwart, wit Socket Toch® S740SocketScan® S740 De Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Australië

Vereisten

Om deze hardware met je Shopify-winkel te gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• het geheel vernieuwde Shopify POS
  • een compatibele iPad of iPhone waarop 12.2 iOS of hoger wordt uitgevoerd, of een compatibel Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

1D-barcodes versus 2D-barcodes

Welke barcodescanner je kiest, is afhankelijk van of je 1D- of 2D-barcodes wilt scannen. De twee soorten barcodes zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden en hebben verschillende doeleinden. Je kunt de Socket Mobile S740 en CHS 7Qi 2D-barcodescanner gebruiken om zowel 1D- als 2D-barcodes te scannen.

1D-barcodes

Een 1D-barcode is een rij evenwijdige lijnen met verschillende diktes:

Shopify POS - voorbeeld van barcode

Je kunt barcodelabels met 1D-barcodes voor je producten maken en vervolgens de Socket Mobile S700 en CHS 7Ci 1D-barcodescanner of de camera aan de voorkant van je apparaat gebruiken om snel producten aan de Shopify POS-winkelwagen toe te voegen wanneer je een klant laat afrekenen.

2D-barcodes

Een 2D-barcode is een patroon van zwarte en witte blokjes in een vierkant:

Shopify POS - voorbeeld van 2D-barcode

Met Shopify POS kun je 2D-barcodes op verschillende manieren gebruiken:

• Scan de barcode van een cadeaubon om deze aan de winkelwagen toe te voegen wanneer je een fysieke cadeaubon verkoopt.
  • Scan een fysieke of papieren barcode bij de checkout wanneer je een cadeaubon inwisselt.
  • Gebruik de bonprinter om papieren cadeaubonnen met een 2D-barcode af te drukken.
  • Neem 2D-barcodes op klantbonnen op, zodat je ze in de toekomst kunt scannen om de bijbehorende bestelling te vinden.

De Shopify POS-app toegang tot de camera van je apparaat verlenen

Je kunt de camera van je apparaat gebruiken om de volgende 1D- en 2D-barcodes te scannen:

• producten
  • ontvangstbewijzen
  • cadeaubonnen (alleen 2D)

Geef de Shopify POS-app toegang tot de camera als je barcodes wilt scannen met de camera aan de voorkant van je iPad of iPhone. Je wordt gevraagd de app toegang te verlenen wanneer je voor het eerst op de barcodeknop tikt of een cadeaubon scant, maar je kunt dit ook handmatig doen via de privacyinstellingen van je iPad.

Stappen:

1. Tik op het startscherm van je iPad of iPhone op instellingen.

2. Tik op Shopify POS.

3. Camera inschakelen.