Socket Mobile 2D-streepjescodescanner

Je moet het Shopify-abonnement of hoger hebben om deze hardware te kunnen gebruiken.

Als u Shopify POS voor iPad gebruikt en u het Shopify-abonnement of hoger hebt, kunt u de Socket Mobile S740- of CHS 7Qi-streepjescodescanner gebruiken om zowel digitale als gedrukte 1D- en 2D-streepjescodes te scannen.

Shopify POS - Socket Mobile-streepjescodescanner

De Socket Mobile S740 en CHS 7Qi zijn lichtgewicht, draagbare streepjescodescanners die draadloos verbinding maken met Shopify POS.

Voor wie is de 2D-streepjescodescanner bedoeld?

Je moet de Socket Mobile S740 of CHS 7Qi 2D-streepjescodescanner gebruiken als u zowel 1D- als 2D-streepjescodes wilt scannen. Je kunt 1D-streepjescodes op producten scannen om ze snel aan de winkelwagen toe te voegen zonder uw catalogus te doorzoeken om ze te vinden. Je kunt 2D-streepjescodes op bonnen scannen om snel de bestelling te vinden die aan die verkoop is gekoppeld.

De scanner maakt draadloos verbinding met Shopify POS via Bluetooth, zodat u deze kunt gebruiken op markten, beurzen, pop-uplocaties of in een fysieke winkel. Je kunt de scanner opladen via de oplaadkabel of het oplaadstation (meegeleverd), die beide op een stopcontact moeten worden aangesloten. Wanneer de batterij van de scanner volledig is opgeladen, gaat deze maximaal 14 uur (ongeveer 15.000 scans) mee.

Compatibele apparaten en modellen

Deze tabel toont welke Socket Mobile 2D-scanners compatibel zijn met Shopify POS:

Compatibele POS-apparaten Compatibele Socket Mobile S740-SKU's Compatibele CHS 7Qi-SKU's Moet ik het [Shopify-abonnement](/manual/intro-to-shopify/pricing-plans) of hoger hebben?
iPad
  • CX3431‑1881
  • CX3419‑1838
  • CX3308‑1528
  • CX3316‑1536
  • CX3312‑1532
  • CX3310‑1530
  • CX3314‑1534
Ja

Waar u de Socket Mobile 2D-streepjescodescanner kunt kopen

Je kunt de Socket Mobile 2D-streepjescodescanner bij de volgende leveranciers kopen:

Regio Reseller
Canada Shopify Hardware Store
De Verenigde Staten Shopify Hardware Store
Het Verenigd Koninkrijk Shopify Hardware Store
Ierland Shopify Hardware Store
Europa SocketStore.eu

Uw streepjescodescanner koppelen aan en verbinden met je iPad

Deze korte video laat u zien hoe je je streepjescodescanner instelt en gebruikt met een iPad:

Stappen:

1. Ga naar je iPad-instellingen (niet de app-instellingen) en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.

2. Ga in de Shopify POS-app naar het scherm Instellingen.

3. Tik op Hardware om toegang te krijgen tot de hardware-instellingen.

4. Schakel de streepjescodescanner in door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat de scanner piept.

5. Tik op de iPad op Add bluetooth barcode scanner (Bluetooth-streepjescodescanner toevoegen):

Knop Add bluetooth barcode scanner (Bluetooth-streepjescodescanner toevoegen)

6. Wanneer het dialoogvenster Scanner koppelen en verbinden wordt weergegeven, tikt u op 2D-scanner en scant u vervolgens de streepjescode. De scanner piept drie keer, wat aangeeft dat de scanner en iPad nu zijn gekoppeld:

Dialoogvenster Scanner koppelen en verbinden

1. Tik op Apparaatlijst openen.

2. Als u de streepjescodescanner wilt verbinden, tikt u erop wanneer deze in de lijst wordt weergegeven (mogelijk moet u even wachten).

Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, wordt er een bericht weergegeven op het Hardware-instellingenscherm en wordt de Bluetooth-streepjescodescanner weergegeven als verbonden:

Hardware-scherm met verbonden streepjescodescanner

Als de verbinding niet tot stand is gebracht, ontkoppelt u de scanner en probeert u het opnieuw.

Zolang de scanner aan de iPad blijft gekoppeld, maakt de scanner automatisch verbinding wanneer deze binnen het bereik is.

Aan een andere iPad of een ander Bluetooth-apparaat koppelen

Je kunt je scanner aan een andere iPad of een ander Bluetooth-apparaat koppelen.

Stappen:

1. Ontkoppel de streepjescodescanner.

2. Koppel uw scanner aan een andere iPad of lees de instructies van de fabrikant om deze aan een ander Bluetooth-apparaat te koppelen. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op het nieuwe apparaat.

Uw streepjescodescanner ontkoppelen

Jew streepjescodescanner probeert standaard verbinding te maken met het laatste apparaat waaraan het was gekoppeld. Als u uw streepjescodescanner met een ander Bluetooth-apparaat wilt gebruiken, moet u eerst de scanner loskoppelen.

Stappen:

1. Schakel uw streepjescodescanner in.

2. Houd de scanknop ingedrukt. Houd tegelijkertijd de aan/uit-knop ingedrukt. Laat beide knoppen los wanneer u drie piepjes hoort. Je streepjescodescanner wordt uitgeschakeld.

3. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Hardware.

4. Zorg ervoor dat de streepjescodescanner niet is gekoppeld. Als de scanner wel is gekoppeld, swipet u deze naar links en tikt u op Verwijderen.

5. Ga naar de Settings-app van je iPad.

6. Tik op Bluetooth.

7. Tik onder MY DEVICES op de knop naast de Socket-streepjescodescanner:

Shopify POS - instellingen van 2D-streepjescodescanner

8. Tik op Forget This Device.

9. Tik op OK.

Problemen oplossen

Als u problemen ondervindt bij het scannen van streepjescodes met Shopify POS en de Socket Mobile S740- of CHS 7Qi-streepjescodescanner, probeer dan deze stappen om het probleem op te lossen:

• De instellingen van je scanner controleren
  • Controleren of uw scanner en iPad correct zijn gekoppeld
  • De streepjescodes van uw producten controleren
  • Probeert u voorraad in te scannen met de streepjescodescanner?
  • Ondersteunde soorten streepjescodes
  • Fabrieksinstellingen herstellen

De instellingen van je scanner controleren

1. Gebruikt u de juiste streepjescodescanner? De enige 2D-streepjescodescanners die Shopify POS ondersteunt, zijn de Socket Mobile S740 en CHS 7Qi.

2. Gebruikt u de streepjescodescanner met een iPad? De streepjescodescanner werkt niet met Shopify POS voor iPhone of Android.

3. Heeft de winkel waarmee u bent aangemeld het Shopify-abonnement of hoger? Je winkel moet het Shopify-abonnement of hoger hebben om aanvullende hardware te kunnen gebruiken met Shopify POS.

4. Is de scanner opgeladen en binnen het bereik van de iPad? Controleer of de scanner volledig is opgeladen en zich binnen het bereik (100 meter of minder) bevindt.

5. Wat voor soort streepjescode scant u? Zorg ervoor dat u een ondersteund soort streepjescode gebruikt.

Controleren of uw scanner en iPad correct zijn gekoppeld

1. Wordt de streepjescodescanner weergegeven als Verbonden op het Hardware-instellingenscherm van Shopify POS wanneer de scanner is ingeschakeld en binnen het bereik is? Zo niet, ga dan naar de Bluetooth-instellingen van uw iPad, vergeet de streepjescodescanner en koppel deze opnieuw met uw iPad.

2. Wordt de scanner weergegeven in de Bluetooth-instellingen van uw iPad? Zorg ervoor dat de Bluetooth van de iPad is ingeschakeld en dat de scanner wordt weergegeven als Verbonden.

3. Had u de juiste streepjescode in Shopify POS gescand toen u de scanner en iPad koppelde? De 2D-streepjescode stelt de streepjescodescanner in op de iOS-modus om met uw iPad te werken. Als u de drie pieptonen niet hebt gehoord toen u de streepjescode scande of als u per ongeluk de 1D-streepjescode hebt gescand, is de scanner niet in iOS-modus. Ontkoppel de scanner en iPad en koppel ze opnieuw, en zorg ervoor dat u de 2D-streepjescode in Shopify POS scant en de drie pieptonen hoort voordat u doorgaat naar de volgende stap.

4. Was de scanner aan een andere iPad gekoppeld? De scanner kan aan slechts één iPad tegelijk worden gekoppeld. Ontkoppel de scanner en de andere iPad, en koppel de scanner vervolgens aan de nieuwe iPad.

5. Hebt u een slechte Bluetooth-verbinding? Lees het advies van Apple over het verminderen van Bluetooth-storing.

De streepjescodes van uw producten controleren

1. Herkent de scanner streepjescodes? Probeer de streepjescode van een nabij artikel te scannen dat niet een van de producten van uw winkel is. Als uw scanner correct is gekoppeld, moet u de foutmelding Streepjescode wordt niet herkend in Shopify POS zien. Als u deze fout ziet, gaat u verder met de volgende stappen. Als u geen fout ziet, ontkoppelt u de scanner en iPad en koppelt u ze opnieuw.

2. Is het product beschikbaar in Shopify POS? Als het product is verborgen in Shopify POS, zal het scannen van de streepjescode niet werken omdat de app het product niet heeft geladen. Als u de foutmelding Streepjescode wordt niet herkend ziet, controleert u de beschikbaarheidsinstellingen van het product in de Shopify-beheerder.

3. Komt het streepjescodenummer op het label overeen met het streepjescodenummer van het product in de Shopify-beheerder? Als er extra nullen aan het begin of einde van het nummer staan, verwijder deze dan en probeer het opnieuw.

Probeert u voorraad in te scannen met de streepjescodescanner?

Je kunt geen voorraad inscannen met Shopify POS. De streepjescodescanner is bedoeld om snel producten aan de winkelwagen toe te voegen voordat er wordt afgerekend.

Ondersteunde soorten streepjescodes

De Socket Mobile S740- en CHS 7Qi-streepjescodescanner ondersteunen de volgende soorten 2D-streepjescodes:

• Aztec
  • Codablock
  • DataMatrix
  • GS1 Composite (EAN/UCC Composite)
  • GS1 DataBar – Beperkt
  • GS1 DataBar – Omnidirectioneel
  • Matrix 2 of 5
  • Maxicode

De 2D-scanner ondersteunt ook de volgende soorten 1D-streepjescodes:

• Bookland EAN
  • Chinese 2 of 5
  • Codabar (inclusief ISBT 128-bits reeksen)
  • Code 11, Code 128
  • Code 39
  • Trioptic Code 39
  • Code 39 Full ASCII
  • Code 93
  • Discrete 2 of 5
  • GS1 DataBar (RSS)
  • GS1-128 (UCC-128/EAN-128)
  • ISBN
  • ISBT 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF-14)
  • MSI
  • Standard 2 of 5
  • Telepen
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, UPC-E1, EAN-13, EAN-8, UCC/EAN-128)
  • VIN

Fabrieksinstellingen herstellen

Als de probleemoplossingsstappen niet werken en u nog steeds problemen ondervindt met de Socket Mobile S740- of CHS 7Qi-streepjescodescanner, kunt u proberen de scanner op de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat de scanner en iPad zijn ontkoppeld.

2. Schakel de streepjescodescanner weer in.

3. Scan de streepjescode voor het herstellen van de fabrieksinstellingen in de gebruikershandleiding van de fabrikant:

- Socket Mobile S740 - Socket Mobile CHS 7Qi

1. Koppel de scanner en iPad opnieuw.