Socket Mobile 1D-barcodescanner

Je kunt de Socket Mobile S700 of de CHS 7Ci-barcodescanner gebruiken om zowel digitale als gedrukte 1D-barcodes te scannen.

Shopify POS - Socket Mobile-barcodescanner

De Socket Mobile S700 en CHS 7Ci zijn lichtgewicht, draagbare barcodescanners die draadloos verbinding maken met Shopify POS.

Voor wie is de 1D-barcodescanner bedoeld?

Je moet de Socket Mobile S700 of CHS 7Ci 1D-barcodescanner gebruiken als je snel producten aan de Shopify POS-winkelwagen wilt toevoegen zonder je assortiment te doorzoeken om ze te vinden.

De scanner maakt draadloos verbinding met Shopify POS via Bluetooth, zodat je de scanner kunt gebruiken op markten, beurzen, pop-uplocaties of in een fysieke winkel. Deze wordt opgeladen door de meegeleverde oplaadkabel of oplaadstation in een stopcontact te steken. Wanneer de batterij van de scanner volledig is opgeladen, gaat deze maximaal 14 uur (ongeveer 15.000 scans) mee.

Vereisten

Om deze hardware met je Shopify-winkel te gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• het geheel vernieuwde Shopify POS
  • een compatibele iPad of iPhone waarop 12.2 iOS of hoger wordt uitgevoerd, of een compatibel Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

Compatibele apparaten en modellen

Deze tabel toont welke Socket Mobile 1D-scanners compatibel zijn met Shopify POS:

Socket Mobile 1D-scanners compatibel met Shopify POS
Compatibele POS-apparaten Compatibele Socket Mobile S700-SKU's Compatibele Socket Mobile CHS 7Ci-SKU's
iPad
  • CX3360‑1682
  • CX3397‑1855
  • CX2870‑1409
  • CX2895‑1508
  • CX2885‑1484
  • CX2883‑1480
  • CX2887‑1486

Waar je de Socket Mobile 1D-barcodescanner kunt kopen

Je kunt de Socket Mobile 1D-barcodescanner bij de volgende leveranciers kopen:

Leveranciers voor de Socket Mobile 1D-barcodescanner
Regio Reseller
Canada Shopify Hardware Store
Verenigde Staten Shopify Hardware Store
Verenigd Koninkrijk Shopify Hardware Store
Ierland Shopify Hardware Store
Europa SocketStore.eu
Japan SocketStore.jp

Je barcodescanner koppelen en verbinden met je iPad of iPhone

1. Ga naar je iPad- of iPhone-instellingen (niet de app-instellingen) en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.

2. Zet de barcodescanner aan door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat de scanner piept.

3. Tik in Shopify POS op > Instellingen.

4. Tik op Hardware instellen > Barcodescanner.

5. Zodra het dialoogvenster Schakel de koppelmodus in verschijnt, scan de barcode. De scanner piept drie keer wanneer de koppelmodus is ingeschakeld.

6. Tik op Beschikbare apparaten bekijken.

7. Als je de barcodescanner wilt koppelen en verbinden, tik op de scanner wanneer deze in het dialoogvenster Select An Accessory (Een accessoire selecteren) wordt weergegeven (mogelijk moet je even wachten).

Als de verbinding niet tot stand is gebracht, koppelt u de scanner los en probeert u het opnieuw.

Zolang de scanner aan de iPad of iPhone blijft gekoppeld, maakt de scanner automatisch verbinding wanneer deze binnen het bereik is.

Aan een andere iPad, iPhone of een ander Bluetooth-apparaat koppelen

Je kunt je scanner aan een andere iPad, iPhone of een ander Bluetooth-apparaat koppelen.

Stappen:

1. Koppel de barcodescanner los.

2. Koppel je scanner aan een andere iPad of lees de instructies van de fabrikant om deze aan een ander Bluetooth-apparaat te koppelen.

Je barcodescanner loskoppelen

Je barcodescanner probeert standaard verbinding te maken met het laatste apparaat waaraan het was gekoppeld. Als je je barcodescanner met een ander Bluetooth-apparaat wilt gebruiken, moet je eerst de scanner en iPad loskoppelen.

Stappen:

1. Zet je barcodescanner aan.

2. Houd de scanknop ingedrukt. Houd tegelijkertijd de aan/uit-knop ingedrukt. Laat beide knoppen los wanneer je drie piepjes hoort. Je barcodescanner wordt uitgezet.

3. Tik in Shopify POS op > Instellingen.

4. Tik op Verbonden hardware beheren.

5. Tik op de naam van je verbonden barcodescanner.

6. Tik op Scanner vergeten.

7. Ga naar je iPad-instellingen (niet de app-instellingen).

8. Tik op Bluetooth.

9. Tik onder MY DEVICES op de knop naast de Socket-barcodescanner.

10. Tik op Forget This Device.

11. Tik op Apparaat vergeten.

Problemen met de 1D-barcodescanner oplossen

Als je problemen ondervindt bij het scannen van barcodes met Shopify POS en de Socket Mobile S700- of CHS 7Ci-barcodescanner, probeer dan deze stappen om het probleem op te lossen:

• De instellingen van je scanner controleren
  • Controleren of je scanner en iPad correct zijn gekoppeld
  • De barcodes van je producten controleren
  • Probeer je voorraad in te scannen met de barcodescanner?
  • Ondersteunde soorten barcodes
  • Fabrieksinstellingen herstellen

De instellingen van je scanner controleren

1. Gebruik je de juiste barcodescanner? De enige 1D-barcodescanners die Shopify POS ondersteunt, zijn de Socket Mobile S700 en CHS 7Ci.

2. Gebruik je de barcodescanner met een iPad? De barcodescanner werkt niet met Shopify POS voor iPhone of Android.

3. Is de scanner opgeladen en binnen het bereik van de iPad? Controleer of de scanner volledig is opgeladen en zich binnen het bereik (100 meter of minder) bevindt.

4. Wat voor soort barcode scan je? Deze scanner werkt alleen met 1D-barcodes. Zorg ervoor dat je een ondersteund soort barcode gebruikt.

Controleren of je scanner en iPad correct zijn gekoppeld

1. Wordt de barcodescanner weergegeven als Verbonden op het Hardware-instellingenscherm van Shopify POS wanneer de scanner aanstaat en binnen het bereik is? Zo niet, ga dan naar de Bluetooth-instellingen van je iPad, vergeet de barcodescanner en koppel deze opnieuw met je iPad.

2. Wordt de scanner weergegeven in de Bluetooth-instellingen van je iPad? Zorg ervoor dat de Bluetooth van de iPad is ingeschakeld en dat de scanner wordt weergegeven als Verbonden.

3. Had je de juiste barcode in Shopify POS gescand toen je de scanner en iPad koppelde? De 1D-barcode stelt de barcodescanner in op de iOS-modus om met je iPad te werken. Als je de drie pieptonen niet hebt gehoord toen je de barcode scande of als je per ongeluk de 2D-barcode hebt gescand, is de scanner niet in iOS-modus. Koppel de scanner en iPad los en koppel ze opnieuw. Zorg ervoor dat je de 1D-barcode in Shopify POS scant en de drie pieptonen hoort voordat je doorgaat naar de volgende stap.

4. Was de scanner aan een andere iPad gekoppeld? De scanner kan aan slechts één iPad tegelijk worden gekoppeld. Koppel de scanner en de andere iPad los, en koppel de scanner vervolgens aan de nieuwe iPad.

5. Heb je een slechte Bluetooth-verbinding? Lees het advies van Apple over het verminderen van Bluetooth-storing.

De barcodes van je producten controleren

1. Herkent de scanner barcodes? Probeer de barcode van een voorwerp in de buurt te scannen dat niet een van de producten van je winkel is. Als je scanner correct is gekoppeld, moet je de foutmelding Barcode wordt niet herkend in Shopify POS zien. Ga verder met de volgende stappen als je deze fout ziet. Als je geen fout ziet, ontkoppel de scanner en iPad en koppel ze opnieuw.

2. Is het product zichtbaar in Shopify POS? Als het product is verborgen in Shopify POS, zal het scannen van de barcode niet werken omdat de app het product niet heeft geladen. Als je de foutmelding Barcode wordt niet herkend ziet, controleer dan de beschikbaarheidsinstellingen van het product in het Shopify-beheercentrum.

3. Komt het barcodenummer op het label overeen met het barcodenummer van het product in het Shopify-beheercentrum? Als er extra nullen aan het begin of einde van het nummer staan, verwijder deze dan en probeer het opnieuw.

Probeer je voorraad in te scannen met de barcodescanner?

Je kunt geen voorraad inscannen met Shopify POS. De barcodescanner is bedoeld om snel producten aan de winkelwagen toe te voegen voordat er wordt afgerekend.

Ondersteunde soorten barcodes

De Socket Mobile S700- en CHS 7Ci-barcodescanner ondersteunen de volgende soorten 1D-barcodes:

• Bookland EAN
  • Chinese 2 of 5
  • Codabar (inclusief ISBT 128-bits reeksen)
  • Code 11, Code 128
  • Code 39
  • Trioptic Code 39
  • Code 39 Full ASCII
  • Code 93
  • Discrete 2 of 5
  • GS1 DataBar (RSS)
  • GS1-128 (UCC-128/EAN-128)
  • ISBN
  • ISBT 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF-14)
  • MSI
  • Standard 2 of 5
  • Telepen
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, UPC-E1, EAN-13, EAN-8, UCC/EAN-128)
  • VIN

Fabrieksinstellingen herstellen

Als de probleemoplossingsstappen niet werken en je nog steeds problemen ondervindt met de Socket Mobile S700- of CHS 7Ci-barcodescanner, kun je proberen de scanner op de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat de scanner en iPad zijn losgekoppeld.

2. Zet de barcodescanner weer aan.

3. Scan de barcode voor het herstellen van de fabrieksinstellingen in de gebruikershandleiding van de fabrikant:

- Socket Mobile S700 - Socket Mobile CHS 7Ci

1. Koppel de scanner en iPad opnieuw.