Customer View-app

Met de Customer View-app kun je een Android-apparaat gebruiken als klantgerichte weergave voor Shopify POS. Tijdens de checkout geeft de klantweergave de volgende gegevens over de winkelwagen van de klant weer:

• naam, aantal en prijs van orderregels
  • klantnaam en e-mailadres (optioneel)
  • kortingen
  • belastingen
  • totaal en subtotaal van bestelling
  • bestelbon

Het Android-apparaat waarop de app Customer View wordt uitgevoerd, is via je wifi-netwerk aan Shopify POS gekoppeld. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk en wifi-band (2,4 GHz of 5 GHz).

Apparaatvereisten

Je Android-apparaat moet aan de volgende vereisten voldoen:

• Android-versie 7.0 of hoger
  • 7 tot 8 inch (18 tot 20 cm) tablet
  • Toegang hebben tot de Google Play Store.

Shopify POS en Customer View-app koppelen

Je moet iedere keer dat je een van de apparaten opnieuw opstart, het Shopify POS-apparaat koppelen met het apparaat waarop de Customer View-app wordt uitgevoerd.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen.

2. Tik Hardware instellen.

3. Tik op de pagina Hardware instellen, tik op Customer View om de koppelbare QR-code weer te geven.

4. Tik in de app Customer View op Koppelen met POS.

5. Scan de QR-code op het Shopify POS-apparaat. Wanneer het koppelen is voltooid, wordt op beide apps Verbonden weergegeven.

6. Tik in de klantweergave op App vastmaken als je wilt voorkomen dat klanten de Customer View-app sluiten. Houd de knoppen Terug en Overzicht op je Android-apparaat ingedrukt om de Customer View-app los te maken.

De Customer View-app aanpassen

Je kunt de Customer View-app aanpassen vanuit Shopify POS.

• Kies het bericht dat wordt weergegeven in de klantweergave wanneer er geen transactie wordt uitgevoerd.

Je kunt ervoor kiezen om het standaardwelkomstbericht of een aangepast bericht weer te geven. Het standaardbericht is 'Welkom bij' en je winkelnaam. Een voorbeeld van een aangepast bericht is 'Winteruitverkoop 40% korting'.

• Schakel e-mail vastleggen in of uit.

Wanneer e-mail vastleggen is ingeschakeld, zien klanten een optie om zich aan te melden voor e-mails wanneer het aangepaste bericht of welkomstbericht wordt weergegeven.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen.
  2. Tik onder Hardware op Verbonden hardware beheren.
  3. Tik op Customer View.
  4. Bewerk de standaardweergave:
    • Tik op Welkomstbericht bewerkenom een aangepast bericht in te voeren.
    • Schakel het selectievakje voor het vastleggen van e-mails in of uit.

Customer View ontkoppelen van Shopify POS

Je kunt op elk gewenst moment Customer View van Shopify POS ontkoppelen.

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen.

2. Tik onder Hardware op Verbonden hardware beheren.

3. Tik op Customer View.

4. Tik op Customer View vergeten.

De Customer View-app gebruiken

Wanneer de app Customer View wordt gekoppeld aan Shopify POS, wordt de betaalinformatie weergegeven voor elke bestelling die wordt verwerkt met het gekoppelde Shopify POS-apparaat.

Problemen oplossen

Als je connectiviteitsproblemen ondervindt tussen Shopify POS en de app Customer View, volg dan deze stappen.

Stappen

1. Sluit Shopify POS en de Customer View-app.

2. Open Shopify POS en tik op > Instellingen.

3. Tik Hardware instellen.

4. Tik op de pagina Hardware instellen op Customer View.

5. Als de app Customer View nog steeds wordt weergegeven als verbonden, tik dan op - knop naast Customer View om de verbinding te verbreken.

6. Als de verbinding van de app Customer View met het wifi-netwerk wordt verbroken, zet de energiebesparingsmodus uit.

7. Open de Customer View-app en koppel deze met Shopify POS.

8. Neem contact op met Shopify-ondersteuning als de app Customer View nog steeds geen verbinding heeft.