Appen Customer View

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

I appen Customer View kan du använda en Android-enhet som en kunddisplay för Shopify POS. Under kassaprocessen visas följande information om kundens kundvagn:

• namn, kvantitet och pris på radobjekt
  • kundnamn och e-postadress (tillval)
  • rabatter
  • skatter
  • beställning totalbelopp och delbelopp
  • beställningskvitton

Den Android-enhet som kör appen Customer View är kopplad till din Shopify POS-enhet via ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera att båda enheterna är anslutna till samma wifi-nätverk och wifi-frekvensband (2,4 GHz eller 5 GHz).

Enhetskrav

Din Android-enhet måste uppfylla följande krav:

• Android version 5.0 eller senare
  • 7 till 8 tums surfplatta
  • Ha tillgång till Google Play-butik.

Para Shopify POS och Customer View

Du måste koppla Shopify POS-enheten med Customer View-enheten varje gång du startar om en av enheterna.

Obs! Customer View-appen är kopplad till Shopify POS via ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera att båda enheterna är anslutna till samma wifi-nätverk och wifi-frekvensband (2,4 GHz eller 5 GHz).

Steg:

1. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.

2. Tryck Ställ in hårdvara.

3. På sidan Konfigurera maskinvara trycker du på Kundvy för att visa QR-koden för anslutning.

4. I Customer View, tryck på parkoppla med POS.

5. Skanna QR-koden på Shopify POS-enheten. När anslutningen är klar visas Ansluten i båda apparna.

6. I kundvyn trycker du på Fäst app om du vill förhindra att kunder stänger Customer View-appen. Håll nere tillbaka- och översiktsknapparna på din Android-enhet för att ta bort Customer View-appen.

Anpassa Customer View-appen

Du kan anpassa Customer View-appen från Shopify POS.

• Välj det meddelande som visas i din Customer View när ingen transaktion pågår.

Du kan välja att visa ett standardmässigt välkomstmeddelande eller ett anpassat meddelande. Standardmeddelandet är "Välkommen till" och ditt butiksnamn. Ett exempel på ett anpassat meddelande kan vara "Vinterförsäljning, 40 % rabatt".

• Aktivera eller inaktivera insamling av e-postadresser.

När insamling av e-postadresser är aktiverad ser kunderna ett alternativ om att anmäla sig till e-postmeddelanden när det anpassade meddelandet eller välkomstmeddelandet visas.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Customer View.

3. Redigera standarddisplayen:

- Tryck på Redigera välkomstmeddelande för att ange ett anpassat meddelande. - För att aktivera eller inaktivera hämtning av e-post, växla till kryssrutan för e-post.

Koppla ur Customer View från Shopify POS

Du kan när som helst koppla bort Customer View från Shopify POS.

1. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.

2. Tryck på Customer View.

3. Tryck på Glöm kundvy.

Att använda Customer View-appen

När Customer View-appen är parkopplad till Shopify POS, visar den kassainformation för varje order som hanteras med den parkopplade Shopify POS-enheten. När kassabetalningen är klar väljer kunden hur de ska få kvittot:

• e-post
  • text
  • utskrivet (endast iPad)
  • inget kvitto

Felsökning

Om du har problem med anslutningen mellan Shopify POS och Customer View-appen, prova med att följa dessa steg.

Steg:

1. Stäng Shopify POS och Customer View-appen.

2. Öppna Shopify POS och tryck på > Inställningar.

3. Tryck Ställ in hårdvara.

4. På sidan Konfigurera maskinvara trycker du på Kundvy.

5. Om Customer View-appen fortfarande visas som ansluten trycker du på knappen - bredvid Customer View för att koppla bort den.

6. Om Customer View-appen kopplas från Wifi-nätverket, stäng då av viloläget.

7. Öppna Customer View-appen och para den med Shopify POS.

8. Om appen Customer View fortfarande inte ansluter, kontakta Shopify-support.