Kvittoskrivare

För att skriva ut papperskvitton måste detaljhandelskonfigurationen inkludera följande:

• Shopify POS på iPad
  • en Star Micronics -stödd kvittoskrivare.

Stödda Star Micronics skrivarmodeller

Stödda kvittoskrivarmodeller är:

Var försiktig med modellnamn

Om du köper en USB eller LAN kvittoskrivare kanske du märker att namnet visas på skrivarens front som TSP100. Det här är inget problem, eftersom numret inte är namnet på den enskilda modellen, utan för hela sortimentet av Star Micronics-skrivare.

Om du vill bekräfta det exakta modellnumret för skrivaren som du har, leta efter den etikett som normalt är fäst på undersidan av skrivaren. Denna etikett visar:

• modellområde (TSP100)
  • serienummer
  • effektbedömning
  • modellnummer (100IIILAN eller 100USB).

Anslut skrivarkablarna

Två kablar med lite olika kontaktdon följer med ett special-kit för detaljhandel från Shopify. Den ena kabeln ansluter skrivaren till kassalådan och den andra ansluter skrivaren till routern. Se till att använda rätt kabel vid varje tillfälle.

Kvittoskrivare till kassalåda:

Shopify POS kvittoskrivare till kassalådans kabel

Kvittoskrivare till router:

Shopify POS kvittoskrivare till routerns kabel

Ställ in en skrivare som standard för kvittoutskrifter

När du ansluter en skrivare ställs den automatiskt in som standardskrivare för kvittoutskrifter. Om standardskrivaren inte är tillgänglig kan du inte skriva ut ett kvitto. Om du har mer än en skrivare kan du ändra standardskrivaren från Shopify POS.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på och trycker sedan på Hantera ansluten maskinvara.

2. Under Kvittoskrivare trycker du på skrivaren som du vill ställa in som standard.

3. Aktivera standardalternativet för kvittoskrivare.

Skriv ut testkvitto

När du har konfigurerat din kvittoskrivare skrivs en kort diagnostisk rapport ut. Därefter bör du skriva ut ett testkvitto för att bekräfta att allt fungerar.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på och trycker sedan på Hantera ansluten maskinvara.

2. Tryck på skrivaren som du vill testa.

3. Tryck på Testa kvittoskrivare.

OBS! Du kan även trycka på knappen FEED på framsidan av den stödda kvittoskrivaren Star Micronics för att skriva ut ett testkvitto. Om papper laddas bör ett testkvitto skrivas ut.