Epson FP-81 II RT kvittoskrivare

## Krav

För att kunna använda den här maskinvaran med din Shopify-butik måste du uppfylla följande krav:

• Shopify POS-appen
  • en kompatibel iPad som kör iOS 15 eller högre, en iPhone som kör iOS 15 eller högre, eller en kompatibel Android-enhet som kör version 10 eller högre

• en Shopify-butik baserad i Italien

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller senare
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 15 eller senare
POS Go POS Go som kör de senaste programvaruuppdateringarna från Shopify
Android Telefon eller surfplatta med officiell Android-version 10.0 eller högre, med aktiverade Google Play-tjänster

Shopify kassasystem-appen är bara tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Den är inte tillgänglig för stationära datorer.

Obs! Shopify POS-appen stöder inte beta-operativsystem. Av säkerhetsskäl stöds inte Shopify POS av operativsystem som ändrats genom "jailbreaking", "rooting" eller andra liknande tekniker. Vi uppmuntrar starkt alla användare att hålla sina operativsystem uppdaterade för att säkerställa bästa säkerhet för dina data. Du bör endast hämta Shopify POS-appen direkt från Apple App Store eller Google Play Store.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du uppdaterar enheten till iOS 14 eller senare och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du installerar i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopify-appen.

Så här aktiverar du Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Här kan du köpa kvittoskrivaren Epson FP-81 II RT

Kvittoskrivaren Epson FP-81 II RT är tillgänglig från Shopifys maskinvaruaffär för handlare i Italien.

För anvisningar för termiska pappersrullar och en beskrivning av hur du laddar kvittoskrivaren, se instruktionerna i tillverkarens maskinvaruhandbok.

Anslut kvittoskrivaren Epson FP-81 II RT till eluttaget

Innan du kan använda kvittoskrivaren FP-81 II RT måste du ansluta din skrivare till strömförsörjningen.

Steg:

1. Anslut ena änden av strömkabeln till kvittoskrivarens baksida.
  2. Anslut den andra änden av kabeln till ett eluttag och slå på skrivaren.

En diagnostisk rapport skrivs ut om papperet är laddat.

Anslut kvittoskrivaren Epson FP-81 II RT till din kassasystemsenhet

Kvittoskrivaren Epson FP-81 II RT ansluts till ditt nätverk med en Ethernet-kabel. För att kunna använda den här skrivaren måste du ha ett nätverk konfigurerat på din plats och en router som du kan ansluta din skrivare till med en Ethernet-kabel.

Steg:

1. Koppla in strömmen till din skrivare och slå på kvittoskrivaren med strömbrytaren.
  2. Placera en rulle med termopapper i skrivaren.
  3. Anslut kvittoskrivaren till Ethernet-porten på din router och verifiera att din nätverks- och SSL-anslutning är aktiverad i dina skrivarinställningar. Detta gör att skrivaren kan upptäckas i Shopify POS-appen.
  4. Tryck på Mer > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify Pos-appen.
  5. Tryck på Kvittoskrivare.
  6. Shopify POS-appen skannar efter tillgängliga skrivare. Om en skrivare hittas och inte är lösenordsskyddad så ansluts den automatiskt. Om en skrivare hittas och är lösenordsskyddad kan du ange lösenordet för att ansluta. Om ingen skrivare hittas kan du ange DHCP-adressen för att ansluta.
  7. Bekräfta att din skrivare är ansluten under Kvittoskrivare.

När du har anslutit din skrivare, glöm inte att:

Slå på din SSL-anslutning

1. Anslut din knappsats och skärm till skrivaren.
  2. På det numeriska tangentbordet anger du 3333 och trycker sedan på Chiave. Den anpassade skärmen visar S - SCELTA FUNZIONE.
  3. Ange 34 och tryck sedan på Contante tills WEB SERVER: SSL visas.
  4. Ändra X till 1 och tryck sedan på Contante.
  5. Tryck på Chiave för att lämna menyn och starta sedan om skrivaren.

Hitta din IP-adress (DHCP-adress)

1. Anslut din knappsats och skärm till skrivaren.
  2. På det numeriska tangentbordet anger du 3333 och trycker sedan på Chiave. Den anpassade skärmen visar S - SCELTA FUNZIONE.
  3. Ange 19 och tryck sedan med Contante att ange LAN-konfigurationen.
  4. Ange 1 för att aktivera DHCP och tryck sedan på Contante. DHCP-adressen visas.
  5. Tryck på ,-knappen och sedan Chiave för att lämna menyn.
  6. Valfritt: Tryck på Sub Totale om du vill skriva ut internetanslutningsinformation.

Skattemässig stängning

När du ansluter kvittoskrivaren Epson FP-81 II RT till din POS-app kan du skicka alla registrerade transaktioner till din lokala skattemyndighet för alla enheter som är anslutna till samma skrivare.

Du kan skicka bokslutsdata manuellt genom att trycka på Skicka bokslutsdata eller så kan du aktivera en inställning för att automatiskt skicka bokslutsdata dagligen i slutet av varje dag.

Steg

1. Från Shopify POS trycker du på .
  2. Tryck på Anslutning > RT.
  3. Tryck på Skicka bokslutsdata för att göra ändringar.
  4. Växla Skicka bokslutsdata automatiskt dagligen kl. 23.59 till på eller av.

Hantera pappersflöde

Så här åtgärdar du vanliga fel med kvittopapperet.

FEL-indikatorn blinkar gult

Detta orsakas av att det inte finns något papper i skrivaren. Öppna skrivaren, sätt in papper och stäng locket.

Papper har fastnat

Om du matar in papperet snett i en kvittoskrivare kommer det troligtvis att leda till att papper fastnar. Stäng av skrivaren, öppna den och försök mata in papperet igen om detta inträffar.

Om du försöker göra kvittot smalare än den angivna bredden på 3 tum, ska du se till att du använder den medföljande delaren. Vik inte papperet när du matar in det i skrivaren.

Anpassa kvitton

Du kan anpassa fälten som visas på dina kvitton i kvittoredigeraren i Shopify POS-appen och i din Shopify-admin.

Lotterikod

När du använder en Epson FP-81 II RT-skrivare kan du lägga till lottnumret på dina kvitton. Det här alternativet kan nås under Fler åtgärder i din varukorg i Shopify POS-appen.

Vanliga frågor

Kan jag lägga till en annan avgift, till exempel intäktsavgiften, på ordrar som behandlas med Shopify kassasystem?

Inte just nu. Som en lösning kan avgiften skapas som en produkt, dold från butiken och läggas till i relevanta varukorgar.

Kan jag lägga till kundens momsregistreringsnummer eller skattekod i utcheckningen?

Nej. Denna information kan läggas till som en anteckning i ordern, eller till kundens namn eller adress i deras profil.

Kan jag lägga till kundernas momsregistreringsnummer eller CF på skattekvittot?

Nej. Denna information kan läggas till som en anteckning i ordern, eller till kundens namn eller adress i deras profil.