Epson FP-81 II RT-kvitteringsskriver

## Krav

For å bruke denne maskinvaren med Shopify-butikken din må du oppfylle følgende krav:

• Shopify POS-appen
  • en kompatibel iPad som kjører iPadOS 15 eller høyere, en iPhone som kjører iOS 15 eller høyere, eller en kompatibel Android-enhet som kjører versjon 10 eller høyere

• en Shopify-butikk basert i Italia

Shopify POS-appen fungerer med enheter som oppfyller følgende krav:

Enheter som fungerer med Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 7 eller høyere som kjører iOS 15 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad mini Generasjon 4 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iPadOS 15 eller høyere
Android Telefon eller nettbrett som kjører en offisiell Android-versjon 10.0 eller nyere

Shopify POS-appen er bare tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. Den er ikke tilgjengelig på datamaskiner.

Tillatelseskrav for iOS 14

Hvis du har oppdatert enheten til iOS 14 eller nyere og bruker tredjepartsapper for Shopify, kan det hende du må aktivere sporing på tvers av nettsteder i iOS-innstillingene. Med sporing på tvers av nettsteder kan tredjepartsapper for Shopify som du har installert i Shopify-administrator kobles sammen i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale og Shopify-appen.

Gjennomfør følgende trinn for å aktivere sporing på tvers av nettsteder:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din
  2. Trykk på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktiver Tillat sporing på tvers av nettsteder.

Her kan du kjøpe kvitteringsskriveren Epson FP-81 II RT

Kvitteringsskriveren Epson FP-81 II RT er tilgjengelig fra Shopify-maskinvarebutikken for forhandlere i Italia.

For spesifikasjoner på termisk papir og en forklaring på hvordan du setter inn papir i kvitteringsskriveren, kan du se veiledningen i produsentens maskinvarehåndbok.

Koble til Epson FP-81 II RT-kvitteringsskriveren

Før du kan bruke kvitteringsskriveren FP-81 II RT må du koble skriveren til strømforsyningen.

Steg:

1. Koble den ene enden av strømkabelen til baksiden av kvitteringsskriveren.
  2. Koble den andre enden av kabelen til et strømuttak, og skru på skriveren.

Hvis papiret lastes inn, så skrives det ut en diagnoserapport.

Koble Epson FP-81 II RT-kvitteringsskriveren til POS-enheten

Kvitteringsskriveren Epson FP-81 II RT kobles til nettverket ved hjelp av en Ethernet-kabel. For å bruke denne skriveren må du ha et konfigurert nettverk i lokalet, og en ruter som kan kobles til skriveren med en Ethernet-kabel.

Steg:

1. Koble skriveren til strømforsyningen og slå på kvitteringsskriveren ved hjelp av strømbryteren.
  2. Sett inn en rull med termisk utskriftspapir i skriveren.
  3. Koble kvitteringsskriveren til Ethernet-porten på ruteren og kontroller at nettverks- og SSL-tilkobling er aktivert i skriverinnstillingene. Dette gjør at skriveren blir oppdaget i Shopify POS-appen.
  4. Trykk på -knappen > Tilkobling > Konfigurer maskinvare i Shopify POS-appen.
  5. Trykk Kvitteringsskriver.
  6. Shopify POS-appen skanner etter tilgjengelige skrivere. Hvis den finner en skriver som ikke er passordbeskyttet, kobler den til automatisk. Hvis den finner en skriver som er passordbeskyttet, kan du oppgi passordet for å koble til. Hvis den ikke finner en skriver, kan du oppgi DHCP-adressen for å koble til.
  7. Kontroller at skriveren er koblet til under Kvitteringsskrivere.

Når du har koblet til skriveren, må du ikke glemme å:

Aktiver SSL-tilkoblingen

1. Koble tastaturet og skjermen til skriveren.
  2. Angi 3333 på det numeriske tastaturet, og trykk så på Chiave. Den egendefinerte skjermen viser S – SCELTA FUNZIONE.
  3. Angi 34 og trykk deretter Contante inntil WEB SERVER: SSL vises.
  4. Endre X til 1, og trykk deretter Contante.
  5. Trykk Chiave for å gå ut av menyen, og start skriveren på nytt.

Finn IP-adressen (DHCP-adressen)

1. Koble tastaturet og skjermen til skriveren.
  2. Angi 3333 på det numeriske tastaturet, og trykk så på Chiave. Den egendefinerte skjermen viser S – SCELTA FUNZIONE.
  3. Angi 19, og trykk deretter Contante for å gå til LAN-konfigurasjonen.
  4. Skriv inn 1 for å aktivere DHCP, og trykk på Contante. DHCP-adressen vil vises.
  5. Trykk ,-knappen og deretter Chiave for å gå ut av menyen.
  6. Valgfritt: Trykk på Sub Totale hvis du vil skrive ut informasjon om nettverkstilkoblingen.

Skattemessig avslutning

Når du kobler kvitteringsskriveren Epson FP-81 II RT til POS-appen, kan du sende alle registrerte transaksjoner til lokale skattemyndigheter for alle enheter som er koblet til samme skriver.

Du kan sende data om økonomiavslutninger manuelt ved å trykke på Send økonomiavslutning, eller du kan aktivere en innstilling for å sende data om økonomiavslutninger automatisk på slutten av hver dag.

Steg

1. Trykk på fra Shopify POS.
  2. Trykk på Tilkobling > RT.
  3. Trykk på Send økonomiavslutning for å gjøre endringer.
  4. Veksle Send økonomiavslutning automatisk hver dag kl. 23.59 på eller av.

Administrere papirmating

Slik løser du vanlige feil med kvitteringspapir.

ERROR-indikatoren blinker gult

Dette skyldes at det ikke er papir i skriveren. Åpne skriveren, sett inn papiret og lukk lokket.

Papirstopp

Hvis du mater inn papiret til kvitteringsskriveren på skrå, er det sannsynlig at du forårsaker en papirstopp. Hvis dette skjer, kan du skru av skriveren, åpne den og prøve å mate papiret inn igjen.

Hvis du forsøker å gjøre kvitteringen smalere enn den angitte bredden på 3 tommer må du bruke skillelinjen som følger med. Ikke brett papiret når du mater det inn i skriveren.

Tilpass kvitteringer

Du kan tilpasse feltene som vises på kvitteringer i kvitteringsredigeringsprogrammet i Shopify POS-appen og i Shopify-administrator.

Lotterikode

Når du bruker en Epson FP-81 II RT-skriver kan du legge til lotterikoden på kvitteringene. Dette alternativet finnes under Flere handlinger i handlekurven i Shopify POS-appen.

Vanlige spørsmål

Kan jeg legge til en annen avgift, for eksempel omsetningsmerke, til bestillinger som behandles med Shopify POS?

Ikke for øyeblikket. Som en midlertidig løsning kan gebyret opprettes som et produkt, skjult i butikken, som legges i de relevante handlekurvene.

Kan jeg legge til kundens MVA-nummer eller skattekode i kassen?

Nei. Denne informasjonen kan legges til som et notat i bestillingen, eller etter kundens navn eller adresse i profilen deres.

Kan jeg legge til kundens MVA-nummer eller CF på skattekvitteringen?

Nei. Denne informasjonen kan legges til som et notat i bestillingen, eller etter kundens navn eller adresse i profilen deres.