Egendefinerte data

Shopifys plattform inkluderer datamodeller for grunnleggende handelskonsepter som produkter, samlinger og bestillinger. Hvis du imidlertid har behov for mer kompliserte eller spesifikke datamodeller, kan egendefinerte data hjelpe deg med å utvide Shopifys datamodeller og opprette dine egne ved hjelp av følgende ressurser:

• Metafelter: definer og tilknytt et egendefinert eller standard felt med ulike deler av Shopify, som produkter, kunder eller blogger.

• Hvis du for eksempel har en klesbutikk og ønsker å legge til instruksjoner for pleie av produktene kan du legge til et metafelt for produkter kalt «Pleieinstruksjoner». Deretter kan du legge til instruksjoner for pleie for ett eller alle produkter.
  • Metaobjekter: definer og opprett egendefinerte datastrukturer med Shopify.

• Hvis du for eksempel har en skjønnhets- og hudpleiebutikk og ønsker å innhente og vise informasjon om dine mest populære influensere, kan du bygge et metaobjekt kalt «Influenserprofil». Deretter kan du legge inn felter for overskrift, bilde og beskrivelse, og opprette oppføringer for hver influenser. Du kan vise dette i temaet, eller bare bruke det i administrator.

Typer av metafelter

Du kan opprette følgende typer metafelter:

• Metafelter med definisjoner: Dette kan være standard eller egendefinerte definisjoner.

• Standard: Disse definisjonene konfigureres automatisk for deg, og er utviklet for å være universelt kompatible på tvers av Shopify. Fordi standard metafeltdefinisjoner følger standarder som brukes på tvers av alle Shopify-butikker, støttes de av apper, temaer og andre deler av butikken. Du kan legge til produktkategorier for standard produktmetafelter, slik at disse metafeltene bare vises for produkter i den bestemte produktkategorien. Finn ut mer om standard metafeltdefinisjoner.
    • Egendefinert: Disse definisjonene er unike for butikken. Bruk egendefinerte definisjoner for metafelter som ikke har standarddefinisjoner, eller hvis du ønsker å migrere eksisterende ustrukturerte metafelter til en definisjon.
  • Ustrukturerte metafelter: dette er metafelter uten definisjoner. Du kan redigere metafelter uten definisjoner. Finn ut mer om redigering av metafelter som ikke har en definisjon.

• Appeide metafelter: Disse definisjonene opprettes ved hjelp av en app fra Shopify App Store.

Metafeltdefinisjon

Metafeltdefinisjoner har følgende deler:

• Navn: brukes for å identifisere metafeltet i Shopify-administrator, som Color.
  • Navnefelt og nøkkel: den unike identifikatoren for metafeltet. Du kan bruke et navnefelt til å gruppere lignende metafelter sammen, men hvert navnefelt og -nøkkel må være unike. Et eksempel er custom.color.
  • Beskrivelse (valgfritt): lar deg inkludere beskrivende informasjon, som hvilke verdier du skal angi for metafeltet.
  • Type: hvilken type data metafeltet lagrer, som tekst, fil eller URL-adresse.
  • Kategorier (kun for standard produktmetafeltdefinisjoner): Standardproduktkategoriene som standardproduktmetafeltet er knyttet til.
  • Valideringer (valgfritt): reglene for registrering av verdier, som tegngrenser eller minimums- og maksimumsverdier.
  • Alternativer: hvor metafeltet er tilgjengelig for bruk.
    • Tilgang: Du kan gi metafeltet tilgang til butikkfronter. Dette betyr at metafeltet kan kobles til temaet ved hjelp av dynamiske kilder. Finn ut mer om tilgang.
    • Funksjoner: Med Bruk som filter i administrator kan du bruke metafeltet til å filtrere produktsøk i Shopify-administrator. Finn ut mer om filtrering av produkter. Med Bruk i automatiserte samlinger kan du bruke metafeltet til å opprette en automatisert samling. Finn ut mer om automatiserte samlinger fra metafelter.

Finne skrivebeskyttede appmetafelter

Du kan se en liste over appeide metafelter for en bestemt ressurs.

Trinn:

1. Gå til en ressurs med metafelter i Shopify-administrator. Du kan for eksempel gå til en produktside.
  2. Klikk på Vis alle i seksjonen Metafelter.
  3. Klikk på Flere handlinger > Skrivebeskyttede appmetafelter.

Metaobjekter

Det er to nøkkelkomponenter i metaobjekter:

1. Definisjonen: gruppen av felter som definerer objektets struktur. Dette administreres i Innstillinger > Egendefinerte data i Shopify-administrator.
  2. Oppføringer: innholdet eller data for metaobjektet. Oppføringer opprettes og administreres i Innhold > Metaobjekter i Shopify-administrator.

Typer metaobjekter

• Standard: Disse definisjonene konfigureres automatisk, og er utviklet for å være universelt kompatible på tvers av Shopify. Fordi standarddefinisjoner for metafelter følger standarder som brukes på tvers av alle Shopify-butikker, støttes de av apper, temaer og andre deler av butikken.
  • Egendefinert: Disse definisjonene er unike for din butikk. Opprett et egendefinert metaobjekt når det ikke finnes noen standarddefinisjoner som oppfyller dine behov.
  • Metaobjekter laget av apper: Disse definisjonene er opprettet av en app.

Både metaobjekter og filer er tilgjengelige i delen Innhold i Shopify-administrator. Du finner denne seksjonen fra navigasjonsfeltet for administrator.

Administrere metaobjekter

Innhold > Metaobjekter lister opp alle butikkens metaobjekter. Det er fire standard lagrede visninger som vises som kort langs toppen, som navigerer til en filtrert visning av denne listen. Følgende standard lagrede visninger er tilgjengelige:

• Tilgjengelig i butikkfronten: Metaobjektoppføringer som er tilgjengelige for butikkfronten din
  • Nettsider: Metaobjektoppføringer med funksjonen for nettsider aktivert
  • Aktiv: Metaobjektoppføringer med status satt til Aktiv
  • Utkast: Metaobjektoppføringer med status satt til Utkast

På større skjermer vises seks lagrede visningskort. Dette krever at du har opprettet minst to egendefinerte lagrede visninger. Du finner instruksjoner nedenfor for bruk av lagrede visninger.

Nylige oppføringer vises også på denne siden og fremhever alle metaobjektoppføringer i omvendt kronologisk rekkefølge.

Til slutt kan du søke, filtrere og sortere metaobjektdefinisjonslisten etter behov.

Bruke lagrede visninger

Metaobjektoppføringslister kan konfigureres med lagrede visninger for å enkelt gå tilbake til filtrerte lister med metaobjektoppføringer.

Trinn:

1. Velg +-ikonet i topplinjen for å åpne Opprett en ny visning-modalen.
  2. Skriv inn et navn for den lagrede visningen.
  3. Med den nyopprettede visningen åpen velger du søke- og filterikonet i topplinjen.
  4. Legg til filtrene du vil at denne lagrede visningen skal bruke. Dette kan enten være et fritekstsøk eller strukturerte filtre (oppdatert, opprettet, lagt til av eller felt i metaobjektdefinisjonen).
  5. Klikk på Lagre.

Administrere filer

Innhold > Filer viser alle filene i butikken din. Du kan søke og filtrere filene dine basert på filstørrelse, filtype (bilde, video, ekstern video, 3D-modell eller annet) og hvor filer brukes (produkter, annet). Finn ut mer om bruk av filer.

Finne appkontrollerte metaobjekter

Du spesifiserer følgende informasjon når du oppretter en metaobjektdefinisjon:

• Navn: brukes for å identifisere metafeltet i Shopify-administrator, som Authors.
  • Type: hvilken type data metafeltet lagrer, som tekst, fil eller URL-adresse.
  • Felter: definer hvilken type innhold du ønsker å vise i metaobjektet

• Hvert felt har et navn (obligatorisk), beskrivelse, type og valideringsregler, som tegngrenser, minimums- og maksimumsverdier eller forhåndsinnstilte verdier.
    • Visningsnavn er knyttet til ett enkelt feltnavn, og brukes til å identifisere en individuell metaobjektoppføring. Du kan når som helst endre feltet som visningsnavnet er tilordnet. Visningsnavnet tilordnes automatisk til det første tekstfeltet i en metaobjektoppføring, eller genereres automatisk hvis det ikke er noen tekstfelter i metaobjektdefinisjonen.
    • Du kan for eksempel legge til et felt for tekst og indikere det som et visningsnavn, et felt for et bilde og et felt for en farge.
  • Alternativer: hvor metaobjektet er tilgjengelig for bruk.

• Tilgang: Som standard er tilgang til butikkfronter aktivert for metaobjektet. Dette betyr at metaobjektet kan kobles til temaet ved hjelp av dynamiske kilder. Du kan deaktivere tilgang til butikkfronter. Finn ut mer om tilgangsalternativer.
    • Funksjoner: Du kan bruke metaobjektet til å opprette nettsider. Finn ut mer om å bygge nettsider med metaobjekter.

Finn appopprettede metaobjekter

Du finner appkontrollerte metaobjekter i Shopify-administrator ved å filtrere metaobjektdefinisjonene.

Trinn:

1. Gå til Innhold > Metaobjekter i Shopify-administrator.
  2. Gjør en av følgende:
    • Klikk på sorteringsikonet, og sorter deretter etter Lagt til av. Metaobjektene sorteres alfabetisk etter personen eller appen som la dem til.
    • Klikk på Legg til filter > Lagt til av, og velg deretter navnet på appen for å se metaobjektene den har lagt til.