Epson FP-81 II RT-bonprinter

## Vereisten

Om deze hardware met je Shopify-winkel te gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• de Shopify POS-app
  • Je hebt een compatibele iPad met iPadOS 15 of hoger, een iPhone met iOS 15 of hoger of een compatibel Android-apparaat met versie 10 of hoger.

• een Shopify-winkel in Italië

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 7 of nieuwer met iOS 15 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad mini Generatie 4 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iPadOS 15 of hoger
Android Telefoon of tablet met officiële Android-versie 10.0 of hoger

De Shopify POS-app is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Deze is niet beschikbaar voor desktopcomputers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van externe partijen gebruikt, kan het nodig zijn om Cross-websitetracking te activeren in de iOS-instellingen. Met Cross-websitetracking kunnen Shopify-apps van externe partijen die je in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de Shopify-app.

Voer de volgende stappen uit om Cross-websitetracking te activeren:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Activeer Cross-websitetracking toestaan.

Waar kun je de Epson FP-81 II RT-bonprinter kopen?

De Epson FP-81 II RT-bonprinter is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store voor merchants in Italië.

Raadpleeg de instructies in de hardwarehandleiding van de fabrikant voor specificaties voor thermisch papier en een uitleg over het laden van de bonprinter.

De Epson FP-81 II RT-bonprinter aansluiten

Voordat je de FP-81 II RT-bonprinter kunt gebruiken, dien je je printer aan te sluiten op de voeding.

Stappen:

1. Sluit het ene uiteinde van de voedingskabel aan op de achterkant van je bonprinter.
  2. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een stopcontact en zet de printer aan.

Als het papier is geladen, wordt er een diagnoserapport afgedrukt.

De Epson FP-81 II RT-bonprinter aan je POS-apparaat koppelen

De Epson FP-81 II RT-bonprinter maakt via een ethernetkabel verbinding met je netwerk. Om deze printer te gebruiken, dien je een netwerk te hebben ingesteld op je locatie en een router die je kunt verbinden met je printer met behulp van een ethernetkabel.

Stappen:

1. Sluit je printer aan op de voeding en schakel de bonprinter in met behulp van de aan-uitschakelaar.
  2. Plaats een papierrol met thermisch papier in de printer.
  3. Sluit de bonprinter aan op de ethernetpoort van je router en controleer of de netwerk- en SSL-verbinding is geactiveerd in de printerinstellingen. Hiermee wordt de printer vindbaar in de Shopify POS-app.
  4. Tik in de Shopify POS-app op de knop = > Connectiviteit > Hardware instellen.
  5. Tik op Bonprinter.
  6. De Shopify POS-app zoekt naar beschikbare printers. Als er een printer wordt gevonden en niet met een wachtwoord is beveiligd, maakt deze automatisch verbinding. Als er een printer wordt gevonden en deze is beveiligd met een wachtwoord, kun je het wachtwoord invoeren om verbinding te maken. Als er geen printer wordt gevonden, kun je het DHCP-adres gebruiken om verbinding te maken.
  7. Controleer onder Bonprinters of je printer verbonden is.

Vergeet na het aansluiten van je printer niet om:

De SSL-verbinding inschakelen

1. Verbind je toetsenblok en beeldscherm met de printer.
  2. Typ 3333 op het numerieke toetsenbord en druk0 op Chiave. Op het aangepaste scherm wordt S - SCELTA FUNZIONE weergegeven.
  3. Voer 34 in en druk vervolgens op Contante totdat WEB SERVER: SSL wordt weergegeven.
  4. Wijzig X naar 1 en druk vervolgens op Contante.
  5. Druk op Chiave om het menu te verlaten en start de printer opnieuw.

Je IP-adres zoeken (DHCP-adres)

1. Verbind je toetsenblok en beeldscherm met de printer.
  2. Typ 3333 op het numerieke toetsenbord en druk0 op Chiave. Op het aangepaste scherm wordt S - SCELTA FUNZIONE weergegeven.
  3. Voer 19 in en druk vervolgens met Contante om de LAN-configuratie in te voeren.
  4. Typ 1 om DHCP te activeren en druk op Contante. Het DHCP-adres wordt weergegeven.
  5. Druk op de knop , en vervolgens op Chiave om het menu te verlaten.
  6. Optioneel: Als je netwerkverbindingsgegevens wilt afdrukken, druk je op Sub Totale.

Fiscale afsluiting

Wanneer je de Epson FP-81 II RT-bonprinter met je POS-app verbindt, kun je alle vastgelegde transacties voor alle apparaten die met dezelfde printer verbonden zijn, naar de lokale belastingdienst sturen.

Je kunt de gegevens voor fiscale afsluiting handmatig opsturen door te tikken op Fiscale afsluiting verzenden of activeer een instelling waarmee je aan het eind van elke dag automatisch gegevens voor fiscale afsluiting stuurt.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op .
  2. Tik op Connectiviteit > RT.
  3. Tik op Fiscale afsluiting verzenden om wijzigingen aan te brengen.
  4. Schakel de optie Fiscale afsluiting dagelijks om 23:59 uur automatisch verzenden in of uit.

De papierdoorvoer beheren

Veelvoorkomende fouten met het bonpapier oplossen.

Het FOUT-lampje knippert geel

Dit gebeurt wanneer er geen papier in de printer zit. Open de printer, plaats het papier en sluit het deksel.

Papierstoringen

Als je het papier scheef in de bonprinter plaatst, is de kans groot dat het papier vast komt te zitten. Als dit gebeurt, zet de printer uit, open het deksel en plaats het papier opnieuw.

Als je je bon smaller probeert te maken dan de opgegeven breedte van 3 inch (7,6 cm), gebruik dan de meegeleverde verdeler. Vouw het papier niet wanneer je het in de printer plaatst.

Ontvangstbewijzen aanpassen

Je kunt de velden aanpassen die op je bonnen worden weergegeven in de bon-editor in de Shopify POS-app en in het Shopify-beheercentrum.

Loterijcode

Wanneer je een Epson FP-81 II RT-printer gebruikt, kun je de loterijcode aan je bonnen toevoegen. Deze optie is toegankelijk onder Meer acties in je winkelwagen in de Shopify POS-app.

Veelgestelde vragen

Kan ik nog een kost toevoegen, bijvoorbeeld de omzetstempel, aan bestellingen die met Shopify POS zijn verwerkt?

Momenteel niet. Als tijdelijke oplossing kun je de kost aanmaken als een product, verborgen in de winkel, en toevoegen aan de relevante winkelwagens.

Kan ik bij het afrekenen het btw-nummer of de fiscale code van de klant toevoegen?

Nee. Deze informatie kan worden toegevoegd als opmerking bij de bestelling, of bij de klantnaam of het adres in het profiel.

Kan ik het btw-nummer of CF van de klant toevoegen aan de fiscale bon?

Nee. Deze informatie kan worden toegevoegd als opmerking bij de bestelling, of bij de klantnaam of het adres in het profiel.