Epson TM-m30III-bonprinter

Vereisten

Om deze hardware met je Shopify-winkel te gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je gebruikt de Shopify POS-app.
  • Je beschikt over een compatibele iPad of iPhone met iOS 15 of hoger, of een compatibel Android-apparaat met Android 10 of hoger.

Voor een USB-verbinding heb je een USB-kabel met USB-C- en USB-A-verbindingen nodig. USB-verbinding wordt alleen op Android ondersteund.

Voor een ethernetverbinding heb je een ethernetkabel nodig.

Waar je de Epson TM-m30III-bonprinter kunt kopen

De Epson TM-m30III-bonprinter en printerpapier zijn verkrijgbaar bij de Shopify Hardware Store in ondersteunde landen.

Als je je in een niet-ondersteund land bevindt en je de Epson TM-m30III-bonprinter wilt gebruiken, moet je deze bij een derde partij kopen.

Raadpleeg de instructies in de hardwarehandleiding van de fabrikant voor specificaties voor thermisch papier en een uitleg over het laden van de bonprinter.

Sluit de Epson TM-m30III-bonprinter aan

Voordat je de Epson TM-m30III-bonprinter kunt gebruiken, sluit je je printer aan op de voeding.

Stappen:

1. Verwijder het paneel aan de achterkant van de printer.
  2. Sluit het ene uiteinde van de voedingskabel aan op de achterkant van je bonprinter.
  3. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op een stopcontact en zet de printer aan.
  4. Bevestig het achterpaneel van de printer opnieuw.

Als het papier is geladen, wordt er een diagnoserapport afgedrukt.

De Epson TM-m30III-bonprinter koppelen en verbinden met je POS-apparaat

Vóór gebruik van de Epson TM-m30III-bonprinter met Shopify POS koppel je de printer met je apparaat via Shopify POS. Nadat je de printer en het apparaat hebt gekoppeld, maakt de printer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide ingeschakeld en binnen bereik zijn.

Je kunt de printer op meerdere verschillende manieren aansluiten:

Vergeet na het aansluiten van je printer niet om:

Verbinden met bluetooth

Je kunt je printer verbinden met Bluetooth en een iPhone, iPad of Android.

Stappen:

1. Sluit je printer aan op de voeding.
  2. Laad het bonpapier.
  3. Open het bovenste paneel voor het laden van papier.
  4. Terwijl het paneel open is, houd je de knop ingedrukt om papier te door te voeren totdat het papierlampje knippert. Laat de knop los en sluit het paneel.
  5. Er wordt een instructieblad afgedrukt. Druk snel één keer op de knop om het papier in de printer te voeren.
  6. Houd de knop ongeveer 1 seconde ingedrukt om het papier in de printer te voeren. Er wordt een Bluetooth-statusblad afgedrukt en het Bluetooth-lampje knippert.
  7. Tik op Gereed.
  8. Controleer of je printer wordt weergegeven als verbonden onder Bonprinters.

Verbinden met USB

Je kunt je printer aansluiten met een USB-kabel en een Android-apparaat.

Stappen:

1. Verwijder het achterpaneel van de printer.
  2. Verwijder het onderpaneel van de printer.
  3. Sluit je printer aan op de voeding.
  4. Sluit een USB-A-verbinding aan op de printer en een USB-C-verbinding met je apparaat, een USB-poort of een winkelstandaard.
  5. Na enkele ogenblikken maakt de POS-app verbinding met de printer. Sta de printerverbinding toe als het apparaat hierom vraagt.
  6. Tik op Gereed.
  7. Controleer of je printer wordt weergegeven als verbonden onder Bonprinters.
  8. Bevestig het onderpaneel en het achterpaneel van de printer opnieuw.

Verbinden met wifi

Je kunt je printer verbinden met wifi en een POS Go-apparaat. Activeer bluetooth op het POS-apparaat en verleen bluetooth-machtigingen aan de POS-app voordat je verbinding maakt met wifi.

Stappen:

1. Verwijder het achterpaneel van de printer.
  2. Verwijder het onderpaneel van de printer.
  3. Sluit je printer aan op de voeding.
  4. Laad het bonpapier.
  5. De POS scant op de printer. Wanneer de POS een beschikbare printer-hotspot vindt, controleer je of het serienummer en het model van de printer correct zijn en tik je vervolgens op Verbinden.

1. Optioneel: Als de POS de printer niet kan vinden, tik je op Opnieuw scannen.
    2. Optioneel: Als de POS de printer nog steeds niet kan vinden, tik je op Probleemoplossing en volg je de instructies om na te gaan of de printer in de SimpleAP-modus staat.
  6. De POS maakt verbinding met de printer. Wanneer er verbinding is, tik je op Wifi-gegevens voltooien.

7. Vul de wifi-gegevens voor het netwerk in:

1. Bevestig het type netwerkbeveiliging.
    2. Bevestig de netwerknaam.
    3. Voer het wifi-wachtwoord in.
  8. Tik op Verbinden.

9. Er verschijnt een lijst met wifi-netwerken die beschikbaar zijn voor je apparaat. Tik op je wifi-netwerk en vervolgens op Gereed.

10. Tik op Gereed om de installatie te voltooien. Het kan enkele minuten duren voordat de printer is ingesteld en verbinding maakt met de POS.

Verbinden met ethernet/LAN

Je kunt je printer verbinden met behulp van een ethernetkabel en een iPhone, iPad of Android.

Stappen:

1. Verwijder het achterpaneel van de printer.
  2. Verwijder het onderpaneel van de printer.
  3. Laad het bonpapier.
  4. Sluit je printer aan op de voeding.
  5. Sluit één uiteinde van de Ethernet-kabel aan op de printer en één op de router of LAN-aansluiting. De printer drukt een statusblad af nadat het netwerk is gedetecteerd.
  6. Na enkele ogenblikken maakt de POS-app verbinding met de printer.
  7. Tik op Gereed.
  8. Controleer of je printer wordt weergegeven als verbonden onder Bonprinters.
  9. Bevestig het onderpaneel en het achterpaneel van de printer opnieuw.

FOUT-indicator knippert rood

Dit gebeurt wanneer er geen papier in de printer zit. Open de printer, plaats het papier en sluit het deksel. De FOUT-indicator moet stoppen met knipperen en de GEREED-indicator moet gaan branden.

Papierstoringen

Als je het papier scheef in de bonprinter plaatst, is de kans groot dat het papier vast komt te zitten. Als dit gebeurt, zet de printer uit, open het deksel en plaats het papier opnieuw.

Als je je bon smaller probeert te maken dan de opgegeven breedte van 3 inch (7,6 cm), gebruik dan de geboden scheidingslijn. Vouw het papier niet wanneer je het in de printer plaatst.

Bonnen aanpassen

Je kunt de opmaak van de standaardkassabon en de transactiebeschrijving aanpassen.