Ontvangstbewijzen aanpassen

Je kunt de template voor afgedrukte bonnen aanpassen en kiezen hoeveel bonnen je standaard wilt afdrukken. Je kunt de transactiegegevens op afgedrukte bonnen niet wijzigen.

Als je medewerkers met POS-pincodes hebt, kun je hun toegang tot de instellingen voor de bonnen verwijderen door de optie Beperkte machtigingen te selecteren vanuit de Medewerkers-instellingen.

Deze gids is alleen van toepassing op fysieke bonnen uit Retail POS-verkopen. Als je e-mail- en sms-bonnen voor POS wilt bewerken, ga je naar de instellingen voor Meldingen van het Shopify-beheercentrum en bewerk je de template POS- en mobiele kassabon.

In het Point of Sale-kanaal kun je een logo aan je bonnen toevoegen. Je kunt voor al je POS-locaties hetzelfde logo aan je bonnen toevoegen of voor elke locatie een ander logo uploaden.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of sale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Instellingen > Afgedrukte bonnen.

5. Kies in de vervolgkeuzelijst onder Boninstellingen de POS-locatie waarvoor je een logo wilt toevoegen.

6. Klik op Logo uploaden en daarna op Afbeelding toevoegen om een logobestand van 400 px bij 200 px te uploaden.

7. Optioneel: Kies in de vervolgkeuzelijst de breedte van je logo.

8. Klik op Opslaan en voer een van de volgende opties uit:

• Als je het logo op de bonnen van al je winkellocatie wilt gebruiken, klik je op Opslaan voor alle winkellocaties.
    • Als je het logo alleen wilt gebruiken voor de locatie die je hebt geselecteerd, klik je op Opslaan voor alleen deze locatie.

In de kop- en voettekst van je bonnen kun je informatie over de winkel, zoals je retourbeleid of winkeluren opnemen.

Stappen voor Point of Sale-kanaal:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of Sale.
  3. Klik op Verkoopkanaal openen.
  4. Klik op Instellingen > Afgedrukte bonnen.
  5. Op de pagina Instellingen ontvangstbewijs kies je een van de volgende opties:

• Klik op Koptekst om een aangepaste koptekst aan je bonnen toe te voegen.
    • Klik op Voettekst om een aangepaste voettekst aan je bonnen toe te voegen.
  6. Voer de aangepaste tekst in en klik op Opslaan.

Stappen voor Shopify POS-app:

1. Tik in de Shopify POS-app op en daarna op Instellingen.
  2. Tik op Afgedrukte bonnen.
  3. Op de pagina Afgedrukte bonnen kies je een van de volgende opties:

• Tik op Koptekst toevoegen om een aangepaste koptekst aan je bonnen toe te voegen.
    • Tik op Voettekst toevoegen om een aangepaste voettekst aan je bonnen toe te voegen.
  4. Voer je aangepaste tekst in en tik op Opslaan.

Aangepaste gegevens aan de bonnen toevoegen

Je kunt je bonnen aanpassen door de gewenste gegevens te kiezen die je op je bonnen wilt weergeven. Je kunt bijvoorbeeld een barcode van een bon bijsluiten die bij het scannen met een 1D- of 2D-barcodescanner of de camera van je apparaat de overeenkomstige bestelling opent in Shopify POS.

Je kunt de bonnen vanuit het Shopify-beheercentrum in het Point of Sale-kanaal aanpassen of vanuit de Shopify POS-app. Als je alle locaties tegelijk wilt wijzigen, breng je de wijzigingen aan vanuit het Shopify-beheercentrum in het Point of Sale-kanaal.

Stappen voor Point of Sale-kanaal:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of Sale.
  3. Klik op Verkoopkanaal openen.
  4. Klik op Instellingen > Afgedrukte bonnen.
  5. Klik op de pagina Instellingen ontvangstbewijs op het selectievakje naast een van de volgende gegevens die je op je bonnen wilt laten zien:

• Per locatie een ander logo weergeven
    • Toon locatieadres
    • Toon locatie telefoonnummer
    • Vak met totale omzet weergeven
    • SKU weergeven
    • Vergelijkingsprijs weergeven
    • Kortingscode weergeven
    • Aan verkoop toegewezen medewerkers weergeven
    • Medewerkers kassaverkoop tonen
    • Opmerking bij bestelling weergeven
    • Toon klantinformatie
    • 1D- of 2D-barcode tonen
    • Aangepaste QR-code weergeven
  6. Klik op Opslaan.

Stappen voor Shopify POS-app:

1. Tik in de Shopify POS-app op en daarna op Instellingen.
  2. Tik op Afgedrukte bonnen.
  3. Schakel op de pagina Afgedrukte bonnen een van de volgende gegevens in die je op de bonnen wilt toevoegen:
    • Toon locatieadres
    • Toon locatie telefoonnummer
    • Vak met totale omzet weergeven
    • SKU weergeven
    • Vergelijkingsprijs weergeven
    • Kortingscode weergeven
    • Aan verkoop toegewezen medewerkers weergeven
    • Medewerkers kassaverkoop tonen
    • Opmerking bij bestelling weergeven
    • Toon klantinformatie
    • 1D- of 2D-barcode tonen
    • Aangepaste QR-code weergeven

Het standaard aantal exemplaren instellen van de bon die je wilt afdrukken na een transactie

Je kunt ervoor kiezen om een standaard aantal bonnen te laten afdrukken na elke geslaagde transactie.

Stappen voor Point of Sale-kanaal:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of Sale.
  3. Klik op Verkoopkanaal openen.
  4. Klik op Instellingen > Afgedrukte bonnen.
  5. Selecteer Aantal afgedrukte bonnen op de pagina Boninstellingen.
  6. Voer het aangepaste gehele getal in en selecteer Opslaan.

Stappen voor Shopify POS-app:

1. Tik in de Shopify POS-app op en daarna op Instellingen.
  2. Tik op Afgedrukte bonnen.
  3. Tik op het scherm Afgedrukte bonnen onder de koptekst Afdrukopties op Aantal afgedrukte bonnen.
  4. Voer het aangepaste gehele getal in en tik op Opslaan.