Boncode-editor

Je kunt de template voor afgedrukte bonnen aanpassen met behulp van de Liquid-editor in het Shopify-beheercentrum. De bestanden waar de bonnen uit bestaan bevatten Liquid, de templatetaal van Shopify. Bewerk de code voor bonnen alleen als je HTML en CSS kent en een basiskennis hebt van Liquid.

Toegang tot de Liquid-editor

Je kunt de bontemplates en de sectietemplates die je gebruikt op afgedrukte bonnen wijzigen. Bontemplates zijn het type bonnen dat je in je winkel afdrukt. Sectietemplates zijn delen van de bonnen die je in je winkel afdrukt. Secties kunnen door meerdere bonnen worden hergebruikt. Je kunt templates bewerken met behulp van de Liquid-editor:

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of sale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Instellingen > Aanpassing van bonnen.

5. Klik op ... > Code bewerken.

6. Klik in het dialoogvenster Code bewerken op Code bewerken.

Bontemplates bewerken

Je kunt specifieke delen van bonnen bewerken.

Bonobjecten

Beschrijving van bonobjecten
Eigenschappen Beschrijving
shop
Bevat de winkelgegevens, bijvoorbeeld de winkelnaam.
location
Bevat de winkellocatiegegevens, bijvoorbeeld adres en telefoonnummer.
order
Bevat de bestelgegevens, inclusief de orderregels, kortingen, belastingen en transactiegegevens.

Bonfilters

Beschrijving van bonfilters
Eigenschappen Beschrijving
t
Vertaalt vooraf gedefinieerde labels naar de juiste taal.
money
Geeft de prijs aan in de valuta van je locatie.
escape
Escapet speciale tekens in HTML, zoals <>, ' en &, en zet tekens om in escape-sequenties.
barcode
Genereert een SVG met 1D-barcode.
qrcode
Genereert een SVG met 2D-barcode.

Een bontemplate opnieuw instellen

Je kunt een template opnieuw instellen op de oorspronkelijke versie in de Liquid-editor:

Stappen:

1. Klik in de Liquid-editor op de template die je wil herstellen.
  2. Klik in de templatelijst op de knop Opnieuw instellen op standaard naast de template die je opnieuw wil instellen.
  3. Klik in het venster Bestand opnieuw instellen op standaard op Opnieuw instellen.