Problemen oplossen met de Shopify POS-app

Als je prestatieproblemen ondervindt met de Shopify POS-app, zijn er enkele algemene stappen die je kunt uitvoeren om deze op te lossen.

Shopify raadt aan de Shopify POS-app niet te verwijderen en deze opnieuw te installeren als je problemen ondervindt. Als je de app verwijdert, verlies je de app-logboeken die we gebruiken wanneer we je technische hulp bieden en verlies je alle opgeslagen gegevens zoals kassadiensten en opgeslagen winkelwagens.

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5s of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 12 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 12 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

iOS 14-machtiging vereisten

Als jij je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van derden gebruikt, moet je mogelijk Cross-website-tracking inschakelen in je IOS-instellingen. Met Cross-website tracking kunnen externe Shopify-apps die je in je Shopify-beheerder hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Ping, Shopify Point of Sale en de mobiele app van Shopify.

Voer de volgende stappen uit om Cross-website trackingin te schakelen:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POSof Shopify ping.
  3. Schakel volgen van cross-website in.

Zorg ervoor dat je software up-to-date is.

Zorg ervoor dat op je apparaat de nieuwste versies van het besturingsprogramma heeft met de Shopify POS-app. Software-updates bieden je de nieuwste functies en helpen problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door verouderde software.

Je kunt software-updates installeren vanuit de Apple App Store voor iOS apparaten en de Google Play Store voor Android.

Stappen:

Automatische updates inschakelen

Schakel automatische updates in als je je software eenvoudiger up-to-date wilt houden. Wanneer deze optie is ingeschakeld, worden software-updates automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Stappen:

Als je de optie voor automatische updates inschakelt, is deze ingeschakeld voor al je apps. Schakel de optie voor automatische updates uit en werk apps handmatig bij als je zelf wilt bepalen welke apps worden bijgewerkt of wanneer apps worden bijgewerkt.

Je firewallinstellingen controleren

Als je een firewall hebt ingeschakeld in je netwerk, kan dit interfereren met POS-functionaliteit.

Hostnamen aan je lijst Toestaan toevoegen

Voeg in je firewallinstellingen alle poorten van de volgende hostnamen toe aan je lijst Toestaan:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Als je hulp nodig hebt bij het toevoegen van deze hostnamen aan je lijst Toestaan, kun je contact opnemen met je netwerkbeheerder.

Filter voor geografische IP-adressen

De updateservers bevinden zich over de hele wereld. Als je firewall IP-adressen uitfiltert op basis van geografische locatie, moet je dit filter uitschakelen.

Als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je firewallinstellingen, kun je contact opnemen met je netwerkbeheerder.

Meerdere locaties inschakelen

Als je Shopify POS wilt gebruiken, moet je meerdere locaties inschakelen in je Shopify-beheercentrum. Als je al meerdere locaties hebt ingeschakeld, zie je de opties in de onderstaande stappen niet.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.
  2. Ga naar Instellingen > Locaties.
  3. Klik op Voorraad op locaties inschakelen.
  4. Klik in het selectievakje om te bevestigen dat je bestaande voorraad wordt toegewezen aan de locatie die is ingesteld als de herkomst van verzending.
  5. Klik nogmaals op Voorraad op locaties inschakelen

Shopify POS opnieuw synchroniseren met je Shopify-beheercentrum

De Shopify POS-app wordt automatisch bijgewerkt om wijzigingen weer te geven die je in je Shopify-beheercentrum hebt aangebracht. Als je een wijziging in je Shopify-beheercentrum aanbrengt die niet wordt weergegeven in de Shopify POS-app, kun je afdwingen om opnieuw te synchroniseren met je Shopify-beheercentrum door de app in de achtergrond op het iOS-apparaat uit te voeren en vervolgens opnieuw te openen.

Stappen:

1. Open vanuit de Shopify POS-app Taakbeheer om de app in de achtergrond te runnen.
  2. Zoek vanuit het startscherm van je apparaat naar de Shopify POS-app en tik hierop.
  3. Controleer of je nieuwe wijzigingen zijn doorgevoerd in de Shopify POS-app.

De Shopify-app geforceerd sluiten

Als je merkt dat de Shopify POS-app traag is of dat deze soms vastloopt, kun je de app geforceerd sluiten en vervolgens opnieuw openen.

Stappen:

1. Open Taakbeheer om alle apps weer te geven die worden uitgevoerd.
  2. Veeg de apps naar links en rechts om de Shopify POS-app te vinden.
  3. Wanneer je de Shopify POS-app hebt gevonden, swipe deze omhoog om de app geforceerd te sluiten en uit de lijst met apps te verwijderen.
  4. Druk op de startknop om terug te gaan naar het startscherm van het apparaat.
  5. Tik op Shopify POS om de app opnieuw te openen.

Een rapport verzenden vanuit de Shopify POS-app

Verzend een rapport vanuit de app en neem contact op met Shopify-ondersteuning voor technische hulp als je de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt met de Shopify POS-app.

Stappen:

Je feedback en de applicatielogboeken van het iOS-apparaat worden naar Shopify verzonden zodat we je beter kunnen helpen wanneer je contact met ons opneemt.