Felsökning av den helt nya Shopify POS-appen

Om du upplever prestandaproblem med appen Shopify POS finns det några vanliga steg som du kan vidta för att felsöka.

Shopify rekommenderar att du inte raderar och installerar om Shopify POS-appen om du stöter på några problem. Om du raderar appen förlorar du de apploggar som vi använder när vi ger dig teknisk hjälp, och du förlorar alla sparade data såsom kassaskiften och sparade varukorgar.

Den helt nya Shopify POS-appen fungerar med iOS-enheter i alla modeller som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med den helt nya Shopify POS-appen
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 5 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Generation 5 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Mini Generation 2 eller senare, med iOS 11.4 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iOS 11.4 eller senare

Obs! Den helt nya Shopify POS-appen stödjer inte iOS betaversioner.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller högre och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Ping, Shopify Point of Sale och Shopifys mobilapp.

Slutför följande steg för att aktivera Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Ping.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Se till att din programvara är uppdaterad

Obs: Från och med den 2 april 2020 kommer Shopify POS-appen inte längre ha stöd för iOS 10. Efter det här datumet kan du fortsätta använda appen men det går inte längre att uppdatera den. För att få tillgång till buggfixar och nya funktioner måste du uppdatera din enhet till iOS 11. Om det inte är möjligt, byt till att använda Shopify POS på en annan enhet som kör iOS 11 eller högre.

Se till att din iOS-enhet har den senaste versionen av iOS och den helt nya Shopify POS-appen. Programuppdateringar ger dig de senaste funktionerna och hjälper dig att undvika problem som orsakas av föråldrad programvara.

Du kan installera programvaruuppdateringar från Apples App Store.

Steg:

1. Tryck på App Store på startsidan på din iOS-enhet.
  2. Tryck på uppdateringar.
  3. Om det finns en iOS-eller Shopify-uppdatering som måste installeras, tryck då på Uppdatera bredvid var och en eller tryck på Uppdatera alla för att installera alla programuppdateringar samtidigt.

Aktivera automatiska uppdateringar

Aktivera automatiska uppdateringar för att göra det enklare att hålla din programvara uppdaterad. När det här alternativet är aktiverat hämtas och installeras programvaruuppdateringar automatiskt.

Steg:

1. Tryck på Inställningar på startsidan på din iOS-enhet.
  2. Tryck på iTunes & App Store.
  3. Se till att alternativet Uppdateringar är aktiverat under alternativet AUTOMATISKA HÄMTNINGAR.

Om du aktiverar alternativet automatiska uppdateringar är det aktiverat för alla dina appar. Om du vill kontrollera vilka appar som uppdateras, eller när appar uppdateras, ska du inte aktivera alternativet automatisk uppdatering, och uppdatera appar manuellt.

Kontrollera dina brandväggsinställningar

Om du har en brandvägg aktiverad i ditt nätverk kan den störa POS-funktioner.

Lägg till värdnamn till din vitlista

I dina inställningar för brandvägg, lägg till alla portar för följande värdnamn till din vitlista:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Kontakta nätverksadministratören om du behöver hjälp med att lägga till dessa värdnamn till din vitlista.

Geografisk IP-adressfiltrering

Uppdateringsservrarna finns över hela världen. Du måste inaktivera det här filtret om brandväggen filtrerar bort IP-adresser baserade på geografisk plats.

Kontakta nätverksadministratören om du behöver hjälp med att ändra dina brandväggsinställningar.

Aktivera flera platser

Om du vill använda Shopify POS måste du aktivera flera platser i din Shopify-admin. Om du redan har aktiverat flera platser kommer du inte att se alternativen som beskrivs i stegen nedan.

Steg:

1. Logga in i din butik som butiksägare.
  2. Gå till Inställningar > Platser.
  3. Klicka på Aktivera lager på platser.
  4. Klicka i kryssrutan för att bekräfta att ditt befintliga lager kommer att tilldelas ditt leveransursprung.
  5. Klicka på Aktivera lager på platser igen.

Synkronisera om Shopify POS med din Shopify-admin

Shopify POS-appen borde uppdateras automatiskt för att visa alla ändringar du gör i Shopify-admin. Om du gör en ändring i Shopify-admin som inte visas i Shopify POS-appen kan du tvinga appen att synkronisera igen med din Shopify-admin genom att få appen att köra i bakgrunden på din iOS-enhet och sedan öppna den igen.

Steg:

1. Från appen Shopify POS öppnar du Aktivitetshanteraren för att skicka appen för att köra i bakgrunden.
  2. Hitta Shopify POS-appen och tryck på den på din iOS-enhet.
  3. Kontrollera att dina nya ändringar har trätt i kraft i Shopify POS-appen.

Tvinga stängning av Shopify POS-appen

Om du upptäcker att appen Shopify POS är långsam eller att den ibland fryser kan du försöka att tvinga appen att stänga och sedan öppna den igen.

Steg:

1. Öppna Aktivitetshanteraren för att visa alla appar som körs.
  2. Svep apparna åt vänster och höger för att hitta Shopify POS-appen.
  3. När du hittar Shopify POS-appen, svep den uppåt för att tvinga den att stänga och ta bort den från listan över appar.
  4. Tryck på startknappen för att återgå till din iOS-enhets startskärm.
  5. Klicka på Shopify POS för att öppna appen igen.

Skicka en rapport från Shopify POS-appen

Om du har provat felsökningsstegen ovan och du fortfarande upplever prestandaproblem med Shopify POS-appen, skicka en rapport från appen och kontakta Shopify support för teknisk hjälp.

Steg:

1. Tryck på > Support i Shopify POS-appen.
  2. Tryck på Skicka en rapport.
  3. I dialogrutan Skicka rapport anger du en beskrivning av de problem du upplever.
  4. Tryck på Skicka.

Din feedback och iOS-enhetens applikationsloggar skickas till Shopify, och vi kommer då att vara bättre förberedda att hjälpa dig när du kontaktar oss.