FAQ om Shopify POS

Vilka iOS-enheter arbetar med Shopify POS?

Obs: Från och med den 2 april 2020 kommer Shopify POS-appen inte längre ha stöd för iOS 10. Efter det här datumet kan du fortsätta använda appen men det går inte längre att uppdatera den. För att få tillgång till buggfixar och nya funktioner måste du uppdatera din enhet till iOS 11. Om det inte är möjligt, byt till att använda Shopify POS på en annan enhet som kör iOS 11 eller högre.

Den helt nya Shopify POS-appen fungerar med följande enheter:

Enheter som fungerar med den helt nya Shopify POS-appen
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 5 eller senare, med iOS 11.2 eller högre
iPad Air Generation 2 eller senare, med iOS 11.2 eller högre
iPad Generation 5 eller senare, med iOS 11.2 eller högre
iPad Mini Generation 2 eller senare, med iOS 11.2 eller högre
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iOS 11.2 eller högre

Obs! Den helt nya Shopify POS-appen stödjer inte iOS betaversioner.

Vad är skillnaden mellan den helt nya Shopify POS, Shopify POS Classic och POS Pro?

Den helt nya Shopify POS är en uppgradering av appen Shopify POS Classic som har en uppdaterad design och nya funktioner. Den helt nya Shopify POS-appen ingår i alla Shopify-planer gratis.

Shopify POS Pro är ett tillägg till den helt nya POS som låser upp ytterligare funktioner för fysiska företag. Pro-funktioner är tillgängliga gratis med alla planer fram till 31 oktober 2020. Du kan vid den tidpunkten välja att fortsätta använda Pro-funktioner för dina detaljhandelsbutiker för en extra månadsavgift. Annars kommer din app automatiskt att återgå till gratisversionen av Shopify POS (den helt nya Shopify POS). Ingen åtgärd krävs från din sida.

Det helt nya Shopify POS kommer så småningom att ersätta Shopify POS Classic. Men för tillfället kommer den klassiska versionen fortfarande att vara tillgänglig för att säkerställa att företagsägare och deras anställda har möjlighet att bekanta sig med uppgraderingarna.

Varför behöver jag en Shopify-butik om jag inte vill sälja online?

Din Shopify-butik är där du kan hantera information som dina kunder, ditt lager och dina kontouppgifter oavsett var du bedriver försäljning. Shopify POS-appen hanterar kundorienterade aktiviteter och dina butiksinställningar.

Vad behöver jag förutom appen?

Det enda som är nödvändigt är en iPad eller iPhone, Shopify POS-appen, en Shopify-butik (som du kan skapa från appen) och en produkt att sälja. Shopify POS arbetar med en mängd detaljhandelsvaror, till exempel en kassa, iPad-stativ, kvittoskrivare och streckkodsläsare, men du kan hantera försäljningen utan dessa objekt. Shopify POS-hårdvara är tillgänglig från Shopify Hardware Store i kontinentala USA, Kanada, Storbritannienoch på Irland.

Måste jag sälja samma produkter i butiken som jag gör online?

Nej. När du lägger till produkter i din Shopify-admin kan du bestämma om du ska göra dem tillgängliga online, i fysisk butik eller båda.

Fungerar appen i varje land och valuta?

Nästan. Du kan använda Shopify POS över hela världen, men din butik måste vara baserad i ett land där Shopify har kreditkortsleverantörer som stöds.

Varför saknas några (eller alla) av mina produkter från Shopify POS?

Om du inte la till dina produkter i POS-försäljningskanalen i Shopify-admin listas de inte i appen. Om du har och produkterna fortfarande inte visas, se till att du är inloggad på rätt plats.

Hur gör jag produkter tillgängliga endast på Shopify POS?

Du kan ändra tillgängligheten för dina produkter från sidan produkter i din Shopify-admin.

Om du vill ändra tillgängligheten för en enda produkt klickar du på produkten och redigerar produkttillgängligheten så att endast Point of Sale är valt. Klicka sedan på Klar och Spara.

Om du vill ändra tillgängligheten för flera produkter väljer du de produkter som du vill redigera klickar på Åtgärder och väljer Gör produkter tillgängliga. Ändra tillgängligheten så att endast Point of Sale är vald och klicka sedan på Gör produkter tillgängliga.