FAQ om Shopify POS

Vilka enheter arbetar med Shopify POS?

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 15 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller senare
Android Telefon eller surfplatta med officiell Android-version 10.0 eller senare

Shopify kassasystem-appen är bara tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Den är inte tillgänglig för stationära datorer.

Obs! Shopify kassasystem-appen stöder inte beta-operativsystem. Av säkerhetsskäl stöds inte Shopify kassasystem av operativsystem som ändrats genom ”jailbraking”, ”rotning” eller andra liknande tekniker. Vi uppmuntrar starkt alla användare att hålla sina operativsystem uppdaterade för att säkerställa bästa säkerhet för dina data.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller senare och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopify-appen.

Så här aktiverar du Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Varför behöver jag uppdatera min Shopify POS-app?

Du måste hålla Shopify POS-appen uppdaterad var 180:e dag. Programuppdateringar ger dig de senaste funktionerna och hjälper dig att undvika problem som orsakas av föråldrad programvara. Slå på automatiska uppdateringar för att inte förlora åtkomst till Shopify POS-appen.

Vad är skillnaden mellan Shopify POS och POS Pro?

Shopify kassasystem är en kassasystemsapp med en rad olika funktioner som stöder din fysiska butik. Shopify kassasystem-appen finns tillgänglig på alla prenumerationsplaner.

Shopify POS Pro är ett tillägg till Shopify kassasystem som låser upp ytterligare funktioner för fysiska företag. Pro-funktioner är tillgängliga under en kostnadsfri tredagars testperiod, när du börjar använda Shopify kassasystem. Du kan vid den tidpunkten välja att fortsätta använda Pro-funktioner för dina detaljhandelsbutiker för en extra månadsavgift. Annars kommer appen automatiskt att återgå till gratisversionen av Shopify kassasystem. Ingen åtgärd krävs från din sida.

Varför behöver jag en Shopify-butik om jag inte vill sälja online?

Din Shopify-butik är där du kan hantera information som dina kunder, ditt lager och dina kontouppgifter oavsett var du bedriver försäljning. Shopify POS-appen hanterar kundorienterade aktiviteter och dina butiksinställningar.

Vad behöver jag förutom appen?

Det enda som behövs är en enhet som stöds, Shopify POS, en Shopify-butik (som du kan skapa från appen) och en produkt att sälja. Shopify POS fungerar med olika detaljhandelsvaror, till exempel en kassa, iPad-stativ, kvittoskrivare och streckkodsläsare, men du kan hantera försäljningen utan dessa objekt. Shopify POS är tillgängligt i Shopifys maskinvaruaffär i vissa länder. Besök Shopifys maskinvaruaffär för ytterligare information.

Vad är en personal-PIN?

Shopify POS introducerar personal-PIN som är ett unikt fyrsiffrigt personligt identifieringsnummer (PIN) för att få åtkomst till Shopify POS-appen.

När en inloggad medarbetare hanterar en betalning i kassan via Shopify POS, kopplas namnet till den ordern. Du kan kontrollera vilken medarbetare som hanterade en order i orderns detaljvy i Shopify POS och i orderns tidslinje i Shopify-administratören.

Om du är osäker på vilken PIN-kod som tilldelas en medarbetare kan du ställa in en ny personal-PIN för dem i administratören.

Steg:

1. I Shopify-administratören navigerar du till inställningar.
  2. Klicka på Användare och behörigheter.
  3. Klicka på det personalkontonamn som du vill redigera.
  4. Aktivera behörigheten Ge Point of sale-åtkomst till den här personalen i avsnittet Point of sale-åtkomst.
  5. I PIN-avsnittet anger du en fyrsiffrig PIN-kod eller klickar på Generera ny PIN så att personalen kan använda den PIN-koden för att logga in på Shopify POS.
  6. Klicka på Spara.

Måste jag sälja samma produkter i butiken som jag gör online?

Nej. När du lägger till produkter i din Shopify-admin kan du bestämma om du ska göra dem tillgängliga online, i fysisk butik eller båda.

Fungerar appen i varje land och valuta?

Nästan. Du kan använda Shopify kassasystem över hela världen, men din butik måste vara baserad i ett land där Shopify har kontokortsbetalningsleverantörer som stöds.

Varför saknas några (eller alla) av mina produkter från Shopify POS?

Om du inte lägger till dina produkter i POS-försäljningskanalen i Shopify-administratören listas de inte i appen. Om du har lagt till produkterna och de fortfarande inte visas, se till att du är inloggad på rätt plats.

Hur gör jag produkter tillgängliga endast på Shopify POS?

Du kan ändra tillgängligheten för dina produkter från sidan produkter i din Shopify-admin.

Om du vill ändra tillgängligheten för en enda produkt klickar du på produkten och redigerar Produkttillgängligheten så att endast Point of Sale är valt. Klicka på Klar och sedan på Spara.

Om du vill ändra tillgängligheten för flera produkter väljer du de produkter som du vill redigera klickar på Åtgärder och väljer Gör produkter tillgängliga. Ändra tillgängligheten så att endast Point of Sale är vald och klicka sedan på Gör produkter tillgängliga.

Vilka språk stöder Shopify POS?

Shopify POS stödjer följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Hindi
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Malay
  • Norskt bokmål
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska

För att ändra språk i Shopify POS-appen behöver du ändra språk i iOS-enheten via iOS-inställningarna.

Steg:

Språk som inte är listade här kan fungera men de stöds inte och kan leda till luckor i översättningen vilka kommer visas på engelska som standard.

Vad gör jag om min kassasystemkortläsare blir stulen?

Oanvända, förlorade eller stulna kassasystemkortläsare bör tas bort från Shopify POS-appen.

Steg:

1. I kassasystemsappen trycker du och navigerar till Inställningar.
  2. Klicka på Hantera ansluten maskinvara.
  3. Hitta kortläsaren och välj Glöm.
  4. Navigera till iOS eller Android-enhetens Bluetooth-inställningar och glöm kortläsaren.

Ny Shopifys kassasystemmaskinvara kan köpas från Shopifys maskinvaruaffär.

Hur håller jag kortläsaren säker?

Håll kortläsaren säker genom att vidta följande åtgärder:

• Var medveten om misstänkt beteende runt enheten, såsom försök av okända personer att koppla ur eller öppna enheten. Bekräfta identiteten för tredjepartspersoner som påstår sig vara reparations- eller underhållspersonal. Shopify underhåller inte personligen dessa enheter.
  • Rapportera misstänkt beteende och indikationer på manipulering eller utbyte av kassasystemenheter till Shopify-kontots ägare. Exempel på tecken på att en enhet kan ha manipulerats eller bytts ut är oväntade tilläggsenheter eller kablar som är anslutna till enheten, saknade eller ändrade säkerhetsetiketter, trasiga eller annorlunda färgade färger, eller ändringar av serienumret eller andra externa markeringar.
  • Kontrollera regelbundet kassasystemenheter för att upptäcka manipulering (t.ex. tillägg av kortskimmer till enheter) eller utbyte (genom att t.ex. kontrollera serienumret eller andra enhetsegenskaper för att verifiera att den inte har blivit utbytt mot en bedräglig enhet). Använd inte kassasystemenheter som kan ha manipulerats utan att först kontrollera dem.

Du ansvarar för underhållet av kassasystemkortläsarens enhetslager i butiksadministrationsgränssnittet.

Om en enhet har manipulerats tar du bort den från din kassasystemenhet i inställningsgränssnittet. Tryck på i POS-appen. Välj Inställningar > Hantera ansluten maskinvara, leta upp enheten och välj Glöm.

Om en manipulerad enhet används för att samla in betalningsdata kan kreditkortsuppgifter ha blivit stulna. Du är ansvarig för att rapportera stulna betalningsdata till betalningsleverantören (och/eller kortutgivaren) enligt din obligatoriska incidentsvarsprocess och enligt PCI DSS krav på PCI-efterlevnad.