FAQ om Shopify POS

Vilka enheter arbetar med Shopify POS?

Obs! Shopify POS-appen stöder inte längre iOS 11.4.1 eller nedan. Efter det här datumet kan du fortsätta använda appen men det går inte längre att uppdatera den. För att få tillgång till buggfixar och nya funktioner måste du uppdatera din enhet till iOS 12.2 eller högre. Om det inte är möjligt, byt till att använda Shopify POS på en annan enhet som kör iOS 12.2 eller högre.

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 5s eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Air Generation 2 eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Generation 5 eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Mini Generation 2 eller senare, med iOS 12.2 eller högre
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iOS 12.2 eller högre
Android Android-enhet som körs på version 7.0 (Nougat) eller senare

Obs! Shopify POS-appen stöder inte iOS betaversioner.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller högre och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopifys mobilapp.

Slutför följande steg för att aktivera Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Vad är skillnaden mellan Shopify POS och POS Pro?

Shopify POS är en Point of sale-app med en rad olika funktioner som stöder din fysiska butik. Shopify POS-appen ingår i alla Shopify-prenumerationsplaner.

Shopify POS Pro är ett tillägg till Shopify POS som låser upp ytterligare funktioner för fysiska företag. Pro-funktioner är tillgängliga under en kostnadsfri 14-dagars testperiod, när du börjar använda Shopify POS. Du kan vid den tidpunkten välja att fortsätta använda Pro-funktioner för dina detaljhandelsbutiker för en extra månadsavgift. Annars kommer din app automatiskt att återgå till gratisversionen av Shopify POS. Ingen åtgärd krävs från din sida.

Varför behöver jag en Shopify-butik om jag inte vill sälja online?

Din Shopify-butik är där du kan hantera information som dina kunder, ditt lager och dina kontouppgifter oavsett var du bedriver försäljning. Shopify POS-appen hanterar kundorienterade aktiviteter och dina butiksinställningar.

Vad behöver jag förutom appen?

Det enda som behövs är en enhet som stöds, Shopify POS-appen, en Shopify-butik (som du kan skapa från appen) och en produkt att sälja. Shopify POS arbetar med en mängd detaljhandelsvaror, till exempel en kassa, iPad-stativ, kvittoskrivare och streckkodsläsare, men du kan hantera försäljningen utan dessa objekt. Shopify POS-hårdvara är tillgänglig från Shopify Hardware Store i kontinentala USA, Kanada, Storbritannienoch på Irland.

Vad är en personal-PIN?

Shopify POS introducerar personal-PIN som är ett unikt fyrsiffrigt personligt identifieringsnummer (PIN) för att få åtkomst till Shopify POS-appen.

När en inloggad medarbetare hanterar en betalning i kassan via Shopify POS, kopplas namnet till den ordern. Du kan kontrollera vilken medarbetare som hanterade en order i orderns detaljvy i Shopify POS och i orderns tidslinje i Shopify-administratören.

Om du är osäker på vilken PIN-kod som tilldelas en medarbetare kan du ställa in en ny personal-PIN för dem i administratören.

Steg:

1. I Shopify-administratören navigerar du till inställningar.
  2. Klicka på Användare och behörigheter.
  3. Klicka på det personalkontonamn som du vill redigera.
  4. Aktivera behörigheten Ge Point of sale-åtkomst till den här personalen i avsnittet Point of sale-åtkomst.
  5. I PIN-avsnittet anger du en fyrsiffrig PIN-kod eller klickar på Generera ny PIN så att personalen kan använda den PIN-koden för att logga in på Shopify POS.
  6. Klicka på Spara.

Måste jag sälja samma produkter i butiken som jag gör online?

Nej. När du lägger till produkter i din Shopify-admin kan du bestämma om du ska göra dem tillgängliga online, i fysisk butik eller båda.

Fungerar appen i varje land och valuta?

Nästan. Du kan använda Shopify POS över hela världen, men din butik måste vara baserad i ett land där Shopify har kreditkortsleverantörer som stöds.

Varför saknas några (eller alla) av mina produkter från Shopify POS?

Om du inte lägger till dina produkter i POS-försäljningskanalen i Shopify-administratören listas de inte i appen. Om du har lagt till produkterna och de fortfarande inte visas, se till att du är inloggad på rätt plats.

Hur gör jag produkter tillgängliga endast på Shopify POS?

Du kan ändra tillgängligheten för dina produkter från sidan produkter i din Shopify-admin.

Om du vill ändra tillgängligheten för en enda produkt klickar du på produkten och redigerar produkttillgängligheten så att endast Point of Sale är valt. Klicka sedan på Klar och Spara.

Om du vill ändra tillgängligheten för flera produkter väljer du de produkter som du vill redigera klickar på Åtgärder och väljer Gör produkter tillgängliga. Ändra tillgängligheten så att endast Point of Sale är vald och klicka sedan på Gör produkter tillgängliga.

Vilka språk stöder Shopify POS?

Shopify POS stödjer följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Hindi
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Malay
  • Norskt bokmål
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska

För att ändra språk i Shopify POS-appen behöver du ändra språk i iOS-enheten via iOS-inställningarna.

Steps:

Språk som inte är listade här kan fungera men de stöds inte och kan leda till luckor i översättningen vilka kommer visas på engelska som standard.