Shopify POS -sovelluksen usein kysyttyä

Minkä laitteiden kanssa Shopify POS -sovellus toimii?

Shopify POS -sovellus toimii laitteissa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 7 tai uudempi, jossa on iOS 15 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad mini 4. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iPad Pro -mallit, joissa on iPadOS 15 tai uudempi
Android Puhelin tai tabletti, jossa on virallinen Android-versio 10.0 tai uudempi

Shopif-myyntipistesovellus on saatavilla vain iOS- ja Android-laitteille. Se ei ole saatavilla tietokoneille.

Huomautus: Shopify POS -sovellus ei tue beta-käyttöjärjestelmiä. Turvallisuuden vuoksi Shopify POS -sovellusta ei tueta käyttöjärjestelmissä, joita on muokattu ”jailbreaking”-, ”rooting”- tai vastaavilla tekniikoilla. Kannustamme kaikkia käyttäjiä pitämään käyttöjärjestelmänsä ajan tasalla, jotta voimme varmistaa parhaan mahdollisen tietoturvan.

iOS 14-käyttöoikeus­edellytykset

Jos olet päivittänyt laitteesi iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovelluksia, saatat joutua aktivoimaan verkkosivujen välisen seurannan iOS:n asetuksista. Verkkosivujen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify-ylläpitäjään, pysyvät yhdistettyinä Shopify Inboxiin, Shopify Point of Saleen ja Shopify-sovellukseen.

Voit aktivoida verkkosivujen välisen seurannan näin:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, Shopify POS tai Shopify Inbox.
  3. Aktivoi Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Miksi minun täytyy päivittää Shopify POS -sovellus?

Sinun täytyy päivittää Shopify POS -sovellus 180 päivän välein. Ohjelmistopäivitykset tuovat käyttöösi uusimmat ominaisuudet ja auttavat sinua välttämään vanhentuneista ohjelmistoista johtuvat ongelmat. Ota käyttöön automaattiset päivitykset, jotta et menetä pääsyä Shopify POS -sovellukseen.

Mitä eroa on Shopify POS -myyntipisteen ja POS Pron välillä?

Shopify POS on Point of Sale -sovellus, jolla on laaja valikoima ominaisuuksia, jotka tukevat kivijalkakauppaa. Shopify POS -sovellus on saatavilla kaikissa tilaussopimuksissa.

Shopify POS Pro on Shopify POS -sovelluksen lisäosa, joka tarjoaa kivijalkaliikkeille lisäominaisuuksia. Pro-ominaisuudet ovat maksutta käytettävissä kolmen päivän kokeilujakson ajan, kun aloitat Shopify POS -sovelluksen käytön. Tämän jälkeen voit halutessasi jatkaa Pro-ominaisuuksien käyttöä myymälässä lisäkuukausimaksulla. Jos et halua jatkaa Pro-ominaisuuksien käyttöä, sovelluksesi palautetaan automaattisesti Shopify POS -sovelluksen ilmaisversioon eikä sinulta vaadita mitään toimia.

Miksi tarvitsen Shopify-kaupan, jos en halua myydä verkossa?

Shopify Store-kaupassasi voit hallita tietoja, kuten asiakkaita, varastoasi sekä tilitietoja riippumatta siitä, missä harjoitat myyntitoimintaa. Shopify POS -sovelluksessa voit käsitellä sekä asiakkaiden näkemiä toimintoja että oman kauppasi asetuksia.

Mitä tarvitsen sovelluksen ohella?

Ainoat olennaiset tekijät ovat tuettu laite, Shopify POS-sovellus, Shopify-kauppa (jonka voit luoda sovelluksesta) ja myytävä tuote. Shopify POS toimii erilaisilla vähittäiskaupan laitteilla, kuten kassalaatikolla, iPad-telineellä, kuitintulostimella ja viivakoodinlukijalla, mutta voit käsitellä myyntitapahtumia myös ilman näitä laitteita. Shopify POS -laitteistot ovat saatavilla tiettyjen maidenShopify Hardware Store -kaupoista. Saat lisätietoja Shopify Hardware Storesta.

Mikä on henkilöstö-PIN?

Shopify POS -sovelluksessa käytetään henkilöstön pin-koodeja, jotka ovat yksilöllisiä nelinumeroisia tunnusnumeroita, joiden avulla käyttäjät voivat käyttää Shopify POS -sovellusta.

Kun sisäänkirjautunut henkilöstön jäsen käsittelee kassalla maksun Shopify POS ‑sovelluksen kautta, hänen nimensä liitetään kyseiseen tilaukseen. Voit nähdä tilauksen käsittelijän tilauksen tietonäytöllä Shopify POS:ssa ja tilauksen aikajanalla Shopify Adminissa.

Jos olet epävarma siitä, mikä PIN-koodi on osoitettu henkilöstön jäsenelle, voit luoda uuden henkilöstön pin-koodin adminissa.

Vaiheet:

1. Siirry asetuksiin Shopify Adminissa.
  2. Klikkaa Käyttäjät ja käyttöoikeudet.
  3. Klikkaa henkilöstötilin nimeä, jota haluat muokata.
  4. Ota Myyntipisteen käyttöoikeus -kohdassa käyttöön Anna tälle henkilöstölle Point of Sale -käyttöoikeus.
  5. Syötä PIN-koodi-osassa nelinumeroinen PIN-koodi tai klikkaa Luo uusi PIN-koodi, jotta henkilöstön jäsen voi käyttää tätä PIN-koodia kirjautuakseen Shopify POS -sovellukseen.
  6. Klikkaa Tallenna.

Pitääkö minun myydä kaupassa samoja tuotteita kuin verkossa?

Ei tarvitse. Kun lisäät tuotteita Shopify Adminissa, voit päättää, tulevatko ne saataville verkossa, kaupassa vai molemmissa.

Toimiiko sovellus kaikissa maissa ja valuutoissa?

Melkein. Voit käyttää Shopify POS -sovellusta maailmanlaajuisesti, mutta kauppasi tulee sijaita maassa, jossa toimii Shopifyn tukemia luottokorttimaksujen tarjoajia.

Miksi osa (tai kaikki) tuotteistani puuttuu Shopify POS -sovelluksesta?

Jos et lisää tuotteita POS-myyntikanavaan Shopify Adminissa, ne eivät näy sovelluksessa. Jos olet lisännyt tuotteita, eivätkä tuotteet vieläkään näy, varmista, että olet kirjautunut oikeaan sijaintiin.

Miten voin asettaa tuotteitani saataville vain Shopify POS -sovellukseen?

Voit muuttaa tuotteittesi saatavuutta Shopify Adminin Tuotteet-sivulta.

Jos haluat muuttaa yksittäisen tuotteen saatavuutta, klikkaa tuotetta ja muokkaa Tuotteen saatavuus -valintaa niin, että vain Point of Sale on valittuna. Klikkaa ensin Valmis ja sitten Tallenna.

Jos haluat muuttaa usean tuotteen saatavuutta, valitse tuotteet, joita haluat muokata, klikkaa sitten Toiminnot-valintaa ja valitse Tuo tuotteet saataville -toiminto. Muuta saatavuutta niin, että vain Point of Sale on valittu, ja valitse sitten Tuo tuotteet saataville -toiminto.

Millä kieliä Shopify POS tukee?

Shopify POS on saatavilla seuraavilla kielillä:

• Kiina (yksinkertaistettu)
  • Kiina (perinteinen)
  • tšekki
  • Tanska
  • Hollannin kieli
  • Englanti
  • Suomi
  • Ranska
  • Saksa
  • Hindi
  • Italia
  • Japani
  • Korea
  • Malaiji
  • Norja (bokmål)
  • Portugali (Brasilia)
  • Portugali (Portugali)
  • Espanja
  • Ruotsi
  • Thai
  • Turkki

Jos haluat vaihtaa Shopify POS -sovelluksen kielen, sinun tulee vaihtaa iOS-laitteen kieli iOS-asetuksista.

Vaiheet:

Muut kuin tässä luetellut kielet saattavat toimia, mutta ne eivät ole tuettuja ja niiden käyttö saattaa johtaa puuttuviin käännöksiin, jotka näkyvät käännöksen puuttuessa englanniksi.

Mitä minun pitää tehdä, jos myyntipisteen kortinlukija varastetaan?

Myyntipisteen kortinlukijat, joita ei käytetä tai jotka ovat kadonneet tai varastettu, pitää poistaa Shopify POS -sovelluksesta.

Vaiheet:

1. Napauta POS-sovelluksessa ja siirry kohtaan Asetukset.
  2. Klikkaa Hallinnoi yhdistettyä laitteistoa.
  3. Etsi kortinlukija ja valitse Unohda.
  4. Siirry iOS- tai Android-laitteen Bluetooth-asetuksiin ja unohda kortinlukija.

Voit ostaa tilalle uuden Shopify-myyntipisteen laitteen Shopify Hardware Storesta.

Miten pidän kortinlukijani turvassa?

Voit pitää kortinlukijasi turvassa näiden ohjeiden avulla:

• Tarkkaile epäilyttävää toimintaa laitteiden läheisyydessä, kuten tuntemattomien henkilöiden yrityksiä irrottaa tai avata laitteita. Tarkista laitteiden korjaus- tai huoltohenkilöstöksi esittäytyvien kolmansien osapuolien henkilöllisyys. Shopify ei huolla laitteita paikan päällä.
  • Ilmoita epäilyttävästä käyttäytymisestä ja POS-laitteen peukalointiin tai vaihtamiseen liittyvästä toiminnasta Shopify-tilin omistajalle. Merkkejä, jotka voivat viitata siihen, että laitetta on peukaloitu tai se on vaihdettu toiseen, ovat laitteeseen kytketyt poikkeavat lisäosat tai kaapelit, puuttuvat tai muuttuneet turvamerkinnät, rikkoutuneet tai eriväriset koteloinnit tai sarjanumeron muuttuminen tai muut ulkoiset merkinnät.
  • Tarkasta myyntipisteen laitteet säännöllisin väliajoin, jotta huomaat, jos niihin on tehty muutoksia (esimerkiksi lisätty korttien skimmauslaitteita) tai ne on vaihdettu (tarkasta esimerkiksi sarjanumero ja muita laitteen ominaisuuksia, jotta voit olla varma, ettei laitetta ole vaihdettu vilpilliseen laitteeseen). Jos epäilet, että POS-laitteita on peukaloitu, älä käytä niitä, ennen kuin ne on tarkastettu.

Olet velvollinen suorittamaan POS-kortinlukijalaitteiden ylläpidon kaupan hallintaliittymässä.

Jos laitetta on peukaloitu, poista se POS-laitteestasi käyttöjärjestelmän asetuksista. Napauta POS-sovelluksessa. Valitse Asetukset > Yhdistetyn laitteiston hallinnointi, etsi laite ja valitse sitten Unohda.

Jos maksutietoja kerätään peukaloidulla laitteella, luottokorttitietojen varastaminen on mahdollista. Olet velvollinen ilmoittamaan varastetuista maksutiedoista maksupalveluiden tarjoajalle (ja/tai kortin myöntäjälle) pakollisen vahinkoprosessin ja PCI DSS:n PCI-vaatimusten mukaisesti.