Tippien kerääminen uudistetulla Shopify POS:illa

Juomarahan avulla asiakkaat voivat osoittaa arvostuksensa loistavasta palvelusta. Asiakkaasi voivat lisätä juomarahan mihin tahansa tilaukseen, joka on käsitelty henkilökohtaisesti Shopify POS -sovelluksessa. Juomarahat ovat tällä hetkellä käytettävissä vain luottokorttimaksuihin, jotka on käsitelty tuetulla kortinlukijalla.

Tuetut kortinlukijat

Voit kerätä tippiä Shopify POS -sovelluksella seuraavilla tuetuilla kortinlukijoilla:

Juomarahan ottaminen käyttöön Shopify POS -sovelluksessa

Kun otat juomarahan käyttöön ja valitset luottokorttimaksun, juomarahavalintaikkuna lisätään Shopify POS -myyntipisteen kassanäkymään kun maksutavaksi on valittu luottokorttimaksu. Voit syöttää maksimissaan kolme esimääritettyä juomarahasummaa ja ottaa käyttöön mukautetut tipit, jolloin asiakkaasi voivat määrittää itse oman juomarahasummansa.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Napauta Tipit kohdassa Maksu kassalla.

3. Kirjoita JUOMARAHAVAIHTOEHDOT-kohdassa prosentuaalinen arvo Vaihtoehto-kenttiin. Voit määrittää maksimissaan kolme eri arvoa.

4. Vapaaehtoinen: Jos et halua mukautetun tipin vaihtoehtoa, poista Mukautetut tipit käytöstä.

5. Valinnainen: ota käyttöön Juomarahojen vähimmäissummat.

Juomarahojen vähimmäissummat

Ota käyttöön vähimmäismäärät korvataksesi esimääritettyjen juomarahojen prosenttiosuudet määritetyillä rahasummilla, kun tapahtuman loppusumma jää summan alle. Jos esimerkiksi määrität vähimmäissummaksi 10 €, voit korvata pikavalinnan prosenttiosuudet 15 %, 18 % ja 20 % määritetyillä rahasummilla 1 €, 2 € ja 3 € maksutapahtumille, jotka ovat alle 10 €.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Napauta Tipit kohdassa Maksu kassalla.

3. Tarkista Juomarahojen vähimmäissummat.

4. Anna juomarahan vähimmäissumma kohtaan Tapahtumaraja.

5. Syötä jokaisen 3 esimääritetyn juomarahan summalle rahamääräinen arvo.

Juomarahan kerääminen

Jos tipit on otettu käyttöön, juomarahojen valintaikkuna tulee näkyviin kassalla, kun maksutavaksi on valittu luotto. Asiakkaat voivat valita jonkin useista juomarahavaihtoehdoista:

• esiasetettu prosentuaalinen summa
  • mukautettu juomarahan summa (jos mukautetut juomarahasummat on otettu käyttöön)
  • ei tippiä

Huom: Jos kaupan valuutta on USD tai CAD, asiakas voi lisätä tippiä enintään 1000 dollaria 500 dollarin ostossummaan asti. 500 dollaria ylittävien summien osalta tipin enimmäismäärä on kassan kokonaissumma kerrottuna kahdella. Kaikissa muissa valuutoissa tipin enimmäismäärä on kokonaissumma kerrottuna kahdella. Valuutasta riippumatta jaetuissa maksuissa enimmäistippi on aina kokonaissumma kerrottuna kahdella.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -myyntipisteen ostoskorinäkymässä Kassa.

2. Napauta maksutapavalinnan valintaikkunassa Luotto.

3. Anna asiakkaan valita tipin määrä ja maksaa sitten.

Juomarahan palauttaminen

Voit palauttaa juomarahan hyvittämättä koko tilausta.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify POS -myyntipisteessä = > Tilaukset.

2. Napauta tilausta, jonka juomarahan haluat palauttaa.

3. Napauta Maksun palautus -painiketta.

4. Määritä maksun palautuksen lukumääräksi 1 napauttamalla +-merkkiä kohdan Juomaraha vieressä.

5. Napauta Seuraava.

6. Vahvista, että maksun palautuksen tiedot ovat oikein.

7. Valinnainen: lisää maksun palautuksen syy.

8. Napauta Maksun palautus -painiketta.

9. Valinnainen: lähetä asiakkaalle kuitti sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Juomaraharaportit

Voit tarkastella kunkin henkilöstötilin keräämiä juomarahoja Juomarahat -raportista ja kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista.

Toimintovaiheet:

Voit tarkastella kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. klikkaa Raha-asiat-osiossa Näytä kaikki.

3. Klikkaa Juomarahat.