Vihjeiden kerääminen uudistetun Shopify-myyntipisteen avulla

Juomarahan avulla asiakkaat voivat osoittaa arvostuksensa loistavasta palvelusta. Asiakkaasi voivat lisätä juomarahan mihin tahansa tilaukseen, joka on käsitelty henkilökohtaisesti Shopify POS -sovelluksessa. Juomarahat ovat tällä hetkellä käytettävissä vain luottokorttimaksuihin, jotka on käsitelty tuetulla kortinlukijalla.

Tuetut kortinlukijat

Voit kerätä juomarahaa Shopify POS -sovelluksella seuraavilla tuetuilla kortinlukijoilla:

Juomarahan ottaminen käyttöön Shopify POS -sovelluksessa

Kun otat juomarahan käyttöön ja valitset luottokorttimaksun, juomarahavalintaikkuna lisätään Shopify POS -myyntipisteen kassanäkymään kun maksutavaksi on valittu luottokorttimaksu. Voit syöttää maksimissaan kolme esimääritettyä juomarahasummaa ja ottaa käyttöön mukautetut juomarahat, jolloin asiakkaasi voivat määrittää itse oman juomarahasummansa.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Klikkaa Maksu kassalla, napauta Vihjeet.

3. Kirjoita JUOMARAHAVAIHTOEHDOT-kohdassa prosentuaalinen arvo Vaihtoehto-kenttiin. Voit määrittää maksimissaan kolme eri arvoa.

4. Vapaaehtoinen: Jos et halua mahdollistaa mukautettua juomarahaa, poista Mukautetut juomarahat käytöstä.

5. Valinnainen: ota käyttöön Juomarahojen vähimmäissummat.

Juomarahojen vähimmäissummat

Ota käyttöön vähimmäissummat korvataksesi esimääritettyjen juomarahojen prosenttiosuudet määritetyillä rahasummilla, kun tapahtuma loppusumma jää määritetyn summan alle. Jos esimerkiksi määrität vähimmäissummaksi 10 €, voit korvata pikavalinnan prosenttiosuudet 15 %, 18 % ja 20 % määritetyillä rahasummilla 1 €, 2 € ja 3 € maksutapahtumille, jotka ovat alle 10 €.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS-sovelluksessa > Asetukset-valintaa.

2. Klikkaa Maksu kassalla, napauta Vihjeet.

3. Tarkista Juomarahojen vähimmäissummat.

4. Anna juomarahan vähimmäissumma kohtaan Tapahtumaraja.

5. Syötä jokaisen 3 esimääritetyn juomarahan summalle rahamääräinen arvo.

Juomarahan kerääminen

Jos juomarahat on otettu käyttöön, juomarahojen valintaikkuna tulee näkyviin kassalla, kun maksutavaksi on valittu luotto. Asiakkaat voivat valita jonkin useista juomarahavaihtoehdoista:

• esiasetettu prosentuaalinen summa
  • mukautettu juomarahan summa (jos mukautetut juomarahasummat on otettu käyttöön)
  • ei juomarahaa

Huom: Jos kaupan valuutta on USD tai CAD, asiakkaan lisäämään vihjeen enimmäismäärä saa olla enintään 1 000 dollaria, kun kassamaksun enimmäismäärä on 500 dollaria. Yli 500 dollaria ylittävien kassamaksujen osalta vihjeen enimmäismäärä on kassamaksun enimmäismäärä kerrottuna kahdella. Kaikissa muissa valuutoissa vihjeen enimmäismäärä on kassamaksun enimmäismäärä kerrottuna kahdella. Valuutasta riippumatta jaettujen maksujen vihjeen enimmäismäärä on aina kassamaksun enimmäismäärä kerrottuna kahdella.

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -myyntipisteen ostoskorinäkymässä Kassa.

2. Napauta maksutapavalinnan valintaikkunassa Luotto.

3. Anna asiakkaan valita vihjeen määrä ja maksaa sitten.

Juomarahan palauttaminen

Voit palauttaa juomarahan hyvittämättä koko tilausta.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify POS -myyntipisteessä = > Tilaukset.

2. Napauta tilausta, jonka juomarahan haluat palauttaa.

3. Napauta Maksun palautus -painiketta.

4. Määritä maksun palautuksen lukumääräksi 1 napauttamalla +-merkkiä kohdan Juomaraha vieressä.

5. Napauta Seuraava.

6. Vahvista, että maksun palautuksen tiedot ovat oikein.

7. Valinnainen: lisää maksun palautuksen syy.

8. Napauta Maksun palautus -painiketta.

9. Valinnainen: lähetä asiakkaalle kuitti sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Juomaraharaportit

Voit tarkastella kunkin henkilöstön jäsenen keräämiä juomarahoja Juomarahat -raportista ja kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista.

Toimintovaiheet:

Voit tarkastella kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. klikkaa Raha-asiat-osiossa Näytä kaikki.

3. Klikkaa Juomarahat.