Tippien kerääminen Shopify POS:lla

Juomarahan avulla asiakkaat voivat osoittaa arvostuksensa loistavasta palvelusta. Asiakkaasi voivat lisätä juomarahan mihin tahansa tilaukseen, joka on käsitelty henkilökohtaisesti Shopify POS -sovelluksessa. Juomarahat ovat tällä hetkellä käytettävissä vain luottokorttimaksuihin, jotka on käsitelty tuetulla kortinlukijalla.

Tuetut kortinlukijat

Voit kerätä tippiä Shopify POS -sovelluksella seuraavilla tuetuilla kortinlukijoilla:

Juomarahan ottaminen käyttöön Shopify POS -sovelluksessa

Kun otat juomarahan käyttöön ja valitset luottokorttimaksun, juomarahavalintaikkuna lisätään Shopify POS -myyntipisteen kassanäkymään kun maksutavaksi on valittu luottokorttimaksu. Voit syöttää maksimissaan kolme esimääritettyä juomarahasummaa ja ottaa käyttöön mukautetut tipit, jolloin asiakkaasi voivat määrittää itse oman juomarahasummansa.

Toimintovaiheet:

Juomarahojen vähimmäissummat

Ota käyttöön vähimmäismäärät korvataksesi esimääritettyjen juomarahojen prosenttiosuudet määritetyillä rahasummilla, kun tapahtuman loppusumma jää summan alle. Jos esimerkiksi määrität vähimmäissummaksi 10 €, voit korvata pikavalinnan prosenttiosuudet 15 %, 18 % ja 20 % määritetyillä rahasummilla 1 €, 2 € ja 3 € maksutapahtumille, jotka ovat alle 10 €.

Toimintovaiheet:

Juomarahan kerääminen

Jos tipit on otettu käyttöön, juomarahojen valintaikkuna tulee näkyviin kassalla, kun maksutavaksi on valittu luotto. Asiakkaat voivat valita jonkin useista juomarahavaihtoehdoista:

• esiasetettu prosentuaalinen summa
  • mukautettu juomarahan summa (jos mukautetut juomarahasummat on otettu käyttöön)
  • ei tippiä

Toimintovaiheet:

1. Napauta Shopify POS -myyntipisteen ostoskorinäkymässä Kassa.

2. Napauta maksutapavalinnan valintaikkunassa Luotto.

3. Anna asiakkaan valita tipin määrä ja maksaa sitten.

Juomarahan palauttaminen

Voit palauttaa juomarahan hyvittämättä koko tilausta.

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify POS -myyntipisteessä = > Tilaukset.

2. Napauta tilausta, jonka juomarahan haluat palauttaa.

3. Napauta Maksun palautus -painiketta.

4. Määritä maksun palautuksen lukumääräksi 1 napauttamalla +-merkkiä kohdan Juomaraha vieressä.

5. Napauta Seuraava.

6. Vahvista, että maksun palautuksen tiedot ovat oikein.

7. Valinnainen: lisää maksun palautuksen syy.

8. Napauta Maksun palautus -painiketta.

9. Valinnainen: lähetä asiakkaalle kuitti sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Juomaraharaportit

Voit tarkastella kunkin henkilöstötilin keräämiä juomarahoja Juomarahat -raportista ja kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista.

Toimintovaiheet:

Voit tarkastella kerättyjen juomarahojen kokonaismäärää Raha-asiat-raportista:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Analytiikka > Raportit.

2. klikkaa Raha-asiat-osiossa Näytä kaikki.

3. Klikkaa Juomarahat.